Şimdi Ara

MEGANE 2 ÖN TARAFTAN SU SESİ GELİYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2008 model privelege sedan megane 2 sahibiyim aracimin bütün sorunlarini kendim yaparim ama bir türlü ÖN TARAFTAN GELEN SU SESİNİ bir türlü anlayamadim bazen yolda sert dönüşler yapinca öyle bir SU SESi gelio ki sanki tamponun içine biri 50 litre su koymus da o dònerken düştü zannedersiniz yani özetle arkadaşlar bu SU SESİ gibi durumlarla karşilaşan deneyimli arkadaşlarin yardimina ihtiyacim var saygilar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tayfunInce34 T kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı problem bende var, sebebini bulabildiniz mi? Çok yağmur yağdığında oluyor bende bu ses.

• Ön kapıların içlerine su doluyor olmasın?
  • gripin518 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, kapılarda en ufak nem dahi yok. Başka bi yerde ön camın önündeki ızgaranın altındaki su gideri tıkanmış olabilir yazmış, eve gidince oraya bakıcam, %90 orası.

• Silecek havuzundan geliyordur hocam. Kir yaprak vs tıkamıştır giderleri.
  • useru U kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam, şoför tarafındaki gider komple tıkalıymış. Fakat silecek pompasının altında kalıyor, deliğe tam müdahale edemedim. O pompayı sökmek zor mudur acaba, ya da daha kolay bir yol var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimatrock -- 30 Nisan 2016; 14:02:04 >
  • Bir önceki megane arabamda olmuştu. Muhtemelen ön cama dusen yağmur sularının tahliye kanalları tikalidir. Kaputla cam arasından olan giriş var daha sonra aracın altından yere akıtan kısım. Ustaya durumu anlatırsınız o kısmı temizlerler. Toz çamur haline gelmiş ve çıkışı kapatmıştır. Benim araçta O kadar fazla su vardı ki abartmiyorum viraja girince dalga sesi gibi geliyordu. Zamanla kurumasını bekledim ve kurudu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Auris Cam Tavan'dan Gelen Ses
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • delimatrock kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde siyah plastik korumayı (sileceklerin altında kalan) komple sökmeniz daha avantajlı olur. Eğer sökemiyorsanız, şoför tarafını biraz kaldırıp elinizde varsa uzun fırça yardımıyla biraz temizleyebilirsiniz veya hortum yardımıyla boruda birikmiş pisliğe basınçlı su ya da hava tutabilirseniz daha iyi olur. Geçmiş zamanda o bölgeyi söküp temizlemiştim, benzer sorundan dolayı. Eliniz yatkınsa çok kolay bir işlemdir.
    Kısmen benzer en azından çamurluk içinden de yapılabilir bir işleme ait video
    https://www.youtube.com/watch?v=mVNStlZLqts

http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_402//tm.htm#107005848

• Emrah hocam benim de öyleydi, yağmursan sonra arabayla girdiğim ilk virajda dalga sesleri geliyorsu, fakat diğer açık olan delikten boşalıyordu.
    Geleyim yaptığım işleme: plastik ızgarayı sökmüştüm zaten, şoför tarafındaki delik komple çamur ile tıkalıydı. Elektrikçilerde olan, delikleri açmak için kullanılan bir tel var(bisiklet fren telinin dış koruması) o tel ile uzun uğraşlar sonucunda açtım(silecek motorunun altında kaldığı için müdahale oldukça zor). Suyun biriktiği hazneyi de iyice temizleyip ızgarayı kapattım.

• Hocam ben direk sanayide temizlettim ama ustanın bana söylediğine göre sizle aynı işlemi yapmıştı. Umarim tekrar sıkıntı yapamazsınız. Gecmis olsun.

• Bende de aynı durum vardı. Izgarayı çıkardım komple. Gidere de normal bahçe hortumu soktum açıldı tamamen. Ama sağ tarafa doluyor şimdi de. Orda birikiyor su. Geçen sefer oradaki gideri bulamamıştım. Yazılanlara bakılırsa silecek motorunun altındaymış. İlk fırsatta ona da aynı müdahaleyi yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.