Değerli Arkadaşlar, Megane 2 DCI var Bu direksiyon kutusu takır takır şehir içi çok rahatsızlık veriyor. Ondan önce ön takıma ait parçaların hemen hepsi değişti. Yaklaşık 15 bin+ 10 bin + 5 bin civarında 2024 yılı içinde para gitti. Bir tek kutu kaldı değişmeyen Ankara yolları çok bozuk, at arabası gibi teker kucağımda gidiyor sanki. Direksiyon kutusu değiştirmek istiyorum. Lakin ustalar değişimden ziyade illa sökelim tornaya sokalım diyorlar. Tornaya girdi mi, sadece tornacı için 5bin ila 25 bin civarı masraf çıkar diyorlar. 25 bini dile getirdiyse usta zaten masraf 5 lira da tutsa 25 bin der ustalar, daha önce söylemiştim işine gelirse der, 25 bini alır tornacı + bunun üstüne söken ustanın sökme takma ve el emeği alacak. Yani 30 bini geçecek. Şimdi kutunun sıfırına baktım. Direksiyon kutusu sıfırı 10 bin civarında. Kutuyu sıfır alsam ustaya parasını versem, eskisini sökse yenisini taksa. Ama hayır illa sökülecek tornada bakılacak diyorlar. Yahu ben tornacı esnafın bu ayki kirasını karşılamak zorunda mıyım? Neden tornaya gidiyor? Neden tornacı esnafının nafakasını ben karşılıyorum, nikahıma almadım ki? Araba burada, kutu burada . Ustaya kutuyu vereceğim, arabayı lifte çıkaracak. Eskiyi sökecek, yeniyi takacak. Eskiyi de isterse... neyse.. Ama yok hangi ustaya sorsam , tornaya gidecek tornaya gidecek. Ustam kutuyu alıp gelsem taksan olmaz mı? Cıık diyor, hayır da demiyorlar dillerini damaklarınn arkasına vurup Anadolu kurnazı style CIIK diyorlar, "sökülür, tornacıya gider, orada söker bakar masrafını söyler, 5 bin ila 25 bin arası birşey çıkar diyorlar. Ne önerirsiniz? |
Bildirim