Şimdi Ara

Neler hayal ettik, ne bulduk, neden sevemedik? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: montaj34

1 yıldır 920 kullanan birisi olarak,ekosisteme çok alıştım.eksiklikler var ama benim için artıları daha fazla.1520 yılbaşına kadar umarım gelir,zira 920 den sonra geçmek istediğim telefon budur..

Bu platformun gerçek anlamda sıkıcı olan bir diğer yanı da yazılımın var olup da işinizi görmemesi sayılabilir.

Mesela bir posta gönderisi yaptım, Türkiyeden çıkışı izleme imkanı yok! Çünkü içerisinde PTT kodu tarayabilen program yok.
    Singapurdan kulaklık siparisi verdim... Singapurdan ülkemize girişi izleyebildiim, ancak ptt nin buraya getirmesini ipad üzerinden takip ettim.
    Ama yine de kırk yılın bir başında yaptığım bu gönderi yüzünden de işletim sistemi seçmek veya elemek bence saçma olur.

Bir de iki platformda da bedava olan yazılım, burada pahalı, çok saçma bir durum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 8 Ekim 2013; 22:28:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Turbo rqcing leaque gibi güzel oyunlar var yetersiz ama 300 iyi uygulama/oyun olsun ultra gereksizler olmasın yeter

Hocam olay sadece popüler oyunlar değil ki. Diğer platformlarda çeşitlilik gerçekten çok fazla. Aradığın herşeyi bulabiliyorsun.
    Kardeşimde s3 var şunu kesin söyleyebilirim ki kullanım kolaylığı ve iş görme pratikliği wp de çok ust duzeyde s3'e gerçekten zor tahammül ediyorum. Yavaşlık ve geri tusunun wpdeki kdar fonksiyonel olmayısı orta tusun dokunmatık olmayısı ve yavas geri dönüşleri normal kullanımı bile eziyet haline getiriyor. Ama wp de iş yaparken çok rahatsın ama bu kadar.

Mağaza diyorduk bir örnek vereyim hobi olarak model araçlarla ilgileniyorum
    wpde bir sim buldum resmen rezillik
    http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/rc-airsim-lite/21b6a88b-fc28-e011-854c-00237de2db9e

ama androiddeki gerçekten 3 gömlek üstü. Yani demek istediğim herkesin mağazdan beklentisi farklı. Hiç olmadık ihtiyaçları arayanlar olabilir
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rcflightsim.cvplane2&hl=tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Vasto Lorde

quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MustafaPasam

quote:

şarjımın ip4ümden iyi gitmesini bekliyordum lakin yarım gün gidiyor. tek beklentim buydu o da yalan oldu. (lumia 920 kullanıyorum) şarjının 1günü rahat çıkardığını yok 25 saattir açık ve şarjı %40 olan fotolara inanmayınız. bu telefonun şarjı 8 saat bile gitmiyor !!! aksini iddaa etmesin kimse. uygulama oyun vb kullanmıyorum zaten ,wazzap twitter 6tag 9gag turengsözlük yetiyor bana(ha bu programlar geliştirilebilir mi geliştirlir o ayrı) . internet explorer mobildeki en iyi tarayıcıdır , bazıları kullanmasını bilmiyor o ayrı . platformun tabiki eksiklikleri var ileride kapatırlar mı bilinmez ama şu bildirim uzun süre olmıcak. telefonda bildirim diye birşey yok sadece wazzap ve operator mesajı çalışıyor. iphone alamayan wp8 alsın ne diyim. telefonla ne kadar vakit geçiriyorsunuz ki zaten? ben telefonumdan memnunum çünkü stabil , en iyi tarayıcıya sahip , sade arayüz herşey elimin altında. neden telefonumdan memnun değilim çünkü şarj 8 saat bile dayanmıyor.

Yeni aldığınız için ilk 15-20 gün kullanın ondan sonra batarya kendine gelecek.bu her akıllı telefonda böyledir.bilmeden araştırmadan esip gürlemenizde sizin cahilliğinizdir

Telefonu gecen sene ilk ciktigi zaman aldim esip gurledigim yok test edildi onaylandi ayni evde yasadigim insanda ayni bu sorundan muzdarip, forumda da zilyon tane kisi sarji yarim gun giden. Fani degilim ki yarim gun giden sarji savunayim.

sarj etme işlemi için geceden telefonu takıp sabah mı alıyosunuz ?

evet

benim bildiğim bi elektronik alet ne kadar boş yere elektrrikte kalırsa bataryası o kadar çabuk ölür laptopumu bataryasız direk elektirikle çalıştırıyorum aynı şekil L920 i de aksam 2 saat takıyorum %100 oluyor zaten sarjı o arada 2 gunden az gitmiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MustafaPasam

quote:

şarjımın ip4ümden iyi gitmesini bekliyordum lakin yarım gün gidiyor. tek beklentim buydu o da yalan oldu. (lumia 920 kullanıyorum) şarjının 1günü rahat çıkardığını yok 25 saattir açık ve şarjı %40 olan fotolara inanmayınız. bu telefonun şarjı 8 saat bile gitmiyor !!! aksini iddaa etmesin kimse. uygulama oyun vb kullanmıyorum zaten ,wazzap twitter 6tag 9gag turengsözlük yetiyor bana(ha bu programlar geliştirilebilir mi geliştirlir o ayrı) . internet explorer mobildeki en iyi tarayıcıdır , bazıları kullanmasını bilmiyor o ayrı . platformun tabiki eksiklikleri var ileride kapatırlar mı bilinmez ama şu bildirim uzun süre olmıcak. telefonda bildirim diye birşey yok sadece wazzap ve operator mesajı çalışıyor. iphone alamayan wp8 alsın ne diyim. telefonla ne kadar vakit geçiriyorsunuz ki zaten? ben telefonumdan memnunum çünkü stabil , en iyi tarayıcıya sahip , sade arayüz herşey elimin altında. neden telefonumdan memnun değilim çünkü şarj 8 saat bile dayanmıyor.

Yeni aldığınız için ilk 15-20 gün kullanın ondan sonra batarya kendine gelecek.bu her akıllı telefonda böyledir.bilmeden araştırmadan esip gürlemenizde sizin cahilliğinizdir

Telefonu gecen sene ilk ciktigi zaman aldim esip gurledigim yok test edildi onaylandi ayni evde yasadigim insanda ayni bu sorundan muzdarip, forumda da zilyon tane kisi sarji yarim gun giden. Fani degilim ki yarim gun giden sarji savunayim.

sarj etme işlemi için geceden telefonu takıp sabah mı alıyosunuz ?

evet

benim bildiğim bi elektronik alet ne kadar boş yere elektrrikte kalırsa bataryası o kadar çabuk ölür laptopumu bataryasız direk elektirikle çalıştırıyorum aynı şekil L920 i de aksam 2 saat takıyorum %100 oluyor zaten sarjı o arada 2 gunden az gitmiyor

Dediğinizde haklısınız onun sebebi şu, telefon pillerinin şarj etme ömrü vardır. Laptoplar içinde geçerli bu. Telefon şarjı dolduktan sonra dikkat edin batarya soğumaya, enerji vermemeye başlar.

Ancak gece şarj sırasında pil sürekli tekrar şarj olma isteği duyunca ne yazık ki dediğiniz geçerli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -teman için sadece 2 renk seçimi olması
    -ses ayarlarının birbirinden bağımsız olmaması
    -alttaki 3 tuş titreşiminin kapatılamaması
    -dosya yöneticisi
    -bildirim çubuğu

bunlar bana göre hayal kırıklığı hoş bir kaçı güncelleme ile gelecek
  • Arayüzü ve hızlı olması gerçekten güzel ama her şeyde olduğu gibi bende de kötü yönleri daha çok etki bırakıyor.

L520 kullanıyorum. Çok fazla facebook kullanan biri olmadığım için facebook programının eksikleri beni çok rahatsız etmiyor ama bildirimleri alamamak gerçekten büyük sıkıntı.

Müzik çalar gerçekten çok eksik. Çalma listesi yapmak tam bir eziyet. L520 de equalizer'ın olmaması gerçekten çok komik ki bu benim 6 senelik mp3 playerımda bile olan bir özellik.

Windows tuşuna basarak arka plana attığınız programlara tekrar dönünce programlar kendini yeniliyor. Bu olay her zaman gerçekleşmese de %50 %60 gerçekleşiyor. Mesela bir tweetteki linke tıkladınız ve explorer a girdiniz. İşiniz bitip geri döndüğünüzde twitter ı kendini yenilemiş olarak buluyorsunuz. Yani kaldığınız tweeti bulmak için tekrar aşağı doğru scrool kullanıyorsunuz.

Ses ayarları çok saçma. Telefonu titreşim moduna alsanız bile oyun sesleri hala çalar durumda oluyor. Ya sonuna kadar sesi kısacaksınız ya da oyunun içinden kapatacaksınız.

Kendini yenileme olayı internet explorerda da geçerli. Yeni bir sekme açıp eski sekmeye dönerseniz kendini yenilemiş olarak bulailirsiniz.

IE deki aşırı saçma başka bir olay ise şifreleri kaydedememeniz. Bazı siteler bu özelliği kendisi sağlıyor ama bu özelliğe sahip olmayan sitelerde her defasında kullanıcı adını ve parolanızı girmek zorundasınız.

• Şahsen wp den sonra maaşa zam bekliyordum ama patron saolsun link atmış sizlerle paylaşıyorum.

ZAM :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: luckysprite

Arayüzü ve hızlı olması gerçekten güzel ama her şeyde olduğu gibi bende de kötü yönleri daha çok etki bırakıyor.

L520 kullanıyorum. Çok fazla facebook kullanan biri olmadığım için facebook programının eksikleri beni çok rahatsız etmiyor ama bildirimleri alamamak gerçekten büyük sıkıntı.

Müzik çalar gerçekten çok eksik. Çalma listesi yapmak tam bir eziyet. L520 de equalizer'ın olmaması gerçekten çok komik ki bu benim 6 senelik mp3 playerımda bile olan bir özellik.

Windows tuşuna basarak arka plana attığınız programlara tekrar dönünce programlar kendini yeniliyor. Bu olay her zaman gerçekleşmese de %50 %60 gerçekleşiyor. Mesela bir tweetteki linke tıkladınız ve explorer a girdiniz. İşiniz bitip geri döndüğünüzde twitter ı kendini yenilemiş olarak buluyorsunuz. Yani kaldığınız tweeti bulmak için tekrar aşağı doğru scrool kullanıyorsunuz.

Ses ayarları çok saçma. Telefonu titreşim moduna alsanız bile oyun sesleri hala çalar durumda oluyor. Ya sonuna kadar sesi kısacaksınız ya da oyunun içinden kapatacaksınız.

Kendini yenileme olayı internet explorerda da geçerli. Yeni bir sekme açıp eski sekmeye dönerseniz kendini yenilemiş olarak bulailirsiniz.

IE deki aşırı saçma başka bir olay ise şifreleri kaydedememeniz. Bazı siteler bu özelliği kendisi sağlıyor ama bu özelliğe sahip olmayan sitelerde her defasında kullanıcı adını ve parolanızı girmek zorundasınız.

Music çalar eziyet demişsiniz de, ben bu programda herhangi bir eksik hissetmiyorum.
    Playlistlerimin hepsi ilgsayarımda mevcut vede bu playlistleri senkron etme yolu ile aktarıyorum.

Siz ne yapıyorsunuz da sıkıntısını çekiyorsunuz peki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 9 Ekim 2013; 19:46:18 >

• akıllı telefon kullanımım Htc sensation dan iphone 5 e sonrada nokia lumia 920 a şeklinde oldu en çok eğlendiren android olan htc en sevdiğimde iphone 5 oldu , window phone çok sıkıcı başlarda özellikleri aynı gelişmiş telefon diye düşünüyordum ama olmuyor android de iso da çok güzel uygulamalar varken window da hiç biri yok telefonu telefon ihtiyacımı gidermekten başka hiç elime alasım gelmiyor menüsü dahi insanı kendinden soğutmaya yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan48 -- 9 Ekim 2013; 19:57:59 >
  • WP8 in marketi kötü değil biz telefonu tablet gibi oyun aracı gibi kullanmaya alıştığımız için yetersiz geliyor yoksa o kadar da vasat bi durumda değil yani.
  • badtrip kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar kullanmadan playlist hazırlamak mesela?
  • quote:

Yanlışın var dostum playlist hazırlanıyor. Hatta biraz ince detayları bilinirse en kullanışlı Müzik çalar WP8'de bana göre. En memnun olduğum noktası. Tasarım olarakta çok güzel. Ama dediğim gibi ince yanlarını bulacaksınız.

Playlist konusunda ne istediğini yanlış anladıysam kusura bakma ama ben kendime bir çalma listesi oluşturdum ve her sabah dinliyorum yolda.
  • insunwetrust kullanıcısına yanıt
    Ben ilk playlist hazırlamaya çalıştığımda otobüsteydim ve yapaamadım. Sonra internetten bakınca playlist hazırlamak için bilgisayar gerektiğini öğrendim. Geçici bir çözüm olarak şarkılara basılı tutup şimdi çalıyor a ekle yaparak bir liste oluşturulabilindiğini onun da kalıcı bir liste değil programı kapatıp açınca giden bir liste olduğunu öğrendim. Denedim ve olmadı eklemediğim şarkılar hala çalıyordu. O inceliklerden bahsedersen sevinirim cidden işime yarar.
  • Ben sanıyorum ki bu yazdığınız bütün sorunlar Xbox one ve win 8.1 piyasaya çıktıktan sonra yok olacak çünkü telefon piyasası Windows için yeni bir piyasa ama hem konsol hem pc kesin kâr edecekleri bir piyasa bu yüzden onlara öncelik vermiş durumdalar bu durum ortadan kalktığında wp 8 zirveye oynayacak bir ekosistem olacak diğerleri angry birds oynarken biz halo 4 stream edeceğiz. Ama tabiki bu dedikleriminde kısa surede gelmesi gerekmekte.
  • quote:

Ben ilk playlist hazırlamaya çalıştığımda otobüsteydim ve yapaamadım. Sonra internetten bakınca playlist hazırlamak için bilgisayar gerektiğini öğrendim. Geçici bir çözüm olarak şarkılara basılı tutup şimdi çalıyor a ekle yaparak bir liste oluşturulabilindiğini onun da kalıcı bir liste değil programı kapatıp açınca giden bir liste olduğunu öğrendim. Denedim ve olmadı eklemediğim şarkılar hala çalıyordu. O inceliklerden bahsedersen sevinirim cidden işime yarar.

Simdi çalınıyor listesini ayarladıktan sonra "çalma listesi olarak kaydet" var. O şekilde kalıcı bir çalma listesi olabiliyor. İstersen tek seferlikte olabiliyor. :) kaydetmezsen bir daha aynı liste olmaz.

geriye kalan kısımlar tasarımla alakalı biraz. Eğer şarkılarının ismi, albümleri ve sanatçıları ayarlıysa o gri arka plana sanatçının resmini koyabiliyorsun :) albüm resmide öyle. MPATool uygulamasını indirebilirsin mağazadan.

tek eksiğim, şarkının ilerletme çubuğunun olmaması bence. İlla ileriye basıp götürmek biraz garip, istediğim noktaya dokunmak daha pratik. Böyle ufak ufak detaylarla çok seviyorum Müzik Çalar'ı.

Kilit ekranından şarkı değiştirmek gibi şeylerde bence pratik detaylar. :) Aslında bir eksiği yok, fazlası da yok ama pratik değil bence bazı noktalarda. Çalma listesi oluşturmak daha pratik bir yolla yapılabilirdi. :)

• quote:

Burada belki de kimse benim gibi telefonunu "yanlış" maksatlarla kullanmıyor.
    Ben sanmıyorum ki benim gibi telefonunda 550 mp3 bulunduran olsun.

Telefonunuzda 20-30 şarkı bulunduruyorsanız tabi ki mobil olarak bu playlisti oluşturmak isteyebilirsiniz.
    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kaydetmek mümkün.
    Dilerseniz youtube da bir aratıp bulabilirsiniz. Bir keresinden bana da denk gelmişti.

Ancak mp3 sayısı çok yüklü olunca sizinki çözüm olmaktan çıkıyor maalesef.
    Farzedelim ki telefona hard reset atacaksınız, en azından sonradan senkron etme imkanınız var..
    Yoksa tüm listeler uçar gider.

Flac filan oynatsaydı bari..

WMA loseless oynatan var mı cihazında???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 10 Ekim 2013; 23:04:22 >

• Telefondan asli görevi olan konuşturma hariç beklediğim sadece birkaç madde var.

1. İnternette sörf yapmak
    2. İşbankası internet şubesini hakkıyla kullanabilmek
    3. Video izlemek.
    4. Whatsapp

Görüldüğü gibi öyle zilyon tane uygulama kurayım, oyun oynayayım diye bir derdim yok. Ama malesef bu 4 maddeden sadece internette sörf yapmak konusunda tatmin etti beni windowsphone. Geri kalan maddelerde hep eksik. Hele dizi falan izlemek artık zevk vermiyor, aksine işkence halini aldı. Birisi sms yollayacak ya da whatsapp'dan yazacak diye aklım çıkıyor. Adam gibi ileri geri sarma bile yok, ve arka plana attığımda birine cevap vermek için malesef videoyu bağlantısı kesilmiş hakde en başta buluyorum. Sonra kaldığım yere sarmak için tıkla babam tıkla

Sms mesajlarında adam gibi iletim bildirisi bile yok. 10 yaşında telefonlarda olan özellikten bile yoksun yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 11 Ekim 2013; 19:35:01 >

• vozer kullanıcısına yanıt
    Sms geldiğinde kilit ekranında gözükmüyor mu, nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Yok demek istediğim biz birisine sms yolladığımızda gelen iletim raporu. Windows phone'da pek kullanışlı değil bu özellik. Şahsen ben kapattım, kullanmıyorum.

Yukardaki mesajımda iletim bilgisi yazacağıma bildirimi yazmışım. Sanırım ondan dolayı yanlış anlaşılma oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 11 Ekim 2013; 20:18:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Yok demek istediğim biz birisine sms yolladığımızda gelen iletim raporu. Windows phone'da pek kullanışlı değil bu özellik. Şahsen ben kapattım, kullanmıyorum.

Yukardaki mesajımda iletim bilgisi yazacağıma bildirimi yazmışım. Sanırım ondan dolayı yanlış anlaşılma oldu

Hangi modeli kullanıyorsunuz acaba? Ben 720 kullanıyorum ve bu sorun benim de canımı sıkıyor. Bu sorun ram'den mi kaynaklanıyor yoksa genel bir yazılımsal sorun mu merak ettim. Ram ile ilgiliyse eğer, 512 mb ram wp8'de size her türlü yeter diyen arkadaşa güzel bir kızmak lazım.

Ekleme..

Yanlış alıntı yapmışım, benim bahsettiğim konu videoların yeniden başlaması sorunu @vozer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinikYas -- 12 Ekim 2013; 19:12:32 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.