Şimdi Ara

MEGANE 2 ROLANTİDE TİTRİYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
18.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba rolantide çalışırken sallanıyor bu sorun ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 17 Eylül 2007; 20:20:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 2 Rölantide Titreme Sorunu

Megane 2 araçlarda rölantide titreme sorunu yaygın olarak görülen bir durumdur. Bu sorun, motorun düzensiz çalışmasına ve sarsılmasına neden olur.

Megane 2 rölantide titreme sorununun birkaç nedeni olabilir:

• Bujiler: Arızalı veya aşınmış bujiler, ateşleme sisteminde kesintilere neden olarak rölantide titremeye yol açabilir.
    • Bobinler: Arızalı bobinler de ateşleme sistemindeki sorunlara neden olabilir ve rölantide titremeye yol açabilir.
    • Enjektörler: Tıkalı veya kirli enjektörler, yakıtın motora düzgün bir şekilde püskürtülmesini engelleyebilir ve bu da rölantide titremeye neden olabilir.
    • Hava akış sensörü: Arızalı bir hava akış sensörü, motorun doğru miktarda hava almasını engelleyebilir ve bu da rölantide titremeye yol açabilir.
    • Motor montajları: Aşınmış veya hasarlı motor montajları, motorun salınmasına ve rölantide titremeye neden olabilir.

Megane 2 motor sarsıntılı çalışıyorsa ve rölantide titriyorsa, sorunun nedenini belirlemek ve çözmek önemlidir. Sorunu teşhis etmek için bir otomobil teknisyenine başvurmanızı öneririz.

Bu sorun giderilmezse, zamanla daha ciddi sorunlara yol açabilir ve aracın performansını düşürebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yakıt tüketiminide arttıysa evet olabilir. Benimde başıma geldi birer ay arayla üç tanesini değiştirdim garantiden.
  • ne kadardır 3 ünü değiştirsem ayrıca bu sorun neden kaynaklanıyor?
  • bobin bozuk olunca araç giderkende sorun oluyor benim tavsiyem servise göster hemen söylesinler ne olduğunu sadece rolantide sorun varsa sensörlerle ilgili olabilir...
  • 2 gün önce 50 ytl lik benzin almıştım ordan daha ilk kez aldım ondan da olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selimiye

yakıt tüketiminide arttıysa evet olabilir. Benimde başıma geldi birer ay arayla üç tanesini değiştirdim garantiden.

yakıt tüketimi 8.4 ten 14.0 lara çıktı araba gitmiyor dizel gibi ses çıkarıyor ama servis lambası falan yanmadı ve yol bilgisayarında mesaj yok yazıyor arıza olsa ikaz lambası falan yanmaz mı?
  • iskitlerde ontaşlar renault servisi var oraya bir götürüp gösterin bence ve buşekilde aracı kullanmanız araca daha çok hasar verebilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buji kablolarından bir veya bir kaçı çıkmış olabilir.
  • bu arabada malesef buji kablosu yoktur çünki her bujinin üstünde ayrı ayrı 4 adet ateşleme bobini var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulpa

bu arabada malesef buji kablosu yoktur çünki her bujinin üstünde ayrı ayrı 4 adet ateşleme bobini var...

o zaman sorun bobinde, yani anlatmak istediğimle aynı kapıya çıkıyor.
  • arkadaşım yapabilirmisin bilmiyorum ama motorun üstündeki plastik kapağı kendine doğru çek ve çıkar altında 4 tane bujiye giden gri renk ateşleme bobini var diplerinden birer sonunla bağlı bunları tek tek sırasıyla sök ve bujilerden ayır eğer araba çalışırken birini söktüğünde motorda bir değişme olmuyorsa o arızalıdır ama her birini söktüğünde motor da bir değişme oluyorsa bobinden deildir söktüğün halde motorun çalışmasında değişiklik olmazsa ozaman demekkki söksende taksanda o bobin çalışmıyor demektir yada anlayan biri ile bu işlemi gerçekleştir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

araba rolantide çalışırken sallanıyor bu sorun ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir mi?

efsane bobinlerin gitmiş muhtemelen ...çekiş de düştü diyorsun....

sagem gri kafalılar iyileştirilmiş olanları 50 ytl idi yanılmıyorsam . müşteri servisini ara paylaşım iste ...yarısını garanti bitse dahi onlar karşılıyordu ...

BERU ve DENSO var daha kaliteli beru 70 ytl denso 130 ytl ydi .ben değiştirirken . şimdiki fiatları bilmiyorum ama sanırım aynıdır ..... digital ölçü aleti ile ohm değerlerini ölç . 0.8 ile 1.3 arası değerleri vermişti merkez. ...

MEGANE 2 =

• quote:

arkadaşım yapabilirmisin bilmiyorum ama motorun üstündeki plastik kapağı kendine doğru çek ve çıkar altında 4 tane bujiye giden gri renk ateşleme bobini var diplerinden birer sonunla bağlı bunları tek tek sırasıyla sök ve bujilerden ayır eğer araba çalışırken birini söktüğünde motorda bir değişme olmuyorsa o arızalıdır ama her birini söktüğünde motor da bir değişme oluyorsa bobinden deildir söktüğün halde motorun çalışmasında değişiklik olmazsa ozaman demekkki söksende taksanda o bobin çalışmıyor demektir yada anlayan biri ile bu işlemi gerçekleştir...

maalesef bunu yapamambobinden sorun olunca servis ışığı yanmaz mı bobonden olsa ne kadar tutar?ya aslında servise gidipte kazıklanmak istemiyorum nasıl olsa aracımın garantisi yok bu konuda yanlış mı düşünüyorum?

• quote:

Orjinalden alıntı: telenor

quote:

araba rolantide çalışırken sallanıyor bu sorun ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir mi?

efsane bobinlerin gitmiş muhtemelen ...çekiş de düştü diyorsun....

sagem gri kafalılar iyileştirilmiş olanları 50 ytl idi yanılmıyorsam . müşteri servisini ara paylaşım iste ...yarısını garanti bitse dahi onlar karşılıyordu ...

BERU ve DENSO var daha kaliteli beru 70 ytl denso 130 ytl ydi .ben değiştirirken . şimdiki fiatları bilmiyorum ama sanırım aynıdır ..... digital ölçü aleti ile ohm değerlerini ölç . 0.8 ile 1.3 arası değerleri vermişti merkez. ...

MEGANE 2 =

benden önceki sahibi değiştirmiş o zaman kapağı çıkartıp baktığımda 4 tane gri başlı bişeyler vardı heralde bunlar iyileştirilmiş bobin bunun garantisi yok mudur?

• bende arızalandı arıza ışığı felan yanmadı .... eğer serviste değişmissse ve değişenler arızalanmıssa 2 yıl garantilidir işelemin hangi serviste ve ne tarihte yapıldığını bulmalısın işlemin faturası varsa işin kolay yoksada servis kayıtlarında vardır zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 2 Eylül 2007; 20:30:48 >
  • quote:

quote:

arkadaşım yapabilirmisin bilmiyorum ama motorun üstündeki plastik kapağı kendine doğru çek ve çıkar altında 4 tane bujiye giden gri renk ateşleme bobini var diplerinden birer sonunla bağlı bunları tek tek sırasıyla sök ve bujilerden ayır eğer araba çalışırken birini söktüğünde motorda bir değişme olmuyorsa o arızalıdır ama her birini söktüğünde motor da bir değişme oluyorsa bobinden deildir söktüğün halde motorun çalışmasında değişiklik olmazsa ozaman demekkki söksende taksanda o bobin çalışmıyor demektir yada anlayan biri ile bu işlemi gerçekleştir...

maalesef bunu yapamambobinden sorun olunca servis ışığı yanmaz mı bobonden olsa ne kadar tutar?ya aslında servise gidipte kazıklanmak istemiyorum nasıl olsa aracımın garantisi yok bu konuda yanlış mı düşünüyorum?

hocam öyle diyip de arızalı arabaya binmeye devam mı edeceksin! mazallah sonra daha büyük sorunlar açacaksın başına. madem kendim bu işlerden anlamam, yapamam diyorsun: götür bir özel servise, konuş, yap pazarlığını. ya da telenor arkadaşın da dediği gibi git yetkili servise anlaş, eğer hakkaten yarısını karşılıyacaklarsa yaptır orda.

• quote:

bende arızalandı arıza ışığı felan yanmadı .... eğer serviste değişmissse ve değişenler arızalanmıssa 2 yıl garantilidir işelemin hangi serviste ve ne tarihte yapıldığını bulmalısın işlemin faturası varsa işin kolay yoksada servis kayıtlarında vardır zaten...

ben aracımı mersinden almıştım araba tamamen servis bakımlı ama eğer garantisi devam ediyorsa bobinin oraya gitmeden burda yaptırsak olur mu?burdaki servisle oranın anlaşması falan olur mu yani?birde toplam 4 bobin var bunların 4 ü demi arızalanmıştır yoksa 1 tanesi mi?
  • quote:

quote:

bende arızalandı arıza ışığı felan yanmadı .... eğer serviste değişmissse ve değişenler arızalanmıssa 2 yıl garantilidir işelemin hangi serviste ve ne tarihte yapıldığını bulmalısın işlemin faturası varsa işin kolay yoksada servis kayıtlarında vardır zaten...

ben aracımı mersinden almıştım araba tamamen servis bakımlı ama eğer garantisi devam ediyorsa bobinin oraya gitmeden burda yaptırsak olur mu?burdaki servisle oranın anlaşması falan olur mu yani?birde toplam 4 bobin var bunların 4 ü demi arızalanmıştır yoksa 1 tanesi mi?

arkadaşlar bu soruma cevap verecek yok mu?aracımın bakımları mersin de yetkili serviste yapılmış oraya telefon etmeden size soruyum dedim garantisi devam ediyorsa ankaradaki servislerde ücretsiz değiştirir mi?

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bu soruma cevap verecek yok mu?aracımın bakımları mersin de yetkili serviste yapılmış oraya telefon etmeden size soruyum dedim garantisi devam ediyorsa ankaradaki servislerde ücretsiz değiştirir mi?

Eğer garanti devam ediyorsa hangi servis olsa yapmak zorunda
    Tabi parçalar yetkili serviste değiştirilmişse!!!
    Ama Dışarda yapılmışsa yapan yer garantisini vermek durumunda
    Fakat Hiç değiştirilmemiş ise malesef bu paraçalar garanti kapsamında değil.
    Geçenlerde benim bir arkadaş (2005 Megane ıı Dinamik arabasındaki bobinin birini serviste değiştirdi 80 YTL imiş)

• quote:

Orjinalden alıntı: megan2ci

quote:

quote:

quote:

Eğer garanti devam ediyorsa hangi servis olsa yapmak zorunda
    Tabi parçalar yetkili serviste değiştirilmişse!!!
    Ama Dışarda yapılmışsa yapan yer garantisini vermek durumunda
    Fakat Hiç değiştirilmemiş ise malesef bu paraçalar garanti kapsamında değil.
    Geçenlerde benim bir arkadaş (2005 Megane ıı Dinamik arabasındaki bobinin birini serviste değiştirdi 80 YTL imiş)

peki bende garanti belgesi yok ama servisi arayıp soracağım garantisi devam ediyor derse nasıl yapacağım elimde hiç belge olmadan servise nasıl gideceğim?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.