Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

15 yasindan beri calisiyorsun neyin sahibisin? Ne okudun ne mezunusun? ne isinde calistin?

tam sopalıksın len.
    evim var kendime ait arabam var 29 yaşındayım bankada 120.000 tl param var teknikerim ok bunların %80 ni kendim yaptım havadan yaa yaradan gokten para yağğğğ diye beklemedim!
    sende zaten azim yok kafandan çok kıvılcım çıkacak senin belli..!

Belli..

http://forum.donanimhaber.com/m_21760353/mpage_1/f_/key_//tm.htm#21760353

http://forum.donanimhaber.com/m_36770464/mpage_1/f_/key_//tm.htm#36770464

http://forum.donanimhaber.com/m_32711435/mpage_1/f_/key_//tm.htm#32711435

2007-08 deki verdiğim ilanlarla ne alaka bi kısmı müşterim sat dedi verdim ben zenginimmi dedim evi arabası olması insanın zengin olduğu anlamına geliyo? çalışmayarak niye fakirim diye sorgularsan sen daha çok boyle depresyonlara girer çıkarsın sen havadan para bekliyon çünkü ..

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty_

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

Yaptığın şeyin ismi şımarıklık. 17 yaşında ne çalışmamı bekliyorsun deyip, anne babanın eline bakmak seni rencide etmiyor ama durumumuz daha da kötüleşiyor diyerek isyan etmek kolay geliyor. O anne baba sana dünyanın en iyi standartlarını sağlayabilmek için ölürler be ölürler. Şımarıklık yapma bu konuda. İnsanlar 8-9 yaşında çalışmaya başlıyorlar daha ilkokul çıkışı önlüğünü çantasına sıkıştırıp, kuaförde yerleri süpürmeye giden bir sınıf arkadaşım vardı benim. O çocuğun neyi fazla, neyi eksik senden?

1 yıl sonra rüştünü ispatlayacaksın, devlet sana oy verme hakkı bile verecek adam yerine koyup, sen hala 17 yaşında ne çalışması de. Normalde yazmak istemedim aslında ama dayanamadım. Devletin adam yerine koyup demokraside iktidarı emanet ettiği adamlara bak. Bunlar genç kesim olacak bir de, temiz zihin olacak.

Öyle çok iş var ki, gidip sokakta el broşürü dağıtıp kendi harçlığını koysan cebine o bile yeter. İsteyene seçenek çok.

adam neden bahsediyo sana sen nasıl cevap vermişsin.bu nasıl öfkedir ya,klavye'ye parmaklarınız değer değmez boş sözlerle akıl hocası kesiliyorsunuz mendil satarak,broşür dağıtarak mı rahat,mutlu mesut yaşanıyo?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mojo Moog

quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Yaptığın şeyin ismi şımarıklık. 17 yaşında ne çalışmamı bekliyorsun deyip, anne babanın eline bakmak seni rencide etmiyor ama durumumuz daha da kötüleşiyor diyerek isyan etmek kolay geliyor. O anne baba sana dünyanın en iyi standartlarını sağlayabilmek için ölürler be ölürler. Şımarıklık yapma bu konuda. İnsanlar 8-9 yaşında çalışmaya başlıyorlar daha ilkokul çıkışı önlüğünü çantasına sıkıştırıp, kuaförde yerleri süpürmeye giden bir sınıf arkadaşım vardı benim. O çocuğun neyi fazla, neyi eksik senden?

1 yıl sonra rüştünü ispatlayacaksın, devlet sana oy verme hakkı bile verecek adam yerine koyup, sen hala 17 yaşında ne çalışması de. Normalde yazmak istemedim aslında ama dayanamadım. Devletin adam yerine koyup demokraside iktidarı emanet ettiği adamlara bak. Bunlar genç kesim olacak bir de, temiz zihin olacak.

Öyle çok iş var ki, gidip sokakta el broşürü dağıtıp kendi harçlığını koysan cebine o bile yeter. İsteyene seçenek çok.

adam neden bahsediyo sana sen nasıl cevap vermişsin.bu nasıl öfkedir ya,klavye'ye parmaklarınız değer değmez boş sözlerle akıl hocası kesiliyorsunuz mendil satarak,broşür dağıtarak mı rahat,mutlu mesut yaşanıyo?

oturduğu yerdenmi zengin olucak bu adam biyerden başlıycak en küçükten kimse senin kara kaşın kara gözüne holding patronu yapmaz! sonradan gören zenginlerin hayatlarını bi araştırın bakalım biri helacılıktan gelme! asıl siz saçmalıyosunuz!...biz zenginlikten değil kendi ihtiyaçlarını karşılayıp insan mutlu olabilir ana babaya neden paranız yok fakirler diye mok atmadan iyidir veya belli yaştan sonra hala babişko bana para bayıl demekten iyidir.

• Ya burada yazılan bütün yorumlar bu da dahil olmak üzere fakir saçması. Bu dünyada tek gerçek paradır. Paran kadar adamsın. Para için çalışırsın eşşek gibi. Paran oldu mu sevgiyi de mutluluğu da sağlığı da satın alırsın. Kefenin cebi yokmuş. Hadi be ordan. Millet kuru toprağa gömülürken sen istersen çürümeyen mezarda boğaza nazır yatarsın. Şu hayatta ne amenna ne eyvallah diyeceksin.

Not: cumaya her imkanım olduğunda gidecek kadar inanan bir müslümanım.
    Not: o fakirlerden biri de benim ama böyle kalmaya hiç niyetim yok.
  • Bende bilmiyorum neden ? Ama zenginlere hesabı sorulacakmış.Fakir fakirliğe sabrederse cennete gidecekmiş çektiği sıkıntılar günahlarına kefaret olucakmış. Zenginde malını mülk Allahındır deyip fakirlere dağıtması gerekiyormuş. Ona göre siz bunu sorgulayamazsınız hepiniz onun malısınız dilerse zengin yaratır dilerse fakir dilerse cennete koyar dilerse cehenneme sizi yarattığı gibi cehennemede atabilirdi kim mani olabilir ki kim hesap sorabilir ki ne yapabilirsiniz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neonight -- 5 Ağustos 2011; 12:03:03 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mojo Moog

quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

oturduğu yerdenmi zengin olucak bu adam biyerden başlıycak en küçükten kimse senin kara kaşın kara gözüne holding patronu yapmaz! sonradan gören zenginlerin hayatlarını bi araştırın bakalım biri helacılıktan gelme! asıl siz saçmalıyosunuz!...biz zenginlikten değil kendi ihtiyaçlarını karşılayıp insan mutlu olabilir ana babaya neden paranız yok fakirler diye mok atmadan iyidir veya belli yaştan sonra hala babişko bana para bayıl demekten iyidir.

babişkonun görevi para vermektir,veremiyorsa onu eleştirmek de bizim görevimiz. oh ne ala memleket çocuk sahibi ol sonra da git mendil sat,çıraklık yap de

• quote:

Orijinalden alıntı: koçbaşıtaşı

Din insanları kontrol etmeye ve şükretmeye mahkum etmiş bir virüstür.Bizim gibi dinini aklının önüne koyan insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda 9 parmağın varsa , 8 olan da var deyip şükretmeni isterler , zorlu bir yaşamın varsa ; daha zoru var diyip şükretmeni isterler.Sürekli bir şükretme çabası gayreti.Nedir bu arkadaş? Üretmekten aciz , sırf tüketime dayalı , sorgulamaktan ve eleştirmekten uzak bir toplum.Patronların kesesini parayla doldurduğu , işçinin emekçinin açlık sınırında yaşadığı bir toplum.Ama neymiş , sokakta yatan da varmış , halimize şükretmeliymişiz.Güldürmeyin be

Din ile alakası yoktur. İnsanın kendi içerisinde olan bir durumdur bur. İslam dininde kadere inanılır ama tevekkülde vardır. Tevekkül, elinden gelen gayreti göstermek ve sonrasını Allah'a bırakmak ve ondan hayılrısını istemektir. Şükür insanın elindekinin kıymetini bilmesini sağlar ve aç gözlülük hissi olan insanı bir nebze olsun rahatlatır ve elindeki değerli hazinelerin (evlat, sağlık, güzel ahlak, güzel aile gibi) güzelliğini görmesine yardımcı olur. Yan gelip yatarak veya oturduğu yerden kuru şükür ederek çevresinden hazır şeyler bekleyene ahmak denir.

Evet haline şükür edeceksin, çünkü senin yarın sağlıklı bir insan olarak gözlerini uykudan açacağının garantisi yoktur. Kimsenin böyle bir garantisi yoktur. Dünyada herşey insanlar içindir, şükür ederek çalışmak ve mücadele etmek sana güç ve kuvvet kazandırır. Yoksa ölümlü dünyanın hırs ve çarkları arasında boğulup gidersin. Sırf gören gözün için bile ne kadar şükür etsen azdır.

Gelelim diğer konuya, yani emek olayına. Bilinçli ve akıllı bir birey olarak bende bu sistemden nefret ediyorum ama mücadele de ediyorum. Kuru boş klavyeden yazmıyorum, bunu bizzat hayatıma tatbik ediyor ve uğraşıyorum. Ve bana bu imkan ve fırsatı verdiği için Allah'a şükür ediyorum. Kesesi dolanlara bak bir ne kadar mutlular. Çünkü onlarda şükür etmiyorlar. Hep sömürmeye ve hak yemeye alışmış çoğu. Ama şunu unutma arkadaşım, o 600 tl ye çalışan işçide zengin olsa o da sömürecek. Yani sen sen ol kimse için deli divane gibi isyan etme. Herkes hak ettiğini bulur korkma. Allah herşeyi görendir ve hepimizden iyi bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neonight

Bende bilmiyorum neden ? Ama zenginlere hesabı sorulacakmış.Fakir fakirliğe sabrederse cennete gidecekmiş çektiği sıkıntılar günahlarına kefaret olucakmış. Zenginde malını mülk Allahındır deyip fakirlere dağıtması gerekiyormuş. Ona göre siz bunu sorgulayamazsınız hepiniz onun malısınız dilerse zengin yaratır dilerse fakir dilerse cennete koyar dilerse cehenneme sizi yarattığı gibi cehennemede atabilirdi kim mani olabilir ki kim hesap sorabilir ki ne yapabilirsiniz ki?

Dünyada doğal bir çark vardır. Fakir ailedeysen fakir doğarsın, ailenin fakir olması Allah'ın direk sorumlu olduğu bir durum değildir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran kendine has iradesidir. Yani karar verip yapabilme yetisidir. İşte burası ince bir çizgi. Genel kader çizgisinde yaşayan insan o çizgide tercihler yaparak hayat yolunu etkileyen davranışlarda da bulunabilir. Bura da biz neden böyleyiz, ne yaptık da böyle olduk diye sormak gerekir. Bugün fakir olanların aile geçmişine bakın, %90 nında zengin bir dede göreceksiniz. Ama ne olmuştur o dede veya onun çocukları o mal ve serveti heba etmiştir ve ileriye yönelik hiçbirşey hesap etmeden yaşamışlardır.

En yakın benim kendi dedelerim, gönüllerince yemişler, içmişler, malları önemsememişler ve çoook keyif yapmışlar zamanında. Ama bugün bakıyorsun bize birşey kalmamış. Neden ? Çünkü zamanında ekinler toplanmamış ve kurumuş gitmiş. Bizede sapıyla çöpü kalmış.

Bakıyorsun fakirim diyenlere 25 senede bir ev parasını sigaraya verirler.
    Bakıyorsun fakirim diyene, eline geçen ilk fırsatta karsını aldatır, çocuklarını unutur.
    Bakıyorsun fakirim diyene, iş beğenmez, hizmeti eziklik görür.

Yani hayata yaratıcı direk müdahale etmez. Çünkü, denge ve geriden gelen unsurlar vardır. Bu düzene direk müdahil olunursa herşey alt üst olur. Herkesin zengin olduğu dünyada kimse üretim yapmaz, en pis işleri yapanlar bile kılını kıpırdatmadan yatar. Dünya böyle olunca yaşanmaz bir hal alır.

Yani, çark dönecek ki insanlar mücadele etmeye mecbur olacak ki hayat devam edecek. Ama elinden geldiğince insanlar hak yemese, zekat verse, yoksulu gözetse, işçisine iyi davransa, sözünde dursa, kin beslemese, hasetlik yapmasa daha güzel ve adil bir dünya ortaya çıkacaktır.

BİZ NE EDİYORSAK ONU BULUYORUZ.

not: Dünya, ahiret için bir tarladır. Sadece buraya ekenler ekinlerini burada bırakır ve ölür gider, ama iki tarafı düşünerek yaşayanlar her yerde kazanır.

• Ne demiş eskiler : Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Ne demiş eskiler : Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa..

Ben sağarım ne kdar para vircen ?
  • evet neden 2 haftadır orjinal şarj aleti için 20-30 lira arıyorum :@

ciddiyim. çakma aldım o da düzgün çalışmıyor bataryayı da halletmiştir büyük ihtimal /:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Ya burada yazılan bütün yorumlar bu da dahil olmak üzere fakir saçması. Bu dünyada tek gerçek paradır. Paran kadar adamsın. Para için çalışırsın eşşek gibi. Paran oldu mu sevgiyi de mutluluğu da sağlığı da satın alırsın. Kefenin cebi yokmuş. Hadi be ordan. Millet kuru toprağa gömülürken sen istersen çürümeyen mezarda boğaza nazır yatarsın. Şu hayatta ne amenna ne eyvallah diyeceksin.

Yazılanları, özellikle de genç arkadaşlarımızın feryadını görünce, hakikaten üzülüyorum.. Bir kaç yorum önce yazmıştım "ayakkabım olmadığı için üzülürken, ayakları olmayan birisini gördüm" diye, aslında herkes bu özlü sözde anlatılana vakıf olsa, kendisinden daha da kötü durumda olanları düşünse... Şimdi bizim ne suçumuz vardıda zengin doğmadık vs. diye çemkirenler çıkacaktır.. Peki düşüdünüzmü hiç, Somalide açlık ve sefalet içinde de doğabilme ihtimalinizi.. Yada aslında en büyük nimet olan gören gözleriniz ve yürüyen ayaklarınızın olmadığını.. Bir şeyden eminim, dünya zengini insanların da bizim kadar derdi tasası vardır.. Renkli ve yıldızlı görünen dünyalarının altında paranın çözemediği kimbilir ne eksikleri vardır. Bunları yazarken bir isim düştü aklıma; Rahmetli Sakıp Sabancı(Allah rahmet eylesin); muazzam zenginliğine rağmen, engelli çocukları için bir şey yapamamanın hüznü içerisinde vefat edip gitti Sakıp ağa.. Muhteşem serveti, onun hüznünü kederini giderebildimi; Hayır!.. Peki yine Rahmetli Sakıp ağa, boğazın en güzel yerinde çürütmeyen mezarında(o da ne işe yarayacaksa buralardan gittikten sonra!) yatsaydı, eyüp mezarlığında yatan bakkal hasan amcadan bir farkı olacakmıydı.. Sağlıkla nefes aldığınız her anın tadını çıkarıp, şükredin. Çünki çoğusu için paranında satın alamadığı huzur ve mutluluğun gerçek tanımı budur..

• Çünkü dünya adaletsiz ve kuruluşunda da hiç bir adalet izi yok.
  • hak ettiğini kazansa herkes o zaman problem ortadan kalkar. ama bu kapitalizm denilen lanet şey buna engel. ne kadar sömürürsen o kadar zenginsin. senin için çalışan enayiler zaten şükrediyor. şükretmek enayiliktir arkadaş. eğer hakkını istemeyip şükrediyorsan dünyanın en enayi insanı sensin. zamanında bu ülke şükretmeyip hakkını aradı. bir güzel kovdu sömürücüleri ama gene başladık şükretmeye ahanda burdayız işte. ekonomi büyüyor hesapta. ama bu ekonomiden işçinin memurun aldığı pay bir güzel küçülüyor. ama durmak yok şükretmeye devam. ne de olsa somalide açlıktan ölenler var. ya onlar gibi olursak?! bugün olmazsak yarın öyle olacağız işte. hergün ölmektense bir kere ölürsün sonra yaşarsın.
  • Alınyazısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodnameAlp

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Ya burada yazılan bütün yorumlar bu da dahil olmak üzere fakir saçması. Bu dünyada tek gerçek paradır. Paran kadar adamsın. Para için çalışırsın eşşek gibi. Paran oldu mu sevgiyi de mutluluğu da sağlığı da satın alırsın. Kefenin cebi yokmuş. Hadi be ordan. Millet kuru toprağa gömülürken sen istersen çürümeyen mezarda boğaza nazır yatarsın. Şu hayatta ne amenna ne eyvallah diyeceksin.

Yazılanları, özellikle de genç arkadaşlarımızın feryadını görünce, hakikaten üzülüyorum.. Bir kaç yorum önce yazmıştım "ayakkabım olmadığı için üzülürken, ayakları olmayan birisini gördüm" diye, aslında herkes bu özlü sözde anlatılana vakıf olsa, kendisinden daha da kötü durumda olanları düşünse... Şimdi bizim ne suçumuz vardıda zengin doğmadık vs. diye çemkirenler çıkacaktır.. Peki düşüdünüzmü hiç, Somalide açlık ve sefalet içinde de doğabilme ihtimalinizi.. Yada aslında en büyük nimet olan gören gözleriniz ve yürüyen ayaklarınızın olmadığını.. Bir şeyden eminim, dünya zengini insanların da bizim kadar derdi tasası vardır.. Renkli ve yıldızlı görünen dünyalarının altında paranın çözemediği kimbilir ne eksikleri vardır. Bunları yazarken bir isim düştü aklıma; Rahmetli Sakıp Sabancı(Allah rahmet eylesin); muazzam zenginliğine rağmen, engelli çocukları için bir şey yapamamanın hüznü içerisinde vefat edip gitti Sakıp ağa.. Muhteşem serveti, onun hüznünü kederini giderebildimi; Hayır!.. Peki yine Rahmetli Sakıp ağa, boğazın en güzel yerinde çürütmeyen mezarında(o da ne işe yarayacaksa buralardan gittikten sonra!) yatsaydı, eyüp mezarlığında yatan bakkal hasan amcadan bir farkı olacakmıydı.. Sağlıkla nefes aldığınız her anın tadını çıkarıp, şükredin. Çünki çoğusu için paranında satın alamadığı huzur ve mutluluğun gerçek tanımı budur..

hepte ayni sakip sabanci ornegi sizce fakirlerin cocuklari sakat dogmuyor mu?Onun enazindan bir rehabilitasyon merkezi acacak ve cocugunu az da olsa rehabilite edebilecek parasi vardi.Hem fakir hem sakat olanin sucu ne?Para sayesinde sakatta olsa biraz mutlu olabilir. o olmasa hic olamayacakti

• evrene gülücük yolla bide aç karnına düşünme oyalar ve iyi gelir
  • Baylar 13:30'da Starbucks da bekliyorum.Apple'ları getirin DH'e gireriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Priority -- 5 Ağustos 2011; 13:20:00 >
  • Dalga amaçlı söylemiyorum ancak, özellikle ergenlik döneminde her gencin kafasına takılır bu tür konular... Caddeye yolun düşer senden küçüklerin altlarında ki arabaları, yanlarında ki kızları gördüğün an isyan edersin bir yerlere. Sormaya başlarsın Neden? diye... Ama gün gelir büyürsün yeterince, bir hastalık tutar bedenini, işte o zaman gözün ne o arabası olan çocukları, ne yanlarında ki kızları görür. Sokakta ki boş boş yürüyen sağlıklı ama beş parasız insan bile daha üst seviyede gözükür gözüne. Ki öyledir de zaten... Hiç kimsenin bir sağlık problemi olmasa keşke ama oluyor, elde olmayan sebeplerle çoğu zaman...

Önceleri bana da masal gibi gelirdi. Sağlığın yerinde şükret diyenler ve o sözler... Ama şimdi anlıyorum ki, her nefes alamadığımda, her göğsümün ağrımasında farkediyorum ki aslında bir zamanlar bende çok şanslıymışım. Hatta şu an bile şanslıyım bir çok kişiye göre... Önemli olan gerçekten sağlık... Mutluluk sağlık demek insan için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 5 Ağustos 2011; 13:27:01 >

• Dostum bence bir insan fakir doğmuşsa , örneğin zengin birinden daha zeki veya daha yakışıklı olabiliyor.Ya da daha sağlıklı yani anlayacağın zengin sadece zengin , fakirinde belki eline büyük fırsatlar geçicek. Bu şekilde düşündüm ama biraz saçma oldu mantık
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.