Şimdi Ara

#mediamarktskandalı | Çalışan Xbox’u, perte ayırdılar! THH Beni Haklı Buldu! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
7
Favori
18.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşte tecrübeler farklı. Muhtemelen personelden personele değişiyor olay. Mesela Logitech bana 6-7 yıllık F710 için yeni nano alıcıyı 3 günde ve kargo parası dahi istemeden ulaştırdı. Üstelik öyle bir talebim dahi yoktu.

Bir de şimdi geçmiş zaman nereden aldığımı dahi unuttum ama gene bir teknoloji mağazasıydı, Lg G4 aldım, farklı zamanlarda hem ekranı hem yonga seti değişti garantiden. Her seferinde gönderdim 10-15 gün içerisinde sağlam olarak cihazı geri aldım.

Dediğim gibi muhtemelen karşılaştığımız personele göre değişiyor, kimisi uğraşırken kimisi geçiştiriyor. Malumunuz bir deneyim yaşadığımızda bunu kişilere değil kurumlara atfederiz zira karşımızdaki kişi aslında Ahmet, Mehmet değil de Teknosa personeli ya da işte ne bileyim Polis ya da TCDD personelidir. Bu kişilerin tutumlarını da ister istemez bağlı olduğu kuruma mal ederiz. Gerçi olması gereken, herhangi bir kurumu temsilen çalışan kişinin (Bu BİM ya da Burger King'de kasada çalışmak da olur, bir devlet makamı da olur) orada şahsen değil de kurum temsilcisi olarak bulunduğu bilinci ile çalışmasıdır. Tabii bunun için biraz da çalıştığı kurumun personelini memnun etmesi gerekir ki personel kendisini oraya ait hissetsin. Bu konuyu burada kapatsam iyi olacak çünkü giderek derinleşiyor. #mediamarktskandalı | Çalışan Xbox’u, perte ayırdılar! THH Beni Haklı Buldu! 

• Cihazınızın seri numarasını almış mıydınız? Farklı cihaz vermediler değil mi?

• DreamSs kullanıcısına yanıt

Seri numarası aynı.

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

anladım hocam, THH ile muadil cihaz istersin artık, para kabul etme zaten. Bundan sonrası beklemek.

• Arkadaşlar Youtube'da yayın yapan Adem Helvacı'ya e-posta gönderip, Instagram'dan DM yolladım. Ayrıca Youtube'daki son videosuna yorum yaptım. Hiçbir şekilde bana geri dönmedi. Adem beye başka nasıl ulaşabilirim?

Konudaki #mediamarktskandalı etiketine özellikle twitter'dan destek verirseniz çok sevinirim. Diğer sosyal medya sayfalarında da aynı etiketi kullanarak destek verebilirsiniz. Yardımcı olan ve olacak arkadaşlar teşekkür ediyorum.

Forumdan da yaz istersen tavsiye veren bir forumu var (ismini yazmıyorum yasak olabilir diye)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme (27.01.2022):

Öncelikle desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etmek istiyorum.

Geçen günlerde Tüketici Hakem Heyetinin kararı bana ulaştı. Başvurum kabul edilerek sunulan hizmetin "Ayıplı hizmet kapsamında değerlendirilmesine" hükmedilmiş.

THH karar metninin görüntüsü:

#mediamarktskandalı | Çalışan Xbox’u, perte ayırdılar! THH Beni Haklı Buldu!

Mediamarkt'a tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük itiraz süresi tanınmış ve firmanın gereğini yapmaması durumunda İcra ve İflas kanunundaki hükümlerin uygulanacağı belirtilmiş. Ya ürününü onaracaklar (ki zaten yapamazlar, yamadıkları için bu durum oluşmuş) ya da yenisi ile değiştirecekler. Yenisi ile değiştirme dışında başka seçeneği yok firmanın.

Ben THH'nin karar metninin yazıcıdan çıktısını alıp 21 Ocak tarihinde mağazaya uğradım. Durumu oradaki çalışanlara tekrar anlattım ve elimde THH karar metininin bir çıktısı olduğunu söyledim. Çalışanlardan biri sistemlerini kontrol etti ve kendilerine bu konuda ulaşan herhangi bir belge olmadığını söyledi. Bende "Beni alakadar etmez. Sisteminizde sorun olabilir. Sonuçta THH bir karar vermiş ve sizde bu kararın hükümlerine uymak zorundasınız" dedim.

Çalışan THH metnini alıp fotokopisini çekti. Bana "Tamam öyleyse. Ben sizden karar metnini bugün itibariyle almış bulunuyorum. Bugünden itibaren (21 Ocak) 15 gün içerisinde size telefon aracılığı ile geri dönüş sağlayacağız. Size ulaşana kadar bekleyin." dedi. Bende "Peki 15 günlük süreyi aşarsanız? Ben hakkımı aramak için gerekli merciilere tekrar başvuracağım ve sürenizi aştığınız için geri dönülmez yola gireceksiniz." deyince çalışan "Zaten bir işlem yapmak zorundayız yoksa en başta firma beni cezalandırır." dedi.

Anlayacağınız yine bir oyalama taktiği işletiyorlar. Yapacak başka bir şeyim olmadığı için bu görüşmeden sonra mağazadan ayrıldım. Henüz firma bana ulaşmadı. 5 Şubat'ta iki haftalık itiraz süreleri doluyor. Bu süreçte neler yapabilirim? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 27 Ocak 2022; 14:58:38 >

• Bu süreçte yapabilceğiniz bir şey yok gibi karar kesinleşine kadar dönüş olmazsa ilamı icra takibine koyabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Pagle -- 27 Ocak 2022; 14:26:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    konuyu takip ediyoruz iyi haberlerini bekliyoruz hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam acaba durum nedir, benzer bir durum arkadasimin basina geldi. Oda simdi hakem heyetine basvuru yapacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam en iyisini yapmışsınız resmi yerlere ulaşarak. Elinizde yazı var zaten siz haklısınız.

Yaptıkları oyalama taktiği falan sökmez.

Siz farklı mağazalara falan da gidin farklı kişilerle takip edin.

Mağazada eleman çıkarsa müdürünü çağır diye onla konuşun ürünümü bir an evvel verin deyin.

Yok o da olmazsa linkedinden falan mediamarkt çalışanları, en üst yöneticileri vs hepsini araştırın bulun mail atın sosyal medyalarından yüklenin.

En olmadı genel müdürlük merkez binaya gidin kardeşim ya sorunumu çözeceksiniz ya da burayı karıştırırım deyin.

Ben hepsiburada ile sorunu bir keresinde öyle çözmüştüm

• Amazon dışında alışveriş yapmıyorum. Kafam rahat

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • THH kararını M. Markt veya Microsoft Türkiye ifa etti mi? Sonuç ne oldu acaba?

Bunları okudukça Muz Cumhuriyeti kavramını hep saygıyla anıyoruz.

Forumda Microsoft Türkiye tarafından el konulup ürünü imha edilen bir üye vardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.