Şimdi Ara

(medusa 5.1 home inceleme) 5.1 kulaklık arıyorum, tavsiyeleriniz varsa buyurun (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
12.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yakup_unsal

KULAKLIKLARDAN ANLAYANLARDAN YARDIM BEKLİYORUZ. PC 333D GERÇEKMİ YOKSA SANAL 7.1 Mİ VE PC 360 MU 333 MU TERCİH EDİLMELİ NEDEN? ?

bunları nerden buldunuz ki piyasada olmayan ve yabancı ürünler. bu ürübnler hakkında burda yardım bulabileceğinizi sanmıyorum. eğer iyi bir ingilizcenniz varsa bu konuya bakın derim.

http://www.slashgear.com/sennheiser-pc-360-pc-163d-pc-333d-pc-330-g4me-gaming-headphones-unveiled-26110322/

sizin sorduğunuz ürünleri de inceliyor.

• sorman hata x-taktic de hiç bi karısıklık hata yok olsa bile tartısılmaz bır kulaklık yanında 150 $ degerınde ses kartı verıyor bıkere
    http://www.gameekstra.com/Sharkoon-X-Tatic-Digital-Kulaklik-V2,PR-2169.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

KULAKLIKLARDAN ANLAYANLARDAN YARDIM BEKLİYORUZ. PC 333D GERÇEKMİ YOKSA SANAL 7.1 Mİ VE PC 360 MU 333 MU TERCİH EDİLMELİ NEDEN? ?

bunları nerden buldunuz ki piyasada olmayan ve yabancı ürünler. bu ürübnler hakkında burda yardım bulabileceğinizi sanmıyorum. eğer iyi bir ingilizcenniz varsa bu konuya bakın derim.

http://www.slashgear.com/sennheiser-pc-360-pc-163d-pc-333d-pc-330-g4me-gaming-headphones-unveiled-26110322/

Hocam gerçek 7.1mi yoksa sanalmı onu bilsem yeterli bunu açıklayabilecek varmı

• http://www.gameekstra.com/Sharkoon-X-Tatic-Digital-Kulaklik-V2,PR-2169.html

x-taktic herseye deger ama hic bir sorun ysamazsın ztn sorun cozucu bir kulaklık resmen ztn yanında 150$ degerınde harici ses kartı veriliyor süper bişey paraya kıyıp alınır
  • 5.1 kulaklık nası bişe die hep merek ederdim
  • Analog 5.1 eğer ki düzgün bir ses kartınız varsa hepsinden iyidir. Ses kartınız iyi değil veya yoksa o zaman içinde ses kartı olan sanal 5.1 kulaklık daha ekonomik olur. Ama para sorun değil derseniz kesinlikle sanal surround veren kulaklık almayın. Bir de
    quote:

Orijinalden alıntı: miksa1984

arkadaşlar söyle anlatayım sizlere birkere analog çıkış bir sistem istediği kadar 5.1 desin o ses VEREMEZ

Bu arkadaş hiç ses sistemi görmedi sanırım. Z5500 de bile analog 6 kanal giriş var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

Hocam gerçek 7.1mi yoksa sanalmı onu bilsem yeterli bunu açıklayabilecek varmı

gerçek 7.1 olduğunu sanmıyorum, öyle olsaydı teknik özelliklerinde kaç empedans ve hangi mhz aralığında çalıştığını filan belirtirdi. mesela speedlink medusa sl-8796 modeli için kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor;

Microphone data:
    Condensor microphone: Ø 9.7mm
    Directivity: Omni-directional microphone
    Impedence: 2200 ?
    Sensitivity: -60dB ± 2dB
    Frequency response: 30Hz~16kHz
    Operating voltage: 4.5V
    Speaker data:
    Surround speaker (centre/rear): Ø30mmx2, 32?, 20Hz-20kHz.
    Front speaker: Ø40mmx2, 64?, 20Hz-20kHz.
    Subwoofer: Ø32mmx2, 8? ?, 20Hz-120Hz.

ayrıca bu konunun ilk sayfasında verdiğim bir linkte (http://techgage.com/article/speedlink_medusa_51_and_sennheiser_hd555/4 ) sennheiser hd555 modeli ile medusanın bi kıyaslaması mevcut. pc 333d modeli de hd 555 ile yakın özelliklerdedir, gerçek ya da sanal surround için yine bu konunun ilk sayfasına bakınız orda bu konudan anlayan yardımsever arkadaşlar bir kaç resim paylaşmışlar.

sonuç olarak kulaklığı ne için kullanacağın çok önemli, çevresel ses müzik için hiç bir anlam ifade etmiyor o yüzden film-oyun için kullanıcaksanız sennheisera o kadar para vermek mantıksız olur. ben yeni bir kulaklık alacak olsam tekrar (fiyat/performans olarak) medusa sl-8796 alırdım, ama artık bu kulaklığı satan bir yer bulamıyorsunuz. o yüzden sharkoon x-tatic kulaklık almak en mantıklık çözümdür, zira sharkoonun hem malzeme kalitesi ve işçiliği hem de bassları medusadan daha iyi.

• gercek ... reality surround ses verir x-taktic
  • xtatic hiçbiryerde yok mecbur ebaydan alacağım acaba çakmaları varmıdır
  • yılbaşı yaklaştığı için aralık-ocak aylarında gümrükler biraz daha esnek oluyor, yani ebaydan birşey alıcaksanız tam sırası diyebilirim.

yalnız ebaydan birşey almadan önce mutlaka dikkat etmeniz gereken şeyler var;

öncelikle ingilizceniz iyi olmalı ya da iyi ingilizce bilen birini yanınızda bulundurmalısınız.
    alacağınız ürün sıfır mı 2. el mi "item condition" kısmında belirtilir. brand new (unopened, undamaged) gibi şeyler yazıyorsa sıfırdır, refurbished yazarsa ürün açılmış, kullanılmış, arızası varsa tamir edilmiştir.

ve dikkat etmeniz gereken en önemli husus (bence) shipping. shipping bilgilerinde nasıl ve neyle kargolanacağı belirtilir. kargolar gemi yoluyla, kara ya da hava yoluyla gönderilirler. ve ürün ne kadar uzaktan geliyorsa o kadar masraflıdır. ben 70küsür $ dolara aldığım kulaklığa ayrıca 35 $ kargo parası verdim. bir de şu husus var, ürünün türkiyeye nerden geldiğine bağlı olarak 5-25 iş günü içerisinde elinize ulaşır. eğer bu süreyi aşarsa kargonuz bi yerde takılmış olabilir. bu durum genelde adres bilgisinden kaynaklanır. adres bildirirken türkçe karakterler kullanmayın diyeceğim ama malum hala ptt de ya da diğer kargolarda cahil insanlar yüzünden adresinizi bulamayan insanlar var.

buraya, ebaydan rahatlıkla alabileceğiniz bir ürünün linkini koyuyorum;
    http://cgi.ebay.com/Sharkoon-X-Tatic-Digital-Gaming-Headset-Dolby-ProLogic-/120655147256?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c179b70f8

açılan sayfada adamlar ürünün hangi ülkeye ne kadar zamanda ulaştığını da gösteren bir istatistik oluşturup tabloya yansıtmışlar, gayet hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutcan -- 3 Aralık 2010; 22:35:07 >

• arkadaşlar Sharkoon X-Tatic analog kulaklık almaya karar verdim ama sanalmarketim- gittigidiyor falan hiçbiryerde bulamadım satışını.. istanbul içinde ya da websitesi kargo yoluyla bu ürünü siparis verebileceğim bir yer var mı bildiğiniz ?
  • mesajım bulunsun
  • konu biraz hortlayacak ama revize etmekte fayda görüyorum. nitekim hala 5.1 true-virtual surround'u ve farklarını bilmeyenler var. konu altındaki mesajları okuyan arkadaşlar epey bilginecektir.

not: bu arada kulaklığı hala kullanıyorum, mikrofonum bozuldu tamir edemedim. bi kere de yere düşürünce içindeki lehimlerden birisi kopmus sag front çalışmıyordu içini açarak tekrar lehimledim. o gün bugündür taş gibi hala maşallahı var. şuan piyasada bulunmasa da tam bir f/p ürünüymüş :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.