Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: awesmart

nedense konuyu görünce cem yılmazın bi esprisi aklıma geldi.

hindistandaki kast sisteminden,insanların fakirliğinden ve reenkarnasyonla kandırıldıklarını söylüyordu. söylenen şeyi de güzel özetliyordu: bi dahaki yaşamında kralsın be olm

bu konuda ise benzer bir boyutu var . 1.nin karşı çıkmasını nasıl da susturmuşlar

kameraya el sallayın

1.'nin karşı çıktığı falan yok. sonraki bi mesajda fakir olmadığını yazmış zaten. mesele şu ki, "kafa alkolden felsefe yapma noktasına gelmiş"

• quote:

Orijinalden alıntı: koçbaşıtaşı

Din insanları kontrol etmeye ve şükretmeye mahkum etmiş bir virüstür.Bizim gibi dinini aklının önüne koyan insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda 9 parmağın varsa , 8 olan da var deyip şükretmeni isterler , zorlu bir yaşamın varsa ; daha zoru var diyip şükretmeni isterler.Sürekli bir şükretme çabası gayreti.Nedir bu arkadaş? Üretmekten aciz , sırf tüketime dayalı , sorgulamaktan ve eleştirmekten uzak bir toplum.Patronların kesesini parayla doldurduğu , işçinin emekçinin açlık sınırında yaşadığı bir toplum.Ama neymiş , sokakta yatan da varmış , halimize şükretmeliymişiz.Güldürmeyin be

• quote:

Orijinalden alıntı: Norolim

quote:

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Şimdi genç adam sana baba parasıyla artislik yapan adam sonradan görmedir yanından uzaklaş muhattab dahi olma.Bu dünyada zenginlikte fakirlikte geçici ne kadar zengin olursan ol bir yangında evsiz barksız kalabilirsin.Sen ben niye fakirim demek yerine nasıl zengin olup çocuklarıma benim yaşadıgım sıkıntıları yaşatmam diye düşünmelisin.Fakirlik veya zenginlik aslında insan hayatında o zaman çokta önemli olmayan küçük tercihlerin sonucudur.Ve senin ailen bu tercihlerinde pekde basarılı olamamış.Ama aynı hataları sen yapmamak için ugrasmalısın.Fakirlikten gocunma asıl gocunması gereken hayatta hiçbir ideali olmayan baba parası yiyerek biyerlere gelmiş,başkaları üzerinden geçinmeyi alışkanlık haline getiren insanlardır.
    Not: Maddi durumum gayet iyi.

iyide bu
    "hayatta hiçbir ideali olmayan baba parası yiyerek biyerlere gelmiş,başkaları üzerinden geçinmeyi alışkanlık haline getiren insanlar"
    boyle yasiyorlar hayatlarinin sonuna kadar zevk icinde bizim onlarin sevyesine biraz yaklasmak icin bile 1000cile cekmemiz gerekiyor

Bak şimdi dostum iç mutlulugun farkına var ve sunu unutma başarıya giden yolda çekilen çile kutsaldır.Kendi kazandıgın parayı harcarken 10 kere düşünürsün çünkü emegin vardır.Ama baba parası yemek kolaydır.Hiç düşünmeden harcarsın.

Alıntıları Göster
    sağlık yerinde olduktan sonra her şey senin elinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL S. -- 5 Ağustos 2011; 5:14:41 >

• quote:

Kendi kazandıgın parayı harcarken 10 kere düşünürsün çünkü emegin vardır.Ama baba parası yemek kolaydır.Hiç düşünmeden harcarsın.

benim için tam tersi geçerli.Bi ara adımın cimriye çıktığını bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL S. -- 5 Ağustos 2011; 5:19:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

15 yasindan beri calisiyorsun neyin sahibisin? Ne okudun ne mezunusun? ne isinde calistin?

tam sopalıksın len.
    evim var kendime ait arabam var 29 yaşındayım bankada 120.000 tl param var teknikerim ok bunların %80 ni kendim yaptım havadan yaa yaradan gokten para yağğğğ diye beklemedim!
    sende zaten azim yok kafandan çok kıvılcım çıkacak senin belli..!

Belli..

http://forum.donanimhaber.com/m_21760353/mpage_1/f_/key_//tm.htm#21760353

http://forum.donanimhaber.com/m_36770464/mpage_1/f_/key_//tm.htm#36770464

http://forum.donanimhaber.com/m_32711435/mpage_1/f_/key_//tm.htm#32711435

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 5 Ağustos 2011; 5:28:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

Alıntıları Göster
    Bazıları burayı bir eğlence yeri olarak gördüğü için böyle düşünmesi normal. Burası bir imtihan yeridir. Nasıl ki Öss'ye birisi özel ders alarak dershaneye giderek hazırlanıp diğeri sadece kendisi çalışıyorsa, dünya da böyledir. Burada şartlar ne olursa olsun buranın bir İMTİHAN yeri olduğunu unutmayın. Unutursanız böyle saçmalarsınız işte.

• Dostum bir arkadaşımın babası suanki degeri trilyona yaklaşan ciftigini hindistandaki birine vermişti böbreği icin
    Hani bir zengin sorar bir Alime benim servetim ne kadar diye
    O da iki bardak su kadar deyince afallar zengin
    Alım devam eder;
    Günlerdir çöldesin ve susuzluktan ölmek uzeresin
    Bir bardak su icin servetinin yarısını vermez misin??
    ..........................................

Devamını tahmin edersiniz,
    Belki eski ve basit gelebilir hikaye ama
    Sadece mal mülk insana mutluluk vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

Dostum bir arkadaşımın babası suanki degeri trilyona yaklaşan ciftigini hindistandaki birine vermişti böbreği icin
    Hani bir zengin sorar bir Alime benim servetim ne kadar diye
    O da iki bardak su kadar deyince afallar zengin
    Alım devam eder;
    Günlerdir çöldesin ve susuzluktan ölmek uzeresin
    Bir bardak su icin servetinin yarısını vermez misin??
    ..........................................

Devamını tahmin edersiniz,
    Belki eski ve basit gelebilir hikaye ama
    Sadece mal mülk insana mutluluk vermez
    Neden Amerika'da, Avrupa'da doğup zengin olamadık ki?

İşte bu, yıllarca bize dayatılmış olan Amerikan Rüyası projesinin bir ürünü. Ben söyleyeyim, Amerikan halkının %40'ı yoksul, %70'i muhafazakar ve kapalı beyin yapısına sahiptir. Amerika sosyal güvencenin az olduğu, dünyanın en borçlu ülkesidir. Ekonomisi güçlü olduğundan değil, dünyanın emperyalist başkanlığını yaptığından dolayıdır.

Amerikan ekonomisinin başlıca geçim kaynakları savaş, işgal ve küresel borçlandırma (IMF) sistemidir. Amerika sadece geçen yüzyılda 200'ün üstünde askeri operasyon düzenlemiş, 2 atom bombası atmış, milyonlarca insanın ölmesine yol açmış bir ülkedir. Ancak dünya ekonomisinin lokomotifi de Amerika'dır. Bunun sebebi salça olduğu her ülkede kendi siyasi ve ekonomik tekellerini oluşturmasıdır. Bugün dünyanın her yerinde dolar ve Amerikan şirketleri, ekonomik düzenin tabanını oluşturmaktadır.

Geçenlerde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de lise öğrencilerinin çoğu yurtdışında özellikle Amerika'da yaşamak istiyormuş. Bunun sebebi açık; kendi gözlerimizle görmediğimiz bu ülkeyi dizilerden, filmlerden tanıyor ve büyük bir yanılgı içine düşüyoruz.

Kuşkusuz vatandaşı bile olmadığınız bir ülkenin bakın kendi vatandaşı ne durumda:
    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=191983
    http://www.ailehekimleri.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4101:tedavi-olmak-icin-banka-soydu&catid=20:sa

Şimdi siz bu ülkede farzı misal Dexter'ın evi gibi bir eviniz olacağınızı mı düşünüyorsunuz?

Amerikan Rüyası projesinin amacı, Amerika'da ucuz işçiliği yaygınlaştırmaktır. Bir nevi insanları sahte hayallerle kandırıp, ucuz maaşa razı kılmaktır. Sadece Amerika'da değil Avrupa'da da durum böyledir; Fransa'da Kuzey Afrikalı işçiler, Almanya'da Türk ve doğu Avrupa'lı işçiler, Rusya'da orta asyalı işçiler...
    Şarkılı türkülü olayı kavramanız için izleyin:http://www.youtube.com/watch?v=5oioNZSPqRM

İşte fakir ve haklarımızdan yoksun olmamızın sebebi, sosyal devlet anlayışıyla çelişen, emperyalist, tamamıyla kamucu devletten soyutlanmış bu siyasi fikirlerdir.

Bir örnek; Amerika'yı krizden kurtarmak için harcanan paranın 500'de 1'i Sudan'a yardım amacıyla toplanamadı.

GÜNDE 50 ÇOCUK YETERSİZ BESLENMEDEN ÖLÜYOR!!! BU DURUMA BAKIP HALE ŞÜKRETMEK, DÜNYANIN EN REZİL EYLEMİDİR. BU DURUMA BAKIP, ŞÜKREDECEĞİNİ PAYLAŞMAK İSE DÜNYANIN EN ONURLU EYLEMİDİR!

Kısaca, ucuz işçi olarak kendinizi sömürmelerine izin vermeyin. Geleceğinizi en iyi yaşayabileyeceğiniz yer, vatandaşı olduğunuz, kendi dilinizi konuşan insanlarla beraber yaşadığınız kendi ülkenizdir. Ola ki ülkeniz kötü durumda olsun, bu durumdan kaçmak yerine düzeltmek göreviniz olsun. Başka insanlara yapılan haksızlıklara siz de karşı çıkın ki onlarda yarın size yapılan haksızlığa karşı çıksın.

Bunun yanı sıra, sizden kilometrelerce ötede açlıktan, terörden, savaştan, hastalıktan ölen insanlar var. Onları da unutmayın!

• quote:

Orijinalden alıntı: Winster

Neden Amerika'da, Avrupa'da doğup zengin olamadık ki?

İşte bu, yıllarca bize dayatılmış olan Amerikan Rüyası projesinin bir ürünü. Ben söyleyeyim, Amerikan halkının %40'ı yoksul, %70'i muhafazakar ve kapalı beyin yapısına sahiptir. Amerika sosyal güvencenin az olduğu, dünyanın en borçlu ülkesidir. Ekonomisi güçlü olduğundan değil, dünyanın emperyalist başkanlığını yaptığından dolayıdır.

Amerikan ekonomisinin başlıca geçim kaynakları savaş, işgal ve küresel borçlandırma (IMF) sistemidir. Amerika sadece geçen yüzyılda 200'ün üstünde askeri operasyon düzenlemiş, 2 atom bombası atmış, milyonlarca insanın ölmesine yol açmış bir ülkedir. Ancak dünya ekonomisinin lokomotifi de Amerika'dır. Bunun sebebi salça olduğu her ülkede kendi siyasi ve ekonomik tekellerini oluşturmasıdır. Bugün dünyanın her yerinde dolar ve Amerikan şirketleri, ekonomik düzenin tabanını oluşturmaktadır.

Geçenlerde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de lise öğrencilerinin çoğu yurtdışında özellikle Amerika'da yaşamak istiyormuş. Bunun sebebi açık; kendi gözlerimizle görmediğimiz bu ülkeyi dizilerden, filmlerden tanıyor ve büyük bir yanılgı içine düşüyoruz.

Kuşkusuz vatandaşı bile olmadığınız bir ülkenin bakın kendi vatandaşı ne durumda:
    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=191983
    http://www.ailehekimleri.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4101:tedavi-olmak-icin-banka-soydu&catid=20:sa

Şimdi siz bu ülkede farzı misal Dexter'ın evi gibi bir eviniz olacağınızı mı düşünüyorsunuz?

Amerikan Rüyası projesinin amacı, Amerika'da ucuz işçiliği yaygınlaştırmaktır. Bir nevi insanları sahte hayallerle kandırıp, ucuz maaşa razı kılmaktır. Sadece Amerika'da değil Avrupa'da da durum böyledir; Fransa'da Kuzey Afrikalı işçiler, Almanya'da Türk ve doğu Avrupa'lı işçiler, Rusya'da orta asyalı işçiler...
    Şarkılı türkülü olayı kavramanız için izleyin:http://www.youtube.com/watch?v=5oioNZSPqRM

İşte fakir ve haklarımızdan yoksun olmamızın sebebi, sosyal devlet anlayışıyla çelişen, emperyalist, tamamıyla kamucu devletten soyutlanmış bu siyasi fikirlerdir.

Bir örnek; Amerika'yı krizden kurtarmak için harcanan paranın 500'de 1'i Sudan'a yardım amacıyla toplanamadı.

GÜNDE 50 ÇOCUK YETERSİZ BESLENMEDEN ÖLÜYOR!!! BU DURUMA BAKIP HALE ŞÜKRETMEK, DÜNYANIN EN REZİL EYLEMİDİR. BU DURUMA BAKIP, ŞÜKREDECEĞİNİ PAYLAŞMAK İSE DÜNYANIN EN ONURLU EYLEMİDİR!

Kısaca, ucuz işçi olarak kendinizi sömürmelerine izin vermeyin. Geleceğinizi en iyi yaşayabileyeceğiniz yer, vatandaşı olduğunuz, kendi dilinizi konuşan insanlarla beraber yaşadığınız kendi ülkenizdir. Ola ki ülkeniz kötü durumda olsun, bu durumdan kaçmak yerine düzeltmek göreviniz olsun. Başka insanlara yapılan haksızlıklara siz de karşı çıkın ki onlarda yarın size yapılan haksızlığa karşı çıksın.

Bunun yanı sıra, sizden kilometrelerce ötede açlıktan, terörden, savaştan, hastalıktan ölen insanlar var. Onları da unutmayın!

Alıntıları Göster
    Ayakkabım yok diye üzülürken, ayağı olmayan birini gördüm!...

• yorum yaparken kendinizi güldürmeyin arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatar

yorum yaparken kendinizi güldürmeyin arkadaşlar
    La ne manyak adamsin herkes bu dunyadan gocup gidecek kefenin cebi bile yok

Allahin adaleti'ni bu dunyada ararsan isimiz var temizlen ac kurani oku bak ne diyor zenginler hakkinda (sukretmeyen zenginler hakkinda)

Onlar mallalarinin kendilerini koruyacaklarini felan sandilar boyle ayetler var oku rahatlarsin

Bir bakmissin ferrari ile dolasan havali genc cehennemde ekmek sogan yiyen fakir agzi kokmus ama inancli kisi Allahin adaleti ile meva cennetlerinde kapis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cünübettin Döşükıllı

quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Allah'ın adaleti yok.

Ona sen karar veremezsin... Allah kimini varlıkla , kimini yoklukla sınıyor

Sorunun tam özeri budur,Allah istedigini istedigi sekilde sınar, Allah çok verip, azanlardan az verip isyan edenlerden eylemesin bizi,amin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster
    Zenginlerin hepisini çok mutlumu zannediyorsun.Herşey para ile alınabilecekmi zannediyorsun zenginlikten önce mutlu huzurlu olayım daha ne isterim rabbimden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster
    Bu ülkedeki adaleti sana anlatayım biraz uzun olacak ama olsun.

Bir adam bakkal açar namusuyla satış yapar malının üstüne sadece hakketiğini koyar ve yeri geldiği zaman kendi payını kesip fakire ucuza vermeyi bilir ki fakirde herşeyden yesin tatsın diye.

Başka bir adamda yine aynı anda bir bakkal açar fakat hakketiğinin üstünü koyar fakire satmaz binbir üç kağıtçılık yapar bu adam 2-3 yıl sonra zengin olur market açar 2. - 3. - 4. şubesini açar.

Namusuyla satış yapan adamsa 10 yıl sonra ilk marketini açar işini 10 yıl sonra büyütür aradaki fark namuslu çalışmak veya namussuzca çalışmak tek ortak nokta ise ÇALIŞMAK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 5 Ağustos 2011; 10:09:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster
    Adam isyan etmiyor sorguluyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Alıntıları Göster
    nabak oturup ağlayak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: asasinodepulgas

herkes farklı sınanıyor dünyada. Sen veya bir başkası fakirliğiyle sınanırken zengin olanlar ise başka şeylerden sınanıyorlar. Öldükleri zamanda yaptıklarına göre o zaman göreceğiz kim zengin kim fakir.

Sınanmak için saçma bir yöntem... Bir adam açlıktan ölüyor öyle sınanıyor..Diğer adam villasında yatarak ölüyor... Ahirette zengin adam cehenneme,açlıktan ölen ise cennete gidecek diyorsunuz.saçmalamayın lütfen... Bu adaletsiz bir dünya. Bu dünyayı yaratan bir tanrıya inanırım ama aynı tanrı neden böyle şeyleri yapıyor anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

15 yasindan beri calisiyorsun neyin sahibisin? Ne okudun ne mezunusun? ne isinde calistin?

tam sopalıksın len.
    evim var kendime ait arabam var 29 yaşındayım bankada 120.000 tl param var teknikerim ok bunların %80 ni kendim yaptım havadan yaa yaradan gokten para yağğğğ diye beklemedim!

Belli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojo Moog -- 5 Ağustos 2011; 11:25:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

tam sopalıksın len.

Belli..

• quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

Yaptığın şeyin ismi şımarıklık. 17 yaşında ne çalışmamı bekliyorsun deyip, anne babanın eline bakmak seni rencide etmiyor ama durumumuz daha da kötüleşiyor diyerek isyan etmek kolay geliyor. O anne baba sana dünyanın en iyi standartlarını sağlayabilmek için ölürler be ölürler. Şımarıklık yapma bu konuda. İnsanlar 8-9 yaşında çalışmaya başlıyorlar daha ilkokul çıkışı önlüğünü çantasına sıkıştırıp, kuaförde yerleri süpürmeye giden bir sınıf arkadaşım vardı benim. O çocuğun neyi fazla, neyi eksik senden?

1 yıl sonra rüştünü ispatlayacaksın, devlet sana oy verme hakkı bile verecek adam yerine koyup, sen hala 17 yaşında ne çalışması de. Normalde yazmak istemedim aslında ama dayanamadım. Devletin adam yerine koyup demokraside iktidarı emanet ettiği adamlara bak. Bunlar genç kesim olacak bir de, temiz zihin olacak.

Öyle çok iş var ki, gidip sokakta el broşürü dağıtıp kendi harçlığını koysan cebine o bile yeter. İsteyene seçenek çok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.