Şimdi Ara

Megane EDC,Dacia Duster ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Peki hiç can güvenliğinizi düşündünüz mü? İri kıyım logan almaktansa gider adam gibi araba alırdım.

Megane ile duster aynı hızla karşılıklı çarpıştığında (euroncap deki gibi değil) Duster yüksek olduğundan ötürü yolcular daha az zarar görecektir diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

Bi video vardı aynı araçlar çarpıştırılıyor fakat tekinin helezonlar kısaltılmış alçaltılmış bir arabaydı ve aynı araç olmalarına rağmen alçak olan çok daha fazla hasar görüyordu. Aklınıza şu gelebilir tabi ki megane ile duster aynı şasenin aracı değil aynı teknolojinin aracı değil fakat duster'ın yüksek olmasından ötürü herhangi bir binek otomobille kazası anında o güvensizliği kıracağını ve bi logan'a göre çok daha az hasar ile atlatacağını düşünüyorum tabi pekte emin değilim ama mantıklı geldi bana kendi fikrim

Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz. Aynı araçta durum öyle olabilir ama duster b sınıfı, megane c sınıfı bir araçtır. Ayrıca 5 yıldız bir araç ile 3 yıldız (yanlış isem düzeltin) bir aracı karşılaştırıyorsunuz. Hatırlarsanız volvo ile modus testi vardı. Kütle ve ebat olarak çok fark olmasına rağmen moduus nerdeyse ikiye biçiyor aracı. Duster çamurlukları şişirilmiş ve altı yükseltilmiş bir logandır. Aynı platformdur ve içi hemen hemen aynıdır. Megane nere duster nere. Lütfen dikkatli olun pişman olmayın.

Verdiğiniz örnek bu durumda aynı değil ama demek istediğiniz anlayabiliyorum. Fakat yine de arakç yüksek olacağı için o duvara çarpmadaki dirençsizliğini kıracağını düşünüyorum çünkü şaseleri dahi aynı hizza da değil biri diğerinin neredeyse altına girecek. Şunu kesinlikle kabul ediyorum duster sağlam bir araç değil internette kazaları ve takla attığındaki direklerinin ne hale geldiği falan filan birçok şey izledim fakat kafa kafaya ya da karşılıklı sürücü tarafından çarpışmalarda yüksek olduğundan ötürü avantajlı olacağını ve bu avantajlı hali euroncapteki 3 yıldızını kötü imajını kapatacağını düşünüyorum. Sorun şu ki böyle bir test yok göremiyoruz

Videoyu buldum

http://www.youtube.com/watch?v=zbKtuRMJrsg

Aradaki 5 santimle bu kadar oluyorsa, duster ile megane arasında çok daha fazla fark vardır... Tabi ikisi aynı araç değil video tam anlamıyla iyi bir örnek değil fakat işte fikir veriyor...

Ayrıca sizin bahsettiğiniz video iki araç arasında yıl model teknoloji olarak oldukça çok fark var. duster ile megane gibi değil

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 9 Ağustos 2011; 13:10:50 >

• "Arabam.com" test sonuçlarına göre Duster'ın 100 km'de test şartlarında tükettiği yakıt.

" Düşük tüketim değerleriyle beğenimizi kazanan dCi motor test aracımızda ortalama 5,5 lt/100 km yakıt tüketti."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 9 Ağustos 2011; 13:23:18 >
  • Duster 4*2 ile binek araçları karşılaştırırsanız duster almanız için bir neden ortaya çıkmaz.

4*4 Benzin + LPG li bir duster a 35-36.000 gibi bir rakama sahip olabileceğinizi düşünürsek 4*4 ihtiyacı olan için iyi bir seçenek.

yoksa Sandero Stepway 1.5dci daha mantıklı duruyor
  • Megane ııı ile Duster karşılaştırılamaz. Herşeyden önce sınıf farkı var.

Bir de Dacıa kullananlar kaza yaparsa mantığı ne böyle. Kimse kaza olmasını istemez. Allah kimseye de göstermesin.

Kendi sınıfında Dacıa hem ekonomik tüketimiyle ve hem de fiyatının karşılığını veren sıfır araç olmasıyla listenin başında yer alıyor.

Aynı zamanda yeterli güvenlik ve donanımıyla tercihlerde üst sıralarda. Eğer konu güvenlikse yollarda dolaşan birçok araçtan daha güvenlidir.
  • kesinlikle megane edcli
  • Tekrar ediyorum araçların teknolojisi ve dayanımı gerçekten çok farklı. Evet en az 10 yıl fark var bana göre. Megane ile duster kafa kafaya girse (ki bir suv ile çarpışma riskiniz normal bir otomobille olanlardan çok çok daha fazladır) megane dusterın motorunu içeri gömer. Duster çok kolay ezilen bir araç. Dedimya şişmiş bir logan. Ben kesinlikle güvenmezdim. Herşey yükseklik değildir. Yoldan çıkıp takla attığınızı, yada kontrolünüzü kaybedip bir ağaca yada direğe (Allah korusun) vurduğunuzu ve siz kurtulsanız bile araçtaki bir sevdiğinizin öldüğünü düşünmek dahi istemem. Zaten En dolu ve pahalı dizelini almazsanız ESP alamıyorsunuz. Dolayısıyla yoldan çıkma, savrulma riskiniz normal bir otomobile göre çok daha fazla. Ben hangisi daha güvenliyse onu seçerdim.

Şu videoyu izleyin. Son kısımlara doğru. Megane 2 ile bir test. Yandan başka bir araca çarpıyor. Duster en az o çarpılan araç kadar çökecektir. En düşük puanı yandan aldı bildiğim kadarıyla zaten. Dediğim gibi her zaman kafa kafaya kaza olmaz. Ben 2 kere yandan kaza geçirdim. Birinde bana bir şahin vurdu. Başka bir kazada dar bir sokakta odun yüklü bir traktör yandan ön tekerime girdi. Duramadı o ağırlıkla. Yine başka bir kazada megane 1 ile bir pikaba yandan girdim. 1 kere de arkadan yine bir şahin kırmızıda beklerken duramayıp vurmuştu. Hiç kafa kafaya kazam olmadı çok şükür. Hepsinde de ben haklıydım. Sigorta ödedi hep. Ama iş haklı olmakla olmuyor işte. Birden önünüze çıkıyorlar. Ya da bakmadan kavşağa çıkabiliyorlar. Aşağıdaki vidyoda megane'a neredeyse hiçbişey olmuyor. Dünyada laguna 2den sonra 2. defa 5 yıldız alabilmiş bir araçtı. Şuanki daha da geliştirildi. Duster gerçekten böyle bir otomobille sadece bozuk yolda karşılaştırılabilir. Diğer her koşulda kıyas dahi kabul etmez. Son 3 yılda 4 hafif kaza atlattım. Üstelik 2'si küçük bir ilçede, diğeri ise küçük sayılabilecek bir ilde. Büyük şehirde yaşayanlara Allah kolaylık versin. Ama kaza adı üstünde isteyerek yapılan bişey değil.

http://youtu.be/L_OLeeNsnF0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 9 Ağustos 2011; 15:06:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Duster ile Megane'nın dizel motorları aynı. Bu motoru Nissan da kullanıyor. Sorunsuz, yeterli performans ve yakıt ekonomisi ile ön planda.

Megane'nın EDC'li olması avantaj. Duster ise herkesin gönlünde olan SUV araçlardan biri. Fiyatının karşılığını sonuna kadar hakediyor.

Dış görünüşünü beğenmeyen yok gibi; çok pahalı izlenimi uyandırıyor. İç malzeme kalitesi Megane'de daha iyi.
    Önemli olan sizin beklentileriniz. Otomatik ve dizel otomobil mi, yoksa dağ, yayla kısaca her yola gidebilecek ekonomik tüketimli bir suv mu?

iç malzeme kalitesi meganeda daha iyi değil çok çok iyi dacia nın iç mekanı çok kalitesiz heryer sert kalitesiz plastikle donatılmış kesinlikle dacia nın 40-50 bin tl yi hakettiğini düşünmüyorum.renault markası adı altında tutuldu yoksa tutulmazdı sonra fiyatı artırdılar bari birazda kaliteyi artırsalar

• kıyaslandığı araç duster olunca doğal olarak edc li megan dogru tercih olacaktır. benim aklıma sadece çift kavrama şanzımanlar (edc, dsg, powershift vb) garanti sonrası sorun çıkarırsa ne olur diye takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 9 Ağustos 2011; 20:58:30 >
  • 42bin TL ye Duster full ile +10binTL farkla alacağım EDC Megane ın memnuniyeti arasındaki fark?
  • tabikide megane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playboy22

42bin TL ye Duster full ile +10binTL farkla alacağım EDC Megane ın memnuniyeti arasındaki fark?

Kullanım amacı??? asfalt hariç her yerde duster asfaltta megane
  • Megane III EDC!
    tabi dağa taşa sürmüyorsanız
  • türkiyedeki yollar dağ taş zaten.kıyamam gibi geliyor pahalı aracı istanbul yollarına.ama dacia duster rahat olur gibi.ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playboy22 -- 11 Ağustos 2011; 21:34:50 >
  • Otomatik dizel 50bin TL yi zorlayarakmı bir araç(Megane vs.) seçmeliyim.Yoksa benzinli otomatik 40binTl ye kadar bir araçmı(Corsa,Polo) seçmeliyim.Çok kararsızım.
  • Megane EDC kesinlikle..
  • DACİA almayin bence trde alincak en son arac megane 50.000 tl etmez

Bence iyi dusunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

DACİA almayin bence trde alincak en son arac megane 50.000 tl etmez

Bence iyi dusunun

ne almalyım peki? Bence piyasadaki hiçbir araç fiyatını haketmiyor.Herşey uçmuş.
  • Megane daha konforlu ve lüks olabilir ama bunlar geçici şeyler. Asfalt haricinde işe yaramayan normal önden çeker bir araç. Size binek oto almanızı önermem. Bu fiyata alacağınız en iyi araç 4x4 Dizel Duster, megane'da olan konfordan daha fazlası var bu araçta. Çok uzun yıllar keyifle binebileceğiniz, dağ-taş dere-tepe demeden kar-çamur sizi yolda bırakmaz, üstelik vergi ve yakıtı Megane ile aynı. Daha ne olabilir ki. Şunu unutmayın asla binek 2 çeker bir oto almayın aynı fiyata 4x4 araçlar varken. NE işim var dağda bayırda da demeyin. 4x4 araçlar sadece bu tür yerler haricinde yağmurlu ve karlı havalarda mükemmel işe yarıyorlar. Önemli olan bu tür araçlarda yakıt ve vergidir. Duster'ın da yakıtı ve vergisi düşük olduğuna göre gerisini siz düşünün artık. Ha unutmadan Türkiye'deki Dacia imajına ve söylentilere kulak asmayın. Duster Türkiye'ye geleli beri sınıfında ilk 5'te yer almıştır, son 5-6 aydır da ilk 3'te satışları olan bir araç. Almanya'da sağlamlık ve müşteri memnuniyeti denildiğinde Mercedes'ten sonra ikinci sırada Dacia markası yer alır. Türkiye'dekiler önyargıdan öteye gidemez. Ha bir de şu var, Duster'ı Dacia'nın Logan'ıyla veya diğer araçlarıyla karıştırmayın, ön kokpit diğer Logan ile görünüş olarak aynı olabilir fakat genişlik ve plastik kalitesi diğerlerinden daha kalitelidir. Ayrıca bozuk yollarda kullanırken bile aracın her hangi bir yerinden gelen en küçük bit tıkırtı sesi bile duymazsınız, ama Megane'larda aynı şeyi söyleyemem. 4x4 araçların kullanım zevkini ve işe yararlı oluşunu ancak kullananlar bilir. Öncede vergi ve yakıt muhabbeti yüzünden bu tür araçlar pahalı ve lüks tüketime giriyordu, Duster çıkalı beri bu kavram da değişti artık.

Saygılar.

• quote:

Bence iyi dusunun

Ama jettaya 70bin gözü kapalı verebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Bence iyi dusunun

Ama jettaya 70bin gözü kapalı verebilirsiniz.

50.000 tl ye megane alcagima 65.000 tl ye hingline dsg jetta alirim tabi

Arabaya bincem nede olsa

Hocam illa hb alcaksaniz golf veya gluetta bakin bence

Dacia mumkun oldukca uzak durun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.