bende arızalandı arıza ışığı felan yanmadı .... eğer serviste değişmissse ve değişenler arızalanmıssa 2 yıl garantilidir işelemin hangi serviste ve ne tarihte yapıldığını bulmalısın işlemin faturası varsa işin kolay yoksada servis kayıtlarında vardır zaten...
ben aracımı mersinden almıştım araba tamamen servis bakımlı ama eğer garantisi devam ediyorsa bobinin oraya gitmeden burda yaptırsak olur mu?burdaki servisle oranın anlaşması falan olur mu yani?birde toplam 4 bobin var bunların 4 ü demi arızalanmıştır yoksa 1 tanesi mi?
arkadaşlar bu soruma cevap verecek yok mu?aracımın bakımları mersin de yetkili serviste yapılmış oraya telefon etmeden size soruyum dedim garantisi devam ediyorsa ankaradaki servislerde ücretsiz değiştirir mi?
Eğer garanti devam ediyorsa hangi servis olsa yapmak zorunda Tabi parçalar yetkili serviste değiştirilmişse!!! Ama Dışarda yapılmışsa yapan yer garantisini vermek durumunda Fakat Hiç değiştirilmemiş ise malesef bu paraçalar garanti kapsamında değil. Geçenlerde benim bir arkadaş (2005 Megane ıı Dinamik arabasındaki bobinin birini serviste değiştirdi 80 YTL imiş)
peki bende garanti belgesi yok ama servisi arayıp soracağım garantisi devam ediyor derse nasıl yapacağım elimde hiç belge olmadan servise nasıl gideceğim?
Onlar Arabanın şase nosu Motor nosu ve modeline göre biliyorlar eğer araba Bakım sistemlerinde kayıtlı ise daha iyi yoksa dediğim gibi şase motonoları na göre tesbit ediyorlar 2 yıl ya garanti
servise gidip konuştum bunun kronik bir sorun olup olmadığını sordum evet doğrudur dedi aracımın bobinleri gri başlı ama servis kayıtlarına baktık daha hiç değişmemiş aracım her 5.000 de bir bakıma girmiş bunun toplam 4 tane bobini olduğunu 3 tanesini onlar karşılıyor sadece 1 tanesini siz karşılıyacaksınız o da 100 ytl civarında dedi
Laguna II 1.6 aracımdada aynı problem vardı servis bir türlü çözemiyordu tertemiz aracın deposuna kurum temizleyici atıp yolluyorlardı problem aynen devam tabi...
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
Laguna II 1.6 aracımdada aynı problem vardı servis bir türlü çözemiyordu tertemiz aracın deposuna kurum temizleyici atıp yolluyorlardı problem aynen devam tabi...
lagunalarda denso marka kullanıldığını duymuştum yani bu sorunsuz diye biliyordum şimdi şikayetvar.com a girdim herkes bu sorundan şikayetçi aslında bunları tamamen ücretsiz değiştirmeleri gerekiyor
Maalesef ..
Araç garantideyken "bunlar böyle şimdi değiştiririz yine başlar" demişlerdi garantiden çıkınca tam hatırlamıyorum ama 750YTL civarı bir masrafı var demişlerdi.
Toyota ya geçmemdeki etkenlerden biride Renault servisinin bende oluşturduğu güvensizlikti..
bobinler değiştimi garanti dışıda olsa 3 bobini renaultmu karşlıyormuş???bana böyle bişeyden bahsetmemişlerdi...
quote:
Orjinalden alıntı: pulpa
bobinler değiştimi garanti dışıda olsa 3 bobini renaultmu karşlıyormuş???bana böyle bişeyden bahsetmemişlerdi...
bobinleri şimdi değiştirme imkanım yok 1 ay sonra değiştirebilirim bana öyle dedi ordaki kız ama sizde sorarsınız bunu servise uğrarsanız
O olay eskidendi artık maalesef devam etmiyor.Benim tavsiyem bobinleri orjinal kullanın ve bulabilirseniz denso marka kullanın malum japonlar bu işi biliyorlar
quote:
Orjinalden alıntı: efsanea_06
quote:
bobinleri şimdi değiştirme imkanım yok 1 ay sonra değiştirebilirim bana öyle dedi ordaki kız ama sizde sorarsınız bunu servise uğrarsanız
quote:
araba rolantide çalışırken sallanıyor bu sorun ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir mi?
Aynı durum bu sene başlarında benim Megane II'de de olmuştu. Levent'teki Renault MAiS'e gittim. Ateşleme bobinlerinden birisi bozulmuş, bu durumda dört bobini de değiştiriyorlar farklılık olmasın diye. Benim aracımın 2 yıllık garantisi bittiği halde "bu parça fabrika garantisi altında, biz dördünü de değiştirdik ancak siz sadece bedelin 1/4'ünü öedeyeceksiniz" dediler! Hem şaşırdım hem de çok sevindim.. Bu tip durumlarda yetkili servislere gitmek benim örnekte olduğu gibi çok daha iyi olabiliyor
quote:
Orjinalden alıntı: sparhawkisme
quote:
araba rolantide çalışırken sallanıyor bu sorun ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir mi?
Aynı durum bu sene başlarında benim Megane II'de de olmuştu. Levent'teki Renault MAiS'e gittim. Ateşleme bobinlerinden birisi bozulmuş, bu durumda dört bobini de değiştiriyorlar farklılık olmasın diye. Benim aracımın 2 yıllık garantisi bittiği halde "bu parça fabrika garantisi altında, biz dördünü de değiştirdik ancak siz sadece bedelin 1/4'ünü öedeyeceksiniz" dediler! Hem şaşırdım hem de çok sevindim.. Bu tip durumlarda yetkili servislere gitmek benim örnekte olduğu gibi çok daha iyi olabiliyor
aynısını banada söylediler ama cotech arkadaş kalktı o diyor
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: sparhawkisme
quote:
aynısını banada söylediler ama cotech arkadaş kalktı o diyor
Bu tip şeyler bir gün olup öbür gün kaldırılacak şeyler değil, firma politikası olduğu için kolay kolay değişmez. Son durumu bilmiyorum ama %99 hala bu uygulamanın devam ettiğini söyleyebilirim.
Başka bir örnek vereyim. Levent'teki renault MAiS'e 15000km bakımına gittiğimde bana "bir şikayetiniz var mı" diye sordular. Ben de "çok rahatsız etmiyor ama sürücü tarafındaki ön camı açıp kapatınca bir süre tıkırtı oluyor" demiştim. Bakım faturasının içinde "ön sağ ve sol cam motorları değiştirildi" diye bir madde vardı ve karşısında bedel olarak 0YTL yazıyordu. Bu işlem yapıldığında aracımın garantisi aynen ateşleme bobinlerinde olduğu gibi bitmiş durumdaydı. Nedenini sorduğumda yine aynı cevabı vermişlerdi: "fabrika garantisi kapsamında ücretsiz değişim yapıldı".
Bence siz doğrudan yetklili servise gidin. Emin olmak isterseniz 2163642424 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz sanırım; bu telefon Levent'teki renault MAiS'e ait.
arkadaşlar bugün servise gittim sorun ateşleme bobinlerinden kaynaklıymış 2 tanesi arızalı çıktı bobinlerin 4 ünü değiştirdiler sadece 1 tanesinin fiyatını ödedim.bayağı iyi oldu araba şimdi eski haline döndü hiç ses çıkarmıyor serileşti ama ortalama yakıt 7.8 ile 17.0 arasında değişiyor bu neden olur biraz alışması mı gerekiyor?
işlemi ankarada hangi serviste yaptırdınız? bobinlerin alışması diye birşey bilmiyorum yakıt ortalamanızı kısa aralıklarda deil daha uzun mesafelerde kontrol edin..
quote:
arkadaşlar bugün servise gittim sorun ateşleme bobinlerinden kaynaklıymış 2 tanesi arızalı çıktı bobinlerin 4 ünü değiştirdiler sadece 1 tanesinin fiyatını ödedim.bayağı iyi oldu araba şimdi eski haline döndü hiç ses çıkarmıyor serileşti ama ortalama yakıt 7.8 ile 17.0 arasında değişiyor bu neden olur biraz alışması mı gerekiyor?
Alışma diye bir durum yok, daha önce yazdığım gibi benim Megane'ın da ateşleme bobinleri değişti ve normal bir şekilde kullanmaya başladım. Arkadaşın da dediği gibi anlık yakıt tüketimi ve kısa mesafeli ortlama yakıt tüketimi yerine en az birkaç yüz km içindeki ortalama yakıt tüketimine bakmak daha sağlıklı olacaktır.
bobinleri sincanda özok otomotiv de değiştirdim çok ilgilendiler 111 ytl tuttu birde %25 indirim yaptılar 85 ytl ye hepsi değişti.ben ortalama yakıt tüketimini ikide bir sıfırlayıp bakıyordum demek ki sorun ondan dolayı birdaha sıfırlamayıp bakıyım
megane-1 ve 2 lerin kronik problemidir bu. megane-3 te kaldırsalar bu sistemi iyi olur.
neden birisi arızalanınca 4ü birden değişiyor?
quote:
neden birisi arızalanınca 4ü birden değişiyor?
4 ünü değiştirmeye gerek yok garantiye girdiği için 3 tanesi onların hediyesi bu garanti sadece 4 yaşından küçük araçlar için geçerli 1 tanesi bozulduysa 1 tanesini değiştirirsin diğerleri zaten görevini tam olarak yerine getiriyor eğer serviste değilde tamircide değiştirseydim 2 tanesi bozuk çıktı bobinlerin tanesi 60 ytl den 120 ytl sadece parça 20 de ustaya versen 140 ytl tutacaktı ayrıca diğer ikisi eski olduğu için 1-2 ay sonra onlarda bozulacaktı
arkadaşlar ortalama yakıtım hala 10.9 lt çok yakıyor ayrıca fazla hissedilmeyecek derecede rolantide sallanıyor performans kaybı falan yok bu normal midir?
yagınıda deıstr bana bı kere yanlıs yag koymuslardı vurma yapıodu calıstrırken vıtes oynuoudu eskı dızel kamyonlar gbi