Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tembellik. Çalışırsan zengin olursun. Olay bu. Benim annem de babam da 7 kardeş, dedelerim de aşçı ve çiftçi. Ama onlar çalıştılar. Fedakarlıklar yaptılar. Şimdi ikisi de doktor. Yatarak sistemi eleştirmek kolay tabi. Açın gözlerinizi, armut piş ağzıma düş yok bu sistemde. Çalışacaksın, kusura bakma. Çalış ki çocukların senin gibiler tarafından eleştirilsin, ne farkım var ondan desinler.

Kusura bakma, üslubum biraz sert. Lütfen tolere et. Ama yazdıklarımda çok ciddiyim. Ve SONUNA KADAR arkasındayım.
  • hayat adil değil
  • Merak etmeyin zenginler sonsuza kadar zengin kalmayacak, elbet bir gün ölüp parasını pulunu bırak kemikleri bile dünyada kalacak. Neyin hesabını yapıyorsunuz
  • kaderimiz buymuş be kardeş ama şükür... çok kötu değil durumumuz... fakir ama gururlu gençleriz
  • eyvaaahhhhhhhhh agır vaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodnameAlp

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Ya burada yazılan bütün yorumlar bu da dahil olmak üzere fakir saçması. Bu dünyada tek gerçek paradır. Paran kadar adamsın. Para için çalışırsın eşşek gibi. Paran oldu mu sevgiyi de mutluluğu da sağlığı da satın alırsın. Kefenin cebi yokmuş. Hadi be ordan. Millet kuru toprağa gömülürken sen istersen çürümeyen mezarda boğaza nazır yatarsın. Şu hayatta ne amenna ne eyvallah diyeceksin.

Not: cumaya her imkanım olduğunda gidecek kadar inanan bir müslümanım.
    Not: o fakirlerden biri de benim ama böyle kalmaya hiç niyetim yok.

Yazılanları, özellikle de genç arkadaşlarımızın feryadını görünce, hakikaten üzülüyorum.. Bir kaç yorum önce yazmıştım "ayakkabım olmadığı için üzülürken, ayakları olmayan birisini gördüm" diye, aslında herkes bu özlü sözde anlatılana vakıf olsa, kendisinden daha da kötü durumda olanları düşünse... Şimdi bizim ne suçumuz vardıda zengin doğmadık vs. diye çemkirenler çıkacaktır.. Peki düşüdünüzmü hiç, Somalide açlık ve sefalet içinde de doğabilme ihtimalinizi.. Yada aslında en büyük nimet olan gören gözleriniz ve yürüyen ayaklarınızın olmadığını.. Bir şeyden eminim, dünya zengini insanların da bizim kadar derdi tasası vardır.. Renkli ve yıldızlı görünen dünyalarının altında paranın çözemediği kimbilir ne eksikleri vardır. Bunları yazarken bir isim düştü aklıma; Rahmetli Sakıp Sabancı(Allah rahmet eylesin); muazzam zenginliğine rağmen, engelli çocukları için bir şey yapamamanın hüznü içerisinde vefat edip gitti Sakıp ağa.. Muhteşem serveti, onun hüznünü kederini giderebildimi; Hayır!.. Peki yine Rahmetli Sakıp ağa, boğazın en güzel yerinde çürütmeyen mezarında(o da ne işe yarayacaksa buralardan gittikten sonra!) yatsaydı, eyüp mezarlığında yatan bakkal hasan amcadan bir farkı olacakmıydı.. Sağlıkla nefes aldığınız her anın tadını çıkarıp, şükredin. Çünki çoğusu için paranında satın alamadığı huzur ve mutluluğun gerçek tanımı budur..

Ben o mezarı öldükten sonra bile adın kalır anlamında söyledim:)
    Senin dediklerine bir yönden hak veriyorum. Elinde olanla şükredeceksin. Ancak katılmadığım başkasına bakmakta. Dediğin örnekten yola çıkarsak; ayağı yokmuş. Bana ne? Benim bir ayağım var ve ben o ayağımı rahat tutmazsam kendimi eksik sayarım. Başkalarının fakirliği (benden yardım istemediği sürece) umrumda değil. Ayrıca şükretmek için tek gereken akıldır. Kola, bacağa, maddiyata gerek yok. Sadece aklın erdiği ve varolduğun için de şükredersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ya burada yazılan bütün yorumlar bu da dahil olmak üzere fakir saçması. Bu dünyada tek gerçek paradır. Paran kadar adamsın. Para için çalışırsın eşşek gibi. Paran oldu mu sevgiyi de mutluluğu da sağlığı da satın alırsın. Kefenin cebi yokmuş. Hadi be ordan. Millet kuru toprağa gömülürken sen istersen çürümeyen mezarda boğaza nazır yatarsın. Şu hayatta ne amenna ne eyvallah diyeceksin.

Yazılanları, özellikle de genç arkadaşlarımızın feryadını görünce, hakikaten üzülüyorum.. Bir kaç yorum önce yazmıştım "ayakkabım olmadığı için üzülürken, ayakları olmayan birisini gördüm" diye, aslında herkes bu özlü sözde anlatılana vakıf olsa, kendisinden daha da kötü durumda olanları düşünse... Şimdi bizim ne suçumuz vardıda zengin doğmadık vs. diye çemkirenler çıkacaktır.. Peki düşüdünüzmü hiç, Somalide açlık ve sefalet içinde de doğabilme ihtimalinizi.. Yada aslında en büyük nimet olan gören gözleriniz ve yürüyen ayaklarınızın olmadığını.. Bir şeyden eminim, dünya zengini insanların da bizim kadar derdi tasası vardır.. Renkli ve yıldızlı görünen dünyalarının altında paranın çözemediği kimbilir ne eksikleri vardır. Bunları yazarken bir isim düştü aklıma; Rahmetli Sakıp Sabancı(Allah rahmet eylesin); muazzam zenginliğine rağmen, engelli çocukları için bir şey yapamamanın hüznü içerisinde vefat edip gitti Sakıp ağa.. Muhteşem serveti, onun hüznünü kederini giderebildimi; Hayır!.. Peki yine Rahmetli Sakıp ağa, boğazın en güzel yerinde çürütmeyen mezarında(o da ne işe yarayacaksa buralardan gittikten sonra!) yatsaydı, eyüp mezarlığında yatan bakkal hasan amcadan bir farkı olacakmıydı.. Sağlıkla nefes aldığınız her anın tadını çıkarıp, şükredin. Çünki çoğusu için paranında satın alamadığı huzur ve mutluluğun gerçek tanımı budur..

Senin dediklerine bir yönden hak veriyorum. Elinde olanla şükredeceksin. Ancak katılmadığım başkasına bakmakta. Dediğin örnekten yola çıkarsak; ayağı yokmuş. Bana ne? Benim bir ayağım var ve ben o ayağımı rahat tutmazsam kendimi eksik sayarım. Başkalarının fakirliği (benden yardım istemediği sürece) umrumda değil. Ayrıca şükretmek için tek gereken akıldır. Kola, bacağa, maddiyata gerek yok. Sadece aklın erdiği ve varolduğun için de şükredersin.

Gerek yok dediklerinize, hiç birzaman muhtaç kalmamanız dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodnameAlp -- 5 Ağustos 2011; 14:29:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gerek yok dediklerinize, hiç birzaman muhtaç kalmamanız dileğiyle..

Hiçbirimiz muhtaç olmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

hiç ölmeyecekmişsin gibi dünya için , her an ölecekmişsin gibi ahiret için çalış bak aç kalıyor musun ozaman

Kapital İslam.. Oysa ki tüm dinler başta sosyalizm için üretilmişti.
  • bol bol sevap point kasmaya bak benim gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Tabiiki şükretmek lazim ama herşeye yarrabi şükür diye diye de bir yol alınmaz . Bu arada sağlık en önemli şey mesela boynumda bu genç yaşta duzlesme , fıtık tarzı birşey çıktı body ye baslamistim biraktim mesela ve moralim çok bozuldu hiçbir para daha önemli değil sagliktan.. ama bazı hem çok sağlıklı hem zengin hem yakisikli zengin piçleri var insanı isyan ettiriyor gerçekten

Adam isyan etti beyler :D
  • Sonuçta imtihan dünyası, kimi zenginlikle kimi fakirlikle imtihan ediliyor. Zaten Allah "Ben zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" diyor. Kısaca ilerde nerde ve nasıl olacağını tahmin bile edemezsin. Hiçbir zaman umutsuz olma, senden yüksektekileri değil altındakileri düşünerek durumuna şükret. Ne insanlar gördüm yıllar önce 5 kuruş para kazanmanın hesabını yaparken şu anda trilyonlarla oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 5 Ağustos 2011; 15:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

15 yasindan beri calisiyorsun neyin sahibisin? Ne okudun ne mezunusun? ne isinde calistin?

tam sopalıksın len.
    evim var kendime ait arabam var 29 yaşındayım bankada 120.000 tl param var teknikerim ok bunların %80 ni kendim yaptım havadan yaa yaradan gokten para yağğğğ diye beklemedim!
    sende zaten azim yok kafandan çok kıvılcım çıkacak senin belli..!

para kazanmissin ama duzgun konusmayi ogrenememissin.sensin sopalik.teknikerlik iyi bir meslek mi sence?onemli olan birikmis paran olmasi degil duzenli yuksek gelirin olmasi.duran para tukenir gider.teknisyen dedigin iste benim zengin dedigim adamlarin islerine bakar.

Cidden sen bu kafayla gidersen bir şey olmaz senden.

• bu forumda kimliğimiz belli değil içimi dökeceğim birisi okurda belki kendine bir şey çıkartır. bir insanın nasıl bir hayattan ne hale geldiğini anlatmak istiyorum size. o insanlar benim dedem, babam, amcalarım.(amcalarımın son 3 senedir maddi durumu iyi) 1947 den beridir bir dükkanımız var.(şuan da aynı dükkan duruyor yeri farklı)doğu da bir ilde yaşıyoruz halimize çok şükür. Babamın dedesi bu dükkanı kurmuş, uzun yıllar boyunca işler yolunda gitmiş memleketimizden taşınıp İstanbul'a taşınmışlar (İstanbul'u bilmem bana babannemin ve annemin söylediğine göre)Kadıköy-Altıyol boğanın orada dükkan açmışlar işler çok iyi durumdaymış haliyle iyi olduğu için babam ve amcalarım ellerindeki parayı yemeye başlamışlar. amcam o kadar dindar birisiymiş ki (annemin anlattığına göre) ama gördüğünüz gibi biraz parayı görünce değişmiş. o lux hayatı tercih etmiş. en son 2001 krizi(doların yükselmesi)bunlara asıl darbeyi vurmuş. herşeyimizi kaybetmişiz beykoz konakları'ndaki evimiz 2 tane yazlığımız ve arabalarımız gitmiş. o yılları az çok hatırlıyorum evde çok gergin çok kötü bir hava vardı bir taraftan ağlayan annemi görüyordum haliyle hala unutmuyorum. neyse bu iflastan 2 yıl sonra(2003) tekrar memlekete gelmişiz. hala dükkanımız duruyor bizi batıran amcam şuan izmir de açtığı dükkanla çok güzel hayat sürüyor biz burada sıkıntı çekiyoruz, dedim ya dükkanımız var ama 3 milyon küsür tl de borcumuz eğer babama bir şey olursa büyük bir ihtimalle benim üstüme kalacak çünkü sürekli söylüyor. bu borç yüzünden dükkana uğramak dahi istemiyorum gitmiyorumda zaten. işin kötü tarafı yıllar önce ekmeğimizi yiyen adamlara da muhtaç olduk Allah kimseye bu durumlara düşürmesin. bu borç benim ruh sağlımı hayalleri her şeyimi elimden aldı ne zaman bir hayal kursam karşıma çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. maddi durumumuz kötü değil evimiz var arabamız var bir eksiğim yok ama bu borç beni iyice hayata küstürdü şu isyan eden arkadaşların hiç değilse geleceğe dönük hayalleri var. en azından endişe etmiyorlar. yani her maddi durumu iyi olanın ömür boyu öyle kalacak hali yok görüldüğü gibi. bu yazıyı yazmamın sebebi playstation 3 ünüzde olmasın, arabanızda olmasın ama borcunuz hiç olmasın kimseye muhtaç olmayın 70 yıllık bu hayatı kimseye muhtaç olmadan geçirin yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: plusC

bu forumda kimliğimiz belli değil içimi dökeceğim birisi okurda belki kendine bir şey çıkartır. bir insanın nasıl bir hayattan ne hale geldiğini anlatmak istiyorum size. o insanlar benim dedem, babam, amcalarım.(amcalarımın son 3 senedir maddi durumu iyi) 1947 den beridir bir dükkanımız var.(şuan da aynı dükkan duruyor yeri farklı)doğu da bir ilde yaşıyoruz halimize çok şükür. Babamın dedesi bu dükkanı kurmuş, uzun yıllar boyunca işler yolunda gitmiş memleketimizden taşınıp İstanbul'a taşınmışlar (İstanbul'u bilmem bana babannemin ve annemin söylediğine göre)Kadıköy-Altıyol boğanın orada dükkan açmışlar işler çok iyi durumdaymış haliyle iyi olduğu için babam ve amcalarım ellerindeki parayı yemeye başlamışlar. amcam o kadar dindar birisiymiş ki (annemin anlattığına göre) ama gördüğünüz gibi biraz parayı görünce değişmiş. o lux hayatı tercih etmiş. en son 2001 krizi(doların yükselmesi)bunlara asıl darbeyi vurmuş. herşeyimizi kaybetmişiz beykoz konakları'ndaki evimiz 2 tane yazlığımız ve arabalarımız gitmiş. o yılları az çok hatırlıyorum evde çok gergin çok kötü bir hava vardı bir taraftan ağlayan annemi görüyordum haliyle hala unutmuyorum. neyse bu iflastan 2 yıl sonra(2003) tekrar memlekete gelmişiz. hala dükkanımız duruyor bizi batıran amcam şuan izmir de açtığı dükkanla çok güzel hayat sürüyor biz burada sıkıntı çekiyoruz, dedim ya dükkanımız var ama 3 milyon küsür tl de borcumuz eğer babama bir şey olursa büyük bir ihtimalle benim üstüme kalacak çünkü sürekli söylüyor. bu borç yüzünden dükkana uğramak dahi istemiyorum gitmiyorumda zaten. işin kötü tarafı yıllar önce ekmeğimizi yiyen adamlara da muhtaç olduk Allah kimseye bu durumlara düşürmesin. bu borç benim ruh sağlımı hayalleri her şeyimi elimden aldı ne zaman bir hayal kursam karşıma çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. maddi durumumuz kötü değil evimiz var arabamız var bir eksiğim yok ama bu borç beni iyice hayata küstürdü şu isyan eden arkadaşların hiç değilse geleceğe dönük hayalleri var. en azından endişe etmiyorlar. yani her maddi durumu iyi olanın ömür boyu öyle kalacak hali yok görüldüğü gibi. bu yazıyı yazmamın sebebi playstation 3 ünüzde olmasın, arabanızda olmasın ama borcunuz hiç olmasın kimseye muhtaç olmayın 70 yıllık bu hayatı kimseye muhtaç olmadan geçirin yeter.

Babanın mirasını istemezsen borcunu üzerine geçmesi diye birşey yok bildiğim kadarı ile. Bence kendine temiz bir hayat kurmaya bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: koçbaşıtaşı

Din insanları kontrol etmeye ve şükretmeye mahkum etmiş bir virüstür.Bizim gibi dinini aklının önüne koyan insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda 9 parmağın varsa , 8 olan da var deyip şükretmeni isterler , zorlu bir yaşamın varsa ; daha zoru var diyip şükretmeni isterler.Sürekli bir şükretme çabası gayreti.Nedir bu arkadaş? Üretmekten aciz , sırf tüketime dayalı , sorgulamaktan ve eleştirmekten uzak bir toplum.Patronların kesesini parayla doldurduğu , işçinin emekçinin açlık sınırında yaşadığı bir toplum.Ama neymiş , sokakta yatan da varmış , halimize şükretmeliymişiz.Güldürmeyin be

dostum bu konuda sana katılıorm ama aslında islamda 9 parmağı olupta sekizine şükredeym gibi değil.tabiiki şükretmeni ister ama 9 parmağında hakkını vermeni ister.bzm Türk toplumu tembel olduğundan sadece 1. kısmı uyguluo maalesef :(

• quote:

Orijinalden alıntı: theother2

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

15 yasindan beri calisiyorsun neyin sahibisin? Ne okudun ne mezunusun? ne isinde calistin?

tam sopalıksın len.
    evim var kendime ait arabam var 29 yaşındayım bankada 120.000 tl param var teknikerim ok bunların %80 ni kendim yaptım havadan yaa yaradan gokten para yağğğğ diye beklemedim!
    sende zaten azim yok kafandan çok kıvılcım çıkacak senin belli..!

para kazanmissin ama duzgun konusmayi ogrenememissin.sensin sopalik.teknikerlik iyi bir meslek mi sence?onemli olan birikmis paran olmasi degil duzenli yuksek gelirin olmasi.duran para tukenir gider.teknisyen dedigin iste benim zengin dedigim adamlarin islerine bakar.

Cidden sen bu kafayla gidersen bir şey olmaz senden.

Bende bilgisayar teknikeriyim ama tasarım işleri yapıyorum. Benimde arkadaş kadar olmasada birikimim ve ailem var (Allah'a binlerce kez şükürler olsun). 9 senedir eşşekler gibi çalışıyorum. Babam memur, dört çocuk okuttu maaşıyla. Sınırlı imkan ve parayla okuduk. İş hayatına girdik neler neler gördük. Lafla anlatılacak şeyler değil bunlar ileride sende göreceksin inşallah.

Ayrıca 120 000 tl para finans kurumunda bile aylık 500-600 arası para getirir. Bu para bile evi olan bir insanın mutfak ihtiyaçlarını karşılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 5 Ağustos 2011; 15:48:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkLuck.

http://www.youtube.com/watch?v=dJQPhQUZjTk
    Dinleyin sonuna kadar.

Haksıza yol veren sensin
    Yok mu suçun bunda senin
    Bu alemi gören sensin
    Kainatı sen yarattın
    Herşeyi yoktan var ettin
    Beni çıplak dışar' attın

pentagram :D

şu unutulmamalıdırkı sakıp sabancıda cok zengındı noldu su an nerde acaba cok merak edıyorum o yuzden Allahtan akıl saglık ıyılık mutluluk ısteyın bu daha ıyı. zengın olan kısıler mutlu sanıyosunuz yada fakır olan kısıler allah para versın ama gozde cıkarmasın. Herseye kolay olarak sahıp olsan hayattan zevk alamazsın ve en onemlısı. Yedıgın yemege ve saglıgına sukret.

GUZELLIGINE GUVENME BIR SIVILCE YETER. ZENGINLIGINE GUVENME BIR KIVILCIM YETER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 5 Ağustos 2011; 15:49:45 >

• "Başkalarının zavallılığına bakıp kendi haline şükredenlerden tiksiniyorum."
    — Dostoyevski

• Haline şükredeceksin ama olduğunla da yetinmeyeceksin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.