Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tembelliğinize bulduğunuz kılıf yakınmak ve başkalarını suçlamak.
    siz bu kafayla devam ettikçe fakir kalmaya devam edersiniz.
    pis fakir dh'ciler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanım keleşi getir

La ne manyak adamsin herkes bu dunyadan gocup gidecek kefenin cebi bile yok

Allahin adaleti'ni bu dunyada ararsan isimiz var temizlen ac kurani oku bak ne diyor zenginler hakkinda (sukretmeyen zenginler hakkinda)

Onlar mallalarinin kendilerini koruyacaklarini felan sandilar boyle ayetler var oku rahatlarsin

Bir bakmissin ferrari ile dolasan havali genc cehennemde ekmek sogan yiyen fakir agzi kokmus ama inancli kisi Allahin adaleti ile meva cennetlerinde kapis.

Tabi tabi kesin bilader bırak bu kendini avutmaları herşey ortada değil mi boş muhabbet yapmaya gerek yok.Kefenin cebi yok ama her elbisenin cebi var bilader .Ne diyomus Kuranda zenginler hakkında kötü birşey dediği yok ayrıca Peygamberimizin hadisindede ahir zamanda zenginlik hayırlıdır diyor.Siz hala fakirlik iyidir diyosunuz bilmiyorum kafanız mı güzel anlamadım.Hangi dünyada yaşıyosunuz Allah bile cennette maddi şeyleri vaad ediyor.Siz hala bu dünyada maddiyat mutluluk getirmez diyosunuz

• Konu sahibi
    Kurandan bi haber olursan böyle konular açarsın işte

Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme(fakirlik) ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: "Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz." derler. (Bakara 155-156)
  • quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Konu sahibi

Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme(fakirlik) ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: "Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz." derler. (Bakara 155-156)

ok.kib.by
  • Sen o bazıları zengin olduğu için fakirsin, sen fakir olduğun için o bazıları zengin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut1993

quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Konu sahibi

ok.kib.by

sende kib gerekeni almışsın
  • Çok basit düşünüyosunuz adam aklını dinin önüne almış sen hala Kuran'dan örnekler veriyosun bizde biliyoruz o ayeti fakat yetmiyo demek ki? Sabret sabret nereye kadar nasıl bi imtihan bu ? Çok mu adil .Adaleti bosna hersekte kafanıza bir kurşun sıkılınca anlarsınız.Annenize bacınıza tecavüz edilince anlarsınız .Bunları yaşadıktan sonra birdaha sor bakalım kendine adaleti bu kadar basit ve net cevap verebilecekmisiniz ?
  • Hayır mesela şöyle bi örnek vericek olursak adamın ailesi çok fakir ve sağdan soldan çalarak hayatta kalıyorlar. Böyle bir ailenin dünyaya getirdiği çocuğun suçu ne şimdi bu çocukta çalacak ailesinden görüp kimse demesinki o çocuk da sınanıyor. Bir kere o çocuk çaldığı için direk cehenneme gidicek ve günahkar biri olacak? Dinle vs alakası olmayacak zaten yani ailesinden ne görürse onu yaşayacak peki şimdi biri anlatsın bu çocuk nasıl cennete girecek?
  • Söyliyim mi sana cehenneme gidicez bir bakıcaz yanımıza bmw li zenginler cennette işte o zaman anlcıaz adaleti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

Neden ya neden ? Dogdugumuz yere karar veremiyoruz ki ne sucu var fakir ailede doganlarin? neden su anda bazilari bu sayfayi tuplu monitorden goruyor ki ve neden bazilari bunlar 22"lik monitorunde rahat koldugunda okuyor?Ne yapti o calisti mi bir basari mi sagladi hayir babasi calisti o yiyor.Neden bazilari ozel okula gidip hic oksyi ossyi onemsemezken bazilari bir universite kazanmak icin gece gunduz calisiyor...Neden bazilarinin saray gibi havuzlu evlerinde hem ps3 hem psp go hemde 3 tane pcleri var ? Neden bazilari acliktan olmekteyken oteki yanda digerleri yiyeceklerini cope atiyor? Ne bu haksizlik ya bizim sucumuz ne!!

'' Sizden biriniz mal varlığında ya da yaratılışta kendisinden üstün birini gördüğü zaman üzülmesin , hemen kendisinden düşük durumda olanlara baksın. '' Hadis-i Şerif.

Şuna şükret ki sen donanımhabere pc den girebiliyorsun,bilgisayarı bırak yiyecek ekmeği olmayanlar var.
    Ayrıca diyorsun ki baba parası yiyorlar sonuçta o kişinin babası çalışıp çabalayıp - haram yemiyorsa - mal varlığı ediniyor.Sonuçta çaba lazım dostum.

Sen bırak bunları bence sebat ile çalışmana devam et.Elbette çalışmalar karşılıksız kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seppuku.

Hayır mesela şöyle bi örnek vericek olursak adamın ailesi çok fakir ve sağdan soldan çalarak hayatta kalıyorlar. Böyle bir ailenin dünyaya getirdiği çocuğun suçu ne şimdi bu çocukta çalacak ailesinden görüp kimse demesinki o çocuk da sınanıyor. Bir kere o çocuk çaldığı için direk cehenneme gidicek ve günahkar biri olacak? Dinle vs alakası olmayacak zaten yani ailesinden ne görürse onu yaşayacak peki şimdi biri anlatsın bu çocuk nasıl cennete girecek?

+1
  • Bence pek bir adaletsizlik yok, çalışan adam zengin yatan adam fakirdir. Ben inanmıyorum ailem fakirdi bende fakirim diye kendi fırsatınızı kendiniz yaratıcaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Broon

Bence pek bir adaletsizlik yok, çalışan adam zengin yatan adam fakirdir. Ben inanmıyorum ailem fakirdi bende fakirim diye kendi fırsatınızı kendiniz yaratıcaksınız

çalışmak için de belli düzeyde maddiyat gerekiyor, iş hacmi büyük kentlerde, buralarda yaşamanın belli bedeli var, okumak desen o da parayla, bu ülkede parasızlıktan okuyamayan bir sürü insan var, Aziz Nesin bile az daha okuyamıyormuş şans eseri kurada darüşşafakayı kazanınca okuyabilmiş, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz, Afrika'da insanlar ekmek bulamıyor açlıktan ölüyor bu adam mı çalışacak, nerede çalışacak, her tarafı sömürülmüş bir ülkede mi çalışacak? dünyada gıda kıtlığı falan yok, bazıları fazlasıyla tok bazıları fazlasıyla aç; gelişmiş ülkelerde her evde 1-2 köpek var, sadece bunların masrafıyla bir sürü insan doyar

• Cevabı olmayan nadide sorulardan .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: velevki

çünkü...

ALLAH cc. tüm ismi şeriflerinin tecelli etmesini istiyor. alemde sürekli bir hareketlilik sürekli bir cereyan istiyor... Rabbim rızıkları ben tayin ederim diyor. Eğer halinize şükrederseniz verdiğim nimeti arttırım diyor ki ben bunu hep yaşadım. Babam iflas etti, ikibinli yıllarda evimize haciz geldi 98 model televizyonumuza kadar aldılar ama şükrettik. Daha beterleri var dedik Rabbim de eski durumumuzundan daha iyisini verdi.

Herkes zengin olmak ister, lüks içerisinde kusursuz sayılabilecek bir hayat yaşamak... Kendini düşün o şekilde eminim evine hizmetçi de alırsın bahçıvanda şöför de... Hiç demezsin neden ben bu durumdayken diğeri para için bana hizmet ediyorlar diye ?
    İnsanoğlu bir günde iflas edebileceği gibi bir günde zenginde olabilir. Mühim olan kibre kapılmamak. ALLAH cc. veriyor, alıyor... O insanları zenginlikle de imtihan ediyor fakirlikle de. ALLAH zenginlere dert vermiyor mu sanıyorsunuz bilmiyorum ki ? Kimisinin aile huzuru yok kimisinin sağlığı yerinde değil, kimisinin çocuğu olmuyor yada engelli oluyor, kimisine de kazanmak yetmiyor dünyaları kazansa gözü doymadığı için mutlu olamıyor. ALLAH afiyet versin yeter. Ağzımızın tadı bozulmadan yaşayıp gitmek, bela getirecek zenginlikle göçüp gitmekten daha iyidir zannımca...

ALLAH cc. niye böyle yapıyor diye soran da çıkar birazdan : O YAPTIĞINDAN SORULAMAZ. Niye fakirim, niye benden zengini var diye ALLAH cc. sitem edeceğinize Ya Rabbi beni yarattın, yokluktan varlığa çıkardın, aciz konuşamayan bir bebekken akıl sahibi yetişkin yaptın diye şükredin... Vallahi verdiği nimetlerin karşılığında sabah akşam şükretmekten başka birşey yapmasak genede karşılığını ödeyemeyiz...

Hayırlı Ramazanlar Dilerim.

Mesaj baya eski ama yazmadan edemedim.Para sahibi olmanın avantajlı olduğu anlar var olmadığı anlar var.Allah'ın kimsenin eline alsana para diye verdiği bir şey yok.Kimseye zenginliği bağışladığı da yok.Bu tarz bir imtihan da mantıksız.Tamamen belgesellerdeki aslanlar ve ceylanlar arasındaki kapışma gibi kapitalizmde.Doğru zamanda,doğru konumdan ceylana doğru yerden ısıran kazanır.

Zengin olmayan biri olarak şunu gördüm ki gerçekten şükür eden adam zengin falan olamaz.Nasıl ki aslan doydum ama şu ceylanın bacağını yanıma alayım yarın acıkınca yerim demiyorsa insanlarda da ihtiyacı olduğunda avlayıp en büyük payı aldıktan sonra diğerlerini çakallara,kargalara bırakan kişi kapitalizmde aslan olur.Hayvanlar bir çok konuda (bildiğimiz ormanlarda yaşayan canlılar) insanlardan daha merhametli lakin avlanma zamanında doğanın kanunu dinlerle çakışıyor.Kapitalizm, ormanlardaki yaşamın tıpa tıp aynısı.Nasıl ki aslanlar ormanda salına salına cesur cesur geziyor bir tek kendisi gibi üst düzey diğer canlılarla karşı karşıya gelmemeye çalışıyorlar (karşılıklı olarak) aynı şekilde insanlarda aynısını yapıyor.Ki sürekli böylede olacak zaten.

Aslanlar belki çok aç kaldıklarında baktılar ki av yok meyvelere falanda dadanabilirler eğer şükredip sadece meyve ve diğer düşük besin içeren gıdalardan tüketseler zayıf düşüp orman içerisindeki gücünü,hakimiyetini kaybedecek.Dişilerle birlikte olmadan önce diğer erkek aslanlarla dövüşüp onları alt edemeyecek çiftleşemeyecek.Günümüzde de aynısı değil mi?Parasız,pulsuz sokaklarda eşi ve çocukları ile mutlu yaşayabilen kaç insan var ya da var mı?Mutluluk sadece zenginliğin koşulu olarak görülürse zengin olunduktan sonra birey boşluğa düşer ve amacı kalmaz.Yine bu alanda da aynı aslanların yaptığı gibi gerekli ihtiyaçları sağladıktan sonra istediğin,keyif aldığın şeyleri yapacaksın.Misal aslanlar da kendi ve çocuklarının karınlarını doyurduktan sonra oyun oynuyorlar birbirlerini seviyorlar,birbirlerini kovalıyorlar.

Dinler olmasa zenginler bu kadar güçlü olmazdı.Dinlerin gelişimi ile dünyanın düzeni belli insanların güdümüne geçti.Bugün şükredenler yarın öbürgün suriyedeki veya filistindeki gibi bir savaş olursa ne diye şükredecekler bunu da düşünmekte fayda var.Bununda hikayesi var aslanlarla ilgili ama anlatmayayım baya uzadı bu aslan konusu.Eskiden bende şükredenlerdendim şimdi elimden geldiği kadar şükretmemeye çalışıyorum hâla sofradan tok kaldıktan sonra şükrediyorum o konuda kendimi engelleyemiyorum ama şükrettikçe insan elindekinden oluyor her şükürde sofradan bir şeyler eksiliyor bir şeylerin değeri artıyor ulaşılmaz oluyor.Bir daha şükretmemek dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 26 Temmuz 2015; 21:09:07 >

• Cünkü Allah farkliliklari sever ve bazi insanlari sadece diger insanlar ibret alsin diye yaratmistir.Sende ibret al.

• Anne ve baban yüzünden. Seni doğurmamayı seçebilirlerdi ama seçmemişler.
  • Boşver kardeş takam kafana

• 25 inç qeyf

• quote:

Orijinalden alıntı: spider003

Neden ya neden ? Dogdugumuz yere karar veremiyoruz ki ne sucu var fakir ailede doganlarin? neden su anda bazilari bu sayfayi tuplu monitorden goruyor ki ve neden bazilari bunlar 22"lik monitorunde rahat koldugunda okuyor?Ne yapti o calisti mi bir basari mi sagladi hayir babasi calisti o yiyor.Neden bazilari ozel okula gidip hic oksyi ossyi onemsemezken bazilari bir universite kazanmak icin gece gunduz calisiyor...Neden bazilarinin saray gibi havuzlu evlerinde hem ps3 hem psp go hemde 3 tane pcleri var ? Neden bazilari acliktan olmekteyken oteki yanda digerleri yiyeceklerini cope atiyor? Ne bu haksizlik ya bizim sucumuz ne!!

Konu hatalı zenginler 22" monitör kullanmayı bırakalı 5 yıl oldu. Lütfen el atalım düzeltelim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.