Şimdi Ara

MEDİKAL İLE UĞRAŞAN VAR MI? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
12.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Philips Praxtix 160 Seyyar Röntgen Cihazı için yetkili servis arıyorum. Bilgisi olan irtibata geçsin lütfen.

Tşkler,
  • Özel Bir Hastahanede Biyomedikal Teknikeri Olarak görev yapmaktayım

Kısacası Bünyemizde bulunan 1000 küsür cihazın bakım onarım ve arıza tesbiti ile birlikte genel olarak kart tamiri yapmaktayız....
  • quote:

Orjinalden alıntı: viru

Merhabalar,

Philips Praxtix 160 Seyyar Röntgen Cihazı için yetkili servis arıyorum. Bilgisi olan irtibata geçsin lütfen.

Tşkler,

Efendim bu konuda yardımcı olabilirim
    Bulunduğunuz yeri ve kısaca arızayı bildirmeniz mümkün mü?
    Birde Praxtix diye bir model görmedim ama doğru yazdığınıza eminmisiniz?
  • arkadaşlar ben konuyla biraz ilgiliyim birkaçtane kart resmi koyarsanız memnun olurum
  • ewt yani kart resmi koyarsanız bende ilgilenirim
  • Selam arkadaşlar,
    Ben Bursa da yaşayan bir elektronik teknisyeniyim. 26 yıldır çeşitli sektörlerde özellikle bakım onarım bölümlerinde çalıştım. Emeklilik işlemlerini başlattığım şu günlerde ciddi olarak kart tamirine yönelik bir şeyler yapmayı planlıyorum. Küçük çaplı da olsa böyle bir iş için sizce arıza tesbiti ve onarımı için gerekli ekipmanların ve fiyatlarının neler olabileceğini sizlere danışmak için bu maili yazıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kısmet olursa belki de ileride bir şekilde iş paylaşımı ve destek konusunda birbirimize faydamız olabilir düşüncesindeyim. Bu vesileyle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
  • quote:

Özel Bir Hastahanede Biyomedikal Teknikeri Olarak görev yapmaktayım

Kısacası Bünyemizde bulunan 1000 küsür cihazın bakım onarım ve arıza tesbiti ile birlikte genel olarak kart tamiri yapmaktayız....

Selam. Dostum alanında uzmanlaşmış biyomedikal cihaz teknikerlerinin maaşları ne seviyelerde merak ediyorum. (Marmara Üniv. Biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünü kazanıpta gitmeyen biri olarak... )
  • Marmara Üniv. Biyomedikal cihaz teknolojileri bitirdim bende haziranda hala iş arıyorum. meslekdaşlarımdan yardım bekliyorum bu konuda. 4 yıl lise, 2 yılda üniverste okuyup başka iş yapmak istemiyorum illa biyomedikal illa biyomedikal...
  • Şu an hastanede staj yapıyorum bende, bu ay sonu itibariyle stjım bitiyor ve işsizler topluluğuna bende katılıyorum. Biyomedikal sektörü izmir de ölü gibi görünüyor şu an için. Umarım bir yerlerde işe başlayabiliriz. Her yer pazarlamacı arıyor, teknik servis için eleman arayan yok :(
  • bende biyomedikal bölümünden mezun oldum acaba iş imkanı bulabiliremiyim burada ??*
  • slm kardeşim. medikal alanda röntgen cihazlarıyla ilğili her konuda arayabilirsin.kolay gelsin.

yavuz medikal

yavuzmedikal_14@hotmail.com
  • Bu işlerle meşgul olan saygıdeğer büyüklerim(küçüklerim) 2 adet sorum olacak.

İlk sorum;
    Türkiye'de üretilen ve tasarlanan(üretilen yani sadece montajı yapılmayan) ve Türkiye dışında da kullanılabilen medikal cihazlar nelerdir?

İkinci bir sorum;
    Diğer dünya ülkeleriyle Türkiye kıyaslandığında ARGE çalışmaları ne düzeyde?

Teşekkürler.
  • Yerli üretim sadece petaş var, kartlar vestel de üretiliyor. Hastabaşı monitörlerinin ekranları Nec olması lazım. Petaş dışında bir marka yok benim bildiğim, o da ciddi derecede küçüldü son zamanlarda sadece Ankara merkezli olarak hizmet veriyor, firmalar bayilik alıp ayrıca satış yapabiliyorlar. Yurt dışında nerelerde vardır bilemiyorum ama çinlilerde rekabet etmesi çok çok zor.

Biyomedikal konusunda bırak arge yi henüz devletin tanımadığı bir sektör bu. Sağlık sektörü ciddi derecede ucuz ülkemizde, maliyetler çok düşük. Bunları cihaz konusunda söylemiyorum tabi. Yurt dışından diş protez, estetik için gelenler buna iyi bir örnek sanırım. Kaliteli ve ucuz genel olarak fakat hastanelerde kalite ciddi derecede düşük. Sektörün tamamı ithalata dayalı, doğru düzgün arge falan yok yani ufak tefek işler dışında.
  • quote:

Sektörün tamamı ithalata dayalı, doğru düzgün arge falan yok yani ufak tefek işler dışında.

ufak defek işler derken ne gibi işler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

quote:

Sektörün tamamı ithalata dayalı, doğru düzgün arge falan yok yani ufak tefek işler dışında.

Benim gördüğüm en büyük işi yapan firma önceden de söylediğim gibi Petaş, daha fazla komplike sistem yapan bir firma yok. Onun dışında elektronik hasta yatakları, sedye gibi ürünler üretiliyorlar ki çok da önemli üretim sayılmazlar bence. Basit elektronik yada tamamı mekanik cihazlar diyebiliriz. Çinlilerin karşısında fiyat avantajı, diğer firmalara karşı da kalite avantajı sağlamak da çok zor olduğu iiçin bizde bu sektörün arge ve üretim işi zor görünüyor. Sektörde en büyük payı Alman firmaları alıyorlar ve ülkemizde de merkez olarak Ankara da işler yürüyor genel olarak. Benim izlenimlerim bu yönde, yanlışlarım olabilir. Benden tecrübelilerinde yorumlarını beklerim.

• Ameliyat veya başka işlemlerde kullanılan robot kollarla ilgilenen var mı? Varsa biraz bilgilendirebilir mi bu konuda?
  • mejasım bulunsuz hort olcak ya artık
  • yerli üreticiye , mühendise ar-ge ve vergi muafiyeti gibi konularda iyileştirme yapılmadıktan sonra , biyomedikal cihazların ülkemizdeki üretimi pek artış göstermeyecektir. Üretim yapan firmalar var , hiç yok değil ; ancak firmaların çoğu bir daire kiralayıp , yurtdışından anlaşmalı olduğu firmanın distribütörlüğünü yapan , ilgili cihazların teknik servis işlerinden ve sarf malzemelerinden parayı fena halde götüren , amatör ruha sahip , mühendislerinin canı çıkasıya kadar çalıştıran ama piyasanın durumu bu diye orta seviye ücret veren firmalardan ibaret. (derdimi mi deştiniz ne ) kolay gele...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

quote:

ufak tefek işler,en basit bi kaç elektrık motorunun kullanıldıgı medikal cihazlar örnegin tıbbi aspirator cihazı bunu üreten turk firmaları var,sadece bu cihazla kalmıyor daha çok varda biz EKG gibi şeyleri daha üretemiyoruz malasef.basit mekanik kaba iş yapan cihazlar.sektörde almanya ve uzak doğu birdir.USA bile var hastanelerde
  • Tüm Türkiye'ye nst, ekg, vücut analiz cihazları, hastabaşı monitörler ve aksesuarları ile ilgili yardımcı olabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.