Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (1332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.030
Cevap
140
Favori
3.066.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13301331133213331334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fan müşürü kontrol et. Reno arabaları kolay kolay fan açmazlar.. normal şartlarda klima açtığınızda fan açar.ister motor soğuk yada sıcak olsun klima açıkken fan biraz rölanti hızda döner.. yinede klima gazını bi kontrol edin ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar herkese merhaba çok uzun bir aradan sonra bir çalışma ile birlikteyiz

250 liralık termostat yuvası probleminin 55 liraya çözümü

MEGANE II BÖLÜMÜ

benim aracımda termostat açık kaldı ve motor harareti sürekli olarak düşüyor motor bir türlü ısınmıyor.Sanayide ustayla konuştuğumda değiştirelim tamir olmaz dedi neyse parçacıya sordum termostat tek değişmiyor yuva komple değişiyor kaynaklı parça olduğu için sadece termostatı söküp çıkartamıyorsunuz termostat yuvası alman gerek dediler fiyatına 250 dediler içindeki termostat ne kadar diye sordum oda 20 lira dediler şaka gibi 20 liralık parça için 250 liralık masraf kalsın dedim bende ustaya sordum bir şey olurmu diye açık kaldığı için bir şey olmaz biraz çok yakar dedi. Neyse internetten araştırdım uzunca bir süre ama sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım bende mümkün olduğunca kendi işimi kendim hallettiğim için böyle bir çalışma yaptım umarım aynı problemi yaşayan herkese yardımcı olabilirim.

MALZEMELER

1- 2 ADET R19 TERMOSTAT KAPAĞI TANESİ 15 LİRA ( Bu birçok renault serisi ile uyumlu aslında r19-megane 1-2 clio 2 gibi )
    (megane 2 termostat kapağı daha pahalı sırf adı yüzünden)

MEGANE II BÖLÜMÜ

2- 1 ADET 89 DERECELİK TERMOSTAT TANESİ 20 LİRA

MEGANE II BÖLÜMÜ

3- HIRDAVATÇIDAN 3 ADET VİDA VE 3 ADET KELEPÇE TOPLAM 5 LİRA

MEGANE II BÖLÜMÜ

Malzemeleri temin ettikten sonra termostat kapaklarının içinde termostatın ters takılmaması için bir tırnak olduğunu göreceksiniz

MEGANE II BÖLÜMÜ

yankeskiyle tırnaklardan bir tanesini kesiyoruz yoksa termostat tam oturmuyor, oringlerin ortasında kanal var bir tanesini o kanaldan termostata geçiriyoruz diğerinide diğer kapağa yerleştiriyoruz

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

sonrasında kapakları karşılıklı vidalıyoruz ama deli gibi sıkmayın sonuçta plastik kırılabilir

MEGANE II BÖLÜMÜ

evet işte bu yeni termostat bloğumuz oldu artık ileride termostat tekrar bozulsa bile sökülüp sadece 20 liraya termostat değiştirilebilir.

şimdi montaj aşamasına gelelim

önce hava borusunu ve kutusunu çıkartıyoruz ve radyatör borusuna ulaşabilmek için aküyü çıkartıyoruz
    aküyü sökerken önce artı sonra eksi unutmayın

MEGANE II BÖLÜMÜ

akü tablasını tutan üç tane vida var onları ve araç beyni bağlantılarını çıkartıyoruz. vidalar için t40 tork alyanı lazım

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

bunları da çıkarttıktan sonra artık akü tablası boşa çıkıyor biraz uğraşıp tablayı yerinden çıkartıyoruz.

MEGANE II BÖLÜMÜ

işte bizim için gerekli olan boru

MEGANE II BÖLÜMÜ

bu boru termostat yuvasından çıkıp radyatöre giden boru biz yaptığımız parçayı bu boru üzerine takacağız
    bu arada ben daha önce radyatör borusunu merak edip söktüğüm için dikkat ederseniz üzerinde normal kelepçe var kendi kelepçesi yok sizde kendi kelepçesini sökerek normal kelepçe takabilirsiniz ben kendi kelepçesini tekrar takamadım radyatör üzerindeki kelepçeyi sökmeyin zaten sökülmesi çok zor

MEGANE II BÖLÜMÜ

sonra boruyu tutan plastik kolları penseyle kırıyoruz çünkü parça oraya gelecek

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

sonra parçayı boru üzerinde ölçüp boruyu keseceğimiz noktaları işaretliyoruz
    burda dikkat edilmesi gereken borunu parça üzerine geçecek kısımlarınıda hesaba katmak yoksa uç kısımlarına göre ölçüp keserseniz boru kısa kalacak ve termostat yuvasına takılamayacak buna dikkat edelim

MEGANE II BÖLÜMÜ

ben burada dikkatli gitmek için önce boruyu ortadan kesip yerine takarak ölçü aldım dikkat etmeniz gereken parçanın yönü burası çok önemli bakırlı kısım termostat yuvasına doğru olmalı ki sıcak su gelince açılabilsin ters takarsanız termostat ısınmadığı için açılmayacak ve motorun hararet yapmasına neden olacaktır.buna çok dikkat edelim tüm emeklerinizi ve arabanızı çöpe atmayın

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

ve işte son hali

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

artık işlemlerimiz bitti şimdi söktüğmüz sırayla herşeyi geri topluyoruz

akü tablasını vidalarını ve araç beyni bağlantılarının takıyoruz

MEGANE II BÖLÜMÜ

MEGANE II BÖLÜMÜ

aküyü yerine takıp kapaklarını kapatalım aküyü takarken önce eksi sonra artı unutmayın

MEGANE II BÖLÜMÜ

hava kutusu ve hortumunu takıp işimizi bitiriyoruz

MEGANE II BÖLÜMÜ

boruyu sökerken akan antifirizi tamamlamak gerek motoru çalıştırıp su devirdayim yaparken antifiriz azakdıkça azar azar ekiyoruz üstten ve artık aracımın termostatı eski haline döndü 250 lliralık sorunun 55 liraya hallettim

bu arada ben eski termostatı sökme gereği hissetmedim zaten açık kaldığı için herhangi bir işlevi zaten yok ama uygun bir zamanda termostat yuvasının contasını alıp termostat yuvasının içindeki bozuk termostatı keserek çıkartacağım yani yuvanın içini boşaltacağım onuda yapınca buraya eklerim.

benim sıkıntım termostat açık kaldığı içindi eğer termostat kapalı kalmış olsaydı yine aynı işlemler yapılarak ve eski termostat yuvasının içi boşaltılarak bu sıkıntıdan kurtulunabilir kendiniz yapamasanızda sanayide ustanıza durumu anlatarak yaptırtabilirsiniz çok zor birşey değil

ayrıca buradan 20 liralık parça için 250 liralık parça aldırmaya çalışan renaulta da teesüflerimi iletirim çok ayıp çoook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 27 Mayıs 2018; 16:32:9 >

• tturnusol kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı olmuş. Aynı sorunu yaşayan olursa buradan bakarak halledebilir teşekkürler. Renault yetkili servisten 2 sene önce konsol vidası almıştım
    4 tl idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamandalina -- 27 Mayıs 2018; 19:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 1.5 Sedan manuel dynamique aracimi satmayi dusunuyorum.125k kmde tum bakimlarini yetkili serviste yaptirdim.Piyasasi,ederi nedir sizce?

• Selamlar herkese. Bitmek bilmeyen bir klima problemim var size anlatayım sorunu hemen;

Klima çalışırken bir anda devreden çıkıyor, klima fanı soğutma-ısıtma çalışmaksızın çalışmaya devam ediyor. Kontak kapatıp açtığımda da çalışıyor. Hararet düşse dahi çalışıyor.

Çözüm olarak bilgisayara bağlanıp hata kodunu siliyoruz ve düzeliyor. Klima basınç sensörü değişecek dediler 250 tl istediler. Bundan yapabilir mi?

• Megane 2 2006 1.5dci aracım var
    Mazot filtresi
    On ve arka fren balatası
    Oneriniz nedir
    Uygun fiyata sipariş edebileceğim
    Güvenilir firma telefonu veya web site olabilir

45tl delfi mazot filtresi
    110 TL Mayıs orijinal mazot filtresi
    45 TL kale arka fren balatası
    60 TL kale on fren balatası
    Buldum,
    Fiyatlar nasıl
    Bu markalar(delfi, kale) güvenilir mi
    Delfi mazot filtresi çin malı çakma olabilir, guvenemedim. Üzerine delfi yazıyorlar çakma olabilir diyorlar. 80tl ye de delfi var mış

İnsanlara nasıl güvencesiz, bize gerçekten değerinde ve çakma olmayan ürün vereceklerine
  • Erdem oto bi bakın güvenilir megane 2 nın on arka kaput keçelerini sipariş etmiştim .. kargo ankaradan istanbula gayet paketlenmiş şekilde gelmişti fiyatlarıda gayet uygun..  MEGANE II BÖLÜMÜ

• ers_özt kullanıcısına yanıt
    bu fiyatlar otoerdem'in sitesinde zaten.
    45Tl delphi mazot filtresi, fiyat güzel, ama başka yerlerde 80TL
    üzerinde delphi yazan ama çakma çin malları varmış.
    bu 45tl olan orjinal delphi mi bilemedim. Telefonda firma ile görüşünce kesin orjinal gibi ağzından birşey çıkmadı, orjinal izlenimi alamadım.
    şimdi bunu alsam sonra bir problem yaşarmıyım.
    insan ikilemde kalıyor.
    oto sanayi camiası acımasız, kul hakkı, insanı kandırmama konuları ..., genelleme yapmak istemem ama insan karşıdakine güvenemiyor.
    söylenen orjinal mais al, bu kesin orjinal deniyor :), onun da çakması var deniyor bir taraftan.

delphi burada 45TL,
    https://www.otoerdem.com/megane-2-mazot-filtresi-scenic-2-15-dci-yakit-filtresi-delphi-7701061577-delphi-urun-349.html

110 tl ye de orjinal mais mazot filtresi var.
    https://www.otoerdem.com/megane-2-mazot-filtresi-scenic-2-15-dci-yakit-filtresi-164004298r-mais-urun-342.html

delphi burada 80TL
    https://www.renaulttoptancisi.com/Mazot-Filtresi-Scenic-II-15-dCi-164004298R-7701061577,PR-925.html

mais burada 100TL
    https://www.renaulttoptancisi.com/Mazot-Filtresi-Megane-II-15-dCi-80-Beygir-Mais-7701061577-164004298R,PR-1418.html

100TL olanında resimde uçları sarı, 110TL yazanın uçları beyaz, şimdi hangisi orjinal?

80TL ye de delphi var, 45TL'ye de hangisi orjinal, güvenilir?

• Orjinalinden şaşmayın derim..arabanıza ne kadar iyi bakarsanız aynı şekilde arabanızda sizi mağdur etmez..üçüne beşine bakmayın orjinalini kullanın.

•  MEGANE II BÖLÜMÜ  MEGANE II BÖLÜMÜ

Arkadaşlar nasıl olmuş parçaları alıexpress aldim..

• ers_özt kullanıcısına yanıt
    Harika görünüyor hocam, link var mı?

• exponent kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk teyb te aux girişi varmı kontrol edin ..  MEGANE II BÖLÜMÜ https://youtu.be/h_jdW3lCFyo ben biraz daha değişik yaptım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ers_özt -- 2 Haziran 2018; 21:16:28 >

• Şöyle birşey takılı ama çalışmıyor hocam, bozulmuş sanırım. aracı yeni aldım.
  • exponent kullanıcısına yanıt
    Takılan nedir anlamadım

•  MEGANE II BÖLÜMÜ

mobilde yüklenmemiş hocam. buyrun.
  • Arkadaşlar safir mavi Megane 2 aracın tavan güneş yanığı had safhaya ulaştı. Kaplama yaptırayım diyorum ama, vizeden geçme durumu nasıldır acaba. Eğer geçer derseniz tavsiyeniz var mıdır, şunu yaptır diye, şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: flintstones

Arkadaşlar safir mavi Megane 2 aracın tavan güneş yanığı had safhaya ulaştı. Kaplama yaptırayım diyorum ama, vizeden geçme durumu nasıldır acaba. Eğer geçer derseniz tavsiyeniz var mıdır, şunu yaptır diye, şimdiden teşekkürler.

Farklı renk olursa vizeden geçmiyor.
    Ruhsata isletmen lazım galiba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: consequence

Megane 2 2006 1.5dci aracım var
    Mazot filtresi
    On ve arka fren balatası
    Oneriniz nedir
    Uygun fiyata sipariş edebileceğim
    Güvenilir firma telefonu veya web site olabilir

45tl delfi mazot filtresi
    110 TL Mayıs orijinal mazot filtresi
    45 TL kale arka fren balatası
    60 TL kale on fren balatası
    Buldum,
    Fiyatlar nasıl
    Bu markalar(delfi, kale) güvenilir mi
    Delfi mazot filtresi çin malı çakma olabilir, guvenemedim. Üzerine delfi yazıyorlar çakma olabilir diyorlar. 80tl ye de delfi var mış

İnsanlara nasıl güvencesiz, bize gerçekten değerinde ve çakma olmayan ürün vereceklerine
    Aracınızın Sase No Alıp Renault Orjinal Servisten Parca Kodlarını Alın.
    Sonra arastırıp alın.Renaulttoptancısı Tan Oto tavsiye ederim.Filtrelerde genelde en iyisi MANN dır.Paranız varsa Mann alın.Onun dısında Mais,Delphi,Purflux,Bosch,Valeo bunları da tercih edebilirsiniz.
    Kale ise iyidir.Usta bize tavsiye etmisti.EGR Valfini Megan 3 Orj. Pierburg 600-700 TL iken 390 TL ye Kale marka aldık.Servisin istedigi fiyat ise tam 1957 TL idi.Ve %10 indirim yaparız diyordu.
    Ben sizin yerinizde olsam Renaulttoptancısı,Parcafilosu,Aloparca gibi sitelerden bakıp imkan varsa Full Mann alırdım.Pahalı gelirse de diger markalara bakardım.Ama asla Cin Malına kacmayın.
    Bir de Yunusoglu Oto var.Bosch Yetkili Servisi Ben Full Filtreleri Orj. Bosch oradan aldım mesela ve Polen Fİltresi Karbonlu Sekilde 4 Filtre 220 TL tuttu.Onu da tercih edebilirsiniz.
    Saygılar

• Herkese iyi geceler, iyi bayramlar.

Aracım 2004, 1.6.

Son 3-4 aydır motor soğukken ilk çalıştırma çalışmama problemi yaşıyorum. Gaz pedalına arka arkaya basarak çalıştırıyorum ve çalıştıktan sonra benzin kokusu alıyorum. LPG sisteminde manifolda herhangi bir sızıntı yok, olmadığı söylendi en azından LPg ustası tarafından..

Son 1 haftadır ise her çalıştırmada olmasa da "tar tar" gibi ses geliyor. Açı kaydırıcısı olduğunu düşünüyorum.

Açı kaydırıcı arızası geç çalışma problemi yapar mı? 3-4 aydır zaten çalışmama var, ses yeni peydah oldu. Ve sesi her çalıştırmada yapmıyor.

Bir de güncel olarak açı kaydırıcısı arızasının özel servislerde maliyetini alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler..

• Arkadaşlar Benim (megane2 hatcback 2004model) arabamin sağ tarafında klima calistiginda suyu birikmekte su tahliye hortumu tikanikmi die baktım ama hava tuttum herhangi bir sıkıntı yok başka hangi sebebten dolayı olabilir yardımcı olabilecek arkadaş varmı ??

• 
Sayfa: önceki 13301331133213331334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.