Şimdi Ara

Megane 2 lastik değişimi yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 megane 2 sedan aracımın lastiklerini değiştireceğimden yıllar önce yazdığım ve yoğun takip ettiğim forumuma geri dönmüş bulunmaktayım. Cümleten selamlar arkadaşlar. Sizlerden lastik konusunda deneyimlerinizi benimle paylaşmanızı rica edicem. aracımız 120.000 de ve şuana kadar 3 lastik gördü :) bridgestone b250 ile başlayan yolculuğumuz 7000km de antalyada ters kapanda son buldu burda günü kurtarmak adına prelli p6000 ile devam ettik. Gariptir herkezin çamur attığı sert lastik pirellilerden süratli kullanımda çok memnundum tek şikayetim yolda çivi tel vs ne varsa toplamasıydı yaklaşık 55.000 km hizmet ettikten sonra yollarımızı ayırdık son zamanlarında iyice sertleşen ve yıpranan hamur artık yol tutmak yerine sadece lastik görevi görür olmuştu :) sonrasında öneri üzerine continental conti premium contact 2 marka lastiklere transfer olduk taktığımız ilk günden itibaren hiç randıman alamadığım ve arabayı altımda hiç hissetmediğim bu lastiklerle ite kaka bu noktaya kadar geldik continental genel manada iyi bir marka testlerde başarılı ama megane da facia olabilir kanısındayım 195/65/15 versionuna tekne bile yanaştırılmaz şuanda faşır fuşur sanki jant kapağı yerinden çıkmış çamurluğa sütüomuş gibi ses çıkaran lastikler için servisteki arkadaşlar sesin üzerindeki çatlaklardan geldiğini ve derhal bu lastiklerden kurtulmam gerektiğini belirttiler. Şimdi ne almalıyım karar veremedim artık kafam rahat etsin istiyorum aklımda lassa impetus revo var serviste inceledim hoş lastik kullanan varmı yorum yazarsa sevinirim michelin energi saver istiyorum ama arasında lastik başına 40 lira oynuyor ve çok yumuşak olduğu için erken bittiği yönünde yorumlar var bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Megane alt takım olarak sert bir arac bizdede vardı 2007

Çukurlarda bozuk yollarda fazla dağılmasın derseniz Michelin öneririm
  • Tecrübelerimi aktarayım. 195/65/15 Bridgestone B390'dan sonra ben de lastik arayışına girmiştim. Jant da büyütmek istediğimden tekerlek çapını değiştirmeyen boyutlara bakıyordum. Bu sebeple 205/50/17 boyutuna karar verdim. Lastik olarak Dunlop SP Sport Maxx TT aldım, jant olarak da kalitelilere param yetmemişti Çin malı aldım. Lastik için şunu söyleyebilirim, sert bir yaz lastiği, yol tutuşu harika, B390'dan sonra farklı bir arabaya binmişim hatta eskiden kullandığım araba değilmiş hissi uyandırdı. Yakıt tüketimine olumlu etkisi yok. Çin malı jant için diyeceğim şudur, albenisi yüksek ama dayanıklılığı iyi değil. Lastik yanağını 2.5 cm azalttığım için janta daha fazla yük biniyor ve bir kere de yamulttum zaten. Aracı şu an üniversiteli kardeşim kullanıyor ve tüm arkadaşları beğenmiş.

Özetle şunu söyleyebilirim, gerekirse janttan kısın hatta orijinal sac jantı kullanın ama paranızın yettiği en iyi lastiği alın, farkı anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: L-O-R-D

2006 megane 2 sedan aracımın lastiklerini değiştireceğimden yıllar önce yazdığım ve yoğun takip ettiğim forumuma geri dönmüş bulunmaktayım. Cümleten selamlar arkadaşlar. Sizlerden lastik konusunda deneyimlerinizi benimle paylaşmanızı rica edicem. aracımız 120.000 de ve şuana kadar 3 lastik gördü :) bridgestone b250 ile başlayan yolculuğumuz 7000km de antalyada ters kapanda son buldu burda günü kurtarmak adına prelli p6000 ile devam ettik. Gariptir herkezin çamur attığı sert lastik pirellilerden süratli kullanımda çok memnundum tek şikayetim yolda çivi tel vs ne varsa toplamasıydı yaklaşık 55.000 km hizmet ettikten sonra yollarımızı ayırdık son zamanlarında iyice sertleşen ve yıpranan hamur artık yol tutmak yerine sadece lastik görevi görür olmuştu :) sonrasında öneri üzerine continental conti premium contact 2 marka lastiklere transfer olduk taktığımız ilk günden itibaren hiç randıman alamadığım ve arabayı altımda hiç hissetmediğim bu lastiklerle ite kaka bu noktaya kadar geldik continental genel manada iyi bir marka testlerde başarılı ama megane da facia olabilir kanısındayım 195/65/15 versionuna tekne bile yanaştırılmaz şuanda faşır fuşur sanki jant kapağı yerinden çıkmış çamurluğa sütüomuş gibi ses çıkaran lastikler için servisteki arkadaşlar sesin üzerindeki çatlaklardan geldiğini ve derhal bu lastiklerden kurtulmam gerektiğini belirttiler. Şimdi ne almalıyım karar veremedim artık kafam rahat etsin istiyorum aklımda lassa impetus revo var serviste inceledim hoş lastik kullanan varmı yorum yazarsa sevinirim michelin energi saver istiyorum ama arasında lastik başına 40 lira oynuyor ve çok yumuşak olduğu için erken bittiği yönünde yorumlar var bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

merhaba arkadaşım fiyat ve performans yönünden uygun olsun dersen ithal marka olannexen markasınıı deneyebilirsin. Lastiğe para vermek istemeyip lastikten performans ve sağlamlık isteyenlerin denemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bir nexen kullanıcı olarak gayet memnunum bayi ağlarından almanıda özellikle öneririm türkiye geneli bir ağa sahip bayi sistemi bulursan gittiğin yerlerde kafan ağrımaz lastik bayin heran yanında olur düşünülmesi gerekne bir konu

• quote:

Orijinalden alıntı: L-O-R-D

2006 megane 2 sedan aracımın lastiklerini değiştireceğimden yıllar önce yazdığım ve yoğun takip ettiğim forumuma geri dönmüş bulunmaktayım. Cümleten selamlar arkadaşlar. Sizlerden lastik konusunda deneyimlerinizi benimle paylaşmanızı rica edicem. aracımız 120.000 de ve şuana kadar 3 lastik gördü :) bridgestone b250 ile başlayan yolculuğumuz 7000km de antalyada ters kapanda son buldu burda günü kurtarmak adına prelli p6000 ile devam ettik. Gariptir herkezin çamur attığı sert lastik pirellilerden süratli kullanımda çok memnundum tek şikayetim yolda çivi tel vs ne varsa toplamasıydı yaklaşık 55.000 km hizmet ettikten sonra yollarımızı ayırdık son zamanlarında iyice sertleşen ve yıpranan hamur artık yol tutmak yerine sadece lastik görevi görür olmuştu :) sonrasında öneri üzerine continental conti premium contact 2 marka lastiklere transfer olduk taktığımız ilk günden itibaren hiç randıman alamadığım ve arabayı altımda hiç hissetmediğim bu lastiklerle ite kaka bu noktaya kadar geldik continental genel manada iyi bir marka testlerde başarılı ama megane da facia olabilir kanısındayım 195/65/15 versionuna tekne bile yanaştırılmaz şuanda faşır fuşur sanki jant kapağı yerinden çıkmış çamurluğa sütüomuş gibi ses çıkaran lastikler için servisteki arkadaşlar sesin üzerindeki çatlaklardan geldiğini ve derhal bu lastiklerden kurtulmam gerektiğini belirttiler. Şimdi ne almalıyım karar veremedim artık kafam rahat etsin istiyorum aklımda lassa impetus revo var serviste inceledim hoş lastik kullanan varmı yorum yazarsa sevinirim michelin energi saver istiyorum ama arasında lastik başına 40 lira oynuyor ve çok yumuşak olduğu için erken bittiği yönünde yorumlar var bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Eski arabamda bende pirelli kullandim ve cok memnundum. Simdi michelin e.saver kullaniyorum. Bunlarda cok iyi ve conti kadar pahaloda degil gecen yil 4 tanesini 470e kampanyayla almistim. Eger ankarada iseniz gozde michelini arayin. Fiyattada yardimci olurlar. Benden tavsiye kesinlikle lassa almayin. Ses yapiyor cok sert
    Lastikci o kadar kotulediki anlatamam. Michelinden sasmayin eger butce yoksa bridgestone yada pirelli bence iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.