Arkadaşlar aracımda böyle bir ses var..Sesle ilgili neler yaptığımı aşağıya özetledim..Araç Megane 3 1.5 dci 105 beygir.benzer bir problem yaşayan var mıdır aceba? Çözümü nedir?
Arkadaşlar özellikle 20. sanıyeden sonra gaza basıp ayağımı çektiğimde daha bariz geliyor ses...gaza bastığımda ses geliyor..ayağımı çektiğimde ise kesiliyor..Bunu her viteste yapıyor..Genelde 2 bin devirde daha bariz çıkıyor ses..Aceba bu ses kronik yakıt geri dönüş hortum sesi mi yoksa başka birşey mi bu?? araç 2011 1.5 dci...Bu arada başa sabitlenen yakıt geri dönüş hortum sesi çözümüyle ilgili herşeyi denedim..fakat maalesef en son bu ses yumuşak hortum takıldıktan sonra çekildi..yumuşak hortum montajı yaptıktan sonra başta seste bariz bir azalma oldu gibi...ama sonrasında aynı şekilde ses gelmeye başladı..sizce bu sesin kaynağı nedir??
Arkadaslar az once servisteydimm..adamlar israrla bu motorun karakteristik sesi diyorlar..105 beygir olanlarda boyle bir ses varmis ve normalmis..110 luk denedik bir tane..bu ses yok..servis calisanlarinin birinde benim aracin aynisi var..ona kullandirdik..evet bu ses bendede var dedi..arac orda degildi...uzak bir yere parketmis..telefon numarasini aldim..cikista gidip bende onun aracini deneyecem..ayni ses varmi yokmu bakacagiz..surus konforunu asiri derecede dusuruyor bu ses...cozumunun olmamasi ilginc..sonucu paylasirim..
Arkadaslar servis calisanin aracini denedim.ayni model ayni donanim ayni motor..ve de ayni ses maalesef..kronik bir problem oldugu kesin..ama gelin gorun ki cozumude gorunmuyor..servis kesin olarak yapabilecegimiz birsey yok diyor..sanayide gosterdim..alternator kayisini cikarip dinledik..ayni ses geliyor..o zaman trigerden dedi..triger degisecek diyor..tabi buda kesin degil..deneme yanilma artik..
Hortum gibi aynı ses benim fluence dede var servise gösterdim yakıt geri dönüş hortumu demişti bir zararı yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: educationist
Hortum gibi aynı ses benim fluence dede var servise gösterdim yakıt geri dönüş hortumu demişti bir zararı yok
Hocam yakıt geri dönüş hortumundan kaynaklı ses genelde rölantide çıkıyor..benimki ise tam tersi.. rölantide ses neredeyse hiç yok..ama seyir halinde her viteste özellikle 2000 devir civarında iken gaza azıcık bastığında ses geliyor gazı bıraktığın anda ses kesiliyor..gazı kökleme değil bakın..azıcık bassanda geliyor ses...akıt geri dönüş hortumuyla ilgilide denemeler yaptım..yumuşak hortum kullandım vs..ama ses yine aynı ses...soğukken az..sıcakken daha fazla geliyor...
Hocam yakıt geri dönüş sesi ve kronik, yanlız hortumları takım olarak alıp değiştirmeniz bile işe yaramıyor, sesi yapan en üst kısımdaki kalın hortum, ben size reno forumdaki muhabbeti ve çözümü atayım, anlayacaksınız zaten
Hocam yakıt geri dönüş sesi ve kronik, yanlız hortumları takım olarak alıp değiştirmeniz bile işe yaramıyor, sesi yapan en üst kısımdaki kalın hortum, ben size reno forumdaki muhabbeti ve çözümü atayım, anlayacaksınız zaten