Şimdi Ara

MEGANE 3HB. HYUNDAI I30. DİZEL OTOMATİK TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
39.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golf V'imden sonra aldığım Mergane 3 HB den çok memnunum. Şehir içi şu kış ayında 5.8 litre yakıt tüketiyorum.
    Araç kalitesi ile ilgili Megane 3'e binmemiş arkadaşların yorumlarını dikkate almayın bence. Sınıfına göre gayet iyi bir
    malzeme kalitesi var. Araçta yok yok zaten donanım olarak.

EDC şanzıman Getrag firmasının 2 senedir ürettiği bir şanzıman. Ford Kuga'da kullanılıyor (powershift) adında.
    Şimdilik kronik bir sorunu bulunmadı. Dolayısıyla şehir efsanelerine, dedikodulara -mış ve -muş ile biten kelimelere bakmayınız

EDC konusunda ise EDC li Megane araçların konusuna bakabilir kullanıcılardan fikir alabilirsiniz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_40907858/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 6 Şubat 2011; 0:56:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: afrasyab77

haluk kardeşim çok teşekkür ederim oldukça aydınlatıcı ve tarafsız bir değerlendirme olduğunu düşünüyorum. yarın pazar arkadaşımı aradım şimdi gelde fiata bir gidelim şu araba neyin nesiymiş şu bravoya bir bakacağım testi yok gerçide en azından adam gibi alıcı gözle bakarım hiç değilse. işin aslı baştada dedim benim marka takıntım yok 2,5yıl clioya bindim evet güzel araçtı ama bu demek değilki hep renault. bunun için değerlendirebildiğim kadar değerlendireceğim. ikinci el kaygımda yok sebebine gelince satma düşüncesiyle araç almıyorum nasip olursa yıllar boyu binmeyi düşünüyorum 7-8 hatta nasip olursa 10 ikinci elde silmiş kaybetmiş çokda kafama takmıyorum yani o yönden. en doğru araç neyse benim için onu bulmaya çalışıyorum

Benim araçta cam + açılır tavan olduğundan arka taraf nispeten basık ama Megane aynı şartlarda benim araçtan daha basık geldi bana.

Bu arada bir de foto koyayım da fikir sahibi olun.

Geçen hafta Ankara da yağan karda benim Bravo:
     MEGANE 3HB. HYUNDAI I30. DİZEL OTOMATİK TAVSİYESİ

Bu arada Bravonun motoru 1.6 multijet 120 bg ve 300 nm tork la gerçekten tam bir performans makinesi gibi bu sınıfta.

Az basınca da az yakıyor tabii :)

Ben normalde dizele temkinli yaklaşırım ama taksiciler dizelde ekseriyetle multijet tercih ediyorsa vardır bir bildikleri dedim.

Hayırlısı olsun.

Haluk

fotoğraf için teşekkür ederim sadece ama çekici bir tarafı var şaşalı değil ama gizli psikopatlardan duruyor hani bazı araba vardır modifiye üstüne modifiye egzos bir bağırır aman yanından geçer gidersin o hala yırtınmaya devam eder bazısıda vardır sessiz sakin hiç bişi belli etmez taki sen onu gözden kaybedene kadar öyle bir havayla duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Golf V'imden sonra aldığım Mergane 3 HB den çok memnunum. Şehir içi şu kış ayında 5.8 litre yakıt tüketiyorum.
    Araç kalitesi ile ilgili Megane 3'e binmemiş arkadaşların yorumlarını dikkate almayın bence. Sınıfına göre gayet iyi bir
    malzeme kalitesi var. Araçta yok yok zaten donanım olarak.

EDC şanzıman Getrag firmasının 2 senedir ürettiği bir şanzıman. Ford Kuga'da kullanılıyor (powershift) adında.
    Şimdilik kronik bir sorunu bulunmadı. Dolayısıyla şehir efsanelerine, dedikodulara -mış ve -muş ile biten kelimelere bakmayınız

EDC konusunda ise EDC li Megane araçların konusuna bakabilir kullanıcılardan fikir alabilirsiniz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_40907858/tm.htm

ya kardeşim sanada teşekkür ederim nihayet bir edc kullanıcısı yorumda bulundu ya. aklıma ardık edc ciler ya arabalarından inmiyorlar keyften yazmayada zamanları kalmıyor yada o kadar kötü bir aletki yazmaya çekiniyorlar diye düşünmeye başlamıştım. nasıl rampalarda kalkışlarda sollamalarda yani genel olarak biraz anlatırmısınız verdiğiniz linki takip etmiştim daha önce ama inanın hiç bir kullanıcı( test sürüşlerini demiyorum uzun soluklu kullanıcı) ayrıntı bir değerlendirme yapmamış. sizi hayrete düşüren sevdiğiniz durumlar yada kızdırdığı sorunlar oldumu inanın benim gibi onlarca arkadaşın bu tür bir yorum beklediğine garanti edebilirim

• şunu söylemek gerek yanlız i30 ve megane 3 makyajlanıcak ne zaman bilmiyorum ama forumda konuları var o yüzden bence o tarihleride gözden geçirin okadar para verip 1 hafta sonra yada 1 ay sonra makyajlanması şahsen beni üzerdi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

Tavsiyem 50bin seviyesine kadar çıktıysan dizel otm Golf öneririm.

Evet işte yine aynı şey. Bir karşılaştırmada da Vw grubu araç önerilmesin be kardeşim.

Ayrıca 50.000 bomboş bir arabaya vermek ne kaar mantıklı olabilir. Full donanımlı araçlar yerine aynı fiyata bomboş bir araç önermenin mantığı nedir?
  • istediği kadar donanımı olsun dolu megane yerine boş golf alınır. çünkü aralarında 2 gömlek kalite farkı var.
    (Ayrıca Golf ün baz güvenlik donanımı bile tatmin edici.)

Altını çizerek ful+ful i30 sahibi olarak şunu belirteyim ki 0 dizle otm i30 almak mantıklı değildir.

1) sahibinden comda 20bin km altı 2008-2009 dizel otm.ler 36.-38bine giderken sıfırına 47-48bin verilmez.
    Çünkü 2. elde kafadan 10bin tl kaybedeceksin. (benzinlide de aynı şey geçerli)

2) Hesabı siz yapın otm. dizelde 8-9 lt yakan araç almaktansa
    benzinde max. 10.5 lt yakan benzinlisine vialle prnis vs gibi kaliteli bir lpg taktırmak daha mantıklı değil midir?
  • Siz bunlara bakmayın hocam. Megane 3 C segmentinde işçiliği en çok övülen araçlardan bir tanesi. Ekonomi ve dayanıklılığını kanıtlamış dCi motor, yüksek donanım ve sınıfının en yüksek fiyat/kalite endeksi.

Megane 3 ile Hyundai i30 arasında esas 2 gömlek fark var. Bu fark özellikle kendini iç mekan malzeme kalitesinde gösteriyor. Megane, bu alanda sınıfındaki en iyi malzeme kalitesini sunan araçlardan bir tanesi fakat Hyundai bu konuda son sıralarda. Ayrıca Crdi moturun dCi kadar ekonomik olmadığı da bir gerçek. Şanzıman farkından bahsetmiyorum bile.

Hyundai çok güzel bir araç yaptı ve kendini aştı ama biraz daha yol katetmesi lazım.

Golf çok güzel bir araba ama olması gereken fiyattan daha yüksek bir etiketle satılıyor. Servis ücretleri de cabası. Dsg konusundaki tecrübenizi okuduk.
  • arkdasım kusura bakma bakma ama yaptıgın yorumdan arabalardan fazla anlamadıgın belli. crdi motor dci motordan daha sorunsuz bir motordur. en yakın arkdasımda 1.5 dci megane vardı neler cektgimizi biz biliriz 2 sefer turbo degişti arac bir türlü düzelmedi 2006 full meganı 2009 yılında 14 milyara vw uzay bayisine sattık kurtulduk. megane kötü bir araba degil ama dedigin kadar iyi bir arabada degil heleki i30 kadar kaliteli bir arac asla degil !! lütfen i30 u iyice araştırmanı tavsiye ederim aldıgı ödüller sana yeticektir. megane sadece tasarım olarak güsel benimde ilgimi cekiyor özellikle coupesi ama dedigim gibi kalitede hyundai renaulttan her zaman öndedir.
    quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Siz bunlara bakmayın hocam. Megane 3 C segmentinde işçiliği en çok övülen araçlardan bir tanesi. Ekonomi ve dayanıklılığını kanıtlamış dCi motor, yüksek donanım ve sınıfının en yüksek fiyat/kalite endeksi.

Megane 3 ile Hyundai i30 arasında esas 2 gömlek fark var. Bu fark özellikle kendini iç mekan malzeme kalitesinde gösteriyor. Megane, bu alanda sınıfındaki en iyi malzeme kalitesini sunan araçlardan bir tanesi fakat Hyundai bu konuda son sıralarda. Ayrıca Crdi moturun dCi kadar ekonomik olmadığı da bir gerçek. Şanzıman farkından bahsetmiyorum bile.

Hyundai çok güzel bir araç yaptı ve kendini aştı ama biraz daha yol katetmesi lazım.

Golf çok güzel bir araba ama olması gereken fiyattan daha yüksek bir etiketle satılıyor. Servis ücretleri de cabası. Dsg konusundaki tecrübenizi okuduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9997

arkdasım kusura bakma bakma ama yaptıgın yorumdan arabalardan fazla anlamadıgın belli. crdi motor dci motordan daha sorunsuz bir motordur. en yakın arkdasımda 1.5 dci megane vardı neler cektgimizi biz biliriz 2 sefer turbo degişti arac bir türlü düzelmedi 2006 full meganı 2009 yılında 14 milyara vw uzay bayisine sattık kurtulduk. megane kötü bir araba degil ama dedigin kadar iyi bir arabada degil heleki i30 kadar kaliteli bir arac asla degil !! lütfen i30 u iyice araştırmanı tavsiye ederim aldıgı ödüller sana yeticektir. megane sadece tasarım olarak güsel benimde ilgimi cekiyor özellikle coupesi ama dedigim gibi kalitede hyundai renaulttan her zaman öndedir.
    quote:

Siz bunlara bakmayın hocam. Megane 3 C segmentinde işçiliği en çok övülen araçlardan bir tanesi. Ekonomi ve dayanıklılığını kanıtlamış dCi motor, yüksek donanım ve sınıfının en yüksek fiyat/kalite endeksi.

Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9997

arkdasım kusura bakma bakma ama yaptıgın yorumdan arabalardan fazla anlamadıgın belli. crdi motor dci motordan daha sorunsuz bir motordur. en yakın arkdasımda 1.5 dci megane vardı neler cektgimizi biz biliriz 2 sefer turbo degişti arac bir türlü düzelmedi 2006 full meganı 2009 yılında 14 milyara vw uzay bayisine sattık kurtulduk. megane kötü bir araba degil ama dedigin kadar iyi bir arabada degil heleki i30 kadar kaliteli bir arac asla degil !! lütfen i30 u iyice araştırmanı tavsiye ederim aldıgı ödüller sana yeticektir. megane sadece tasarım olarak güsel benimde ilgimi cekiyor özellikle coupesi ama dedigim gibi kalitede hyundai renaulttan her zaman öndedir.
    quote:

bu kadar sallanmaz 14 bin liraya megane 2 nin kazalı halini verirler ancak.bu arada hyundai ile renault u karşılaştırmak bana saçma geliyor iki aracıda yakından incelemiş biri olarak hyundain kaliteli bir yerini göremedim plastik kalitesi falan vasat genelde japon ve kore araçlarının plastik kalitesi çok adi oluyor.arkadaşınız 2 defa turbo değiştirmiş madem şu yazıyı okusun.
    http://www.google.com.tr/url?q=http://forum.donanimhaber.com/m_27665617/tm.htm&sa=U&ei=1stPTcicG8T1sgbCg7yQDQ&ved=0CAsQFjAA&usg=AFQjCNEuFHM7Bc_oam6gB47ZIQPZXMWxUw

• Meganesini benzinle yakan bir kullanıcı vardı bi ara haberlere de çıkmıştı özellikle dizellerinin sorunlu olduğunu yakınlarımdan da biliyorum ancak buna karşılık i30 da kullanılan crdi dizel motorun oldukça kaliteli olduğunu da kullandığım için biliyorum.Size bir tavsiyem de sadece şanzuman vs üzerinden giderseniz karar vermeniz zorlaşır genel bir değerlendirme yapmalısınız.
  • Megane ın içi kaliteli ve işçiliği çok güzel, her tarafı yumuşak dokulu malzemeden yapılmış. Ayrıca dci motor çok ekonomik, performanslı, sessiz ve sorunsuzdur. Elbette sorun çıkarabilir fakat bunda kullanıcı hatalarını gözardı etmemek gerekir.
  • dCi motoru bile sorunlu motor yaptılar ya. Bu arkadaşları ayakta alkışlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

Meganesini benzinle yakan bir kullanıcı vardı bi ara haberlere de çıkmıştı özellikle dizellerinin sorunlu olduğunu yakınlarımdan da biliyorum ancak buna karşılık i30 da kullanılan crdi dizel motorun oldukça kaliteli olduğunu da kullandığım için biliyorum.Size bir tavsiyem de sadece şanzuman vs üzerinden giderseniz karar vermeniz zorlaşır genel bir değerlendirme yapmalısınız.

her markada sorunlar olabiliyor bende 7 yıl öncesine kadar ford vardı normalde kaliteli araçtır ama bir yerini yaptırıyorum diğer tarafı bozuluyor ben de yakmayı veya uçurumdan iteklemeyi düşündüm ama paramı çöpe atmak istemedim sattım bu her markada olabiliyor bazı araçlar sorunlu olabiliyor mesela arkadaşım vw aldı turbosu 10 bin km sonra bozuldu garantiden zar zor değiştirdi aslında kullanım hatasıydı bu her markada olabiliyor başka bir arkadaşım düşük km de 2006 bmw aldı birçok sorun çıkardı sattı bu demek değildir ki BMW kötü bir araç.renault yıllardır Türkiye şartlarına göre araç üretiyor bizim kullanım tarzlarımızı,bir araçtan neler beklediklerimizi,yollarımızın,yakıtlarımızın durumunu iyi biliyorlar ona göre sağlam araç üretiyorlar o yüzden megane I,II,III hepside türkiye şartlarına göre çok uygun ve kaliteli araçlar

• arkadaşlarım uzun uzun araştırdıktan sonra renault megane 1.5dci 110ps edc almaya karar verdim. hyundaiden eleme sebebim öyle kalite düşüklüğü şu bu olmadı. hyundai tam otomatik vites sorunsuz bir araç ama yakıt değerleri benim istediğim ekonomiyi sağlamıyor. bunun dışında da kasa değişimi bu yıl içerisinde hatta sonata elantra accent erada kasa değiştiriyor sanırım era bu ay çıkacakmış bayide hepsinin fotoğraflarını gördüm. bundan dolayı hyundaiden vazgeçtim.

fiat bravoya gelince arabayı inceleyemedim bile. bir daha da fiat showroomlarına uğrayacağımı sanmıyorum. hadi servisini zaten biliyordum da yaşadığım il için söylüyorum. satış kısmı bu kadar laubali bu kadar sorumsuz bu kadar ilgisiz bu kadar vurdumduymaz daha ne diyim. bunu fiat camiasının tamamın genellemek yanlış olur ancak burda gördüğüm bu oldu ve direk çıktık
    geriyede bu durumda benim için renault kaldı
    vw almayı zaten düşünmüyorum daha öncede belirtmiştim. bu konuda bana yardımcı olmaya çalışan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. emeğinize ve düşüncelerinize sağlık

• quote:

arkadaşlarım uzun uzun araştırdıktan sonra renault megane 1.5dci 110ps edc almaya karar verdim. hyundaiden eleme sebebim öyle kalite düşüklüğü şu bu olmadı. hyundai tam otomatik vites sorunsuz bir araç ama yakıt değerleri benim istediğim ekonomiyi sağlamıyor. bunun dışında da kasa değişimi bu yıl içerisinde hatta sonata elantra accent erada kasa değiştiriyor sanırım era bu ay çıkacakmış bayide hepsinin fotoğraflarını gördüm. bundan dolayı hyundaiden vazgeçtim.

fiat bravoya gelince arabayı inceleyemedim bile. bir daha da fiat showroomlarına uğrayacağımı sanmıyorum. hadi servisini zaten biliyordum da yaşadığım il için söylüyorum. satış kısmı bu kadar laubali bu kadar sorumsuz bu kadar ilgisiz bu kadar vurdumduymaz daha ne diyim. bunu fiat camiasının tamamın genellemek yanlış olur ancak burda gördüğüm bu oldu ve direk çıktık
    geriyede bu durumda benim için renault kaldı
    vw almayı zaten düşünmüyorum daha öncede belirtmiştim. bu konuda bana yardımcı olmaya çalışan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. emeğinize ve düşüncelerinize sağlık

Mazda 6 ya da Hyundai Sonata verecektik dostum sana :)

Megane 3 alım kararın hayırlı olsun.

Diğer konularda da yazılarını okuyunca takılayım dedim.

Aracı alınca detaylı yorumlarını bekliyoruz dostum.

Haluk

• valla gönül ister abi ya. olsun binelimde. yazılarımı okuduysan hakkaten vergi olayı çok yüksek. benzin pahalı megane 3 çok mu iyi araba bi mazda 6 ile hayal bile olsa kıyaslayamam. hyundai sonataya bayıldım gemi gibi araba. tam otomatik hatta fiyat olarak meg3 2bin lira farka buldum da ama vergiyide duyunca far yemiş tavşan misali kaldım. senede 2bin lira vergi nereeeeee 700tl vergi nere aradaki 1300tl bana 6-7bin km yol yaptırır. haksızsam haksızsın de.meganenın mazda kalite malzeme yol tutuşu vs yetişmesi için var ya çooooooooooooooook yol katetmesi lazım. broadvayların olduğu zamanlarda 323 aldı komuşumuz o zamanda 18 yaşındayım heves aldık sürdük ulan dedim kendi kendime yol tutuşu buymuş beee. şimdi eniştem de var 95mazda 323 mugla ören yolu kısa ama virajlı bir yol adam ikide bir bas olu bas lan delimisin dedim bas yaahu bas diyor ben bastıkça araba gidiyor öyle arabalar yapıyorlar valla
  • quote:

valla gönül ister abi ya. olsun binelimde. yazılarımı okuduysan hakkaten vergi olayı çok yüksek. benzin pahalı megane 3 çok mu iyi araba bi mazda 6 ile hayal bile olsa kıyaslayamam. hyundai sonataya bayıldım gemi gibi araba. tam otomatik hatta fiyat olarak meg3 2bin lira farka buldum da ama vergiyide duyunca far yemiş tavşan misali kaldım. senede 2bin lira vergi nereeeeee 700tl vergi nere aradaki 1300tl bana 6-7bin km yol yaptırır. haksızsam haksızsın de.meganenın mazda kalite malzeme yol tutuşu vs yetişmesi için var ya çooooooooooooooook yol katetmesi lazım. broadvayların olduğu zamanlarda 323 aldı komuşumuz o zamanda 18 yaşındayım heves aldık sürdük ulan dedim kendi kendime yol tutuşu buymuş beee. şimdi eniştem de var 95mazda 323 mugla ören yolu kısa ama virajlı bir yol adam ikide bir bas olu bas lan delimisin dedim bas yaahu bas diyor ben bastıkça araba gidiyor öyle arabalar yapıyorlar valla

Kararınız hayırlı olsun ancak ikinci el sonataların vergileri o kadar da yüksek değil 2010 var pulu 965Tl 2008 ve altı 1500 Tl civarı ki buna fazlasıyla değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

quote:

valla gönül ister abi ya. olsun binelimde. yazılarımı okuduysan hakkaten vergi olayı çok yüksek. benzin pahalı megane 3 çok mu iyi araba bi mazda 6 ile hayal bile olsa kıyaslayamam. hyundai sonataya bayıldım gemi gibi araba. tam otomatik hatta fiyat olarak meg3 2bin lira farka buldum da ama vergiyide duyunca far yemiş tavşan misali kaldım. senede 2bin lira vergi nereeeeee 700tl vergi nere aradaki 1300tl bana 6-7bin km yol yaptırır. haksızsam haksızsın de.meganenın mazda kalite malzeme yol tutuşu vs yetişmesi için var ya çooooooooooooooook yol katetmesi lazım. broadvayların olduğu zamanlarda 323 aldı komuşumuz o zamanda 18 yaşındayım heves aldık sürdük ulan dedim kendi kendime yol tutuşu buymuş beee. şimdi eniştem de var 95mazda 323 mugla ören yolu kısa ama virajlı bir yol adam ikide bir bas olu bas lan delimisin dedim bas yaahu bas diyor ben bastıkça araba gidiyor öyle arabalar yapıyorlar valla

Kararınız hayırlı olsun ancak ikinci el sonataların vergileri o kadar da yüksek değil 2010 var pulu 965Tl 2008 ve altı 1500 Tl civarı ki buna fazlasıyla değer.

hocam bahsettiğim sonata 2010 model sıfır km bayinin elinde kalmış ikinci el değil yani liste fiyatı 63 mü yoksa 68 mi ne. adam 55 bıraktı önce az daha yüklenince 52ye kadar çekti. yani bahsettiğim benim sıfır arac 3 yaş altı vergi oluyor

• 2010 ise vergisi yüksek olur ancak bayinin fırsatını kaçırmamanızı öneririm çok uygun yapmış o fiyata 2.el zor alırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.