Şimdi Ara

Başımıza bir kaza geldi, ne yapmalıyız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir tanıdığımın ricası üzerine bu başlığı açıyorum.

6 yaşında Bmw 1,16 benzinli araba 15bin km'de. Arabayı emanet alan kişi kaza yapıyor. Yavaşlamadan neredeyse duran bir jipe arkadan çarpmış. Allaha çok şükür ciddi bir yaralanma yok. Ancak araçta ön kaput iyi durumda değil. Maalesef kasko da yoktu. Fotoğrafı aşağıya koyuyorum

Aracı borusana çektirdik. Şimdiden ne kadar tutacağını söylemek güç ama 7-8k EUR gibi bir rakam olur dediler. Sonra da 70-80.000 TL gib bir şey dediler aynı masadayken. Biraz çelişkili konuştular diye düşünüyorum. Kesin bilgi istiyorsanız kaputu açıp her şeyin durumuna bakmamız lazım ama o da 1% gibi bir ekspertize mal olur diyorlar. Bu rakamlarda pazarlık söz konusu mudur ?

Aracın tamirinin borusanda yaptırılması aracın kaza yüzünden olan değer kaybını azaltır mı bir kaç sene sonra satmaya niyetlensek ?

Borusan dışında güvenilir bir yetkili servise yaptırmayı tavsiye mi edersiniz, yoksa böyle bir kazada başka bir yerde yaptırmak sonrası için fazla mı riskli olur orijinal parça konusunda ?

Tavsiyeye ihtiyacımız var. Arkadaşım çok üzgün güvenip emanet ettiği arabası ciddi hasar gördü ve çok üzgün. Hiç tecrübemiz kaza tamir vs konularında yok. Fikir ve önerilerinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solaufein -- 8 Temmuz 2020; 1:52:43 >

• Yetkili serviste yapılması tabi ki ileride avantaj olur. Kaydı tutulur, parçaları vs. Özel servisle aradaki farka bakmak lazım yine de. 70-80 bin falan büyük meblağlar.

Kaskosu olmayan arabayı bırak arkadaşıma vermeyi kendim bile sürerken tereddüt ederim. Arkadaşınızda iyi cesaret varmış, ders çıkarır umarım. Ömür boyu kaskoya vereceği parayı tek kalemde verecek.
  • Kaskodan mı yapılacak? Yoksa cepten yapılacak ise adı üstünde Borusan , cepten olacak ise kesinlikle özel bir BMW servisine gidin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaskonun olmadığını belirtmiştim. CEpten yapacağız.
  • Bakın paraya acimayin Borusan ekspertizini yapsın fiyat teklifini alın değişmesi gerekenler listesini alın detaylı fotoğraf ve videolarını çekin pazarlığınızi yapın ardından elde liste dürüstlüğüyle işiyle nam salmış özel servisleri araştırın sakin acele karar vermeyin ince eleyip sık dokuyun. Yazılı sözleşmeli garantili yapabilen servisle pazarlıkla bırakın parçaları siz temin edin Borusan 80 diyorsa maksimum 50ye yaptırırsiniz her şey dahil

• Yetkili serviste pazarlık ancak temsili olur adamın orada sana önerebileceği en düşük fiyat belli zaten değişecek parçaların fiyatı ile kur değişmedikçe oynamıyor. İşçilikten düşeblilir bu arabada devede kulak kadar.

Özel bir bmw servisine çek bir baksınlar. Telefon ile çıkmacıları arayın tampon , ızgara , far sorun sorun orjinal çıkma olsun. İçtede muhtemelen değişecek birkaç parça var kaput kalkmadan bişey denemez. Kaput gerekebilir bunu sanayide yapabilen kesin olur ama sanayi ustalarıda artık yapmakla uğraşmak istemiyor değiştirmek daha kolay onlar içinde,

Fiyat çok belirsiz şu an için farının çıkması bile 5000+tl edebilir premium markanın olunca kaput iç aksam parçaların durumu , şasinin durumu , alt takım vs değişim masraf isterse bayabi cep yakar yüksek bir değer kaybıda yaşayacak çarpan arkadaş hepsini karşılayacaksa helal olsun derim. Bu kaza dostluk bitirir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 8 Temmuz 2020; 2:16:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çarpanın durumu yok. Mecbur arkadaşım yaptıracak.

Peki aracın tamirinin borusanda yaptırılması aracın kaza yüzünden olan değer kaybını azaltır mı bir kaç sene sonra satmaya niyetlensek ?

Cevaplar için teşekkürler
  • Allah yardımcınız olsun. İnşallah düşük meblağlarla atlatırsıniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yetkili serviste yapılması tabi ki ileride avantaj olur. Kaydı tutulur, parçaları vs. Özel servisle aradaki farka bakmak lazım yine de. 70-80 bin falan büyük meblağlar.

Kaskosu olmayan arabayı bırak arkadaşıma vermeyi kendim bile sürerken tereddüt ederim. Arkadaşınızda iyi cesaret varmış, ders çıkarır umarım. Ömür boyu kaskoya vereceği parayı tek kalemde verecek.

• Ee süren adam hem emanet arabayla gaza basacak hem çarpacak parası yok diyede sıyrılacak arkadaşın ödüyecek ne güzel dünya

• Çamurluk far tampon pamponun arkasındaki panel değişecek gibi duruyor. ama kaputun altına da bakmak lazım. bence o ekspertizi yaptırın. ordan da arabayı çektirip özel servise verin. BMW nin parçası da pahalı malesef.

geçmiş olsun. ben olsam kaskosuz bir aracı başkasına vermezdim.

• bilenlere soruyorum. bunlar yan sanayi parça mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 8 Temmuz 2020; 2:55:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: solaufein

Çarpanın durumu yok. Mecbur arkadaşım yaptıracak.

Peki aracın tamirinin borusanda yaptırılması aracın kaza yüzünden olan değer kaybını azaltır mı bir kaç sene sonra satmaya niyetlensek ?

Cevaplar için teşekkürler
    Nerede yaptırıldığına bakılır ama önemli olan temiz iş çıkarılması, yani yapılan işin sırıtmaması, kaporta çizgileri ve kaputun orijinal gibi oturması ve boyanın bir bütün şeklinde görülmesi! Zaten siyah araçta ne gözükecek, boya uyum derdi bile olmaz.
    Ne ustalar var, Borusan da öyle usta yoktur, önemli olan araştırıp o kaportacıyı bulmak, yukarda da yazmışlar, onlar 80 istiyorsa, dışarda 50 ye yapılır ve yarın satarken de siz söylemezseniz normal vatandaş anlayamaz! Zaten sizde kaporta parçaları değişecek, yeter ki şase kayık olmasın! Tam kaporta ortasından esas darbenin olması iyi, tam köşeden darbe alsaydı şase yamulurdu, şase çektirme falan belki bunda gerekmeyebilir. İş iyi yapılırsa araç değer kaybetmez.
    Olmuş artık, ölmüşle olmuşa maalesef çare yok! Hayatta her kötü olay bize ders, herkesin zaten içi acımıştır. Önemli olan sağlık afiyet, gerisi, parayla halledilir, o da zamanla yerine gelir..Geçmiş olsun.

• Araba bu haliyle ne kadar eder, yaptırma maliyeti + kazalı hali ortalama bir fiyat tutuyorsa kazalı haliyle satmak daha mantıklı geldi bana, yaptırılacaksa çıkma parçalardan toplanabilir, ayrıca araç hava yastığı açmadıysa masraf iyice düşecektir.

• Hava yastıkları, emniyet kemeri patlamamış mı? Asıl masraf onlardan çıkar.

• Burdan çıkarılacak çok önemli iki ders var. Birincisi arabanı kimseye vermeyeceksin. İkincisi de kasko çok önemli. Hele parçaları pahalı bir markaya ait aracınız varsa kesin ve kesin yaptırmanız gerekiyor. Olaydaki arkadaşa üzüldüm geçmiş olsun.
  • Fotoğraf sanki üstten kesilmiş, airbag açmıştır mutlaka. Bu haliyle satması daha mantıklı sanki.
  • Valla hocam geçmiş olsun, okurken sinir oldum. Böyle arkadaştan fayda gelmez, koşarak uzaklaşşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 8 Temmuz 2020; 8:34:17 >
  • Geçmiş olsun. Param olmasa bu arabayı bırak emanet almayı ver bir tur süreyim bile demem.

Ayrıca bu arabaya kaskosuz binebilecek olan kirli çıkıdır. Borusan’da yaptırsın üçe beşe bakmayın. Değer kaybıds çok olur önden kazalı kaput haşat olmuş. Airbaglar açmadı desek bile hatasızına göre yüzde 15 civarı değer kaybı olur. Tabi sanayide ucuza toplanıp hasar kayıtsız çizik boyalı diye de satılmaya çalışılabilir
  • Güvenilir özel serviste yaptırın. Öncesinde Borusan’dan fiyat ve parça listesi alın. Yarı yarıya fiyat fark edecektir.

• Araç benim olsa, muhtemelen ya Autoking'e, yada varsa güvenilir BMW servisine çekerim aracı.

70-80 çok büyük bir rakam bu hasar için, yavaş.

Airbag vs sıkıntısı yoksa, tamiri zor olmaz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.