Bende benzinli seçeneğinden dolayı Astra diyorum.Daha hoş bir dizaynı var.Dizel düşünürsen Megane daha mantıklı olur benim görüşüm.
ben renault'nun dizaynı iyi ve kaliteli malzeme kullanılmış aracını görmedim. bilen, gören varsa söylesin. fiyat olarak birşey diyemem.
Megane 3...
Astra'nın motoru eski kasada kullanılan motorun aynısı.
Benim tercihim Opel Astra olurdu.
full denilen megande esp vs parayala demekki full bile full değilmiş
quote:
Orijinalden alıntı: resmonse
Megane 3...
Astra'nın motoru eski kasada kullanılan motorun aynısı.
Megane 3 üzerindeki dizel motorlar ve 1.6 16v lık motorlar da önceki kasada olan motorlardır.
Megane 1.4 Tce 130 hp ve Astra 1.4 140 hp lik turbo benzinli motorlar ilk defa kullanılmıştır !
quote:
Orijinalden alıntı: nebel
ben renault'nun dizaynı iyi ve kaliteli malzeme kullanılmış aracını görmedim. bilen, gören varsa söylesin. fiyat olarak birşey diyemem.
Dizaynına bişey demem görecelidirde kaliteli malzeme kullanmışmı kullanmamışmı git bak megane 3'e derim eskisiyle alakası yok.
quote:
Orijinalden alıntı: nebel
megane 3 var. 1 yıldır türkiyede.bilmiyorsan,duymadıysan incelemeni tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
O fotoğrafı nereden buldunuz yahu :) Astra haddinden şık görünüyor orada. Vay anasını.
benimde ikisi arasında kalmamın sorumlusu o muhteşem dizynı zaten şeytan diyo bırak bütçeyi falan git al 1.6 180 hp liği ama şeytana uymamak lazım dimi ama
valla imkan varsa kesinlikle astra derim bence herşeyi mükemmel bir araç. megane özellikle iç tasarım olarak hala cok gerilerde.
Arkadaşım bir cümle ile özetlemeye çalışacağım. Ben megane 3 ün içine bindim kendimi sanki 90 lı yıllardaki ki bir renault un içinde gibi hissettim , Megane nın içi gerçekten ama gerçekten astra ya göre 10 yıl geride olmuş. Ama fiyat konusunda arkadaşlar haklı. bende aynı ikilemde kalmıştım dizel megane alacağıma 140 bg benzinli astra versiyonu aldım. Paragraf oldu ama olsun:)
al golf 1.4 tsi 122 bg comfortline rahatına bak
Yeni astra 1.6 115HP Sport donanım 43-44 arasına alınabilir belki. 45-46 derseniz Sport 1.4T 140HP alınabilir.
Sport donanım boş bir model değil.
ABS ESPplus Fren destek sistemi (BAS) Hidrolik fren yardımı (HBFA) Elektronik fren gücü dağılımı (EBD) Virajda tork kontrolü (CTC) Virajda fren kontrolü (CBC) Elektronik kalkış torku kontrolü (EDC) Dinamik çekifl kontrolü (TCplus) Hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon MacPherson ön süspansiyon Watt bağlantılı arka süspansiyon Yokuşta kalkış desteği ------ Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği Perde hava yastıkları (önde ve arkada) Yan hava yastıkları (önde) 2 yönlü aktif koltuk kafalıkları (önde) Aktif ve çift gergili ön emniyet kemerleri Emniyet kemeri uyarı sistemi Katlanabilir pedal sistemi Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile) Adaptif fren lambaları Otomatik tehlike flaflörleri ------ Gündüz farları Otomatik yanan farlar (tünel algılama özelliği) Ön sis farları Arka sis lambası Işığa duyarlı kararan iç dikiz aynası Yol Bilgisayarı Yağmur sensörü Park sensörü (arka) Hız sabitleyici (Cruise Control) ------ 17 inç hafif alaşım alüminyum jantlar Spor Egzos borusu (sadece 1.6 180 HP ve 1.4 140 HP motorlar ile) Koyulaştırılmış ön ve arka farlar Gövde rengi yan aynalar Gövde rengi kaplı kapı kolları Krom kaplı pencere kenarları Krom kaplı ön kapı eşikleri Spor deri direksiyon simidi Kırmızı iç mekan aydınlatması Kırmızı kapı içi aydınlatmalar Kırmızı ışık aydınlatmalı yarı saydam kumanda düğmeleri ------- 6 yönlü sürücü koltuğu 4 yönlü yolcu koltuğu Spor koltuk döşemesi 60/40 katlanabilir arka koltuklar Ön kol dayama desteği Işıklı makyaj aynaları Arka okuma lambaları Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon Direksiyondan kumanda sistemi CD 400 - Radyo / CD / MP3 / WMA çalar - Grafik Bilgi Ekranı - 7 adet hoparlör AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği USB Bağlantısı ile ipod kontrol edebilme / USB bellekten MP3 çalabilme 12V elektrik çıkışı Elektronik park freni Elektrikli ısıtmalı yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar Elektronik iklim kontrollü klima (çift bölgeli) Otomatik iç havalandırma sensörü Hava kalite sensörü Flex Floor (Esnek Bagaj Bölmesi) Uzaktan kumandalı merkezi kilit
şu anda gerçekten çok zor durumdayım.astra sportla megane3 privilage donanımları birbirine yakın ve astra 140 hp ne yapıcağımı bilemiyorum
ıc olarak bencede mukayese kabul etmez gorsellık anlamında astra bencede bır adım onde hatta 2 3 adım ama kalıte dersenız megane nın mazeme kalıtesı bence eskısıyle alakası yok cok farklı ve kalıtelı
donanın olarak bence sport en dolu megane dan daha dolu ...
genel kalıte ve dayanaklılık dersenız onuda artık kullananlara sormalı ben opel hıc kullanmadım daha once kımısı cok sorunlu dıor kımısı taş :d
abı yakın dıosunda astrada elektronık park frenı var butun tork kontor sıstemı vıraj guc denge sıstemı esp plus bunların hıcbırı megane da yok yanı donanınm olarak ınan bana senı megane dan daha cok tatmın edecek bır arac
quote:
Orijinalden alıntı: kenanmorbulut
abı yakın dıosunda astrada elektronık park frenı var butun tork kontor sıstemı vıraj guc denge sıstemı esp plus bunların hıcbırı megane da yok yanı donanınm olarak ınan bana senı megane dan daha cok tatmın edecek bır arac
doğru diyosunda fiyat farkı da ortada opel biraz indirim yap bana
quote:
Orijinalden alıntı: rapursuit
astranın en boş modelinin 40k dan başlaması beni soğutmaya başladı şimdilik megane a yönelmiş durumdayım.bundan daha iyi 40-45 arası tavsiyelerinize açığım benzinli 110 bgden az olmamak kaydıyla ve konforda benim için önemli.
1.4 tce 130 impressor bence sizin için makul olan araçtır,panoramik cam tavanla 47100 gibi bir fiyatı var bayiyle pazarlık yaparak bunu düz 45 yapabilirsiniz hatta daha ucuza alan arkadaşlarda var. Sizin için özellikle konfor önemliyse Megane bu konuda Astradan daha iyi olacağını düşünüyorum.