Şimdi Ara

Megane 4 LPG Uyumu (Herkes Bir şey söylüyor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
57.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megane 4'ün manifoltu üzerinde enjektör delme yerleri dahil hazırdır. LPG montajında direkt buralar delinir.

Günümüz Euro Normlarındaki hiç bir araç "çelik" diye tabi edilen supaplar ile üretilmez. Ve tüm bu araçlar benzinde dahi supap eritir-uzatır. Süreç kullanım şartları ile şekillenir.

Ayrıca burada bir Allah'ın kulu da bu araçtaki "Magnezyum" supap ile ilgili kaynak gösteremez

AFR ayarı ile LPG'li araçlardaki nispeten fazla olan sıcaklık yok olur. Normal kullanımda 450, hızlanmalarda 850 derecelere kadar çıkan EGT, Eğer ki ayarsız-Fakir karışımlı bir araç varsa 1000 lerin üzerine çıkmakta, sadece supap değil katalizör erimesine kadar gitmektedir.Düzgün şekilde AFR ayarı yapılmış araçlarda Bu sıcaklık benzin ile Aynı olur(10-20 derece oynar). EGT veya Kat ısısını ölçen aracınız varsa bunu kıyas edebilirsiniz.

Bulunduğunuz ilde bu ayarı yaptıramaz iseniz BRC-Prins gibi markaları tercih ederek hassas yol ayarı istemelisiniz. Asla durduğu yerde değil !

Fotoğraftaki LPG/CNG ön hazırlığı olan standart 1.6 motor Megane 4 manifoltudur.
    Megane 4 LPG Uyumu (Herkes Bir şey söylüyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 29 Haziran 2018; 9:40:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

10 yıl binceksen, 50 bin km sonra değiştir supapları ömürlük olsun.
    sibop buna deniyor

Megane 4 LPG Uyumu (Herkes Bir şey söylüyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

sibop buna deniyor

Alıntıları Göster
    bir de bir zamanlar "ne diyorsun lan sen sibop" vardı..

• iquique kullanıcısına yanıt
  • Doğrusunu yaz da bi işe yarasın yorumun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    iyilik te yaramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

iyilik te yaramıyor.
    'İyilik te ' yazılmaz 'iyilik de' diye yazılır.

Uzatmayalım istersen 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Doğrusunu yaz da bi işe yarasın yorumun.
    Doğrusunu ben yazayım. Doğrusu supap diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jowood1 J kullanıcısına yanıt
    Azıcık hortlıyorum

Hocam naptınız?

• Patlar kardeşim taktırma. Geçen bizim arkadaş taktırdı patladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Patlar kardeşim taktırma. Geçen bizim arkadaş taktırdı patladı.
    patladı derken hocam, hakikaten patlamamıştır herhalde, ne arızası vermişti?
  • bu aralar indirimlerle ben de düşünüyorum bu aracı, dizele param yetmiyor; tüplüye razıyım. uyum konusunu araştırıyorum, etrafında kullanan arkadaşları olan varsa geri bildirim alabilirse bizler için çok büyük bir hayır işlemiş olur.
  • bu motor fluence cvt kullanılan 8 enjektörlü motorun 4 enjektörlü hali eski 1.6 motorla alakası olmayan bir motor lpg uyum konusunda mutlaka iyi usta şart 8 enjektörlüleri biraz sorunludur

• moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 80 binde sübap erimesi oluyormuş, 2000 tl ye çelik süpap takılıyormuş, şu an taktırmadım, günde 5 km kullanıyorum gerek yok, yazın çok yol yapacağım zaman bakayım, hem diğer kullanıcıların tecrübelerine de bakarım, malum sosyal medyada kullanıcı yorumu yeterince var.

• jowood1 J kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Yeni nesil tüm araçların subaplari magnezyum alaşimdir ve lpg garantisini hiçbir firma veremez.sizin arabayı ne kadar düzgün sakin kullandığınıza ve lpg kalibrasyonunun doğruluğuna bağlı subap ömrünüz .Bunu Göze alarak taktirmanizi oneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 6 Kasım 2018; 11:27:31 >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız bu da supap motor üst kapağındaki valf de supap. Hepsi supap yani.
  • Yüksek devir çevirip aracı sıkıştırırsan zaten lpg sebebiyle fazladan ısınan motor aksamı arıza yapabilir. Çok uzun süre F4R 2.0 motorlu laguna2 yi lpg ile kullandım, lpg'den kaynaklanan tek bir arıza yaşamadım.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Lastiktekine supap deriz, motordakine de valf. Daha havalı

• bugün itibri ile 70,000 km de aracım subap erimesi yaptı,bu araç lpg ye uyumsuz,servis 6 7 bin TL masraf çıkarıyor,bu arabayı lpg uyumlu diye satan arkadaşlara da selam olsun
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.