Şimdi Ara

MEGANE I EFSANESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
21.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    98 model megan satıyorum eğer uygun olursa görüşelim..

http://www.sahibinden.com/en_yakisikli_megan_lpg_li_-87WQQaXQQ14503154WQQpXQQdisplayitem
  • bendede bi megan coupe 1.6e 96 var avrupa isi egzozda sorun oldu gecen gitim usta tum egzoz sistemini degistircemdedi 350 tl civari bulgaristanda sportakarim dedi ama tamir yaptirdim sadece ama katalizatorun icini eski sahibi sokturmus eski sahibi arabada sehir ici 10 yakiyor sebebi bu olabilirmi? ondan oncede Oksijen Sensörünü degistirdim bozuk diye yakit yine 10 yakiyor..
  • arkadaşlar 2000 model 1.6V RTE var bende teybi bozuldu, orjinalini bozmadan yerine cd.mp3 çalabilen bir cihaz takmak istiyorum ne tavsiye edersiniz , direksiyon kumandasını da kullanmak istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazelzere

arkadaşlar 2000 model 1.6V RTE var bende teybi bozuldu, orjinalini bozmadan yerine cd**** çalabilen bir cihaz takmak istiyorum ne tavsiye edersiniz , direksiyon kumandasını da kullanmak istiyorum...

megané I başlığına ve buraya sormanız uygun olmuş da 2 adet aynı mesajdan başlık açmanız doğru olmamış çok aciliyeti olan bir konu değil bence

aradığınız ürün sony gt-30 rn olmalı renault başlığı altındaki alt başlıkları okuyun bulursunuz ürünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBRAHIMOVIC

megane 1 ler taş gibi sağlam araçlardır bu yüzden kolay kolay arıza çıkarmazlar ben tam 5 sene kullanadım oradan biliyorum fakat megane 1,megane 2 gibi iyi konfora sahip değildir,araç yere yakın ve içeri çok ses alır ayrıca aracın debriyajı ve el freni çok sert bu yüzden konfor için megane 1 çok çok iyi değildir.Kısacası eğerki megane 1 alınacaksa 1.6 dnamique modelini tavsiye ederim.

bence konfor olarakta fena değil ben bursa izmir yaptım kaç kez 6 saat hiç yormadı içeri yol gürültüsünü araç 120 den sonra falan çok almaya başlıyor ve yere de çok yakın değil bence
  • ben springden r-19 a tüm reno modellerini kullanmış biri olarak ,şimdide megane 2 kullanıcısı olarak söylüyorum alınacak araba degil, yol tutuşu kötü 120 den sonra içinde müzik dinleyemezsin.benim kullandıgım 1.4 16 valf ti çekişide kötüydü.
  • Bizim tanıdıkta var güzel araba, Türkiye için uygun. Ama altı denildiği gibi biraz alçak nasıl yüksek diyorsunuz anlamadım siz altı yüksek araba görmemişsiniz. Albea'dan inip Megane 1'e binince altının ne kadar alçak olduğu hissedilebiliyor. Ayrıca Megane II süspansiyonları sert olduğu için 1'de ki gibi içine birkaç kişi binince araç çökmez. Megane II'nin altı I'den her türlü daha yüksektir.

Buraya yazanların çoğusu bence Megane I'e binmemiştir.

1. si içeriye fazla ses falan almıyor.
    2. si 1.4'ü bile gayet seri.

120 den sonra ne olur onu bilemem. Çok fazla bir beklentiniz yoksa 1 işinizi görür. Ama bence biraz daha para ekleyip 2 alın.
  • Allah Allah megane-1 altı daha ne kadar yüksek olmalı ki? daha yüksek araba isteyenler arazi tipi jeeplere baksınlar birçok yerli ve avrupa arabadan altı yüksektir. Hergün bindiğim araba ayrıca albeanın altı megane-1 den nasıl yüksek oluyor onuda anlamadım? neyse bence türkiye şartlarında megane2 den görünüm, performans ve yakıt ekonomisi olarak çok daaha güzel bir araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

Allah Allah megane-1 altı daha ne kadar yüksek olmalı ki? daha yüksek araba isteyenler arazi tipi jeeplere baksınlar birçok yerli ve avrupa arabadan altı yüksektir. Hergün bindiğim araba ayrıca albeanın altı megane-1 den nasıl yüksek oluyor onuda anlamadım? neyse bence türkiye şartlarında megane2 den görünüm, performans ve yakıt ekonomisi olarak çok daaha güzel bir araba

Hocam objektif olmak lazım. Arabanın zaten aerodynamic yapısı basık Honda Civic gibi dolayısıyla altıda alçak. Tabikide çoğu arabadan yüksek ama burada abartıldığı gibi değil, yere yakın bir araba buda yol tutuş avantajı olarak geri döner. Albea tabikide Megane 1'den yüksek anlaşılmayacak birşey yok. Bence demişsiniz göreceli bir kavram tabiki ama bende Megane 1'in tasarımının nasıl 2 den güzel olduğunu anlayabilmiş değilim. Megane II her alanda Megane 1 den daha iyidir lütfen kendi arabanız diye milletin aklını çelmeyin. Megane 1'e kötü demiyorum gayet güzel araba ama 2'den iyi diyecek kadar abartmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

Allah Allah megane-1 altı daha ne kadar yüksek olmalı ki? daha yüksek araba isteyenler arazi tipi jeeplere baksınlar birçok yerli ve avrupa arabadan altı yüksektir. Hergün bindiğim araba ayrıca albeanın altı megane-1 den nasıl yüksek oluyor onuda anlamadım? neyse bence türkiye şartlarında megane2 den görünüm, performans ve yakıt ekonomisi olarak çok daaha güzel bir araba

Hocam objektif olmak lazım. Arabanın zaten aerodynamic yapısı basık Honda Civic gibi dolayısıyla altıda alçak. Tabikide çoğu arabadan yüksek ama burada abartıldığı gibi değil, yere yakın bir araba buda yol tutuş avantajı olarak geri döner. Albea tabikide Megane 1'den yüksek anlaşılmayacak birşey yok. Bence demişsiniz göreceli bir kavram tabiki ama bende Megane 1'in tasarımının nasıl 2 den güzel olduğunu anlayabilmiş değilim. Megane II her alanda Megane 1 den daha iyidir lütfen kendi arabanız diye milletin aklını çelmeyin. Megane 1'e kötü demiyorum gayet güzel araba ama 2'den iyi diyecek kadar abartmayın.

-Performans
    -Yakıt Ekonomisi
    -Kasa Saglamlığı ve kendini salıvermeme
    -2. El değeri
    olarak megane ı tartışılmaz derim. Ama tasarım olarak megane II daha tatlı

• arkadaşlar tartışmaya gircek değilim, teknolojik ve donanim olarak elbette Megane2 daha iyi ancak megane2 nin en sevmedeğim yanı arabanın her tarafını plastikle kaplamışlar çamurluklar, motor kaputunun içi altı..vs bilmiyorum belki ufak tefek tamir tadilat işini kendim yapıp sanayiye gitme ihtiyacı duymadığımdan olabilir. Yani megane2 nin motor kısmına müdahale megane1 e göre çok daha zor, ayrıca tip olarak gerçekten megane2 den daha hoş geliyor bana. Zaten megane1 in 20003 model temiziyle 2004 Model megane2 nin fiyatları hemen hemen aynı bir arabanını ikinci eline de bakmak lazım motor desen aynı kasa farklı peki neden megane1 megane 2 den daha çok tutuluyor ? elbette benzinlilerini karşılaştırıyorum tutup da dizelini değil
  • 10 senedir megane sahibi olarak söylüyorum.

2000 model 1.6 RTE sahibiyim ara. daha 59600 km de.

Eksileri;

Motor sesi ve Yol sesini fazlasıyla içeriye alıyor.

Direksiyon, Debriyaj olması gerekenden fazla sert buda yorucu bir sürüşe sebep oluyor.

Şuan karşılaştığım bir kaç sorunuda yazmak istiyorum.

5. viteste bazen gaz yemiyor araba kasılıyor ve gazı sonra yiyiyor.

Yol tutuşu motora göre bence fazla etkisiz kalıyor. Yüksek devirli kalkış yaparsanız aracı yolda tutunmuyor.

Bakımlarını zamanından önce yaptırdık temiz baktık kapalıgarajda muhafaza ettik.

Sorun çıkarmadı fazla. Ama arada çalışmamazlık yapıyor bir kaç kez akü sorunu yaşadık.

Tabi 10 senelik araç sicili tertemiz olucak hali yok

Artıları;

Motor çok performanslı yılının 1.6 motorları arasında idda ediyorum en performanslısı.

Yakıt konusunda bir o kadar tasarruflu gaza basmadığında kokluyor bastığında içiyor =)

İstanbulda sedan arabaya kullanmak bence akıl karı değil.

• 2000 model clio 1.6 rxt lpl li almak istiyordum ama çevreden gelen baskılar 2000 model megane al yönünde olunca kafam karıştı. clio hafif olduğu için savrulur ve arka yolcular rahat oturamıyor diyorlar. sizce clio mu yoksa megane mı almalıyım.. clio II şekil olarak çok hoşuma gidiyor megan 1 lerin kıçları hiç hoşuma gitmiyor ama oturaklı araba ne yapmalıyım kararsızlıktan çıldıracağım. :(
  • slm millet bu forumu ben açmıştım cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum fazla cevap yazamadım kusura bakmayın MEGANE I KULUBÜ forumunu görünce ordan takip etmeye başladım tereddütte kalan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle megane1 almalarını tavsiye ederim ben geçen yıl ağustosda 2001 1.6 motor 16 valf RXT modelini aldım çok da memnunum megane2 lere bile değişmem arabamı çok seviyorum alırken dikkat etmeniz hasarsız olmasına çok dikkat edin 2000 ve üzeri modeller makyajlı kasa diye geçiyor yanlış bilmiyorsam piyasası çok iyi ben çok zor bulmuştum megane2 çok ama megane1 pek bulunmuyor piyasada tekrar söylüyorum temiz ve hasarsız olması çok önemli sonra model geliyor RTA, RTE, RXT, RXİ, alize, dinamik vb bütçenize göre seçersin birisinde tek yastık öbürkünde farklı bişey RXT ler de 2 ön 2 yan hava yastığı klima 4 cam otomatik elektirikli dikiz aynaları ABS aklımda kalanlar ne kadar para o kadar köfte misali bunlar 2. planda, geçen yıl ağustosda 17.400 tl verdim forumda çok vermişin diyenler oldu yaşadığım yerde ilk önce duyanlarda çok demişti ama arabayı görünce satarsan haberim olsun demeye başladı aldığım fiyata verecek adam çok ama ben ticaretini yapmıyorum satarken kolay oluyorda almaya kalkınca bulunmuyor haberiniz olsun bunu niye anlatıyorum istediğiniz gibi bir araba bulunca üçe beşe bakmayın

• ben megane-1 2000 model 1.6 RTE 4 yıl kullandım beni hiç üzmedi bir kere dahi yolda bırakmadı.ev aldığım için satmak zorunda kaldım ama ilerde tekrar araba düşündüğümde ilk tercihim yine aynı arac olacak..
  • arkadaşlar s.a. 99 model hyundaı accent gls modeli arabam var kliması hidrolik direksiyonu elektrikli ayna vs var arabamdan memnunum ama bagajı yetmıyor üzerine 3-4 bin lira daha ekleyebilirim. Bana megane 1 leri tavsiye ettiler acaba benım su anki arabamdan ustunlukleri ( yola gidişi,bagajı, yakıtı, guvenliği) nelerdir öğrenebilir miyim
  • Megane-1 gerçekten efsanedir arkadaşlar. Toyota corollanın 90's kasası ve megane-1'in üstüne tanımam.

Megane-2'den üstünlüklerinden bazıları ise daha atak, yakıt tüketimi düşük ve ön konsolun yumuşak plastik/deri olmasıdır.

Ve ayrıca aileler için de tüplü halde bile bagajının yayla gibi olması çok büyük avanyaj. 2. el piyasası kıyameti yaşasa, batsa bile megane-1 değerini korur. İnsanların gözünde çok hoş ve çekici bir imajı var. Yaklaşık 1.5 yıllık kullanıcı olarak tavsiye ederim. Ama almışken makyajlı kasa ve expression veya dinamik almakta fayda var.
  • selam arkadaşlar 1 yıldır megane 1 dynamıqe 2003 model sahibiyim.

size birşey sormak istiyorum. biliyorsanız çok güzel bilmeyenler içinde sizde test edip bakabilirsiniz.

Aracın 4 kapısının sadece şöför mahallinde kapı kailiti var. durum şu anahtarla uzaktan kumanda kullanılmadan anahtarı kilite sokup açıp kapatmak istediğimde ,

tüm kapılar açıkken sadece kendini kilitliyor. veya tüm kapılar kilitliyken sadece kendini açıyor şöför kapısı.

rutinde sistem böylemidir yoksa benim kapıdamı bir problem oluşmuş. uzaktan kumandayla tık tık hapsi açılıp kapanıyor.

manuel açma kapamada bu sizlerde nasıl bilgi verirseniz sevinirim. araç kışlık bakımda gitmişti sonrasında fark ettim. fazla zaman geçmeden tekrar götürebileyim.

şimdiden teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.