Şimdi Ara

Megane II Sportway 1.5d Elektronik Arıza Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu gun akusu biten bir araca yardim etmek icin aracimda bulunan takviye kablosunu kullanarak aku takviyesi yaparak akusu biten araci calistirmaya calistim fakat 2 kontak basistan sonra bu takviye kablolari ne kadar dandikmis onu gordum . Kablo kendi icinde arizalandi evet bildigin kablo bakiyosun goruntude bisey yok kopma yanma vs ama akuden elektrik gelmiyo. Neyse baska birinden ikinci kabloyu aldim kendi aracima takerken karanlikta yanlislikla ters taktim bu sirada aracim calisir durumdaydi ve birden sileceklerim calismaya basladi tabi bu arada diger arac calisti ve yoluna devam etti. Kendi aracimin direksiyonuna gectim ve ne goreyim gosterge panelimde " Elektronik Ariza Var" yaziyo ve tüm isiklar gostergeler yaniyo Stop dugmesine basiyorum araba istop etmiyo hicbisey calismiyo farlar yaniyo vs vs. Neyse dedim birinci vitese basip ayagimi debriyajdan cekerek motoru durdurdum bu kez ne kontak aciliyo ne uzaktan kumanda calisiyo kapilari bile kitleyemiyorum aracin teyibi sifre istiyo o bile sifirlanmis . Oyle boyle derken akuye baktim akude kirmizi renkte olan yani + olan kutupbasinin uzerindeki kapagi actigimda orda elektronik cihazlarin iclerinde bulunan kare seklinde sert plastige benzeyen kondansatör gibi 3 tane sigorta var bunlardan ortada bulunani siyah renkte ve buyuk onun saginda ve solunda bulunan sigortalar turuncu ve kucuk. Bu sigortalar kucuk somunlarla bir ucundan diger ucuna vidali sekilde duruyo bu aradaki iki vidaya tornavida temas ettirerek birbirine degmelerini sagladim ve baktim araba calisiyo fakat yine elektronik ariza var diye ve tum isiklar yanip silecekler calisiyo . O sigortayi ordan cikartip araya kablo bagladim yani sigortayi ortadan kaldirip direk baglanti yaptim ve arac normale dondu. Sorun o sigortanin atmasiymis . Basiniza boyle bi durum geldiginde ilk once o 3 sigortaya bakim sigortalar devredisi kalacak sekilde uclardaki iki somunu birbirine temas ettirin ve 3 sigortadan hangismin bozuk oldugunu anlayin. Umarim bir gun bu skntiyi yasayan biri internette ararda bu yaziyi bulur ve sorunu cozer ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaqq -- 25 Şubat 2012; 0:27:10 >

• Helal olsun hocam,çok faydalı bir bilgi aslında.Benim başıma gelse,sağa çekip usta çağırırdım heralde
  • Sagol kardesim ;)
  • Teşekkürler ben de aynı sıkıntıyı yaşadığım hatta yol ortasında kaldım gidip kontrol ettim sıkıntımız aynıymış ama bi fark var benim ki 15 günde bir bu sorunu yapıp sonra yapmıyordu ama şu an kafam çok rahat iyi ki çözüldü :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.