Yazılımın y'sini bilmeyenlerin ağzına pelesenk oldu bu laf < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Biz neden okuduk? (4. sayfa)
-
-
Neden okuduk, okuyorlar. Ünv deki hocaların maaşı yatsın diye sanırım.
-
2 senelik mezunum ve asgari ücret benim maaşımı bu senenin başında geçti iş yeriyle anlaşamıyoruz 5 yıldır aynı yerdeyim kafayı yememek elde değil.
Allah yardım etsin herkese
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de aynı durumdayım. Lakin şu var. Suan kriz var. Ne meslek yaparsan yap insan gibi yaşamak imkansız anca ünlü olucan veya ticaret yapican. 30bin tl araba olmus 150bin. Bu durumda mesele sartlar. Meslekte sorun yok yani.
Ben de 2014 de yazdım. 3-4k iyi bir paraydı o zaman.
Neden mi?
Çünkü çevre baskısı. Okumak lazım dendiği için
İşte karı kız kesmek için okulda.
Çoğu insan istemediği bölümleri aile ve toplum baskısı ile, ait olma ile okudu.
Sorsan bölümden haberi yok. Neden okudun? İşte herles okuyor bende okudum.
Herkesin yaptığını yaparsan... Oooo
Akademi ile ilgin var mı? Mersğın var mı?
Yok.
Derste nasıl sınıfın yüzde 80'i
Hiç saşmaz eğer Boğaziçi falan değilse okul
Erkekler kızları keser. Herkes telefona bakar. Sınıfte konuşurlar...
Eee
Ülkede mühendis avukat diş hekimi eczacı talebi yıllık 100k ise gidip 500k kontejyan açarsan 2 şey olur
1) işsizlik
2) düşük iş yapma kalitesi ve düşük maaşlar
Adam okuduğunu anlamıyor kıt ama mühendislik okuduğunu sanıyor.
Sınavlar boğaziçi gibi olsa görürüm Ben seni.
65 puan ile CB alıyorlar. Bu kötü sahte üniversitede dandik sorularla 20 alan dersi geçiyor ;)
İleride olacak şey şu
YÖK üniversite bitirme sınavı yapacak. Aynı kpss gibi
Bölüme özel sorular.
Bölüm full İngilizce ise sınav İngilizce olacak. Bölüm Türkçe ise Türkçe.
Yani dilinde ölçecek ;)
Yüzde 50 alamayan seneye gene girecek. Geçene kadar diploma yok.
Sen getir bu eğtimde kalite denetimini. Polis daya sınava ÖSYM gibi. Gör bakalım okuyan mı kalıyor.
Üniversite açmak beton dökmeye benzemez. İçinde ki hocanın kalitesi de yetmez ki yerlerde öğrencisi iyi olmalı
Türkiye de 70 tane devlet üniversitesinin rektörünün sıfır atıfı olduğunu biliyor musunuz?
Ulan Amerika'da atıfı olmayan hocayı bırak rektör yapmayı Profesör yapmazlar be! Hahaha
Aslında kendine saygısı olan az buçuk gelişmiş her ülkede durum böyledir.
Hee sen git afrikaya herkes profesör. Ama neden buluşlar ordan çıkmıyor? Çünkü adam sahte profesör
Son 20 yılda herkese profluk verildi. Kalite düştü yere...
Bir şeyin inceliği birden 20 kat artınca kalitesi bırak sabit kalmayı 20 kat azalır.
Aynı saçmalık Anadolu öğretmen lisesinde oldu.
Kardeş matematik yalan söylemez!
Ülkede kaç tane ilk okul var? Kaç öğrenci var? Kaç sınıf var?
Ortada.
. Öğretmen ihtiyacı yıllık kaç? Yani kaç öğretmen vefat ediyor ve emekçi oluyor? Tam o kadar da yeni öğretmen alınır dini?
Her ile öğretmen okulları açıldı. Herkes öğretmen oldu
Sonuç ne?
Sonuç 600 bin atanamayan öğretmenler.
AKP değil gökten yeni parti grlsede hiçbirini atayamsz çünkü böyle bir ihtiyaç yok.
Şimdi benzeri hukukta oldu.
Heryere hukuk fakültesi
İyi de sen hayatında kaç kez avukata gittin? 4 kez. Talep 4.
Arz 20 katına çıktı.
Ne olacak? Avukatlar sürünercek
Akll yok ki akıl.
İstanbul'a 180 tane avm açan akla bakın.
Talep ortada. Talep artmaz. 180 avm yaptığında talep sadece bölünür.
Sonuç? 20 senelik avm bile 2019 da sefilleri oynadı. Daha pandemi yoktu 2019 diyorum ALOOO 2019
ONLARCA AVM BANKAYA BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN BANKAYA DEVROLDU.
Bunların içinde o en lüks svmler de var hahahaha
Abi işte akıl fikir yok.
Ülke de herşey kötüye gidiyor
Rehberi kötü olanın burnu kötüden kurtulmaz.
Cehalet hiç bir ülkede fayda sağlamdı. Anca savaş çıkarttı ve ülkeleri yıktı.
Okumuşun şerrinden korusun diye dua okuyanlar kim?
Okuma oranı artınca oyumuz azalan diyen kim
Sahi bu ülkeyi yönetenler kimler?
İstanbul'a 2. Havalimanı yetmez 3. Açılacak hemde cepten 1 kuruş çıkmadan diyen kılıçtaroğlu mu?
Cpeten milyar dolarlar çıktı hazine garantisi verildiği için
Madem lazımdı neden hazine garantisi verildi? Yolcu garantisi verildi?
2 milyon yolcu garantisi olan yerde pandemi yokken 17 bin yolcu uçtu!
Sonuç. 2. Havalimanı yani Atatürk HL yıkıldı.
Eee
İstanbul'da şuan kaç tane Havalimanı faal sayın zeka küpleri?
2 tane.
İşte siz bunlara müstehaksınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: notguest
Ben de aynı durumdayım. Lakin şu var. Suan kriz var. Ne meslek yaparsan yap insan gibi yaşamak imkansız anca ünlü olucan veya ticaret yapican. 30bin tl araba olmus 150bin. Bu durumda mesele sartlar. Meslekte sorun yok yani.
Ben de 2014 de yazdım. 3-4k iyi bir paraydı o zaman.Krize gerek yok
Ülkenin sanayisi belli. En değerli şirket 5 milyar dolar ediyor.
ABD de en değerli firma 1 trilyon dolar. Yani 200 katı..
Gerçekler ortada.
Ülkede dişçi ihtiyacı belli. Heryere diş hekimliği açıldı. Akılsızca bir fikir çıktı herkes okuyacak diye.
Ahhaha şuan binlerce dişçi atanamıyor.
Benzeri hukukta ve öğretmenlerse oldu.
Sorun kriz değil. Sonuç kriz
Sorun hesapsız kitapsız Akılsızca oy için yapılan saçmalıklar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet ama 10 sene once cok daha yasanilir bir ulkeydi. Mukemmel olmasa da daha iyi idi.
Çok doğru, bence 4 yıllık üniversite mezunu için kpss sınavı şartı olmaması lazım. Bi bok varmış gibi özel sektöre girip çalışıyoruz, aldığımız maaş belli. Adam eğitimsiz, okumamış kpss ye giriyor, bi de torpil koyuyor bekçi oluyor al sana 5 k maaş. Yazık emeklerimize, tek çare asgari ücretin en az 5 k yapılması. Onuda yapmayacakları için, simdiki kafam olsa 4 sene okumazdım. Emeğime parama yazık oldu. Bide okuduğum süre de kazanacağım para cabası..
Yabancı dil var, bekarsan git bir avrupa ülkesine: vasıfsız işçilik yap
yine buradan iyidir.
(gittiğin avrupa ülkesinin dilini bilmek gerek)
-
quote:
Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight
Yine en iyisi devlette öğretmenlik bence. 6 7k maaş 3 ay yaz tatili, 8 5 mesai.. Ev araba alıcam ilerisi için demezsen geçinip gidersin orta seviyede. Kapasiten yüksekse ayrı tabi, ODTÜ Bilgisayar bitiren arkadaşım ilk işi için 8k maaş anlaştı evden çalışıyor şu an. İngilizce seviyesini söylememe gerek yok sanırım, birkaç yıla yurtdışında zaten adam. A101, bim çalışanları da yerinde saymıyor bu arada 10 yılı geçkin çalışan akrabalarımın 7 8k maaşları var bölge sorumlusu vs oluyorlar boş pozisyonlara terfi ediyorlar.. Hayat zor geçim zor kısaca coğrafya kaderdironunda ataması yok be hocam yoksa kim istemez bu açık gitgide kapanmaz ama devletin aldığı öğretmen rakamlarıda komedi gibi 20k öğretmen aldı bu sene.
ben üni sınavına hazırlanıyorum bu sene yaş 18 öğrt. istiyorum ama atamalara bakınca hal vaziyet baya kötü durum. :(
-
Bölümü beğenmeyenler olmuş. Saflar galiba Zaten türkiye de okuyup hangi mesleği yapsanda ortalama herkes 4-5-6k arası alıyor özel sektörde ona buna patrona yaranmaya çalışır durursunuz aynı , mühediste olsan, avukat olup adliyeden adliyeye de koşsan ,Başkasının ofisinde mimar olup şantiye şantiye dolaşssan da aynı maaş en fazla bin lira fark olur yada olmaz.
O yüzden devlette öğretmen olmak en rahatı diğer meslek gruplarıylada aynı maaş + tatili ,baskısız ortam.
-
Hocam kpss kasacaksın öğretmenlikte atama demek kpss demek. Zaten çok da zor değil üniyi bitirmek, belirleyici olan kpss oluyor. Kolay olan hiçbir şey yok ülkede
-
quote:
Orijinalden alıntı: MaxPayne87
La bi dur la bir dur daha yeni mezun kaç para istiyorsun 10 K maaş mı istiyorsun? Bir başla hele işe kendini geliştir işinde iyi ol.
2-3 sene sonra hala aynı maaşı alıyorsan dert yanarsınMaalesef işte bunu anlamıyorlar hocam
Merhabalar,
ODTÜ dereceli mezun arkadaşın 4k alıyorsa ya ODTÜ de sıkıntı var ya arkadaşının vizyonunda. Eğer doğruysa dereceyle ODTÜ makinayı bitiren adamın da vizyonla falan sıkıntısı olacağını düşünmüyorum keza üniversitenin kendisinde de sorun olmadığı bir aşikar dolayısıyla pek inandırıcı gelmedi.
Ha ilk işidir bir yerden başlamam lazım demiştir hemen işe gireyim diye düşünmüştür o zaman olabilir doğrudur. İşte bu noktada sana da aynısını tavsiye ederim. Henüz iş hayatına başlamadan ne olacak bu halimiz çok az para veriyorlar derseniz başlamadan kaybedersiniz. En önemlisi parayı beğenmeyip başlamamak yerine ilk adımı atıp ne olursa olsun başlamaktır.
Ben gördüğüm kadarıyla eğer devlete işe girilmiyorsa kimse zaten ilk başladığı işte uzun yıllar devam etmiyor. İlk iş genelde para ve tecrübe olarak tatmin etmiyor ama size çok önemli bir basamak oluyor. Çünkü kapı kapıyı açıyor. En azından tecrübe konusunda, boş gezmediğiniz konusunda iş görüşmelerinde ayaklarınız yere basarak cevap verebiliyorsunuz.
Sadece Türkiye'de değil Dünya'da da işler böyle yürüyor. İlk işe başladığınızda her zaman düşük kazanırsınız hatta stajyer olarak girenler olur daha sonra pozisyon verilir.
Uzun lafın kısası bir yerden başlayın. Başladığınız zamanda eğer tatmin etmeyecek bir işse algılarınız açık CV'niz güncel olsun.
İngilizce öğretmenliğinde bir kariyer planlıyorsanız oraya odaklanın. Ama öğretmenlikte gelecek göremezseniz yabancı dilinizi kullanıp farklı pozisyonlara başvurabilirsiniz. Burası Türkiye olduğundan mezun sayısı ve istihdam planı yapılmıyor dolayısıyla mezun olduğunuz bölüme göre farklı pozisyonları da değerlendirmenizi öneririm. İş hayatında bir süre sonra mezun olduğunuz okuldan ve bölümden çok tecrübeniz değerlendirilir. Şirketler mezun olduğunuz okula değil çalıştığınız yere ve sizin yeteneklerinize odaklanır.
Kolay gelsin.
-
Buradaki sorunlarda biri de sadece yazılım şirketlerine başvuruyor olman olabilir. Bahsettiğin iş sanıyorum sadece yazılım şirketlerinde yoktur. Örneğin bir çok şirkette IT departmanında da işe girebilirsin. Daha sonra duruma göre bir yazılım şirketine geçmek istersen tecrübeni kullanıp biraz da kendini parlatıp geçiş yapabilirsin.
-
efendilerinin vergisini eksik verme, bir de verilen emri iyi anla diye.
-
Sallıyor
-
:) ben yazacaktım
Bahsettiğiniz artık herkes lisans okuyor, herkes ingilizce biliyor. Arz talep açısından bak. Arz talepten fazlaysa fiyatlar düşer. Nerde çokluk orda ...
Atasözleri, bilimsel veriler çok.
Eskidendi lisans okumanın farkı. Farklılaşmadığınız sürece ya da bir dayınız yoksa yapacak birşey yok.
Benim yaptığım işi asgari ücrete yapacak 10 tane adam var. Beni yanına al diyenler var. Neden mi? İş rahat, yan imkanları iyi. Ama hiçbirisi işi de sistemi de bilmiyor. Patron da öyle düşünse güle güle der bana. Farkım ne? sistem bilgisi, tecrübe ve güvenilirllik. Bu üçünü aynı anda başkasında bulamaz. Sanırım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yeni şeyler bulmak gerekiyor okuyarak para kazanılmıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X