Şimdi Ara

Megane II sinyal kolu değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim aracım imzamda bulunan 2004 megane dynamic. Aracı ilk sahibinden aldım ve tüm bakımları serviste yapılmış temiz bir araç. Aldıktan sonra burada okuduğum konulardan yola çıkıp sonra kapı kolları ve vites topuzunun değişimini istedim ve serviste hiç itiraz olmadan değiştirdiler. İllkez megane araç aldığımdan ve alırkende denemediğim için aldıktan sonra farkettim aracın ön sis farlarını açamıyorum, aradım taradım bulamadım. Çalıştığım kurumdan bir arkadaşın aracından baktım ki kol daha farklı, servis faturlarından baktım acaba serviste hatalı bir değişim mi olmuş diye ancak bulamadım, galiba dışardan değiştirdiler bir arızadan dolayı. İnternette yaptığım araştırmalarda kol bütün olarak silecek, sinyal kolları ve airbag sargısı hep birlikte yekpare satılıyor. Bu parçayı değilde sadece sinyal kolunu değiştirmem mümkün mü? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Önceki sahibi silecek kolunu dışarıdan degiştirmiş ise servis kesinlikle degişim yapmaz.Meganelarda autentic te bile sis lambası anahtarı var ama sis lambası yok.Mümkünse foto çekermisiniz sinyal kolunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 27 Haziran 2013; 23:16:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganizm

Önceki sahibi silecek kolunu dışarıdan degiştirmiş ise servis kesinlikle degişim yapmaz.Meganelarda autentic te bile sis lambası anahtarı var ama sis lambası yok.Mümkünse foto çekermisiniz sinyal kolunun.

öncelikle geç gelen cevap için kusura bakmayın, şehir dışına gitmem gerekti, buraya uğrama fırsatım olmadı. sinyal kolunun fotoğrafını çekip ekliyorum. bu arada benim bu kolda yol bilgisayarını sıfırlama butonuda çalışmıyor. ben daha önce hiç kullanmadım ama bu konuya eğildikçe farkediyorum. dynamiclerin normalde buton üzernde auto yazısı var ancak benimkinde bu yazıda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: notredame_kamburu

quote:

Önceki sahibi silecek kolunu dışarıdan degiştirmiş ise servis kesinlikle degişim yapmaz.Meganelarda autentic te bile sis lambası anahtarı var ama sis lambası yok.Mümkünse foto çekermisiniz sinyal kolunun.

öncelikle geç gelen cevap için kusura bakmayın, şehir dışına gitmem gerekti, buraya uğrama fırsatım olmadı. sinyal kolunun fotoğrafını çekip ekliyorum. bu arada benim bu kolda yol bilgisayarını sıfırlama butonuda çalışmıyor. ben daha önce hiç kullanmadım ama bu konuya eğildikçe farkediyorum. dynamiclerin normalde buton üzernde auto yazısı var ancak benimkinde bu yazıda yok.

Sizin aracınıza autentic sinyal takımı takılmış.Sadece arka sis yakar.İçime kurt düştü siz direksiyon aırbeg kontrol edin yada ettirin.Bu kol takımı degişmiş ise kondaktörde problem olmuş olabilir.Arıza lambası yanmasın diye direnç atmış olabilirler.Direksiyon aırbeg ı çıkarmasını biliyormusunuz.

• quote:

Sizin aracınıza autentic sinyal takımı takılmış.Sadece arka sis yakar.İçime kurt düştü siz direksiyon aırbeg kontrol edin yada ettirin.Bu kol takımı degişmiş ise kondaktörde problem olmuş olabilir.Arıza lambası yanmasın diye direnç atmış olabilirler.Direksiyon aırbeg ı çıkarmasını biliyormusunuz.

hayır airbag'in nasıl çkarıldığını bilmiyorum, çıkarıp neye bakıcam onuda bilmiyorum aslında şimdi ben bu sinyal kolunu tek olarak değiştirebilirmiyim? bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notredame_kamburu -- 6 Temmuz 2013; 11:52:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notredame_kamburu

quote:

hayır airbag'in nasıl çkarıldığını bilmiyorum, çıkarıp neye bakıcam onuda bilmiyorum aslında şimdi ben bu sinyal kolunu tek olarak değiştirebilirmiyim? bilginiz var mı?

Ben bu sargının içini komple dagıttım.Sinyal kolunu tek degişirmi şuan bilemiyorum.Sizin iki seçeneginiz var.Ya çıkma komple sargı ve sinyal kol takımı alcaksınız saglam 150 civarı.Yada oto elektrikçi arka sis yakma dügmesini önlere baglıcak ikisi bir yancak.

• Bakıcaz artık çıkmacılardan alıp taktırıcaz olmazsa, teşekkürler cevaplar için. çözümü burda paylaşırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 faz olayı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş şöyle bir durum var. megane 2 lerde döner kondaktör(airbag makarası) sorunu var. bu parça hangisi dersen senin sinyal kolunun ve far düğmelerinin baglı olduğu ilk resmi koydugun parça. bu parça arızalanınca yandaki iki kolla birlikte değişimi yapılıyor sanırım. senin arabanada authentique lerin döner kondaktörünü takmış olabilirler. nerden biliyorsun dersen benim bir önceki arabamdada arızalanmış ve sanırım dinamique lerde olanını takmışlar. yani bendede aktif olmayan auto düğmesi falan vardı. ben ustama sordum bu auto ne işe yarıyor falan die. o bana dediki senin parça arızalanmış sonradan takılmış bu ototmatik sensor parçası ve senin arabanda bu özellik yok. muhtemelen senin arabanında başına boyle bir iş gelmiş. benim aklıma gelen bu ama sen yinede iyice bir araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah9905

kardeş şöyle bir durum var. megane 2 lerde döner kondaktör(airbag makarası) sorunu var. bu parça hangisi dersen senin sinyal kolunun ve far düğmelerinin baglı olduğu ilk resmi koydugun parça. bu parça arızalanınca yandaki iki kolla birlikte değişimi yapılıyor sanırım. senin arabanada authentique lerin döner kondaktörünü takmış olabilirler. nerden biliyorsun dersen benim bir önceki arabamdada arızalanmış ve sanırım dinamique lerde olanını takmışlar. yani bendede aktif olmayan auto düğmesi falan vardı. ben ustama sordum bu auto ne işe yarıyor falan die. o bana dediki senin parça arızalanmış sonradan takılmış bu ototmatik sensor parçası ve senin arabanda bu özellik yok. muhtemelen senin arabanında başına boyle bir iş gelmiş. benim aklıma gelen bu ama sen yinede iyice bir araştır.

haklsınız bende ustamla konuyu konuştum bayram sonrası bana uygun bir parça ayarlıycak değişimi yapıcaz. hava yastığı sargı bendeki kullanılacakmış. teşekkürler ilginiz için.

• rica ederim.
  • HER TÜR ARACIN AİR BAG DÖNER SARGI ARIZASI GARANTİLİ OLARAK TAMİR EDİLMEKTEDİR ...... AİRBAG DÖNER SARGI TAMİRLERİ 2 AY BOYUNCA GARANTİMİZ ALTINDADIR .... ANKARA İÇİ YERİNDE YADA TAMİR HANEMİZDE ... ŞEHİR DIŞINDAKİ HİZMETLERİMİZİ SÖKTÜRÜP KARGOYLA GÖNDERMEK ŞARTIYLA GARANTİLİ OLARAK YAPMAKTAYIZ ORJİNALİYLE EŞ DEĞER MALZEME KULLANILIP GARANTİ KAPSAMINA ALINMAKTADIR ...saygılarımla aracın cinsi ve markasına göre fiat farkları oluşmaktadır genellikle MEGAN 2 ARAÇLARIN KRONİK SORUNU OLDUĞU İÇİN ONLARIN FİATINI BAŞLANGIÇ FİATI OLARAK 90 TL OLARAK BELİRLEDİK ... TEŞEKKÜRLER 0553 602 62 06

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.