Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: awesmart

"Başkalarının zavallılığına bakıp kendi haline şükredenlerden tiksiniyorum."
    — Dostoyevski

Hem şükür hem de düzeltmek için gayret edeceksin. Zenginsin şükür edeceksin ve zekatını vereceksin. Orta gelirlisin, şükür edeceksin ama gücün nispetinde etrafına yardımcı olacaksın. Fakirsindir, sağlığına şükür edeceksin ve çalışıp çabalayacaksın. Sakatsındır, yapabildiklerine şükür ederek daha iyisi için çalışacaksın. Herşeyin vardır ilim yönünden kendini geliştirecek ve yine şükür edeceksin. Şükür senin ihtiyacın olan birşeydir, seni manevi olarak ayakta tutar ve dizginler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sylar_brain

quote:

Orijinalden alıntı: koçbaşıtaşı

Din insanları kontrol etmeye ve şükretmeye mahkum etmiş bir virüstür.Bizim gibi dinini aklının önüne koyan insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda 9 parmağın varsa , 8 olan da var deyip şükretmeni isterler , zorlu bir yaşamın varsa ; daha zoru var diyip şükretmeni isterler.Sürekli bir şükretme çabası gayreti.Nedir bu arkadaş? Üretmekten aciz , sırf tüketime dayalı , sorgulamaktan ve eleştirmekten uzak bir toplum.Patronların kesesini parayla doldurduğu , işçinin emekçinin açlık sınırında yaşadığı bir toplum.Ama neymiş , sokakta yatan da varmış , halimize şükretmeliymişiz.Güldürmeyin be

dostum bu konuda sana katılıorm ama aslında islamda 9 parmağı olupta sekizine şükredeym gibi değil.tabiiki şükretmeni ister ama 9 parmağında hakkını vermeni ister.bzm Türk toplumu tembel olduğundan sadece 1. kısmı uyguluo maalesef :(

Alıntıları Göster
    ne güzel demiş şair

mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi ?
    malda yalan mülkde yalan gel birazda sen oyalan

• quote:

Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R.

Haline şükredeceksin ama olduğunla da yetinmeyeceksin.
    Somali'de aç yatanlara bakıp üzülecekmişim pehhh!
    23 yaşındayım 16 yaşından beri çalışıyorum elimde ne var kocaman bir hiç.Üniversite mezunuyum şu anda iyi bir işim var maaşıda iyi sayılır ama ben Somali'de aç yatana değil,18 yaşına girince altına son model araba çekilen cocuğa bakmak istiyorum.Millet üniversitede gezdi eğlendi ben gene çalıştım.Afedersiniz it gibi çalıştım ilkokulda,ortaokulda,lisede yaz tatillerinde..Küçüklükten de başlasan şansın yoksa bi cacık olmuyor yani.
    Sizi bilmem ama ben sıkıldım artık bu mutluluk oyunundan.Şükretmekten inanın bıktım.Ayağımda varisler çıktı yaşım 23..Ama doğru Somali'de aç insanlar var..Şükredelim varisim var ya bacağım kopsaydı.Tövbe tövbe..

• quote:

Orijinalden alıntı: KoUg

Somali'de aç yatanlara bakıp üzülecekmişim pehhh!
    23 yaşındayım 16 yaşından beri çalışıyorum elimde ne var kocaman bir hiç.Üniversite mezunuyum şu anda iyi bir işim var maaşıda iyi sayılır ama ben Somali'de aç yatana değil,18 yaşına girince altına son model araba çekilen cocuğa bakmak istiyorum.Millet üniversitede gezdi eğlendi ben gene çalıştım.Afedersiniz it gibi çalıştım ilkokulda,ortaokulda,lisede yaz tatillerinde..Küçüklükten de başlasan şansın yoksa bi cacık olmuyor yani.
    Sizi bilmem ama ben sıkıldım artık bu mutluluk oyunundan.Şükretmekten inanın bıktım.Ayağımda varisler çıktı yaşım 23..Ama doğru Somali'de aç insanlar var..Şükredelim varisim var ya bacağım kopsaydı.Tövbe tövbe..

Alıntıları Göster
    dar gelirliliğin alemi yok derdi ustad bu durumda. kredi çek sende git yap istediklerini

şuan bunu netbookumdan yazıyorum. bir notebook parası verdim buna. zenginlik farklı şey. evimde internet telefonumda bile internet. vay babam vay.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

dar gelirliliğin alemi yok derdi ustad bu durumda. kredi çek sende git yap istediklerini

şuan bunu netbookumdan yazıyorum. bir notebook parası verdim buna. zenginlik farklı şey. evimde internet telefonumda bile internet. vay babam vay.

Alıntıları Göster
    Beyler bende burdaki adaletsizliği anlamıyorum örnek verim bi 18 yaşındaki çocuk biraz zor durumda maddi açıdan her istediğini alamıyor
    sürekli belli bi takım şeylerin hayalini kuruyor ama diğer taraftada yine 18 yaşında bi zengin çocuğu sağlığı sıhhati yerinde altında trilyonluk arabası
    diğer çocuğun hayal ettiği bütün şeylerin 2 mislininin gerçeğini yaşıyor ee bunların ikisinin arasındaki fark ne zengin çocuğu hiç çalışmadı hiç gayret
    göstermedi ama çok iyi bi hayat yaşıyo adalet bunun neresinde bana bunu açıklayın niye adalet yok madem adaletiyle hükmeden Allah sa niye adalet vermiyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StormKing -- 5 Ağustos 2011; 16:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StormKing

Beyler bende burdaki adaletsizliği anlamıyorum örnek verim bi 18 yaşındaki çocuk biraz zor durumda maddi açıdan her istediğini alamıyor
    sürekli belli bi takım şeylerin hayalini kuruyor ama diğer taraftada yine 18 yaşında bi zengin çocuğu sağlığı sıhhati yerinde altında trilyonluk arabası
    diğer çocuğun hayal ettiği bütün şeylerin 2 mislininin gerçeğini yaşıyor ee bunların ikisinin arasındaki fark ne zengin çocuğu hiç çalışmadı hiç gayret
    göstermedi ama çok iyi bi hayat yaşıyo adalet bunun neresinde bana bunu açıklayın niye adalet yok madem adaletiyle hükmeden Allah sa niye adalet vermiyo...

kardeş anlamakta zorluk çekiyosunuz sanırım. Öyleyse size bir hadis ile yazayım.

Peygamber Efendimiz (SAV) de bir hadis-i şeriflerinde "insanlar uykudadır, ölümle uyanırlar"

Herkesin gideceği yer aynı. Asıl zenginlik para ile değil din ile olur.Paran olmadığı için bu konuda daha şanslısın çünkü para insanın gözünü döndürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrodonunNefsi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tövbe de alah seni deniyor, test ediyor. Öbür tarafta huzura kavuşacaksın

-yersen-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uplifting -- 5 Ağustos 2011; 17:21:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

Yaptığın şeyin ismi şımarıklık. 17 yaşında ne çalışmamı bekliyorsun deyip, anne babanın eline bakmak seni rencide etmiyor ama durumumuz daha da kötüleşiyor diyerek isyan etmek kolay geliyor. O anne baba sana dünyanın en iyi standartlarını sağlayabilmek için ölürler be ölürler. Şımarıklık yapma bu konuda. İnsanlar 8-9 yaşında çalışmaya başlıyorlar daha ilkokul çıkışı önlüğünü çantasına sıkıştırıp, kuaförde yerleri süpürmeye giden bir sınıf arkadaşım vardı benim. O çocuğun neyi fazla, neyi eksik senden?

1 yıl sonra rüştünü ispatlayacaksın, devlet sana oy verme hakkı bile verecek adam yerine koyup, sen hala 17 yaşında ne çalışması de. Normalde yazmak istemedim aslında ama dayanamadım. Devletin adam yerine koyup demokraside iktidarı emanet ettiği adamlara bak. Bunlar genç kesim olacak bir de, temiz zihin olacak.

Öyle çok iş var ki, gidip sokakta el broşürü dağıtıp kendi harçlığını koysan cebine o bile yeter. İsteyene seçenek çok.

Alıntıları Göster
    şans

bazıları zengin bazıları fakir doğar

bunun açıklaması yoktur

yok testmiş yok denemeymiş bunların hepsi sen bu soruyu sorma diye uydurulmuş yalanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteSword -- 5 Ağustos 2011; 17:21:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

şans

bazıları zengin bazıları fakir doğar

bunun açıklaması yoktur

yok testmiş yok denemeymiş bunların hepsi sen bu soruyu sorma diye uydurulmuş yalanlar

Alıntıları Göster
    özet :

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden?

• Hahahahahahah
  • quote:

Orijinalden alıntı: asasinodepulgas

quote:

kardeş anlamakta zorluk çekiyosunuz sanırım. Öyleyse size bir hadis ile yazayım.

Peygamber Efendimiz (SAV) de bir hadis-i şeriflerinde "insanlar uykudadır, ölümle uyanırlar"

Herkesin gideceği yer aynı. Asıl zenginlik para ile değil din ile olur.Paran olmadığı için bu konuda daha şanslısın çünkü para insanın gözünü döndürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: İnsanoğluinsan

Hahahahahahah
    bak ben hemofili hastasıyım yaşımızda aynı bizde fakirik haline dua et ya hasta olsaydın bizde isterdik vilada yaşamak hizmetçilerimizin olmasını ama yok napcan bizde okuyarak iyi bir yerlere gelip zen gin olak bunları kafana takma kafayı yersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

quote:

Orijinalden alıntı: asasinodepulgas

quote:

Alıntıları Göster
    ulan cidden ne cins insanlar varmış ya :) ulan herkes zengin olsa kim çalışacak ? herkes fakir olsa zaten isyan olur herkesi öldürürlerdi :) bu şans işi Allah isteyene değil istediğine verir. sonra alır geri verir. belli olmaz.

muhabbete bak ya ben niye zengin değilim. çabala lan sende . evde yatıp buralarda yazı yazacağına git çalış. uğraş didin. çok zengin olmazsın belki ama istediğini alabilecek zenginliğe ulaşabilirsin ;) ha olmayınca olmaz o ayrı. ama denedin mi ?

doğuştan zenginliğe çare yok napalım dua edelim ölümcül hastalıklar gelsin varları yokları gitsin bizle aynı seviyeye mi gelsinler ? ne adamlarsınız lan :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

Alıntıları Göster
    Çünkü Tanrı ilk başta Fransa'yı yarattı. Ama konumuz bu değil sonra Rus kızlarını yarattı.. İşte orada bir "oyhş" sesi duyarsınız ama sonra Türk kızını yarattı, rus kızını kötülesin diye. Ayrıca türk gızları gözal degal

• quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

Alıntıları Göster
    Sende birç öğren kardeş yaşam ve briç hakkında bir yerde bir yazı olkumuştum buyrunuz;
    Briç Oynayarak Zenginleşmek
    Mükemmellik ayrıntılarda gizlidir. Hayatın içindeki küçük ayrıntılar önemli farklılıklara yol açabilir. Borsa yatırımları konusundaki rol modelim olan Warren Buffet’ın yaşam öyküsünde de bunu görürüz. Warren Buffet, son 25 yıldır Forbes’un yayımladığı dünyanın en zenginleri listesinde ilk üçte. En önemli özelliği hiç profesyonel olarak çalışmaması ve sadece borsada yaptığı yatırımlarla hayatını sürdürmesidir. Bill Gates aynı zamanda Warren Buffet’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway’in yönetim kurulu üyesidir. Nasıl tanıştıklarını biliyor musunuz? Briç oynarken. Warren Buffet’ın biyografisinde, internet kullanmayı 1994 yılında daha fazla kişiyle briç oynayabilmek için öğrendiği belirtilir. Warren Buffet yatırım yapmayı briç oyununa benzetir. Bunun üzerine ben de merakımı yenmek için briç kursuna gittim. Briç, iskambil kağıtları ile oynanan ve olasılık hesapları üzerine kurulan bir oyun. Warren Buffet’ın yatırım yapmayı briç oynamaya benzetmesini şu anda çok iyi anlıyorum. Briç, dört oyuncu ile oynanıyor. Her oyuncuya kartları dağıtılıyor. Oyuncular kendi ellerindeki kartları görüyorlar ama rakiplerinin elindeki kartların ne olduğunu bilmiyorlar. Her oyuncunun elinde bir kısmı iyi, bir kısmı da kötü olan kartlar bulunabiliyor. Ancak hangi kartın kimde olduğunu bilmiyorsunuz, sadece tahmin edebiliyorsunuz. Peki bu tahmini nasıl yapıyorsunuz? Oyun oynarken. Briçte ne iyi oyuncular en iyi kartlara sahip olanlar değil, elindekileri en iyi şekilde kullanabilenlerdir. Çünkü kartlar rast gele dağıtılmıştır. Oyunu oynayış biçiminiz, elinizde hangi kartların bulunduğundan daha önemlidir. Bunun için de oyun stratejinizi doğru belirlemeniz gerekir. Askerlik yapanlar bilir, stratejik hatalar taktikle düzeltilemez.
    Briç oyunu birçok yönden gerçek yaşama benzer. Yaşadığımız süre içinde elimizdeki araçları ve imkanları biliriz. Sahip olduğumuz araçlar da rastgele dağıtılmıştır, çünkü anne ve babamızı seçme özgürlüğümüz yoktur. Öyleyse elimizde yeterli kaynakların bulunmadığından yakınmak yersizdir. Kritik olan o kaynakları nasıl kullandığımızdır. Sevdiğim bir söz var, bazı insanlar hiçbir şeyle yola çıkıp her şeyi elde ederler, diye. Parasal zekâ da hayattaki para oyununu oynama biçimini öğretir. Ticari hayatta da bu böyledir. Marifet, çok paraya sahip olup onu kullanmak değil, yeterli paraya sahip olmasak da sahipmiş gibi onu değerlendirmektir. Bazı tüccarlar elinde 100 TL varken 100 TL’lik ticaret yaparlar. Zihinlerinde kendilerine çizdikleri bir sınır vardır ve o sınırları zorlamazlar. Bazı tüccarlar ise elinde 50 TL varken 500 TL hatta 1000 TL’lik ticaret yaparlar. İşte bu fark, oyunu oynayış biçiminden kaynaklanır. Oyunu oynayış biçiminizi siz belirlersiniz. Parasal zekâ ise size oyun stratejilerini sunar. Hangi stratejiyi seçeceğiniz size kalmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zena

Çünkü Tanrı ilk başta Fransa'yı yarattı. Ama konumuz bu değil sonra Rus kızlarını yarattı.. İşte orada bir "oyhş" sesi duyarsınız ama sonra Türk kızını yarattı, rus kızını kötülesin diye. Ayrıca türk gızları gözal degal

Çok komiksin be!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster
    Zenginin parası züürdün çenesini yorar

diye atalarımız boşuna dememiş

• quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster
    Tek sorun düzende. Nu düzen yıkılmadıkça böyle olmaya mahkumuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GranTurismo26

Beterin beteri var. Herkes haline şükretsin.

Sahiden...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.