Şimdi Ara

Megane EDC,Dacia Duster ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MEgane Dizel EDC otomatik 2012model 50milyarcivarı,Dacia Duster dizel 4*2 full 42civarı...Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? eşimle birlikte rahatça gezebileceğimiz sorun çıkarmayacak bir araç arıyorum.

• Toros'la Megane kıyaslanmaz.
  • Sorun çıkarmayacak demişsiniz dacia duster demişsiniz arkadaşın babası aldı 4x4 versiyonunu 5bin km sonra servise gitti vites kutusuyla ilgili bir sorundu sanırım dusterların sorunsuz olduğunu düşünmüyorum
  • Dusterın beni çeken yanı jip gibi olması.Megane ın beni çeken yanı otomatik dizel,daha konforlu ve ekonomik olması.Corsa otomatik 35bin tl civarı.Böyle küçük araçlara bu kadar vereceğime 40-50bine çıkarım ve daha üyük araç alırım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

Sorun çıkarmayacak demişsiniz dacia duster demişsiniz arkadaşın babası aldı 4x4 versiyonunu 5bin km sonra servise gitti vites kutusuyla ilgili bir sorundu sanırım dusterların sorunsuz olduğunu düşünmüyorum

E araçta elektronik donanım namına bisey olmadıgı için bozulacak bişey mekanik oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 8 Ağustos 2011; 23:44:09 >
  • Elektronik yok bari mekanik şeyleri doğru yapın o da yok o fiyata anca o kadar tabi
  • Duster ile Megane'nın dizel motorları aynı. Bu motoru Nissan da kullanıyor. Sorunsuz, yeterli performans ve yakıt ekonomisi ile ön planda.

Megane'nın EDC'li olması avantaj. Duster ise herkesin gönlünde olan SUV araçlardan biri. Fiyatının karşılığını sonuna kadar hakediyor.

Dış görünüşünü beğenmeyen yok gibi; çok pahalı izlenimi uyandırıyor. İç malzeme kalitesi Megane'de daha iyi.

Önemli olan sizin beklentileriniz. Otomatik ve dizel otomobil mi, yoksa dağ, yayla kısaca her yola gidebilecek ekonomik tüketimli bir suv mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla | megane
    19 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Avensis..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu pahalı görünüş için arabanın neresinden doğru bakmak gerekiyor?
  • En azından logosuna bakmamak gerekiyor. Nasılsa Dacıa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

En azından logosuna bakmamak gerekiyor. Nasılsa Dacıa.

Aynı markadan bir Sandero Stepway kadar şık durmuyor ki bu Duster. Hani markayı kötülediğimi filan da düşünmüyorsun herhalde değil mi?
  • Hiç düşünmeden Megane alırdım. Duster'da ne buluyorsunuz anlamıyorum, dizayn olarak neredeyse berbat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

quote:

En azından logosuna bakmamak gerekiyor. Nasılsa Dacıa.

Aynı markadan bir Sandero Stepway kadar şık durmuyor ki bu Duster. Hani markayı kötülediğimi filan da düşünmüyorsun herhalde değil mi?

Hayır kesinlikle. Sandero gerçekten tasarım olarak daha güzel. Benim söylemek istediğim yaklaşık 40.000 TL'ye dizel sıfır kilometre SUV var mı? Bu açıdan bakıldığında Duster seçenekler arasında ilk sırada oluyor.

Kişisel tercihim EDC'li Megane olurdu. Ama sıfır dizel SUV bir araç düşünsem Duster tercih ederdim.
  • quote:

Duster ile Megane'nın dizel motorları aynı. Bu motoru Nissan da kullanıyor. Sorunsuz, yeterli performans ve yakıt ekonomisi ile ön planda.

Megane'nın EDC'li olması avantaj. Duster ise herkesin gönlünde olan SUV araçlardan biri. Fiyatının karşılığını sonuna kadar hakediyor.

Dış görünüşünü beğenmeyen yok gibi; çok pahalı izlenimi uyandırıyor. İç malzeme kalitesi Megane'de daha iyi.

Önemli olan sizin beklentileriniz. Otomatik ve dizel otomobil mi, yoksa dağ, yayla kısaca her yola gidebilecek ekonomik tüketimli bir suv mu?

Duster alırsam 10.000TL daha az para ve dağ bayır çamurda rahatça kullanabilme imkanım olacak.Ancak Megane alırsam EDC rahatlığı avantajının yanında bu aracı dağa bayıra toza karşı koruyarak kullanmam gerekecek.İçim gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playboy22 -- 9 Ağustos 2011; 2:20:29 >

• EDC ' li olması büyük avantaj, karşısında dacia gibi bir marka varken şansı epey yüksek diye düşünüyorum.
  • tabiki Megane...
  • EDC'li megane
  • Peki hiç can güvenliğinizi düşündünüz mü? İri kıyım logan almaktansa gider adam gibi araba alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Peki hiç can güvenliğinizi düşündünüz mü? İri kıyım logan almaktansa gider adam gibi araba alırdım.

Megane ile duster aynı hızla karşılıklı çarpıştığında (euroncap deki gibi değil) Duster yüksek olduğundan ötürü yolcular daha az zarar görecektir diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

Bi video vardı aynı araçlar çarpıştırılıyor fakat tekinin helezonlar kısaltılmış alçaltılmış bir arabaydı ve aynı araç olmalarına rağmen alçak olan çok daha fazla hasar görüyordu. Aklınıza şu gelebilir tabi ki megane ile duster aynı şasenin aracı değil aynı teknolojinin aracı değil fakat duster'ın yüksek olmasından ötürü herhangi bir binek otomobille kazası anında o güvensizliği kıracağını ve bi logan'a göre çok daha az hasar ile atlatacağını düşünüyorum tabi pekte emin değilim ama mantıklı geldi bana kendi fikrim

• Bende 4*4 duster var.2 aydır kullanıyorum.Beklediğimden sessiz en azından motor gürültüsü yok.Rüzgar sesi ve yan rüzgara karşı direnci düşük.Donanım yeterli deri direksiyon ve vites topuzu , 4 cam otomatik, bagaj iyi , klima çok iyi soğutması özellikle .

Motor 115 hp dizel , çekişi çok iyi 6 vitesli ekonomik.Frenler fena sayılmaz ilk başta alışmak lazım.Vites oranları kısa , bence alınabilecek bir araç

Aileye uygun , fiyatıda uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Peki hiç can güvenliğinizi düşündünüz mü? İri kıyım logan almaktansa gider adam gibi araba alırdım.

Megane ile duster aynı hızla karşılıklı çarpıştığında (euroncap deki gibi değil) Duster yüksek olduğundan ötürü yolcular daha az zarar görecektir diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

Bi video vardı aynı araçlar çarpıştırılıyor fakat tekinin helezonlar kısaltılmış alçaltılmış bir arabaydı ve aynı araç olmalarına rağmen alçak olan çok daha fazla hasar görüyordu. Aklınıza şu gelebilir tabi ki megane ile duster aynı şasenin aracı değil aynı teknolojinin aracı değil fakat duster'ın yüksek olmasından ötürü herhangi bir binek otomobille kazası anında o güvensizliği kıracağını ve bi logan'a göre çok daha az hasar ile atlatacağını düşünüyorum tabi pekte emin değilim ama mantıklı geldi bana kendi fikrim

Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz. Aynı araçta durum öyle olabilir ama duster b sınıfı, megane c sınıfı bir araçtır. Ayrıca 5 yıldız bir araç ile 3 yıldız (yanlış isem düzeltin) bir aracı karşılaştırıyorsunuz. Hatırlarsanız volvo ile modus testi vardı. Kütle ve ebat olarak çok fark olmasına rağmen moduus nerdeyse ikiye biçiyor aracı. Duster çamurlukları şişirilmiş ve altı yükseltilmiş bir logandır. Aynı platformdur ve içi hemen hemen aynıdır. Megane nere duster nere. Lütfen dikkatli olun pişman olmayın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.