okumak,eğitim almak bizde yanlış anlaşılıyor. eskidendi bu işler. toplum algısı bence hatalı bu yüzden. yavaş yavaş normale dönüyor algılar.çünkü herkes okuyor ama ya işsiz ya da maaşlar çok düşük/çalışılmıyor. halbuki eğitim almak bilinç seviyesini arttırır/oturtur. bizde bu böyle algılanmıyor. okuyayım çok para kazanayım modu hakim.bu mod daha çok annelerimizde,babalarımızda böyle. ve gençlere de dikte ediliyor. gençler ise daha çok kısa yoldan zengin olmak peşinde(bu da bu zamanda bence normal ama doğal olarak çok düşük ihtimal kısa yoldan zengin olmak).
toplum algısı değişecek. çünkü para kazanmak başka şey eğitimli olmak başka şey. adam eğitimsiz ama dükkan işletiyor para kazanıyor mesela. cafe olabilir,araba tamircisi olabilir, ne bileyim tesisatçı olabilir,elektrikçi olabilir , dürümcü olabilir , berber , kuaför vs vs. herkesin ağladığına,kazanmadığından şikayet ettiğine aldırmayın. çoğu işçi kazanmıyor bu doğru. 'para kazanmak = üniversite mezunu olmak ' zannediliyor. mevzu bunu aşalı çok oldu. sanırım bir istatistik raporuna göre okuyanların sadece 4/1 i kendi alanında iş buluyor ya da çalışıyor. yaşım 32 oldu. yüksek lisans mezunuyum. sanayilerde oto tamirciliği de yaptım,tornacılık da yaptım. hala kendi alanımda çalışmıyorum. şimdiye dek çıkarımlarım bu yönde. inşallah hepimiz istediğimiz şartlarda hayatlarımızı yaşayabiliriz. |
Biz neden okuduk? (5. sayfa)
-
-
bizler neden mi okuduk!!??..bu dünya ve özellikle bu ülke de en basit cevabı olan bir soru..tabii ki kapitalizmi ve patronlarımızı daha da zengin etmek için!!
nasıl bir şey alırken 2 tane de devlete alıyoruz öyle düşünün olayı!
-
Zamanında açtık konusunu forumda. Bu zamanda akıllı adam üniversite okumaz gider mesleki eğitim alır ara eleman olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Iyi bir üniversitede okusanda alacağin maaş 5 ila 10 arasi oda gençliğinin çogunu verdigin halde ve alim gücüne göre bu paralar para değil.Ya yurtdişi gideceksin ya ticaret yapican bizim ülkede başka çare yok.Yazilim desen herhangi bir şirkette ilk yillar 3k ya çalişirsin 5 yil deneyimle alacagin 7 8k fazlasini alman zor.Yazilim bilgin olsa dahi kendi işini yapmadan para kazanman zor.Işveren senin refahini duşunmez cogunlukla.
Üzgünüm dostum. Bu sefer bilene denk geldin.
Ya siz ciddi misiniz? Kaç yaşındasın birader? Bunu anlamaman için ya çok küçük ya da çok vüyük olman lazım. Acaba ironinin kelime anlamını biliyor musun? Ovot bosko is kolu yok, horkos yazılımcı olsun dedom ben.
-
quote:
Orijinalden alıntı: notguestEvet ama 10 sene once cok daha yasanilir bir ulkeydi. Mukemmel olmasa da daha iyi idi.
10 sene önce evet.
Ama bugünün bu halde olmasının sebebi 15 senedir yapılan yanlışlar.
Ekonomiden eğitime her alanda yapılan yanlışların bedeli gelecekte çıkacaktı zaten.
O gelecek şuan...
Öğretmenlikten atanmak zor ancak İngilizce okuyup da atanamıyorsaniz sadece devlet değil siz de bir şeyleri eksik yapıyorsunuz...
işsiz kalmak için...
-
Türkiye'de üniversite okuyup kaliteli bir iş sahibi olma işi 90larda kaldı kardeşim. 2000 li yıllarda da jubilesini yaptı. Üniversite okuyup eğer iyi bir iş sahibi olmak istiyorsanız;
1- Uluslar arası geçerliliği ve geleceği olan bir bölümde okumalısınız
2- Okuduğunuz bölümde gerçekten dünya çapında yetenekli olmalısınız.
Onun dışında anca 4 yıl vakit kaybıdır.
Devir internet devri. Aklınızı kullanın, üniversite liseymiş şu bu bunları kafanıza takmayın. İnternet üzerinden kazanılır ne kazanılırsa. Bende üniversiteden mezun oldum ve 1 ay sonra internet üzerinden iş yapmaya başladım oturduğum yerden pijama terlik çay içerek paramı kazandım 5 yıldırda çalışırım. Benle mezun olan, benden yüksek not alan hoca yalakaları ya ev hanımı oldu yada garson. Üniversitede başarılı olmak için yalaka olacaksın yada yandaş. O yüzden boşu boşuna sinirlerinizi yıpratmayın üniversitede.
-
gazi iibf mezunuyum ki okulu düşük ortalamayla 1 sene uzatarak bitirdim
4.5 maaşım var
özel sektördeyim
hafta sonu tatil
dini milli her bayram tatil.
giyim,sağlık vs bir sürü yan haklarım var.
bide toefl seviyesinde ing olsaydı en az 10k maaşlı işte çalışırdım.
gel gör ki sadece türkçeyle bu kadar oldu
-
İşte bunun için okuduk, eğitim süreçlerinin sonucunda bir işe girip çalışabilme yetkinliğimizi kazandık. Doğrudan mesleğimizde çalışamasak / aşağılık devletimsi yapı bizi yönlendirecek sağlıklı mekanizmalara sahip olmasa dahi nasıl bazı bölümleri bitirebilenler formasyon sonrası öğretmen olabiliyorlarsa bir işte çalışabilir olmak için eğitilebileceğimizi kanıtlamış olduk...quote:
Orijinalden alıntı: kambochianBanka icin lisans kisitlamasi yok, arkeoloji okuyup bankada calisabilirsiniz.
Alıntıları Göster
Eğitilebilir gerizekalılık var, o başka konu tabii ki ama farklarımızı yaratan da zihnimizdeki birikim, elektrik oluyor. Lisedeyken okul müdürümüz üniversite sınavlarına sadece kitaplara gömülerek değil haber bültenlerini de takip ederek hazırlanın derdi, iyi mi kötü mü bilemeyeceğim bu tavsiye ama benim açımdan çok yol gösterici oldu diyebilirim. Üniversitede ise TV programları, haber bültenleri insanın kafasını alıp duvarlara vuruyor diyen bir öğretim görevlisi vardı, nereden nereye, AK değişimin farkında mıyız? Tehlikenin farkında mıyız Survivor izleyicisi soykırımlık kanser kitle?
Eskiden ordu, Türkler ve Kürtler ekranda aşağılanırdı yahu...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Deneyim elde ettikten sonra ozel universitelerin hazirlik bolumlerine gecin ortalama aylik 8-10 bin tl maaslari var. Bunun yani sira diger mesleklere gore calisma saatleride az olacagi icin cesitli kurumlara personellerinin kisisel gelisimleri icin ozel ders vererek ayda ortalama 3-4 bin tl daha alabilirsiniz. Tum bunlara ek olarak osymde sinav gozetmenligi yaparak ayda 500 tl gibi eksta bir gelir dahada elde edebilirsiniz. Yada kpss ile atanmayi bekleyerek kendi geleceginizi yok edersiniz etrafimdaki bircok ingilizce ogretmeni bu dediklerimi yaparak bircok mimar ve muhendisten fazla para kazaniyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Erkekseniz askerlikte yedek subay kovalayın ya da kpss kasın. Anonim bir forumda herkesin tavsiye vermesi çok kolaydır adam utanmadan kendini geliştir yazıyor nasıl yaptığını soruyorsun ona da düzgün cevap veremiyor tribe giriyor yalan söylüyor.
Geçenlerde burda biri kpss ye giren insanlara vasıfsız, vizyonsuz demişti devlet memurluğunun boş olduğunu söylemişti daha sonra kendisinin vhki ci devlet memuru olduğu ortaya çıkmıştı.
Benim de arkadaşım mühendis 3500 alıyor, ev kirası ödüyor, her gün yemeksepetinden yemek söyleyip karnını doyuruyor sadece. Şimdi arkadaşıma bunu yapan özel sektör ilerde daha çok mu maaş verecek bu adama ? HAYIR.
Dolayısıyla mantıklı olanı seçin, herkes diyor kendini geliştir adamın kendisine bakıyorsun daha beynini geliştirememiş tavsiye veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 18 Mart 2021; 22:48:58 > -
İşte aranılan o korkunç cevapquote:
Orijinalden alıntı: kml_77Öğretmenlikten atanmak zor ancak İngilizce okuyup da atanamıyorsaniz sadece devlet değil siz de bir şeyleri eksik yapıyorsunuz...
Kendi içinde öylesine ironik ve oksimoron ki, bilmem söylesek anlar mısınız ama sanmam...
Keşke Almanca veya Fransızca öğrenseydim diyorum bugünlerde...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Odtü mezunu Ali, kurye çalışanı veliye argo kullanmadan küfretse yeri midir peki ? Bitirdiğim kitapların ızdırabınıza dokunayım emi (: -
Mevzu biraz da özel sektörün bok gibi olmasından kaynaklı. Doğru, ekonomi iğrenç. Ama kamu maaşları gayette ballı kaymak. Bugün lise mezunlarından alınan bekçi 5k, en kötü astsubay 6.5-7k, yeni başlayan teğmen 8k alıyor. Hiçbir vasfı olmayan düz memurluk 4500 seviyelerine geldi.
Bunlar bir de 6 ayda bir zam alırlar, hem Ocak’ta hem Temmuz’da. Bu enflasyon oranıyla da 400-450 tl zam yapılıyor. Senede 1k zam demek neredeyse. Bu zam oranını özel sektörde -hele ki yeni başlamışsanız- kazanıyorum diyen yalanın dik alasını söylüyordur. Atom mühendisi olup, elektron çarpıştırsanız ekmek Kuran çarpsın yeni mezunsanız asgari ücret teklif ediyorlar. Üstüne üstlük çalışmazsan da kapı orada diyip kestirip atıyorlar. E bu adam hakikatten niye okudu? Okusa da asgari, okumasa da asgari. Kendini geliştirse de asgari, asgari de asgari. Bütün memleket 2800 TL’ye çalışıyor neredeyse.
Bir de asgariden az verip sigorta falan yapmayanlar var onlar apayrı rezillik zaten.
O yüzden okuyan-okumayan herkes ama herkes bir şekilde kamuya kapak atmak istiyor. Hal böyle olunca, kontenjanda az olunca, atanan atanıyor kurtuluyor; atanamayan sürüsüne bereket insan da işsizlikten kırılıyor.
Ben de şu anda özel sektördeyim. 1 yıldır çalışıyorum aldığım maaş daha yeni yılbaşı zammıyla 3500 seviyelerine geldi. Kepazelik. Standart depocudan farkım 700 tl falan. Bu sene tezi veriyorum zaten bir Öğr. Gör. veya Arş.Gör. yakaladığım an defolup giderim akademisyenliğe, tek enayi ben değilim valla. Beş para etmez adamlar bekçi, polis olup dünyaları götürdü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
iyi ki üniversite okumamışım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X