Şimdi Ara

Meclis ÖTV indirimini kaçırmadı :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: quiet_dead

sizce aihm buna çare mi?? buna kendiniz inanabiliyormusunuz??

Kullanılması bilindiği taktirde çaredir.
  • hayret araclar comfortline ben hıghlıne full+full beklerdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Araçları "devletin" kendisi almadı ki. Araçlar KİRALANDI. Finansal Kiralama yoluyla (LEASING) bu araçlar kiralanarak belli bir ücret mukabilinde hizmete sunuldu.

54 tane gıcır gıcır 2.0 TDI PASSAT... Vay be, demek ki showroom'larda bulunmamalarının sebebi buymuş. TBMM hepsini silip süpürmüş.

3.200.000 TL / 54 VW = 59.260 TL/VW

quote:

vasıtaları kullanacak şoförlerimizi ve vasıtalara binecek devlet büyüklerimizi her türlü kazadan, yağışlı havada kaygan yoldan, çakıllı yolda şarampolden, görülür ve görülmez bütün belalardan koru Ya Rabbim

Finansal kiralama sözleşmesi, mülkiyeti saklı tutma kaydı ile taksitli satım sözleşmesidir.

Şimdi herkes bu ne diye soracak, açıklayayım.

Şöyle ki, arabalar için uzun döneme yayılan bir sözleşme hazırlanır, 3 yıl gibi. 3 yıl boyunca arabanın normal kira bedeli 10 lira ise, finansal kiralama sözleşmesi uyarınca çok daha fazla bir bedel ödenir. Sözleşme süresi boyunca malın mülkiyeti finansal kiralayanda kalır. Sözleşme sona erince ise sözleşmede yer alan bir hüküm sayesinde mülkiyet finansal kirayıya geçer.

Yani finansal kiralama, uzun döneme yayalan bir satım sözleşmesidir denebilir. Ama en önemli hukuki durum, sözleşme süresi boyunca malın mülkiyetinin finansal kiralayanda kalmasıdır. Bunun sigorta hukuku açısından da çok ilginç sonuçları vardır ama bunları da burada açıklamanın anlamı yok.

• bence yanlış yapmışlar, onlarada vergi ödeniyo sonuçta, hem alırken de daha pahalı, ayrıca turbo kullanımıda özen ister. 1.6 benzin neylerine yetmiyordu ki...
  • Araç tercihi olarak tebrik etmek lazım..Genellikle mondeo görürdük..Passat daha prestijli daha yakışır..Hele siyahsa hepsi
  • iyi de benim anlamadığım devlet zaten araba alırken ötv-kdv ödemiyor daha nasıl kar etmiş oluyorlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

iyi de benim anlamadığım devlet zaten araba alırken ötv-kdv ödemiyor daha nasıl kar etmiş oluyorlar?

maksat laf olsun..
  • meclis başkanına 7 serisi zırhlı bmw alındığında ötv ödemediklerini söylemişlerdi yanılıyor muyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

iyi de benim anlamadığım devlet zaten araba alırken ötv-kdv ödemiyor daha nasıl kar etmiş oluyorlar?

aynen yaa ben de şok oldum, acaba kiraladıkları için araçları doğuş satın aldı devlete kiraladı ve kârı yapan doğuş oldu bence
  • doğuşla hükümet ilişkisinin ne alakası varki? bu piyasada d sınıfında en ağırbaşlı devlet tipi araba passatta ondan .adamın ne işi olur spor tipli sedan insigniayla:)
  • ya zaten bunu alan devlet değilmi yani otv sini neden veriyo kıgenelkurmaya zırhlı araba alınmıştı otvsız alınmamısmıydı
  • bence haberin aslını bilmiyoruz biri alındı diyor biri kiraladı diyor.böyle medya oldukça hiç bir şeyi öğrenemeyiz birisi şu kadar kar etti derler diğeride şu kadar zarar
  • Arkadaşlar intercity ile görüştüm ve 54 tane VW Passat 2.0 TDI 140 Hp Highline Manuel kiraladığımızda aylık ödeme araç başına 1.145 €

12*54*1.145 €=741.960 €

ve direk serbest piyasadaki € değeri 2.15

2.15*741.960 €= 1.595.214 TL

_Fiyatlara kasko sigortası, periyodik bakım hizmetleri dahil, %18 KDV hariçtir.
    _Araçlar 2009 model ve sıfır kilometredir.
    _Araçlar trafik kanununun kabul ettiği bütün donanıma sahip olacaktır.
    _Araçlarda trafik seti, zincir ve yangın söndürücü vardır.
    _Araçların her 60.000 km de bir takım (4 adet) lastik değ işimi yapılacaktır.
    _Sözleşme süresince herhangi bir sebep, suret ve gerekçe ile olursa olsun, araçlar nedeni ile ödenmesi
    icap eden her tür ve kategori vergi, harç,resim, fon ve bu kapsamdaki ödemeler fiyatlara dahildir.
    _Araçların bakım ve onarımının 48 saati geçmesi durumunda kiralayıcı firma, kiralık aracın aynısı veya
    eşdeğerinde bir aracı bakım veya onarım yapılan aracın yerine verecektir.
    _Fiyat teklifi 10.04.2009 tarihine kadar geçerlidir.
    _Bu teklif, Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş .,'nin teklif verilene araç verme taahhüdünde bulunduğu anlamına gelmez.
    Teklif verilen, teklifi ve operasyonel kiralama sözleşmesini kabul etse dahi Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş . Teklif
    verilene herhangi bir neden göstermeksizin araç kiralayıp kiralamamakta serbesttir.
    __Karayolları Kanununa göre araçlar için ilerki tarihlerde tahakkuk edecek vergi ve harçlar kullanıcıdan tahsil edilir.
    _ÖTV artışlarından oluşan araç fiyat değ işiklikleri teklife yansıtılacaktır.

peki devletin doğuş otomotive ödediği ücret ne kadar?

3 milyon 240 bin TL

benim şahsi olarak intercityden aldığım fiyat ne kadar?

1 milyon 595 bin TL

aradaki fark 1 milyon 645 bin TL

bu farka 54 daha araç kiralanabilirdi

Düzeltme: KDV'yi eklemeyi unutmuşum

1.882.352 (KDV dahil fiyatı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 4 Nisan 2009; 22:31:06 >

• silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 6 Nisan 2009; 19:48:07 >
  • Arkadaşlar haberin aslı 3 yıllık kiralama bedeliymiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

Arkadaşlar intercity ile görüştüm ve 54 tane VW Passat 2.0 TDI 140 Hp Highline Manuel kiraladığımızda aylık ödeme araç başına 1.145 €

12*54*1.145 €=741.960 €

ve direk serbest piyasadaki € değeri 2.15

2.15*741.960 €= 1.595.214 TL

_Fiyatlara kasko sigortası, periyodik bakım hizmetleri dahil, %18 KDV hariçtir.
    _Araçlar 2009 model ve sıfır kilometredir.
    _Araçlar trafik kanununun kabul ettiği bütün donanıma sahip olacaktır.
    _Araçlarda trafik seti, zincir ve yangın söndürücü vardır.
    _Araçların her 60.000 km de bir takım (4 adet) lastik değ işimi yapılacaktır.
    _Sözleşme süresince herhangi bir sebep, suret ve gerekçe ile olursa olsun, araçlar nedeni ile ödenmesi
    icap eden her tür ve kategori vergi, harç,resim, fon ve bu kapsamdaki ödemeler fiyatlara dahildir.
    _Araçların bakım ve onarımının 48 saati geçmesi durumunda kiralayıcı firma, kiralık aracın aynısı veya
    eşdeğerinde bir aracı bakım veya onarım yapılan aracın yerine verecektir.
    _Fiyat teklifi 10.04.2009 tarihine kadar geçerlidir.
    _Bu teklif, Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş .,'nin teklif verilene araç verme taahhüdünde bulunduğu anlamına gelmez.
    Teklif verilen, teklifi ve operasyonel kiralama sözleşmesini kabul etse dahi Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş . Teklif
    verilene herhangi bir neden göstermeksizin araç kiralayıp kiralamamakta serbesttir.
    __Karayolları Kanununa göre araçlar için ilerki tarihlerde tahakkuk edecek vergi ve harçlar kullanıcıdan tahsil edilir.
    _ÖTV artışlarından oluşan araç fiyat değ işiklikleri teklife yansıtılacaktır.

peki devletin doğuş otomotive ödediği ücret ne kadar?

3 milyon 240 bin TL

benim şahsi olarak intercityden aldığım fiyat ne kadar?

1 milyon 595 bin TL

aradaki fark 1 milyon 645 bin TL

bu farka 54 daha araç kiralanabilirdi

Düzeltme: KDV'yi eklemeyi unutmuşum

1.882.352 (KDV dahil fiyatı)

Yani bu hesaba göre bir yıl passata binmek 29 bin lira. Araç 3 yılda değerini çıkartıyor. Çok iyi kar var ve açıkcası fiyat fazla. Zaten 3 yıl 29 bin lira ödeyebilsem niye arabayı kiralıyayımki? Meclisimiz ve devletimiz vergilerimizi yine birilerinin cebine ketmerli bir şekilde iç etmiş. Anlamıyorum 60 bin lira verip kiralamadan alınamazmıydı. Vergisiz arabanın fiyatıda 50-60 civarında zaten. Peki ben o zaman niye araba kiralıyorumki...?

Açıkcası alıştık artık böyle oyunlara, böyle kurnazlıklara, bu şekilde saf ve enayi yerine konulmaya. Kötü bir durum ama dahada kötüsü baştakilerin halkın gözünün içine baka baka yalanlarına devam etmeleri isimleri adeletten bahsediyor ama bu onların ne kadar adaletsiz ve sahtekar olduğunu gösteriyor. Kötü çünkü bu insanlar bu güzel ülkeyi yönetiyor.

• Bugün bu meclisin yeni passatlarından birini gördüm , 2.0 TDI , plakası da 0024 müydü neydi...
  • her kurumun belli bir bütçesi (ödeneği) var.o ödeneği harcamazsa hazineye aktarılıyor.hatta bazı kurumlar harcayacak yer bulamazken bazı kurumlar bankalardan faizle borç alıyormuş.yani bi şeyler dönüyor ama sonunda tasarruf yapıyoruz demeleri yokmu.o laf ağrıma gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.