Şimdi Ara

Megane II eller serbest'i kullanabilmenin bi yolu varmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu eller serbest olayi Megane II'lerde Turkiye'ye gelen modellerde yokmus, bu olay ek bir donanimmidir yoksa eller serbest'in isleyisi nasildir? Bir yolu varmi calistirmanin yoksa bu elimizdeki arabalar ile imkansizmidir?

• Selam.Eller serbest olayını bilmiyorum ama benim megane da ayaklar serbest kalabiliyor.
  • abi saka bi yana aslinda cok hos bir ozellik, ve bu ozelligin olmasiyla beraber Turkiye'deki otomobil versiyonunda kullanilamamasi uzucu oldu benim icin.
  • Golf Gtı 'de görmüştüm herşey sensöre bağlı galiba ayrıca adıda farklı birşeydi..
  • tek bır olasılıgı var arabayı yurt dısından almak
  • Eller serbest olayı megane 2 ler ilk çıktığından beri var.Normal adı VSC2 DİR.2004 2006 Yılları arasında oyak renaultta çalıştım ordan biliyorum.Çalışma prensibi ise aracın kartı yanınızda olduğu zaman,araç sizi algılıyor ve kapının dış açma kolunun orda bir düğme var oraya basınca kapılar açılıyor ve ya çıkarken kiltleniyor.İçine oturduğunuz zaman kartı yuvaya oturtmaya gerek olmadan direk start tuşuna basıyosunuz ve araç çalışıyor.Aracı stap edip yanından uzaklaşırken 2 metre uzaklaşınca kapılar kilitleniyor,açık cam veya acılır tavan açıksa bunlarda kapanıyor.VSC gibi daha ne özellikler var meganede ama türkiyeye verilmiyor.Motor secenekleri ise çok az bir bölümü türkiyeye veriliyor.20 dci 150 hp,19 dci 120 ve 140 hp,1.5 dci 105 hp 6 ileri vs vs vs....
  • vay be megana bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverver

Eller serbest olayı megane 2 ler ilk çıktığından beri var.Normal adı VSC2 DİR.2004 2006 Yılları arasında oyak renaultta çalıştım ordan biliyorum.Çalışma prensibi ise aracın kartı yanınızda olduğu zaman,araç sizi algılıyor ve kapının dış açma kolunun orda bir düğme var oraya basınca kapılar açılıyor ve ya çıkarken kiltleniyor.İçine oturduğunuz zaman kartı yuvaya oturtmaya gerek olmadan direk start tuşuna basıyosunuz ve araç çalışıyor.Aracı stap edip yanından uzaklaşırken 2 metre uzaklaşınca kapılar kilitleniyor,açık cam veya acılır tavan açıksa bunlarda kapanıyor.VSC gibi daha ne özellikler var meganede ama türkiyeye verilmiyor.Motor secenekleri ise çok az bir bölümü türkiyeye veriliyor.20 dci 150 hp,19 dci 120 ve 140 hp,1.5 dci 105 hp 6 ileri vs vs vs....

katalogda yazıyor bu özellikler ancak düğme değil kapı açma kollarının içinde siyah bir yer sanırım orada harekete duyarlı sensörler var. bildiğim kadarıyla kapı kolunu kavrayınca açılıyor kapılar

• esp yi getirmeyen reno eller serbest modunuda getirmemiş arkadaşlar demekki...
    bursada üretilen araçlardan
  • evet bir cok ozellik kitapcikta olmasina ragmen Turkiye'deki modellerde kullanilmiyor, bir arkadasimla konustum yeni gelen lagunalarda yavas yavas bu tum ozellikler kullanilmaya baslanmis. Turkiye'de uretilen modellerdede.. yazik tabi, ben kullanamiyorum mesela halbuki full megane'im var.. olmazsa olmaz tabiki, ben karti takip start demeye usenmiyorum sadece daha pahaliya aldigimiz megane'dan daha az ozelliklerinden faydalanabiliyoruz (avrupa arac fiyatlarini biliyorsunuz Turkiye'ye kiyasla)
  • evet bu özellik laguna III lerde var. bence hoş bir özellik ve sanırım yeni lagunalrın tamamında standart olarak veriliyor megane de olmaması helede full ünde bence çok büyük bir eksiklik
    quote:

Orjinalden alıntı: pho

evet bir cok ozellik kitapcikta olmasina ragmen Turkiye'deki modellerde kullanilmiyor, bir arkadasimla konustum yeni gelen lagunalarda yavas yavas bu tum ozellikler kullanilmaya baslanmis. Turkiye'de uretilen modellerdede.. yazik tabi, ben kullanamiyorum mesela halbuki full megane'im var.. olmazsa olmaz tabiki, ben karti takip start demeye usenmiyorum sadece daha pahaliya aldigimiz megane'dan daha az ozelliklerinden faydalanabiliyoruz (avrupa arac fiyatlarini biliyorsunuz Turkiye'ye kiyasla)

• quote:

Orjinalden alıntı: pho

evet bir cok ozellik kitapcikta olmasina ragmen Turkiye'deki modellerde kullanilmiyor, bir arkadasimla konustum yeni gelen lagunalarda yavas yavas bu tum ozellikler kullanilmaya baslanmis. Turkiye'de uretilen modellerdede.. yazik tabi, ben kullanamiyorum mesela halbuki full megane'im var.. olmazsa olmaz tabiki, ben karti takip start demeye usenmiyorum sadece daha pahaliya aldigimiz megane'dan daha az ozelliklerinden faydalanabiliyoruz (avrupa arac fiyatlarini biliyorsunuz Turkiye'ye kiyasla)

arkadaşlar bizim pahalı alma nedenimiz renault değil ki? memleketimde vergiler düşük olsa %80 ötv olmasa bu özelliklerin hepsi gelir peynir ekmek gibi de satılır, daha basit bir örnek vereyim, vergiler düşük benzin ucuz olsa herkes 3000 motorlu V6 V8 araçlara binerdi, şimdi binemiyoruz mesela

• Bu özellik bi ara okumuştum türkiyede güvenlik nedeni 2003 te getirilmemiş.Ama laguna III de mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meganizm

Bu özellik bi ara okumuştum türkiyede güvenlik nedeni 2003 te getirilmemiş.Ama laguna III de mevcut.

aynı özellik laguna 2 de 2002-2003 ten beri var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.