Şimdi Ara

MEF ve Kemerburgaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mef ve Kemerburgaz üniversiteleri hakkında detaylı bi bilgi bulamadım sormak istediğim bi kaç soru var

MEF ;
    1-burs şartları katı mı herhangi bi durumda ihtiyaç bursu sağlanıyor mu
    2-ornegin makine Mühendisliği için 3 yıl lisans 4.yil yükseklisans var mı ? Ve bu sistem nasıl işliyor
    3-üniversitenin eğitim kalitesi nasıl ? Yeditepe bahcesehir ... kısaca diğer ozellere kıyasla
    4-üniversitede yaşam nasıl . Univwrsite ortamı yok diye duydum siz nasıl degerlendirirsiniz
    5-okulun siyasi bi gorusu var mi?
    6-bu okulun mühendislik fakültesinden mezun olduktan sonra buradan mezun olduğum için şanslıyım dedirtecek ne var ?

Kemerburgaz;
    1-puanları neden bu kadar düşük
    2-burs oranları puana göre çok astronomik örneğin eem yüzde 75 burslu 230 240 puan .bunun sebebi nedir
    3-üniversite de yaşam nasıldır okulun imkan etkinlik kampüs hayatı ...Vs
    4-egitim kalitesi diğer ozellere kıyasla nasıldır
    5-okulun bana getirisi yani mezun olunca iyi ki dedirtecek ne var ?
    6-dini görüşe saygı ve siyasi duruşu nasildir

Birde arkadaşım için bi soru sorayım kemerburgaz da hukuk okumanın herhangi bi ayrıcalığı var mı çift diplomanın getirisi Vs genel olarak

Ve siz olsanız hangisini tercih edersiniz ?

Şimdiden teşekkürü borç bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevziunluol -- 17 Haziran 2015; 7:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Mef için bildiklerimi yazıyorum.
    1.hazirlik okursan 6 yil hazirliği atlarsan 5 yıl boyunca bursun kesilmez.ders ortalaman bursunu etkilemez. İhtiyaç bursu var ama veriliyomu hangi durumda veriliyo bilmiyorum :)
    2. 3+1 programı unideki butun programlarda var. 240 kredilik dersi 3 yilda aliyosun. Onlar dersleri ona gore ayarliyorlar. 1 yilda yurtdisindaki anlasmali okullarda okuyup tezsiz yuksek lisans yapabiliyosun.
    3. Okulun kampusu maslakta ulasim açisindan baya iyi. Metroyla çok rahat gelirsin. Kampus biraz kuçuk gibi gelebilir ama yanindaki uniq istanbulla beraber baya guzel bi kampus. Ogrenci az oldugu için bu yil universite bos gibi idi ama bu yil gelecek ogrencilerle daha iyi olucak.
    4. Akademik kadroyu araştirirsan diger ozellerden daha iyi oldugunu farkedersin zaten :) hocalar baya iyi hukuk dışında okuldaki butun bölümlerde eğitim dili %100 ingilizce (hukuk %30). Ayrica hazirliktaki butun hocalar yabanci hiç turk hoca yok. Turkiyede tekmiş :) mutlaka faydasini gorursun.
    6. Okulda kimse kimseye karismaz. Siyaset felan yok pek. Siyasetten bi b.k anlamiyolar zaten :)

Baska okul fikrin yoksa eger ikisinden mefi oneririm :) geleceği parlak bi okul pisman olmayacağina emin olabilirsin

• Peki bu okulun var mı herhangi üniversiteden az kalan tarafı yani bizim okulda da su yok tüh be diyebilecegin birsey

• Ben şu anki kampusu her ne kadar bize yetsede küçük buluyorum. eksiklik olarak benim için çok bisey yok gerçi.sen yuzmeyi seviyosan felan havuz olmazsa olmazin ise havuz yok.merak ettigin bisey varsa sorabilirsin

• Şimdilik bu kadar çok teşekkür ederim :) tercih zamanı artık bi gidip canlı olarak görmek kaldı

• fevziunluol kullanıcısına yanıt
    kemerbugazın puanları düşük çünkü yeni sayılabilcek bir okul. 5. senesine giricek sanırım. ben daha önce kemerburgazda elektrk elektronk mühendsliği okudum hazırlık + 1. seneyi. okul açıldığı yıl giren ilk öğrencilerdendim. daha sonra bıraktım farklı bir bölüm istediğimden dolayı. ben okurken tabiki yeni bir okul olması nedeniyle eksiklikleri vardı, ama şuan biraz daha düzeldiğini umuyorum :) kemeburgazda pek kampüs hayatı yoktu 14 katlı bir binası bir de ek binası vardı yanında. yeride baya kötü aslında bağcılarda, yenibosnadan minibüsle 50 dakika sürüyordu, belki şimdi iett seferleri konulmuştur bir bilgim yok :) %75 bursun puanı baya düşük 200k ile almış, yine pek duyulmamış bir okul olmasına bağlıyorum bunu ve 40 kişi almış, çoğu okul %75 burslu bu kadar kişi almaz bir bölüme. çok kişi almasından dolayı da puanı biraz düşük gelmiş.. eğitim fena değildi, memnundum denebilir belki hoca sayısı biraz azdı ama ona göre öğrenci sayısı da düşük zaten. okulun sana bir getirisi olcağını düşünmüyorum, daha isim yapmış özel ünilere gitmeni tavsiye ederim eğer puanın tutuyorsa.

kemeburgazın hukuğu bence diğer bölümlerinden ayrıcalıklıdır . özellikle köln çift diplomalı program baya iyi. hocaları da benim orda bulunduğum dönemde oldukça iyiydi.

• malesef başka bi tercıh yok gıbı duruyor mef de yalan oldu şu an kemerburgaz ücret acısından cok ıyı duruyor 8500 lıra eem yuzde 75 unıversıteyı aradım tatmın edıcı bılgıler aldım yenı yerlesım yerlerı acmıslar acılıyormus sırket bınasını hazırlık bolumu ıcın kullanıyoruz dedı bayan . ışık üniversitesi ile kemerburgaz ınsallah hayırlısı olur . tesekkur ederım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevziunluol -- 1 Temmuz 2015; 10:55:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.