Şimdi Ara

megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
8.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam doğru söylüyorsunuz, ama genede parayı zor kazanıyoruz. Sonradan pişman olmamak için ince eleyip sık dokumak istiyoruz.

Bu yüzden de hem bu konuda bizden tecrübeli insanların fikirlerine danışmak hemde bizim gibi düşünen arkadaşlar bilinçlensin diye başlığı açtım.
  • çok zor tercih
    vergi 1.2 TCE
    Performans 1.2 TCE
    Donanım 1.2 TCE
    Sessiz 1.2 TCE

Yakıt 1.5 DCİ
    Konfor (daha ufak jant olduğu için) 1.5 DCİ
    2. El

alırken pahalı alıyorsunuz ama 1.2 tce tutulmadığı için şuan aradaki 10.000 tl lik fark yine 2. el de kalır bence.

ben olsam 1.5 dci tercih ederdim uzun yola filan çıkınca yakıtı pek düşünmem satarkende rahatça satardım şahsen.
  • Satarken ikinci elini düşünerek araç alınmaz. Bu kavram malesef bu ülkedeki en yanlış mevzulardan biri.

O zaman gidip sıfır değil ikinci el yani değer kaybı minimum olan araç almak daha mantıklı.

Yılda 7-8bin km yol kateden birine kalkıp illede dizel alın demek yanlış olur asıl o zaman aradaki

verdiğiniz fark çöpe gitmiş gibi olur. O zaman şöyle yapın dizele vereceğiniz farkı bankaya koyup oradan

(yıllık 7200km için ayda 600km) her ay 250 liralık benzin parası çekin bu size yılda 3000 liraya 4 yılda

12bin liraya mal olur ki dizele vereceğiniz farka 4 yıl bedava araca binersiniz ! (kaldıki dizelde bedavaya gitmiyor)

Ancak yılda 15bin ve üzeri yol katediyorsanız işler değişir. Bu nedenle 1.2 Turbo ama ICON alın diyorum.

Bu ölümlü dünyada kendinize ve rahatınıza biraz değer verin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Nisan 2017; 16:45:32 >
  • Kesinlikle 1.2 icon alın derim, zaten az km yapıyormuşsunuz, icon donanım da gerçekten çok fark ediyor, aracın iç mekan kalitesi de ciddi artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Nisan 2017; 17:13:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam icon ve touch donanımı gözle görüp karar vermeyi düşünüyorum.

• Bence de, en sağlıklı kararı öyle verirsiniz, hayırlı olsun şimdiden

• 1.2 tch touch

Alirdim ben olsam hele hele sizin gibi yilda 15bin 20 bin yapmayan biriysem

Birde merak ettim bu oyak kampanyasi icin sartlar nedir ?

• balikcibili B kullanıcısına yanıt
    TSK personeli veya OYAK iştirak çalışanı olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz33 -- 8 Nisan 2017; 18:48:29 >
  • Hocam almışken donanımlı araç alın, daha sonra keşke bi üst paket alıyım diyeceksiniz. motor ise size kalmış bir olay

• endüstri_şef E kullanıcısına yanıt
    Hocam bazen de şunu düşünüyor ne kadar donanım o kadar arıza gibi geliyor bana.

Zaten 1.2 tce boş donanımda olsa onuda alırdım.

Benim için en önemli özellik Cruze control oda tüm paketlerde mevcut. Dizel joy var ama oda 90 bg. 110 bg joy olsaydi. Hiç düşünmeden alırdım.

• Bir gerçekte varki dijital cihazlar arabaya gerçekten farklı bir hava kattığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz33

Benim için en önemli özellik Cruze control oda tüm paketlerde mevcut. Dizel joy var ama oda 90 bg. 110 bg joy olsaydi. Hiç düşünmeden alırdım.

Atıyorum masajlı koltuk ne fazla arıza olucak hocam ? Yada örneğin büyük ekran yada otomatik klima ? Bana göre eski bir düşünce bu. He gün gelir edc şanzımanda problem olur çift kaframalı olduğundan dolayı ona birşey diyemem. Ama yakınıma aldırttım bu aracı o da araç bakıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İplenmemekten Bıkan Adam

quote:

Atıyorum masajlı koltuk ne fazla arıza olucak hocam ? Yada örneğin büyük ekran yada otomatik klima ? Bana göre eski bir düşünce bu. He gün gelir edc şanzımanda problem olur çift kaframalı olduğundan dolayı ona birşey diyemem. Ama yakınıma aldırttım bu aracı o da araç bakıyordu.

Yukarda da yazdığım gibi kararan ayna, Multi sense veya masaj koltuğu bunlar bana zaten lüks gibi geliyoe. Olsa da olur olmasa da , 7 inç ekran çok hoşuma gidiyor. Bu seferde 2650 opsiyon fiyatı olunca vergi dilimini 45 ten 50 çıkarıyor. Bu seferde ekran bana 5000 TL fiyatın üstü ne çıkıyor. Yoksa bende ekranı eklemek istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İplenmemekten Bıkan Adam

quote:

Yukarda da yazdığım gibi kararan ayna, Multi sense veya masaj koltuğu bunlar bana zaten lüks gibi geliyoe. Olsa da olur olmasa da , 7 inç ekran çok hoşuma gidiyor. Bu seferde 2650 opsiyon fiyatı olunca vergi dilimini 45 ten 50 çıkarıyor. Bu seferde ekran bana 5000 TL fiyatın üstü ne çıkıyor. Yoksa bende ekranı eklemek istiyorum.

Yukarida dikkat ettiyseniz bu lüks gördüğünüz 3 maddenin ikisini yazmadim bile en cok ise yarayanlari yazdim 7 inch icon ile gelen ekrani alin buyuk ekrana gerek yok ben simdi olsa 8.7 degil 7 inch ekranli olarak alirdim mesela. Cunku klima kontrol butonlarinin dijital yonetimi dikkat dagitiyor ancak icon pakette gelen 7 inch ekran ile klima kontrolleri cok daha kolay. Size tavsiyemi dikkate alin motor sanziman ayri ama megane 4 ü kesinlikle icon alin. Sadece elektronik el freni kullanimi bile sizi cok memnun edecek.

• 1.5 dci alırdım kafam rahat olurdu, tr şartları için dizel daha mantıklı
  • Megane 1.5 DCI touch alındı.

• Bence icon donanıma gerek yok, dizel otomatik joy paketini kullanıyorum gayet memnunum. Motora ve şanzımana verilen paraya acımam ama donanıma verilen paraya acırım. Az yaksın ve beni vites değiştirmekle yormasın başka bir şey istemiyorum. Touch kararınız yerinde olmuş bence icona fark vermeye değmez.

• Hocam zaten touch donanım almamın en büyük sebebi 110 bg olması.

Ama param olsa idi icon paket alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz33 -- 12 Nisan 2017; 0:54:46 >
  • deniz33 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam çok isabetli karar olmuş ben çok çok severek kullanıyorum joy olmasına rağmen. Pişman olacağınızı düşünmüyorum çok güzel touch paket. Dediğiniz gibi kolay kazanmıyoruz ve içinde günde belki en fazla bir saat geçireceğimiz arabaya iyi donanım almak yerine iyi motor almak gayet mantıklı.

• quote:

Megane 1.5 DCI touch alındı.

Hayirli olsun yaklasik bir yıllık kullanıma göre iyiki almisim diyormusunuz yoksa 1.2 tce edc mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.