media porttal arkadaşlar merhaba ..üstte linkini vediğim media portal yazılımı anladığım kadarıyla win xp ile entegre kullanılıyor... skystar2 yi destekliyor...forumalrında remote sorununa third party çözümler sunulduğunu gördüm.. yapmayı planladığım sistem ... 19inch lccd ve skystar2 destekli bir mini atx kasa ile media pc hazırlamak... bu yazılımı kullanan veya deneyen varmı aranızda...türkiye de remote controller bulmak mümkünmü? mesela logitech remote u kullanmışlar ...oldukca kullanışlı bir ürüne benziyor...türkiyede bunu bulmak mümkünmü? sizin tavsiyeleriniz nedir?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
deniz delikan
arkadashım annadıım kadarıynan sende tv kartı falan var ve şu son zamanlarda casper reklamlarındaki sisteme benzer bişi oluşturmak istiosun. ben yaklaşık 1 yıldır o reklamlardaki sistemi kullanıorum ve bu konuda sana da işletim sistemi olarak xp media center edition öneririm. bu media portal yazılımı - bu mce nin fake i diim artık - yani orcinali mce dir. ayrıca kumanda falan da var microsoftun. yanlıs 2005 olan mce lerde tv kartı ile ilgili bi sorun yaşayabilirsin. ben kumanda kullanmıorum ama nette çok araştırdım ( türkçe pek site yok zaten de yabancı sitelerde gördüm bu tür şeyleri.). deneyimlerim bunlar ama media portal da gayet ii bi program. kullanırsan özellikle uzaktan kumanda ile ilgili sorun vs. çıkarsa paylaşırsan sevinirim.
evet aslına bakarsan casper ın sistemini oluşturcam abimin evi için...tv kartı için skystar dijital uydu kartı kullancam ve öğrendiğim kadarıyla mce de sorun çıkarıyor o...ben caspera okadar para vermekdense pc yi kendim toplamayı düşünüyorum ..şu an için herşey tamam aslında ...kasa ve kumanda için yeni bir çözüm buldum.... coolermaster yeni bir seri çıkarmış cidden çok güzel kasalar...meadia pc ler için tasarlanmışş.. kasanın üstünde ir remote kontrol sistemi var ve kendi kumandasıda var...sanırım sistemi oluşturmak için dijitalcenter ın kasayı getirmesini beklicem...yazılıma gelince mce den bir farkı yok daha fazla donanım destekliyor ve açık kaynak kodlu freeware bi yazılım...mce nin offical forumlarında gördüm bu yazılımı inceledim ve gayat güzel görünüyor..kumanda ve benim için en önemli nokta olan skystar2 uydu kartı desteği var..