|
Biz neden okuduk? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kambochianGenel olarak yeni baslayanlar sirkete cok verim saglamayacagi icin basta maaslar dusuk olur sonra artar.
A101de calisan 10 yil da calissa ayni isi yapip ayni verimi saglayip ayni parayi kazanacaktir lakin kalifiye islerde durum degisir.
Misal kendi alanim Banka oldugu icin Banka'san ornek vereyim.
Yeni baslayan birisi 6 ay 0 katki saglar, tam aksine egitime yollarsin, calisma arkadaslarinin ve mudurunun zamanindan calar ogrenmek icin (ki bu da paradir) ve bu alanda 1 yilin sonunda is degistirme orani cok yuksektir. (bankalar bahsettigim maliyetlerden kacmak icin 3 kurus fazla verip 1 yillik elemanlari transfer ederler) Bu sebeple ilk giris maasi cok dusuktur ve genelde zarardir.
Sorun şu artık kimse yeni mezun almıyor.
-
Ulkeyi terket
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: batuhan06x
ingilizcr biliyo musunuz hocamGuuuud morniiiiiinnngggg
Guuuuuuuuuuuuddd moooorrrrniiiişnnnggg tiiiiiçııııırrrrr
Havar ar yu
Faaaaynn tennnkkkssss eeeend youuuuu
Evet arkadaşlar 40. Sayfayı açıyoruz ve diyaloğu dolduruyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özel ders ver. Şu an büyük bir patlama var bunda. Saatlik 20 TL den başla.
Ben bi ara komşu veledlerine matematik ve fen dersleri veriyordum evimde. İyi harçlık yapmıştım. Geleceği yok o ayrı ama hiç değilse karın doyurur. Bu arada peşin ödeme iste.
3k maaş işveren için 5-6k'yı bulan masraf demek. Yeni işe başlayacak olan kişi min 6-7k kazandırmalı ki değsin. Üstelik yeni başlayan birinin deneyimi ile kıdemli birinin deneyimi bir değil. 1 sene boyunca en azından bu ücreti almak mantıklı çünkü ülkemizde nitelikli üniversite yok denecek kadar az. Usta çırak ilşkisi de yok. İşe girdin tamam ama teksin, kimse bilgisini deneyimlerini paylaşmaz kolay kolay. Zaten deneyim kazanan sonraki sene durmaz başka bir yere gider. Firmalar bunu bildiği için işimi görsün çok masraf çıkartmasın diye bakıyor. ODTÜ ya da başkası hiç farketmez, üniversite sayısı arttıkça ortalama kalite teknik olarak ve algıda düşüyor. İşveren için hepsi aynı oluyor.
Yeni başlayan birinin fiyatı belirleme şansı pek yok. Tavsiyem alanında iyi yerlere gelmek isteyen kişilerin deneyim barajını aşmaları. Asgari ücreti kabul edilebilir bir seviye olarak görüp yıllar içinde deneyimi ile paralel olarak artacağı bilincinde olmalı. En azından pazarlık kozu olur. Adil değil ama hayatınız boyunca kendinizi geliştirdiğiniz sürece o ücretler artacaktır. Diğer yandan yazılım öğren diyen arkadaş bu işin ne kadar zorlu olduğunu bilmiyor herhalde. Sayısalcı değilsen ergen gibi youtube udemy'de video izleyerek öğrenilecek şey değil. Min 4-5 yıl lisans seviyesinde eğitim veya dengi bir çaba gerektiriyor. Ülkenin bu şartlarında kısa yoldan iyi kazanmak için tek yol malum partiden geçiyor. Sorun işverende değil halkta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: crash95Abi bak sorun burada başlıyor. Ben de yazılım üzerine okul okudum ve yazılım kurslarına gittim. Ama herkes tecrübeli eleman arıyor. Bir yazılım firmasında işe giremediğim için o sektörde tecrübe kazanamıyorum. Tecrübe kazanamadığım için de işe giremiyorum. Böyle garip bir kısır döngünün içindeyim, kendi adıma konuşmam gerekirse.
RPG oyunları gibi düşün. Kestiğinde Exp verecek yaratık bulamıyoruz ki, char'a level atlatalım.
Çok güzel bir örnek vermişin. Tecrübesiz isteyen yokki olsa bile millet bir yığılıyor seni seçmeleri imkansıza yakın. Devlet zorunlu olarak bazı iş verenlere dayatma yapacak şu sayıda tecrübesiz alacaksın yoksa ağır para cezası vs.
Geçen ehliyet sınavında kursiyere ne iş yaptgini sordum. Migrosta motor kurye imiş. A ehliyeti de o yüzden alıyorum dedi. Maaşı sordum 7800 dedi. Ben şok.
Yine en iyisi devlette öğretmenlik bence. 6 7k maaş 3 ay yaz tatili, 8 5 mesai.. Ev araba alıcam ilerisi için demezsen geçinip gidersin orta seviyede. Kapasiten yüksekse ayrı tabi, ODTÜ Bilgisayar bitiren arkadaşım ilk işi için 8k maaş anlaştı evden çalışıyor şu an. İngilizce seviyesini söylememe gerek yok sanırım, birkaç yıla yurtdışında zaten adam. A101, bim çalışanları da yerinde saymıyor bu arada 10 yılı geçkin çalışan akrabalarımın 7 8k maaşları var bölge sorumlusu vs oluyorlar boş pozisyonlara terfi ediyorlar.. Hayat zor geçim zor kısaca coğrafya kaderdir
bildiğim kadarıyla ingilizce öğretmenleri devlete kolay atanıyorlar. kpss'ye gir git bir okula.
-
Ya top okul mezunu olacaksın ya da sağlam bir githubun olacak işveren neden güvensin sana bu kadar riskli bir piyasada.
quote:
Orijinalden alıntı: kax123
Kendini geliştir.Şu tarz konulara kendini geliştir yazanları anlamadım hiç bir zaman. Okuldayken torpiliniz yoksa bırakın işi staj bile zor bulursunuz. Mezun olunca da neden kendini geliştirmedin. İmkan mı verdiler?
-
Bana da yalan gibi geldi LinkedIn profili istedim atamadı daha.Bizim okulu bir de me yi derece ile bitireceksin bir de 4k alacaksın ha safi intihar sebebi.O arkadaş nasıl savunma sanayiine giremedi
Networkunu genişletmek de bir gelişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 18 Mart 2021; 9:54:51 >
Yeşil komünizme hoş geldiniz.
Okuyan okumayan herkes fakirlikte eşit.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasraliNetworkunu genişletmek de bir gelişimdir.
Plaza beyaz yakalıların klasik söylemidir network geliştirmek. Maalesef ülkemiz şartlarında o da zor.
-
Benim bir arkadaş var üniversite mezunu doğru düzgün iş bulamadı mezun olduğu sınıfa göre de bulamadı daha sonra taksiciliğe yöneldi para kazanamadı en son 2-3 ay evvel kombi üretim fabrikasına girdi ama şimdi işten çıkartacakları zamanı bekliyor kısacası işten atacaklarmış bir çok kişiyi. İçlerinde bu arkadaşta var. Bu ülkede ne okul okunur ne başka bir iş yapılır. Şaka gibi ülkeyiz yemin ediyorum.
-
He gülüm he, herkes yazılımcı olsun. Başka iş kolu yok değil mi? Başka iş yapanın para kazanmaya hakkı yok değil mi? Bu kafadaki insanların ülkesinden ne beklersin.
-
Laf olsun diye.
-
Türkiye eğitim sistemi diploma dağıtıyor...niteliksiz, boş beleş bi ton yığın var..işin garibi bu boş beleş yığın kendini de birşey sanıyor...alooo uyandırayım elindeki diploma bir halta yaramıyor...özel sektorde işleri zaten zor en kolay nere? devlet memurlugu, bir ayağını at sonra gel yat.ama herkes memurluk peşinde artık sıra gelirse yada torpilin sağlamsa...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X