Şimdi Ara

Neler hayal ettik, ne bulduk, neden sevemedik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
2
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm telefon kullanıcılarının bir hikayesi vardır elbette..
    Herkes farklı bir işletim sisteminden gelmiş, kimisi memnun kimisi nefret etmiş.

Peki neden?

Eski telefonunuzu neden değiştirmeye karar verdiniz?
    Hayalinizdeki WP cihazı nasıl birşey idi.
    Yeni telefonunuza kavuşunca ne ile karşılaştınız?
    Hayalkırıkllıklarınız?

Bunun gibi bilgileri paylaşmamız pek faydalı olacaktır yeni alıcılara.
    Kullanıcı hataları da bu şekilde farkedilip uyarılabiir diye düşünüyorum

Ben ilk başlayan olayım,
    HTC HD2 sahibiyim, windows mobile işletim sistemli telefonuma WP7.8 kurdum.. 3 yıldan fazladır bu telefonu kullanıyorum.
    Androidini de kurdum, ubuntusunu da..
    Ancak WP7 de karar kıldım.
    Bence daha stabil, takılma yapmadan çalışan ve az pil tüketen bir sistem.

Kısmetse ben de en kısa sürede geçecem WP8 e..

Ancak hazırda var olan playlistlerimi aktaramam diye sürekli geciktiriyorum yeni telefon almayı..
    wp7 de son derece basit bir iş iken wp8 de playlist aktarımı için çok zor deniliyor :(

Neyse sizler de düşüncelerinizi girebilirsiniz buraya.

Bu arada diğer konulardaki gibi, lütfen amacından saptırmayalım.
    Sakin biçimde yazışabiliriz diye umuyorum..
    En azından wp/android/ios daha iyi muhabbetlerine dönmesin :)

• Mesela beni tereddüt te birakan , kasasi ve donanimi nokianin, tamam suanda güzel saglam isletim sistemi var , hadi marketide iyi saysak, hem donanimda hemde telefon kasasi cekici gelmiyor.samsung daki donanim , iphone daki kasa nokiada olsa birde win 8 olsa seve seve alirim.millet on kamerada 5mp koydu goruntulu konusmada cok ise yariyor.ama nokia hala cogunda vga kullaniyor ve karincali sohbet hicde iyi olmuyor.arayuz temasi yok.telefonlar kalin.hatta lumia 620 sabundan farki yok,lumia 520 cikarmis tamam uygun bütçeye hitap icin fakat yil oldu 2013 hala nokianin 520 sinde on kamera ve flaş yok.ayrica kasasida biraz sert otesi.yani birinin kafasina atsan kesin kafada dikislik yer acar . lumia 1020 dusunuyordum fakat yine kasasi bana göre ilgi cekmiyor.arka kamera cikintisi 808dede var.yine kalin.yani önce bi estetik olarak vede hemde donanimda gelistirseler az öz model cikarsa gayet iyi olacak .onun disinda gelişmeleri takip ediyorum

Not:Android, ios, wp8 fani değilim , bağımsız kullaniciyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğrusu bunu uzun uzun yazdım ama elim gitti arama tuşuna bastı, ne oldu? Pof, her şey uçtu gitti. Al daha buradan yak. Bu kadar hassas tuş olur mu? Elini geçirsen algılıyor.

Şöyle ki market gerçekten büyük sıkıntı. Temel dediğimiz şeylerin sırf kendimizi kandırmamız olduğunu bilmek lazım. Millete diyoruz temel uygulamalar var, popüler oyunlar var. Hani nerede? Asphalt 7 olunca maalesef ki popüler olmuyor. Günümüzün en çok oynanan oyunları nerede? Büyük küçük herkesin rekabet ettiği, birbirine yardım ettiği Candy Crush nerede? Eğer popüler uygulama varsa bak bu bir örnek. Asphalt 7 veya Modern Combat 4 değil o popüler olan. Kaldı ki bunların da yenileri çıktı.Sırf oyundan bahsetmek de olmaz. Uygulama olarak da birçok eksiği var. Kim aradığımı kesin bulurum umuduyla çıkıyor ki yola? Facebook uygulaması kadar vasat bir uygulama var mı? Nerede bize gerekli bildirimler? Gerçi gelse ne olur ana ekranda görünüyorlar sadece. İçeriğini bilmiyoruz, direk ulaşamıyoruz. Birilerinin hala bir zahmet ana ekrana git basıver demesini de hiç anlamıyorum. Nasıl akıllı telefon olacak bu aletler? Tabii Facebook'un bildirimlerinin gelmemesi de cabası.

Bunun dışında, diğer çoğu şey de pratiklikten yoksun. İnternet explorer'ı aşağı kadar çekmek lazım veya yukarı. Upuzun sayfada bu şart mı? Çok mu zordu bir buton koymak? Onu geçtim zaten kaydırdığımızda ağır kayıyor. Yukarı da kolay erişilmiyor. Başka bir örneğe gelirsek ille rehbere girmemiz gerekiyor birini aramamız için. Numaranın baş harflerini yazınca bize direk ismi bulabilirdi. Bu büyük bir sorun değil ama bunun gibi onlarca küçük şey bir yığın yaratıyor. Müzik çaların berbatlığı, arayüzün aşırı sadeliğinden bahsetmiyorum bile(kişisel tercih). Arayüzün biraz daha canlı olması lazım bence. Hangi uygulamaya girersek girelim bizi karanlık sayfalar bekliyor. Hani bu wp8'in arayüzü ama bir yerden sonra da can sıkıcı olabilir. Ben sıkılmadım ama bazen insanın aklına gelmiyor değil. Görev yöneticisi de uygulama arasındaki geçişten başka hiçbir halta yaramıyor.

Tabii yukarıdaki şeylerin düzelmesi gibi bir durum var. Yani şu bildirimler falan filan düzelecek. Görev yöneticisi daha işlevsel olacak. Her neyse 1 yıldır neden olmadı bunlar? Bir ekran sensörü kilidi 1 yıldır nasıl gelemez? Neden bu kadar yavaş işliyor bu süreç? Kaldı ki hala bir takım sorunlar var getirecekleri şeylerde. Sanırsam görev yöneticisi için ille de çarpıya basmak gerekecek( günahını da almayayım). Videoda farklı bir şey göstermiyordu. Ne bileyim aşağı falan çekince de gidebilirdi. Pratiklik işte. Ben Nokia'yı satın almak istemesinin bunu doğurduğunu düşünüyorum. Değer kaybetmesi için ağırdan almış olabilir. HTC ile haberleri çıkıyor, Htc de bir krizde. Microsoft'un hala hayalleri varsa biz yine piyon oluruz.

Bir şeyler yapılırken yanlış yapıldı, eksik yapıldı. Yeni bir işletim sistemi evet ama Microsoft bu işte yeni değil ki. iOS'dan eski tarihi var. Ayrıca 2013 yılındaysak yeni de olsa bize en azından kendi üstüne düşeni en iyi şekilde vermesi lazım. Şuan üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen anca gelecek şeyleri hatta bundan sonra gelecek şeyleri çoktan vermesi gerekirdi. Bu kadar sistemin arasında bu şekilde nasıl ayakta kalabilir? Gerçi ben bir sebep söyledim ama emin değilim tabii.

Peki ben neden aldım ne umuyorduma gelirsek. Ben almadan önce kararsızdım. Saolsun ki biri wp8 fanboyluğu yapıp bolca övdü. Beni çeldi doğrusu. Kararsızken kararımı wp8 yönünde yapmamı sağladı. Hani ben de salak değilim tabii. Ama bana biraz cesaret versen wp8 alacak durumdaydım. Ve wp8'i o kadar çok araştırmama rağmen insanın kullanmadan anlayamayacağı sorunlar var. Ve özellikle de iOS Android'den geçmek isteyen meraklı kişiler var. Ben onlara bunu yapamam. Belki beğenecekler belki de benim gibi ihtiyaçları olmayacak. Ancak her ne olursa olsun bundan kötüsü olabileceğini pek düşünmüyorum (Alt segmentten bahsetmiyorum). Bu yüzden de öneremem. Bu kesindir.

• şarjımın ip4ümden iyi gitmesini bekliyordum lakin yarım gün gidiyor. tek beklentim buydu o da yalan oldu. (lumia 920 kullanıyorum) şarjının 1günü rahat çıkardığını yok 25 saattir açık ve şarjı %40 olan fotolara inanmayınız. bu telefonun şarjı 8 saat bile gitmiyor !!! aksini iddaa etmesin kimse. uygulama oyun vb kullanmıyorum zaten ,wazzap twitter 6tag 9gag turengsözlük yetiyor bana(ha bu programlar geliştirilebilir mi geliştirlir o ayrı) . internet explorer mobildeki en iyi tarayıcıdır , bazıları kullanmasını bilmiyor o ayrı . platformun tabiki eksiklikleri var ileride kapatırlar mı bilinmez ama şu bildirim uzun süre olmıcak. telefonda bildirim diye birşey yok sadece wazzap ve operator mesajı çalışıyor. iphone alamayan wp8 alsın ne diyim. telefonla ne kadar vakit geçiriyorsunuz ki zaten? ben telefonumdan memnunum çünkü stabil , en iyi tarayıcıya sahip , sade arayüz herşey elimin altında. neden telefonumdan memnun değilim çünkü şarj 8 saat bile dayanmıyor.

• Benim için hayal kırıklığı olarak mağazası ve kullanım özgürlüğü oldu. Android kasıyor tekliyor ama bir bilgisayarda ne yapabiliyorsanız androidde de yapabilirsiniz. Benim için androidden geçtiğime değen tek şey stabilite oldu ki zaten sadece bunun için geçmiştim ve görevini yerine getirdi. Sıradaki telefonum wp olmayacak, bir telefon benim için evimdeki bilgisayardan farksız olmalı, ios da wp gibi kapalı bir sistem o yüzden onu kafadan elemiştim.

• Digerleriyle ilgili gumbur gumbur haberleri gorup wp hkkinda biseyler gorememek sogutmaya basladi resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Vasto Lorde

şarjımın ip4ümden iyi gitmesini bekliyordum lakin yarım gün gidiyor. tek beklentim buydu o da yalan oldu. (lumia 920 kullanıyorum) şarjının 1günü rahat çıkardığını yok 25 saattir açık ve şarjı %40 olan fotolara inanmayınız. bu telefonun şarjı 8 saat bile gitmiyor !!! aksini iddaa etmesin kimse. uygulama oyun vb kullanmıyorum zaten ,wazzap twitter 6tag 9gag turengsözlük yetiyor bana(ha bu programlar geliştirilebilir mi geliştirlir o ayrı) . internet explorer mobildeki en iyi tarayıcıdır , bazıları kullanmasını bilmiyor o ayrı . platformun tabiki eksiklikleri var ileride kapatırlar mı bilinmez ama şu bildirim uzun süre olmıcak. telefonda bildirim diye birşey yok sadece wazzap ve operator mesajı çalışıyor. iphone alamayan wp8 alsın ne diyim. telefonla ne kadar vakit geçiriyorsunuz ki zaten? ben telefonumdan memnunum çünkü stabil , en iyi tarayıcıya sahip , sade arayüz herşey elimin altında. neden telefonumdan memnun değilim çünkü şarj 8 saat bile dayanmıyor.

Yeni aldığınız için ilk 15-20 gün kullanın ondan sonra batarya kendine gelecek.bu her akıllı telefonda böyledir.bilmeden araştırmadan esip gürlemenizde sizin cahilliğinizdir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ee neler yaptınız ben yokken
    geçen hafta açıldı
    Biz Ne Zaman Mutlu Olacaz
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

Mesela beni tereddüt te birakan , kasasi ve donanimi nokianin, tamam suanda güzel saglam isletim sistemi var , hadi marketide iyi saysak, hem donanimda hemde telefon kasasi cekici gelmiyor.samsung daki donanim , iphone daki kasa nokiada olsa birde win 8 olsa seve seve alirim.millet on kamerada 5mp koydu goruntulu konusmada cok ise yariyor.ama nokia hala cogunda vga kullaniyor ve karincali sohbet hicde iyi olmuyor.arayuz temasi yok.telefonlar kalin.hatta lumia 620 sabundan farki yok,lumia 520 cikarmis tamam uygun bütçeye hitap icin fakat yil oldu 2013 hala nokianin 520 sinde on kamera ve flaş yok.ayrica kasasida biraz sert otesi.yani birinin kafasina atsan kesin kafada dikislik yer acar . lumia 1020 dusunuyordum fakat yine kasasi bana göre ilgi cekmiyor.arka kamera cikintisi 808dede var.yine kalin.yani önce bi estetik olarak vede hemde donanimda gelistirseler az öz model cikarsa gayet iyi olacak .onun disinda gelişmeleri takip ediyorum

Not:Android, ios, wp8 fani değilim , bağımsız kullaniciyim

Donanıma gerek yok desemde yine aynı kafada devam edeceksiniz.bu android değil ki 8-10 çekirdek istesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaPasam -- 8 Ekim 2013; 1:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaPasam

quote:

şarjımın ip4ümden iyi gitmesini bekliyordum lakin yarım gün gidiyor. tek beklentim buydu o da yalan oldu. (lumia 920 kullanıyorum) şarjının 1günü rahat çıkardığını yok 25 saattir açık ve şarjı %40 olan fotolara inanmayınız. bu telefonun şarjı 8 saat bile gitmiyor !!! aksini iddaa etmesin kimse. uygulama oyun vb kullanmıyorum zaten ,wazzap twitter 6tag 9gag turengsözlük yetiyor bana(ha bu programlar geliştirilebilir mi geliştirlir o ayrı) . internet explorer mobildeki en iyi tarayıcıdır , bazıları kullanmasını bilmiyor o ayrı . platformun tabiki eksiklikleri var ileride kapatırlar mı bilinmez ama şu bildirim uzun süre olmıcak. telefonda bildirim diye birşey yok sadece wazzap ve operator mesajı çalışıyor. iphone alamayan wp8 alsın ne diyim. telefonla ne kadar vakit geçiriyorsunuz ki zaten? ben telefonumdan memnunum çünkü stabil , en iyi tarayıcıya sahip , sade arayüz herşey elimin altında. neden telefonumdan memnun değilim çünkü şarj 8 saat bile dayanmıyor.

Yeni aldığınız için ilk 15-20 gün kullanın ondan sonra batarya kendine gelecek.bu her akıllı telefonda böyledir.bilmeden araştırmadan esip gürlemenizde sizin cahilliğinizdir

Telefonu gecen sene ilk ciktigi zaman aldim esip gurledigim yok test edildi onaylandi ayni evde yasadigim insanda ayni bu sorundan muzdarip, forumda da zilyon tane kisi sarji yarim gun giden. Fani degilim ki yarim gun giden sarji savunayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

Digerleriyle ilgili gumbur gumbur haberleri gorup wp hkkinda biseyler gorememek sogutmaya basladi resmen

Her yorum her haber uygulaması az diye saçmalık bir de chip lumia 1020 incelemesi yapmış %95 başarılı telefonun sözde eksikleri genişletilemeyen hafıza ve uygulamalar.

• Lumia 920 kullanıyorum. iphone 4'den geçtim. Sıkıldığım ve kısıtlandığım için geçtim. Android'i de lagdroid olmasından dolayı eledim (bir süre kullandım)

Şu an için %80 memnunum. Eksiklikleri var ama şubat'a kadar giderileceğini biliyorum.

Herkese tavsiye ederim gönül rahatlığı ile.
  • quote:

quote:

quote:

Telefonu gecen sene ilk ciktigi zaman aldim esip gurledigim yok test edildi onaylandi ayni evde yasadigim insanda ayni bu sorundan muzdarip, forumda da zilyon tane kisi sarji yarim gun giden. Fani degilim ki yarim gun giden sarji savunayim.

sarj etme işlemi için geceden telefonu takıp sabah mı alıyosunuz ?

• Ben bütün telefonlarımı hep en son çalışmaz, açılmaz haldeyken terk ettim. Sonuna kadar kullandım. Lumia'ya geçmeden önce de direndim servise yolladım, "tamir edilemez" raporu geldi de öyle akıllı telefon piyasasına adım attım.

Ekleme: Ben günlük hayatta kullanacağım işime yarayacağı uygulamaları bulayım yeter diyordum. Kısmen de buldum. Ama eksik olduğu açık. WP8 hala bir çok işletme için 3.planda. Mesela banka uygulamaları gibi. Ama şu an beni idare ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 8 Ekim 2013; 9:37:47 >
  • işin uygulama kısmına türkiye ayağından bakınca yetersiz görülüyor.ancak ekosistem sadece türkiye'den oluşmuyor.amerika da yaşayan birinin uygulama sıkıntısı çekmesi, bize göre çok daha az..windows phone un geleceğini tam anlamıyla görebilmek için ez az 1 yıla ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
  • MustafaPasam kullanıcısına yanıt
    iyi oku dostum, o kadar sey yazmisim islemci cekirdekten bahsetmedim.benim kastettigim donanim derken pop up play.smart screen gibi samsung un sensör leri vs diger donanimlari gibi donanim yok nokiada, anladin mi ? okurken iyi okuyun

• Şu şarj konusunda biraz bahsedin beyler , memnun musunuz ?
  • quote:

quote:

Hemen her yoruma atlama. Resmen fail olmuşsun wp8'i savunacağım diye.

• Bundan önceki telefonum Turkcell T20 idi. Aşağı yukarı 700 ₺ bütçem vardı. O da tarifeye ek kampanyalarından çıkan bütçe. Ayda 30 ₺ falan verebilirdim yani. Araştırdığımda ya Lumia 620 ya iPhone 4 ya da S3 Mini alabiliyordum. S3 Mini'yi hem Android hem de Samsung'un amiral gemisi telefon modelleri dışında destek vermemesi yüzünden direk eledim. Bundan sonra kafamda iPhone 4 vardı fakat hem 2010 model telefon, hem de 2 sene sözleşme yapacak olmamdan dolayı elemek zorunda kaldım. Bende son olarak tercihimi Lumia'dan yana kullandım. Pişman mıyım? Hayır ama daha uygulama ve şarj yönünden daha iyi olabilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağaza dışında cihazımdan memnunum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ayda bir telefon değiştiren biriyim. Kullanmadığım işletim sistemi yok.
    Windows 8 e meraktan geldim. Hatta ilk 8x aldım beğenmedim. Bi s3 deneyimden sonra 2 aydır L920 kullanıyorum.
    Arayüz olarak bence tartışmasız en iyisi. Uygulamalara giriş animasyonları ve arayüzün kolaylığı çok hoşuma gidiyor.
    Navigasyonu çok hızlı ve yeterli detaylıkta.
    Kamerası gerçekten mükemmel. Hele ki ayarlarıyla oynamaya bir başlayın sizi bambaşka bir dünyaya sokuyor.
    Şarjına laf atan arkadaşlar olmuş. Ben interneti sadece gerektiğinde açıyorum ve bana 2.5 gün gidiyor. Sanırım bu cihazlarda en çok 3g şarj yiyor.
    Şimdiye kadar ilk defa bir telefondan 2 ayda bıkmadım. Telefonumu değiştirmeyi düşünmüyorum. Eğer değiştirecek olursamda alacağım cihaz Lumia 1020 olur.
    Windows işletim sisteminin eksikleri var. Ama kendini en hızlı geliştiren işletim sistemi. Sürekli yeni bişeylerin çıkması heyecanıda bambaşka (uygulama vs.)

Düzenleme: Lumia 920 yi düşürdüğüm kadar s3ü düşürseydim elimde kaç parçası kalırdı bilemiyorum
    Kasa sağlamlığı olarakta kesinlikle rakipsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kergit -- 8 Ekim 2013; 18:04:34 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.