Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH Ateistler kabilesi, şekerin başına toplanan karıncalar gibi koşup gelmişler. Din bir virüstür vs. diye alttan alttan giydiriyorlar, inandığınız şey akıl fikir versin size diyecem, o da yok. Şu koca dünyada, çektiğiniz fikir yalnızlığı acısıyla başbaşa bırakıyorum sizi..
    **
    **
    Banane başkalarından ben niye üzüleyim Somalide açlık ve hastalıkla boğuşan çocuğa diyen arkadaş. Yüreğinin böyle düşünecek kadar katılaştığına inanmak istemiyorum...
  • Somalide bir röportaj yapmışlar 9 çocukla somalide yaşamak çok zormuş.
  • Bilmem fark ettiniz mi ama hayat adil değildir. Eşitsizlik daha doğmadan önce başlar. Kimisi doğuştan şanslıdır, kimisi de şanslı olduğu için doğar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

Neden ya neden ? Dogdugumuz yere karar veremiyoruz ki ne sucu var fakir ailede doganlarin? neden su anda bazilari bu sayfayi tuplu monitorden goruyor ki ve neden bazilari bunlar 22"lik monitorunde rahat koldugunda okuyor?Ne yapti o calisti mi bir basari mi sagladi hayir babasi calisti o yiyor.Neden bazilari ozel okula gidip hic oksyi ossyi onemsemezken bazilari bir universite kazanmak icin gece gunduz calisiyor...Neden bazilarinin saray gibi havuzlu evlerinde hem ps3 hem psp go hemde 3 tane pcleri var ? Neden bazilari acliktan olmekteyken oteki yanda digerleri yiyeceklerini cope atiyor? Ne bu haksizlik ya bizim sucumuz ne!!

Herzaman haline şükretmelisin fakat,kafanı çalıştırmalısın.Herkes anasının karnından zengin çıkmıyo,çalışıp çabalayıp bir yerlere geliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CodnameAlp

DH Ateistler kabilesi, şekerin başına toplanan karıncalar gibi koşup gelmişler. Din bir virüstür vs. diye alttan alttan giydiriyorlar, inandığınız şey akıl fikir versin size diyecem, o da yok. Şu koca dünyada, çektiğiniz fikir yalnızlığı acısıyla başbaşa bırakıyorum sizi..
    **
    **
    Banane başkalarından ben niye üzüleyim Somalide açlık ve hastalıkla boğuşan çocuğa diyen arkadaş. Yüreğinin böyle düşünecek kadar katılaştığına inanmak istemiyorum...

Onların o hale gelmesinin sebebleri tarihten beri koyuna,yılana vs sürüngen... hayvanlara tapmaları maymunları kesip kesip yemeleri Osmanlıyı arkadan vurmaları,İngiliz,Fransız,İtalyan hayranlığı.
    İhanet edenin beli hiçbir zaman doğrulmaz.Gazzedeki filistinlileri örnek alın.Tarihte dedelerinin Osmanlıyı sırtından vurmalarının acısını çekiyolar
    6 gün savaşında israile karşı Suudi Arabistan, Sudan, Tunus, Fas ve Cezayir birlikte oldu yine yenildiler.Amerika Irağa girdiğinde tanklarını bırakan kaçtı.
    Araplar savaşmayı bilmezler.

• Bu soruyu ne zaman kendime sorsam,beynim playback yapıyo
  • Arkadaşlar bırakın bu boş muabbetleri ben hayatta herşeyi gördüm .Fakir tesselisi yaptığınız.Para varya ölüyü diriltir ölüyü .Herkes sakıp ağanın oğlunu örnek veriyo.Sen bu ülkede kot taşmalama otelyelerinde parasızlık yüzünden çalışanları ve onların akciğer kanserinden gittiğini biliyormusun.Bilmezsiniz tabi siz sakıp sabancının oğlunu örnek veriyosunuz.Peki torunlarını biliyomusunuz ? Nasıl yaşıyolar şuan saint tropezde tatil yapıyolar bodrumda yatlarda hatunlarla gününü gün ediyolar.Altlarında Lamborghini umurlarından değil dünya.Yakısıklılarda siz neden bahsediyorsunuz.Kendinize gelin.Yarın birgün düzensiz beslenme yüzünden hasta olucaz siz hala boş muhabbet yapıyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

Özür dilerim ama 15 yaşından beri çalışan adamdan 15 yaşında çalışılacak işten pek de fazla zorunu bekleyemezsin..

İstisnalar vardır kaideyi bozmaz..

• Eğer çalışan kazansaydı 15-17 yaşlarında birinin çalışması gerekmezdi zaten. Çalışan malesef kazanmıyor arkadaşım ben gecegündüz çalıştığı halde ailesini geçindiremeyen insanlar biliyorum. 2011 yılında yaşıyoruz teknolojinin geldiği nokta malum ne kadarımız bu teknolojiden faydalanabiliyoruz birçok insan karın tokluğu için çalışıyor.
    Kapitalizmin hakim olduğu dünyada fakirlik her daim olacaktır. Kapitalizmin çalışma mantığı bu zaten. Kan emiciler ve kanı emilenler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteCoDer

Arkadaşlar bırakın bu boş muabbetleri ben hayatta herşeyi gördüm .Fakir tesselisi yaptığınız.Para varya ölüyü diriltir ölüyü .Herkes sakıp ağanın oğlunu örnek veriyo.Sen bu ülkede kot taşmalama otelyelerinde parasızlık yüzünden çalışanları ve onların akciğer kanserinden gittiğini biliyormusun.Bilmezsiniz tabi siz sakıp sabancının oğlunu örnek veriyosunuz.Peki torunlarını biliyomusunuz ? Nasıl yaşıyolar şuan saint tropezde tatil yapıyolar bodrumda yatlarda hatunlarla gününü gün ediyolar.Altlarında Lamborghini umurlarından değil dünya.Yakısıklılarda siz neden bahsediyorsunuz.Kendinize gelin.Yarın birgün düzensiz beslenme yüzünden hasta olucaz siz hala boş muhabbet yapıyosunuz

düzensiz niye beslenelimki

• quote:

Orijinalden alıntı: Snap!

Eğer çalışan kazansaydı 15-17 yaşlarında birinin çalışması gerekmezdi zaten. Çalışan malesef kazanmıyor arkadaşım ben gecegündüz çalıştığı halde ailesini geçindiremeyen insanlar biliyorum. 2011 yılında yaşıyoruz teknolojinin geldiği nokta malum ne kadarımız bu teknolojiden faydalanabiliyoruz birçok insan karın tokluğu için çalışıyor.
    Kapitalizmin hakim olduğu dünyada fakirlik her daim olacaktır. Kapitalizmin çalışma mantığı bu zaten. Kan emiciler ve kanı emilenler.

Her çalışan maalesef iyi şartlarda yaşayamıyor, eskiden hayat daha kolaydı bir memur maaşı ile aile geçindiriyordu insanlar, şimdi karı-koca ve ailedeki her çocuk çalıştığı halde insanlar rahat yüzü göremiyor maalesef. Eskiden lise mezunu hatta ortaokul mezunu olduğun zaman her yerde işe girebiliyordun, şimdi adam öğretmen oluyor 4-5 yıldır atanacam diye uğraşıyor, torpil dönüyor her yerde, eskiden ne derlerdi: "hiçbir şey olamıyorsan öğretmen bari ol" Aynı şekilde doktor oluyorsun uzmanlığı kazanırsan çok rahatsın, kazanamazsan o da bir işe yaramıyor alacağın 1.5-2 milyar maaş ve döner sermaye geliri, İstanbul-İzmir gibi yerlerde geçinemezsin bile o parayla. İyi bir okula girmek ve mezun olabilmek için de ailenin az çok varlıklı olması gerek, bu anlamda varlıklı bir ailede doğanlar daha şanslı, hatta adam kendisi söylüyor oğlum okumana gerek yok ben sana Burger King açayım diye, işte bu kader.

En iyi okullardan mezun olanların da kaderi aynı olmuyor, adam Boğaziçi'ni dereceyle bitiriyor orta düzeyde bir şirkette işe giriyor, okulu zor bitiren bir arkadaşı ise bir uluslararası şirkette iş bulup yüksek primlerle çalışıp 10-15 yıl içinde trilyonluk servet sahibi olabiliyor, biraz çalışma biraz kader bu işler.

Diğer yandan, kazanılan varlıkların iyi değerlendirilmesi, paranın iyi yönetilmesi de önemli, basit iki örnek vereyim:

Adama Milli Piyango'dan büyük ikramiye çıkıyor, parayı iyi yönetemiyor ve 2 sene içinde sıfırı tüketiyor, daha sonra aynı kişiye büyük ikramiye ikinci kez isabet ediyor, şansa bak. Ama gel gör ki o para da iyi yönetilemiyor ve suyunu çekiyor, adam en son ayakkabı boyacılığı yapıyordu, gazetelerde de çıktı.

Dedemlerin Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş plakaları varmış eskiden, sonra dedem bunu satalım demiş satmış ve bir arsa almışlar, o arsayı 22 bin TL'ye sattık geçenlerde, plaka dursa en az 1 trilyon şimdi.

Ama bu varlıklar önce gelecek ki sonra iyi yönetmeyi düşünesin, adam otel sahibi olmuş diyor ki benim hiçbir şeyim yoktu tamamen insan ilişkilerim sayesinde 2 otel sahibi oldum, bizim saf arkadaşlar da inanıyor buna, geçiniz efendim bunları, paran yoksa mahalledeki herkesle iyi ol kan kardeş ol bir bakkal dükkanı açabilir misin. Bana babamdan iyi bir mevkide bir arsa kalacak ki müteahhite verip yüzde 50 ortaklıkla otel yaptırayım sonra onun geliriyle 2.yi 3.yü açayım.

Bu konu derin, üzerinde saatlerce konuşulabilir ama özellikle 2000 yılından sonraki dönemde biraz babadan dededen bir şeyler kalacak insana ki rahat yaşasın, artık çalışarak zengin olmak çok çok zor. Bana iyi bir alışveriş merkezinde bir dükkan kalacak ki ben onu 2-3 yapayım, yoksa çalışmakla olacak işler değil.

• Eğer bir gün çok büyük bir derdin olursa;
    Rabbine dönüp 'Büyük bir derdim var' deme!
    Derdine dönüp 'Büyük bir Rabbim var' de..

*Mevlana/Rumi
  • haklısınız
  • Neden bazıları erkek, bazıları kadınsa bu da onun gibi.
    önemli olan halimize şükretmek...
  • kominizmmi istiyosunuz ? sınıfsız düzen? bekleyin çookkk gelecekte dünyaya kominizim hakim olucak deniyo! öngürüde belki bu bedeniniz göremez ama reankarnasyon olan bedeniniz gorebilir
    allaha ananıza babanıza sitem etçeğinize çalışıp çabalayın olur ...çoğu insan babadan zengin değil bill gates madonna elvis presley brad pitt sakıp ağa çoğu fabrika işçisi yada fast food çuda çalışan insanlar gençliğinde....
  • Ha bu arada "çalışıp çabalayın olur, bakın yaptı" cılara da pek kanmayın zira bi b.k olduğu yok.

Ekonomi dergilerinde dolusuna başarı hikayeleri var, okuyun efendim okuyun çünkü o yazının bile o dergiye konulmasındaki amaç, o derginin sahibinin kurnazlığıdır. İnsanlara zengin olma hayalleri kurdurarak para kazanmak. Zaten o paralarda hep bu "çalışıp çabalayıp yaparım" diye sananların paraları

Başaranlar var mı? Evet var, brad pitt falan filan.. Ancak bunlar kara kaşı kara gözü için mi( sarı desek daha doğru olur ) zengin edildiler? E herhalde

Kariyer yalanlarına inanmayın, dediğim gibi sermayenin hüküm sürdüğü bir piyasada herkes kendi yoluna bakar, sizin zengin olmanız için bu yollarda bu insanların önüne geçip durmanız, savaşmanız lazım.

Bu da her babayiğidin harcı değil...

Aramızda belki %98'imiz bırakın zenginliği ileride geçim kavgası verecek. Sistem böyle işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 6 Ağustos 2011; 18:10:44 >

• eşitlik hiçbir zaman eşit olmadı olmayacak, doktorla işçi bir tutulmaz,işçinin yaptıgı iş daha yorucu olsada tutulmaz tutulmamalıda mesela..insanlar neden fakir neden zengin yerine insanlar neden akıllı veya daha az akıllı doguyor diye sitem edebilirsin.zeki akıllı adamlar sıyrılıp gidiyor zaten.cok arkadasım var dersaneden burslu okuyp hacettepe tıpı bitirmek üzere olan arkadaşlar sistem degişmedikçe gibi kandırılmış lise ögrencisi agızıyla konuşsada hiçbir sistemde eşit olmaz insanlar.öyle bir durumdaysan yapacagın 2 şey var , ya haline şükredicen geçicen oturucan koltuga,yada çalışıp çabalayacaksın tutunacaksın hayata..
  • ALLAH bu dünyaya bizi ancak kendisine ibadet etmemiz için yaratmış.Hadis-i şerifte var bun ait.Ve para mal mülk karı kız hepsi birer kurmacadır.Şimdi misel senin baban işçiydi askeri ücretle evi geçindiriyor.Arkadaşınınkisi mühendis doktor gibi bişey.5-10 milyar ile evi geçindiriyor.Peki o çocuk büyüyünce kendisi ayakları üzerinde durmucakmı? duracak mecbur.Öyle babası 10 milyar alıpta rahata ermicek.Askeri ücret alan çocukla o doktor çocuğu olan çocuk üniversite okucak kendi işini görecek.Ama o askeri ücretle geçinen çocuk 10 milyarlık işte çalışırsa öbürüde 2 milyarlık işe girerse nolcak? işte o çocuk o zaman onu geçecek.Biraz karışık bi anlatım sundum sana.Yani şunu demek istiyorum ne oldum değil ne olacağım dicekmişin.Ve sen babanın parasıylamı hüküm sürmek istersin yoksa kendi paranlamı ? hangisi sana daha büyük bi zevk verir? bu dünya birer kurmaca para mülk yalan.Öldüğün an o trilyonların evlerin yatların hepsi gidiyor.Kefenin cebi yok.Asıl olan öteki dünya.Öteki dünya önemlidir burda zengin olupta orda cehenneme gidecek olan çok insan vardır ve orasıda ebedi hayattır !

• Rahmetli Sabancı'nın bir sözü geldi aklıma.Araba fabrikalarım var ama oğluma 1 araba hediye edemiyorum diyodu.
  • Ulan başka birşey bilmiyomusunuz rahmetli sabancı sabancı başka birşey bildiğiniz yok.Sen oun torunlarını biliyormusun bilmiyosun..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.