Şimdi Ara

Megane 2 su problemi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
36.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tartışma yaratmak için söylemiyorum ama Sanayide elektrikçi arkadaşım var her gittiğimde yanına mutlaka en az 1 tane megane oluyor . bazen 2-3 tane olduğuda oluyor. adamın dediği tek cümle : Beni meslekten soğutan meganedir.yap değiştir ertesi gün ya aynı yer tekrar ya başka yeri patlak verir. kurcaladıkça daha da büyür arıza . Benim aracımda 16 yaşında BMW ona bakarsan bende sanayiden çıkmıyorum ama bu kadar yeni arabaların garantisi biter bitmez 5 yılda her yerinden sorun vermesi düşünüdürücü.. renault klasiği 3 yıl kullan at
    quote:

Orijinalden alıntı: gülüm_28

megane 2+problem+problem derim ben
  • Sorun çözüldü, kapıda servis boya işi yapmıştı, servis kayıtlarında gözüküyor kaldırıma sürtmüş vatandaş, neyse bu kapıda bir plastik parça eksikmiş bu parça camdan gelen suyu ortadaki kanala yönlendiriyormuş bunu artık nasıl Renault servisi nasıl bir işçilikle YAPTIYSA vidaları bile tam takmamış adiler, oraya parça ayarlayıp suyu kestik
    artık su döşmeye değil kanala akıyor. Aklınızda bulunsun. Bunu da sanayide aynı model bir megane kapısına bakarak anladık. Tek bu bahsettiğim parça eksikti. Neyse problem kalmadı.
  • gözün aydın
  • Arkadaşlar bu olay daha öncede başıma gelmişti (2 sene kadar önce) ve Ankaradaki son yağmurda tekrar yaşadım bu olayı. Sağ ön ve arka havuzdan yaklaşık 2 kova su boşalttım.
    Çözümü çok kolay aslında. Ankarada Altay yetkili servisine gittim. İlgili arkadaş motor kaputunu açtı, (kaputu açınca solda kalan yani sağ ön koltuğun önünde) sileceklerin altında kalan bölgedeki lastik fitili bir miktar açarak ızgaralı bölge altında su tahliye borusuna ulaştı. Boruyu önce aşağı doğru çekerek yerinden çıkardı ve sonra yukarı doğru çekerek komple çıkardı (25-30 cm uzunluğunda siyah yumuşak plastikten bir boru). Boru komple çamur ve yaprak kalıntılarıyla dolmuştu ve su geçirmiyordu. Güzelce temizledi yıkadı ve yerine taktı. Daha sonra sürücü koltuğunun önünde kalan tahliye kanalına ulaşmak için sol ön tekerleğin üstünde kalan davlumbazı esnetip içeri elini sokacak kadar açtı. Oradaki tahliye kanalınıda yukarıdan su dökerek kontrol etti tıkanmıştı. Üst taraftan lastik fitili çıkararak basınçlı hava ile beraber bir bidon suyu dökerek o kanalıda açtı. Fakat bu kanal diğeri kadar sorun yaratmıyormuş. Yani durum böyle. Bu işlem için herhangi bir ücret te talep etmediler (tabi bunda yıllardır bu servisi tercih etmemin etkiside vardır o ayrı.)
    Umarım birilerine yardımı olur bu yazdıklarımın.

• Benim Meganeda da oldu,kaportacıyla kapı içini söktük ancak çözemedik,
    servise götürdüm,içindeki izolasyon eskimiş yeniledik dediler,31.75Tl işçilik aldılar sadece ve şu an su girmiyor.Yine olursa fitilleri değişiriz dediler.
  • ön camın oradan sileceklerin oradan akan su tahliye kanalından aşağıya inmiyor daha doğrusu su borusunun girişi ile haznenin birleştiği yerden su sızdırıyor ve aracımın motor kısmındaki bazı yerler ıslanıyor ne yapmalıyım servis mi yoksa başka bi ustaya mı gideyim sorunu ben çözebilir miyim sökümü kolay mı
  • Bu sorun sonradan ortay çıkarsa %90 su tahliye kanalından veya araca müdahaleden olur.

Ağaçlık bölgede yaşadığım için neredeyse bütün araçlarımda olurdu (hiçbiri Renault değildi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir35-63

ön camın oradan sileceklerin oradan akan su tahliye kanalından aşağıya inmiyor daha doğrusu su borusunun girişi ile haznenin birleştiği yerden su sızdırıyor ve aracımın motor kısmındaki bazı yerler ıslanıyor ne yapmalıyım servis mi yoksa başka bi ustaya mı gideyim sorunu ben çözebilir miyim sökümü kolay mı

tahliye kanalınız dolmuş. Eğer el yatkınlığınız varsa siz de yapabilirsiniz. Öncelikle silecekleri kollarıyla sökün, Plastik ızgarayı çıkarmak için 4 plastik vidayı çıkarın ( kırılırsa sorun değil tanesi 50 kuruş ), sağ ve solda iki tane plastik var onu da çıkarın. Izgaranın altında biri sağda diğeri solda tahliye delikleri var. Oraya pompa yaparsanız delikler açılacaktır. Sıcaksuyla da bir güzel temizlerseniz sorun çözülür.

Kapılar içinde kapı alt köşelerindeki tahliye kanallarına ince telle çözüm olunabiliyor.

Kolay gelsin...

• teşekkür ederiim
    birazdan bakacağım halledebilir miyim bilmiyorum. ama sanayiye giderim büyük ihtimal
  • Bende de aynı sorun var ve ben bu sorunun kapının dıştaki plastik cıtalardan kaynaklandığını düsünüyorum cunku cıtaların altında sadece tutturmak icin az bir silikon sıkılı ordan girip iceriye hoparlörlerden giriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde bagajda stepnenin oraya su dolmuş, bunu yaşayan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Megane II lerle ilgili çok sık "problem"başlıkları görür olduk.Taş gibi denilen Renault a nazar mı değdi acaba?

Megane 2 dediğiniz araç, 2003-2008 arasında üretildi malum. En yaşlısı 11 en genci 6 yaşında. Olur o kadar.

Problem dediğiniz de, su girişi, ses problemi gibi can sıkan problemler. Yolda bırakan problemler değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Megane II lerle ilgili çok sık "problem"başlıkları görür olduk.Taş gibi denilen Renault a nazar mı değdi acaba?

Megane 2 dediğiniz araç, 2003-2008 arasında üretildi malum. En yaşlısı 11 en genci 6 yaşında. Olur o kadar.

Problem dediğiniz de, su girişi, ses problemi gibi can sıkan problemler. Yolda bırakan problemler değil...

Ben mesajı 2010'da 4 sene önce yazmışım ama

• quote:

quote:

2010 yılına kadar üretimi vardı bendeki 2010 model
  • quote:

quote:

quote:

Ben mesajı 2010'da 4 sene önce yazmışım ama

Yazdığınız tarihe dikkat etmedim kusura bakmayın...

• Bizim 2009 megan da ayni durumda on sag yolcu gizli bolmede nemlilik vardi oyle ki ot yesermisti kenarinda simdi kurutmaya calisiyorum firsat buldukca acik birakiyorum klima zaten acmaya ihtiyac hava yok

Ustaya sordum kilma tahliyeden kaynakli dedi on konsolu komple sokup temizlemem lazim dedi ama baska bir yolu yokmudur bunun arkadaslar yada ben temizleyemem mi bi sema resim filan bulabilirmiyim acaba

• Arkadaslar bendede vardi sorun camciya gittim sag kapidaki hoparloru soktuk duzeldi cam citalarindan giren su hoparlorden suzuluyor cebe doluyor daha kucuk bir hoparlor takmak lazim hoparlorun arkasi suyun suzuldugu yere deyiyor deydigi icin su iceri suzuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tnakreslorav

Arkadaşlar bu olay daha öncede başıma gelmişti (2 sene kadar önce) ve Ankaradaki son yağmurda tekrar yaşadım bu olayı. Sağ ön ve arka havuzdan yaklaşık 2 kova su boşalttım.
    Çözümü çok kolay aslında. Ankarada Altay yetkili servisine gittim. İlgili arkadaş motor kaputunu açtı, (kaputu açınca solda kalan yani sağ ön koltuğun önünde) sileceklerin altında kalan bölgedeki lastik fitili bir miktar açarak ızgaralı bölge altında su tahliye borusuna ulaştı. Boruyu önce aşağı doğru çekerek yerinden çıkardı ve sonra yukarı doğru çekerek komple çıkardı (25-30 cm uzunluğunda siyah yumuşak plastikten bir boru). Boru komple çamur ve yaprak kalıntılarıyla dolmuştu ve su geçirmiyordu. Güzelce temizledi yıkadı ve yerine taktı. Daha sonra sürücü koltuğunun önünde kalan tahliye kanalına ulaşmak için sol ön tekerleğin üstünde kalan davlumbazı esnetip içeri elini sokacak kadar açtı. Oradaki tahliye kanalınıda yukarıdan su dökerek kontrol etti tıkanmıştı. Üst taraftan lastik fitili çıkararak basınçlı hava ile beraber bir bidon suyu dökerek o kanalıda açtı. Fakat bu kanal diğeri kadar sorun yaratmıyormuş. Yani durum böyle. Bu işlem için herhangi bir ücret te talep etmediler (tabi bunda yıllardır bu servisi tercih etmemin etkiside vardır o ayrı.)
    Umarım birilerine yardımı olur bu yazdıklarımın.

bendeki sorun da bu büyük ihtimal. aracın paspas altinda gizli bölmelerin içi su dolu. hali paspas arkaya kadar ıslak. baktığım kadarıyla polen filtresinin oradan su inmiş. klimadan su sesi geliyordu sebebi belli oldu. sileceklerin altindaki bölmede yaprak kalıntıları var kanalları tikamis anlaşılan. zaten polen filtresi değişirken paso yaprak çıktı içinden. kapı cepleri hoparlörü bağlanmadan önce de alıyordu. şimdi de alıyor. hoparlör altından giriyor su.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan34 -- 6 Ocak 2015; 17:12:27 >

• Herkese selamlar,

2006 model megane sahibiyim, bu ara sürücü tarafında ki cep e su dolmaya başladı. Oraya dolmasında pek bi sıkıntı yok ama camı açma kapama dügmelerinin oldugu bölümün döşemeleride ıslammış. Açıkcası elektronik sistemin zarar görmesinden korkuyorum peçete koydum üzerine. Ustaya götüreyim diyorum aracı ama bu seferde kurcalayıp daha da sorun çıkarmasından korkuyorum.

Var mı başına gelen eden, aydınlatırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Herkese selamlar,

2006 model megane sahibiyim, bu ara sürücü tarafında ki cep e su dolmaya başladı. Oraya dolmasında pek bi sıkıntı yok ama camı açma kapama dügmelerinin oldugu bölümün döşemeleride ıslammış. Açıkcası elektronik sistemin zarar görmesinden korkuyorum peçete koydum üzerine. Ustaya götüreyim diyorum aracı ama bu seferde kurcalayıp daha da sorun çıkarmasından korkuyorum.

Var mı başına gelen eden, aydınlatırsanız sevinirim.

klasik bir megan sorunu. forumda uzun uzun yazılmış bu konu aslında. kapı içinde damlalıklar varmış okuduğum kadarıyla. damlalıkların dışına düşen sular (özellikle hoparlör değişimi için orada bulunan plastik kesildikten sonra) kapı cebine sızma yapıyormuş. kapı altındaki küçük tahliye deliği de tıkalıysa su içerde birikiyormuş. benim araçta sağanak yağmur olunca su birikiyor. kapı cebine bir sünger bıraktım. arada çıkarıp sıkıyorum tekrar yerine bırakıyorum :))

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.