Şimdi Ara

Megane 2 Direksiyon Kutusu Değişimi Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Megane 2 DCI var

Bu direksiyon kutusu takır takır şehir içi çok rahatsızlık veriyor. Ondan önce ön takıma ait parçaların hemen hepsi değişti. Yaklaşık 15 bin+ 10 bin + 5 bin civarında 2024 yılı içinde para gitti.

Bir tek kutu kaldı değişmeyen

Ankara yolları çok bozuk, at arabası gibi teker kucağımda gidiyor sanki.

Direksiyon kutusu değiştirmek istiyorum. Lakin ustalar değişimden ziyade illa sökelim tornaya sokalım diyorlar.

Tornaya girdi mi, sadece tornacı için 5bin ila 25 bin civarı masraf çıkar diyorlar. 25 bini dile getirdiyse usta zaten masraf 5 lira da tutsa 25 bin der ustalar, daha önce söylemiştim işine gelirse der, 25 bini alır tornacı

+ bunun üstüne söken ustanın sökme takma ve el emeği alacak. Yani 30 bini geçecek.

Şimdi kutunun sıfırına baktım. Direksiyon kutusu sıfırı 10 bin civarında. Kutuyu sıfır alsam ustaya parasını versem, eskisini sökse yenisini taksa.

Ama hayır illa sökülecek tornada bakılacak diyorlar.

Yahu ben tornacı esnafın bu ayki kirasını karşılamak zorunda mıyım? Neden tornaya gidiyor? Neden tornacı esnafının nafakasını ben karşılıyorum, nikahıma almadım ki?

Araba burada, kutu burada . Ustaya kutuyu vereceğim, arabayı lifte çıkaracak. Eskiyi sökecek, yeniyi takacak. Eskiyi de isterse... neyse..

Ama yok hangi ustaya sorsam , tornaya gidecek tornaya gidecek. Ustam kutuyu alıp gelsem taksan olmaz mı? Cıık diyor, hayır da demiyorlar dillerini damaklarınn arkasına vurup Anadolu kurnazı style CIIK diyorlar, "sökülür, tornacıya gider, orada söker bakar masrafını söyler, 5 bin ila 25 bin arası birşey çıkar diyorlar.

Ne önerirsiniz?

• aracın üstünden çıkan orijinal direksiyon kutusunun tamiri olursa eğer alacağınız yan sanayi üründen daha çok randıman verebilir belki. bu yüzden böyle demiş olabilir.

tavsiyem, yeni direksiyon kutusu alacak olsanız bile eskisini geri alın. baktınız yan sanayide verim alamadınız, torna ile eskisini adam edip yolunuza devam edersiniz.

ayrıca problem kutuda değil kolonda da olabilir, sökmeden anlayamazsınız onu. bu işi yapan tornacılar var, söktürün kontrol ettirin eğer sorun kutudaysa tamir etmeyin ben yenisini alacağım size sadece sök tak işçilik vereceğim demeniz yeterli olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 22 Ocak 2025; 16:47:36 >
  • Bir kaç ustayla daha görüş fikir al belki yeni takacagin parça orjinalindeki performansı vermeyecektir

Ha zaten tornaci gardasim taş mi yesin kafasindaysa değişmek lazim ustayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işi yapanlar vardı sanayide,hem sökme takmayı hem revizyonu yapanlar.Ben salak gibi tamirciye emanet ettim,akşama almaya gittim kaputun içi yağ içinde temizlik falan hak getire.Sonra iki defa yağı bitiriyo diye duzelttirmeye gittim,meğer oringlerini takmamis rekorlarin.Su an da terleme var rekorlarin girdiği yerde.Revizyondan önce gram kaçak yoktu valla,hem param gitti hem yağ kaçırmayan kutu kaciriyo,ben de tikirtidan dolayı yaptırmıştım.Orjinal olarak alıp taktırın bence de en mantıklısı.Ya da bu revizyon yapanlara da bir danışın.Orjinalinde TRW marka cikiyo symbollerde,sizinki de öyle olabilir inşallah çözersiniz bı an önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.