Herkes subap subap demiş de hangi subaplarin eridiginden bahsetmemiş. Megane'da ve birçok Renault grubu araçta kullanılan K4M kodlu bu motor hakkında bilgi vereyim.
1) Manifolddaki plastik çıkıntılar LPGye uyumlu oldugu için değil, ayni motorun fabrikasyon LPGli olanlari da uretildigi icin bulunmaktadır. (Fabrikasyon LPGli olanlarin subaplari farklidir ve 80binde subap ayari kontrol edilecektir). Bakiniz;Duster ECO-G
2) Subap subap denilen şeyler emme ve egzos olarak iki farkli yerdedir. LPG kaynaklı erime egzos subaplarinda olur.
3) LPG montaj firmalarina kalsa direkt enjeksiyonlu olmayan her motor mübarek LPG için uretilmistir zaten. Hic benzin yaksın diye uretildigini duymazsiniz :)
4) LPG montaj firmalarina göre LPGde performans ve güç kaybi asla yasamazsiniz. Bu mübarek LPG oyle bir yakittir ki, benzinle ayni degerlerdedir onlara kalsa. Ama gerçek şudur ki net %5 beygir ve tork kaybi olur. Hissedersiniz hissetmezsiniz ama guc kaybi olur sonucta. Bakiniz; Duster ECO-G (benzinde 115 hp/156 Nm tork iken fabrikasyon lpg ile 109 hp/144 Nm tork uretiyor.
Guc kaybi olmayacak olsaydi fabrikasyon lpg ile olmazdi
MyWorldLife
kullanıcısına yanıt
Konuya bakarken yine gordunm magnezyum subap yoktur. Mümkün değil magnezyum o duruma dayanabilir mi? Magnezyum subap diye kaynak veren ne bu subaptan basediyorsak bir kaynak vermeniz gerekir. Ozaman subabi magnezyum yapan bloguda magnezyum alaşımlı yapsin Mümkün degil imkansız yani
Merhaba arkadaşlar ben ve arkadaşım birertane Megane 4 1.6 benzinli sedan aldık biri 2018 diğeri 2019 ikiside düşük km de biri 9000 de diğeri 16000 de şimdi LPG taktırmak istiyoruz araştırmalarıma göre prins marka LPG taktırmak gerekiyormuş subap erimesini zaten biliyordum ama sonradan öğrendiğim LPG de gitsek bile benzin ibresi düşüyormuş yani araba LPG'de gitse bile benzinde gidiyormuş gibi ibresini düşüyormuş bu sorunu yaşayanlar varmı ve subap erimesi kaçınılmaz bir şey midir hepsi erirmi ve ben eridiğini yada erimeye başladığını nasıl anlarim cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Sahanne21S
kullanıcısına yanıt
Lpg taktır düşünme, bir yılda 5000 tl cebinde kalır. candan mühendislik lpg de ibre düşmesini çözmüş megan lar için youtube de izleyebilirsin.
BekirARSLAN
kullanıcısına yanıt
LPG neden eşşeklik? Bana bunu mantıklı bir şekilde açıklar mısın? Düzgün bir işçilik ve kaliteli bir montaj doğru kit ile uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsin. 0 km araç aldım 4 sene önce. Alır almaz lpg taktık. BRC Comfort. Yılda ortalama 17 bin km yol yapıyoruz. Aracım şehiriçinde benzinde 8 litre / Lpgde 9.5 litre yakıyor.
4 yıldır ortalama 17 bin km ile düzenli LPG kullanıyorum. 68 bin km yapar. Ben bu aracı benzinde kullansaydım 5.440 litre benzin yakıyordu buda yaklaşık 36 bin₺ para yapıyor. Lpgde 6460 litre tüketmişim. 21 bin ₺ yapar. LPG geçiş süresi ve ilk çalıştırma dahil bu süreçtede aracım yaklaşık 300 litre benzin tüketti. Buda 2.000₺ yapar. Lpg montajı 1.800₺ lpg bakımları 4 senede 1000₺ dahi etmedi. Hadi 1.000₺ de. 26.000₺ yapar. Düzgün bakımla düzgün montaj ve ürünle hiçbir araç 100 binde dahi masraf açmaz sana.
Benim 136.000 km de LPG sayesindeki karım tam 20.000₺
136 bin km de bana 2.000₺ lik masraf açmaz açsada umurumda olmaz. Düzgün işçilik ve ayar ile benzin lpg arası performans farkı max %3 dür. %3 ü anlayacak adam dünya üzerinde yok zaten.
Birde yılda 25-30 bin km yapan adamları düşün kardeşim. Adamlar bir araba parası çıkarıyor neredeyse. Asıl hayat LPG de
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme