Şimdi Ara

(medusa 5.1 home inceleme) 5.1 kulaklık arıyorum, tavsiyeleriniz varsa buyurun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
12.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Sharkoon X-Tatic Digital icin laptopumda 5.1 ses karti veya optik cikis mi olmasi gerekli?

Saygilarimla
  • Sharkoon X-Tatic Digital kulaklıkta aynı etkiyi alabilmek için SPDIF (optik) çıkışın olması yeterli. Eğer sadece analog modeli kullanıyorsanız 3 ses + 1 microfon çıkışı bulunmakta.
  • tavsiyeler çok yararlı oldu fakat 5 ay daha laptop kullancağım için mikrofon sorunu olacak gibi.
    online oyun oynadığım için mikrafon şart. harici ses kartları tavsiyesi olan varmı?
  • Arkadaslar peki Medusa 5.1 USB hakkinda ne dusunuyorsunuz?Ben kulakligi sadece film izlemek icin kullanmak istiyorum.Eger medusa kotuyse bana tavsiye edeceginiz usb modelleriniz var mi?Usb istiyorum cunku laptopta kullanacagim

Saygilarimla
  • malzeme kalitesi orta derece, kulak pedleri gayet yumuşak ve komforlu, mikrofonu çok güzel hassas ve de istediğin gibi kıvırabiliyosun; ben analog kullandığım için normal (true) 5.1 ses alıyorum. ayrıca anfisi sayesinde sesi boğmayacak ve başını ağrıtmayacak şekilde ideal biçimde bass veriyor.

bunun usb modelini kullanmadığım için bişey diyemem; benim kulaklığımda her tarafta 3'er hoparlör var (front-rear-center) , yani medusanın başka modellerinde de olabilir belki ama 5.1 kulaklıkların bazıları 4'er hoparlör var (front-rear-center-woofer). ayrıca güç beslemesini usbden mi yapıyor yoksa adaptörü mü var bilmiyorum.

......The disadvantage of the Medusa 5.1 USB is the fact that a USB device may consume system resources, which can be a fatal blow for high-end peripheral gear and for gamers who want to dredge every frame out of their systems. However, our tests using 3DMark 2005 did not show any discernable difference in frame rate when we used the USB headset...... (alıntı:http://www.tomshardware.com/reviews/headsets-gamers-love,1077-4.html )

burada dezavantajından bahsediyor; usb aygıtı sistemini sömürebilir vs... testlerimizde 3dmark 2005i kullandık ve hiç bir fark göremedik filan demişler.

Artılar:

-DSP modülü

-Dış sesleri izole etmesi

-Kulağı acıtmayan konforlu yapısı.

Eksiler:

-Boyutunun standartdan büyük olması. (bence çok büyük değil)

(alıntı:http://www.senoyna.com/dokumanlar/?do=article&articleid=56 )

sonuç olarak; usb kulaklıkları tavsiye etmiyorum ama illa usb kulaklık alıcam diyosan razer baracudanın çok iyi olduğunu söylüyolar, ama bir medusa kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim; belki true surround ses alamazsın ama ses kalitesini gördükten sonra pişman olmazsın.

• Arkadaslar cevaplar icin cok tesekkur ederim.Biraz daha paraya kiyip Sharkoon X-Tatic almak istiyorum.Laptopumda Spdif cikisi var ama acaba laptopumun ses karti bu kulaklik icin yetersiz mi kalir?

Bir de bu kulakligin cok ivir ziviri var gibi gorunuyor cok fazla yer kaplamasindan korkuyorum.Kullanan arkadaslar bu konuda da yorum yapabilir mi?

Tesekkurler, Saygilarimla
  • bende sharkoon x tactic almayı düşünüyoruma ama bi analog bi digital modeli var bunların arasındaki fark ne?

masaüstünde kullanıcam kulaklıgı 5.1 destekleyen ses kartımda var ps3 yada baska bi yerde kullanmıcam digital olanını almama gerek varmı?analog alsamda aynı sesi alırmıyım bariz bi fiyat farkı çünkü arada
  • Aralarındaki fark SPDIF çıkıştan aldığınız sesi donanımsal çözen aparatının olması. Normal şartlarda iyi bir ses kartınız varsa dijital almanıza gerek yoktur. Ben en azından böyle düşünüp analog olanını aldım.
    Ayrıca bu kulaklık Creative X-Fi ses kartları ile tam uyumlu çalışmakta. Yalnız bu özellikleri tam kullanabilmeniz için birkaç ayar yapmak gerekiyor. Özellikle Bass Redirection açık olmalı.
  • Arkadaslar Sharkoon harika bir kulaklik paraya kiyip almak istiyorum ama ben laptopumda kullanicam ve odam kucucuk bir yurt odasi.Kablo karmasasi istemiyorum ve bana bu cok kablolu karisik kurusuk birsey gibi geliyor.Yoksa yaniliyor muyum?Kullanan arkadaslar fikirlerini soyleyebilirler mi?Cunku yanilmak cok istiyorum:):):):)

Saygilarimla
  • Sharkoon X-Tatic Digital modeli için kablolar bu şekildedir.

(medusa 5.1 home inceleme) 5.1 kulaklık arıyorum, tavsiyeleriniz varsa buyurun

Sharkoon X-Tatic Analog modeli için kablolar.

(medusa 5.1 home inceleme) 5.1 kulaklık arıyorum, tavsiyeleriniz varsa buyurun

Digital modelden farkı; SPDIF kod çözücü ünite, bu ünitenin power adaptörü ve spdif optik kablo analog modelde yoktur. Bu üniteler için yaklaşık 125 TL fiyat farkı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 13 Şubat 2010; 20:34:18 >

• Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Cok fazla soru sordugumu biliyorum ancak son bir sorum daha olacak.Benim spdif cikisi laptopun on tarafinda.Acaba Sharkoon dijital modelini alirsam uzun bir spdif kablo kullanarak SCU yu ve kablo karmasasini laptoptan uzak bir yere tasiyabilir miyim?Kulakligin kablosunun uzun oldugunu dusunerek karisikligi bu sekilde bertaraf edebilecegimi dusunuyorum.Sizce bu cozum yeterli bir cozum olabilir mi?

Saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitrocuadam

Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Cok fazla soru sordugumu biliyorum ancak son bir sorum daha olacak.Benim spdif cikisi laptopun on tarafinda.Acaba Sharkoon dijital modelini alirsam uzun bir spdif kablo kullanarak SCU yu ve kablo karmasasini laptoptan uzak bir yere tasiyabilir miyim?Kulakligin kablosunun uzun oldugunu dusunerek karisikligi bu sekilde bertaraf edebilecegimi dusunuyorum.Sizce bu cozum yeterli bir cozum olabilir mi?

Saygilarimla

kablo karışıklılığını oluşturan şey 2 tane adaptör olmasından kaynaklanıyo, yani spdif den kullansan bile birşey değişmeyecek
  • Anladim ancak sormak istedigim sey bu uniteyi laptoptan uzak tutabilir miyim?Yani kablo karisikligi olsun ama laptoptan uzakta olsun :)

Saygilarimla
  • prizi ne kadar uzakta tutarsan o kadar faydalı olur ozaman

şekil:

priz.....adaptör ve kabloları.......sen....laptop biraz komik bi şema oldu ama anlamışındır ;)
  • Hem de cok iyi anladim dostum cok tesekkur ederim :)

Herkese cok tesekkurler.Parayi tamamlayip aliyorum Sharkoon u:)
  • quote:

sonuç olarak; usb kulaklıkları tavsiye etmiyorum ama illa usb kulaklık alıcam diyosan razer baracudanın çok iyi olduğunu söylüyolar,

Yanlış biliyorsunuz. Razer Baracuda üzerinde usb fişi var ama o sadece kulaklığa gereken voltajı almak için kullanılıyor. Bilgisayara takılınca yeni donanım bulundu gibi uyarı bie vermiyor. Amacı sadece kulaklık üzerindeki amfiye elektrik sağlamak. Razer analog bir kulaklıktır, üzerinde dahili ses işlemcisi yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

sonuç olarak; usb kulaklıkları tavsiye etmiyorum ama illa usb kulaklık alıcam diyosan razer baracudanın çok iyi olduğunu söylüyolar,

Yanlış biliyorsunuz. Razer Baracuda üzerinde usb fişi var ama o sadece kulaklığa gereken voltajı almak için kullanılıyor. Bilgisayara takılınca yeni donanım bulundu gibi uyarı bie vermiyor. Amacı sadece kulaklık üzerindeki amfiye elektrik sağlamak. Razer analog bir kulaklıktır, üzerinde dahili ses işlemcisi yoktur.

hmm. çok detaylı incelememişim düzelttiğin için sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

Hangisi daha kaliteli ses almama yarar arkadaşalr..

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=X-Tatic%20Analog%20K

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=X-Tatic%20Digital

creative le ikisinin güzel bir ikili olacağını düşünüyorum eğer sadece pc de kullanırım diyosan creative ses kartlı ikiliyi al. ama arada başka birşeylere bağlamak istersen tabiki digital olan modelini ben dijitali kullanıyorum hem tvmde film izlerken hemde ps3 ümde. şuana kadar memnunum :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.