Şimdi Ara

Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk 6 ay içerisinde pert olan sıfır km araçlar için sıfır km araç fiyatı verilir, bende de öyle olmuştu, fakat verdiğiniz para az ben bu aracı o fiyata alamıyorum tekrar diye ısrar ederseniz o zaman sıfır araç alıp veriyorlar.
  • önceden altı aya kadar sıfır araç veriyorlardı.Fakat mart sonunda sıfır aracıma kasko yaptırırken sordum.AK SİGORTA 12 aya kadar aracınız pert olursa sıfır araç fiyatı ödenecektir demişlerdi.
  • Hasar pert için yeterli gibi gözüküyor. Anadolu Sigorta %60 üstü kabul etmiyorsa tabi ki. (Geçen sene %50 idi) Dosyanızla ilgilenen kişiyi aramak yerine sık, sık ziyaret edin ve pert için ısrar edin. Aynı şirketten geçen sene bu zamanlarda pert işlemi ile paramı 23. gün temin etmiştim. Dediğim gibi işi telefonlara bırakmayın, varsa tanıdık sokun araya. Tekrar geçmiş olsun.
  • hocam araç aslında pertlik değil ama çıkan masraf pertlik ediyor aracı. ayrıca vites kutusunda arıza çıktıysa pert olsun . çünkü şanzıman başını çok ağrıtır ve ileride herhangi bir arızada kasko bunu karşılamaz. bir de servis derse ki bu kullanıcıdan kaynaklı tüm masraflar sana gelir. o sebepledir ki elinden geleni yap aracı perte çıkartır. ki eğer kaza dediğiniz gibiyse ve tutanağada öyle geçmişse suç karşı tarafındır ki bu aracın perte çıkmasını kolaylaştırır. kaldı ki daha yeni araç yazık günah değiştir.
    bu arada bu minibüsler taksiler böyle olduğu sürece korsana evet . hayatta hiçbir şeyin korsanını sevmedim aksine hep karşı çıktım. ama bunlar adam olmadığı sürece korsan taksiye evet diyorum. insanın malına canına yazık günah ya. hiç mi insafları yok bunların. neyse konu sapıtmasın.

• Arkadaşlar kusura bakmayın uzun süredir yazamıyorum foruma. Araç hasarlı durumdayken çekici ile izmire getirilmesini talep ettim ve araç şu an izmirde. Bunu istememin nedeni istanbuldaki servisin çıkardığı hasar listesinin bana çok şaibeli gelmesi. Rakam tam olarak 24874 TL ve sigorta servisle anlaşmalı olduğu için %15 indirim alıyormuş. Aracın perte çıkması için 21750 TL hasar gerekirken servisin indirimli rakamı 21150 TL çıktı. Aracın pert olması için 600 TL daha masraf gerekiyormuş ve sigorta pert etmedi. Fakat araç izmire geldiği için istanbuldaki expert in raporu düştü ve şu an yeni expert atanmasını bekliyoruz. İzmirdeki servis aracı aldığımız yer ve onlarda araçtaki hasarın pertlik kadar olmucağını tahmin ediyorlar. Bakalım bu hafta büyük ihtimalle izmirde geçicek. Sonuç belli olur olmaz hemen buraya yazmaya çalışacağım. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlar.

• umarım pert olur. Geçmiş olsun.
  • Çok geçmiş olsun.
  • 600 lira için insanları mağdur ediyorlar. İnşallah pert olur, yeni aracınıza kavuşursunuz. Pert olursa aynı araçtan mı alacaksınız, yoksa başka bir model düşünüyor musunuz?
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar bakalım bizde bekliyoruz inşallah pert olur diye. Hocam araç perte çıkarsa biraz bekleyip aynısından yada sport tourer almayı düşünüyorum. Ben aracı ilk ötv döneminde almıştım o yüzden şu anki fiyatı biraz pahalı geliyor. Onun düşmesini bekleyebilirim.
  • Pazartesi kampanya var bakalım, güzel indirimler bekliyoruz. Özellikle sport tourer ve scenic gibi ülkemizde tercih edilesi zor olan kasalara daha çok indirim yapılacak demişlerdi, hayırlısı olsun.
  • Geçmiş olsun kendi arabam gibi içim gitti, neyse ki cana birşey gelmedi, bu taksicilerden ben de nefret ediyorum tam katiller trafikte...
  • Bu araçta pert olmaz ise kasko yaptırmanın ne anlamı kaldı.Şahsen ben bu durumdaki araca hayatta binmem.Pert etmeyen kaskonun araç yapıldıktan sonra ikinci el hasarsız araçla bu aracın satılması durumunda dogacak farkıda karsılaması lazım.Yani aracı pert etmeyip yaptıracaksın eyvallah ama aradaki değer kaybı ne olacak.Bu kadar büyük hasarlı bir araç pert olmuyorsa motor bloğuna çekiçle dalanlara hak vermemek elde değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 31 Ekim 2009; 18:50:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korel

Arkadaşlar kusura bakmayın uzun süredir yazamıyorum foruma. Araç hasarlı durumdayken çekici ile izmire getirilmesini talep ettim ve araç şu an izmirde. Bunu istememin nedeni istanbuldaki servisin çıkardığı hasar listesinin bana çok şaibeli gelmesi. Rakam tam olarak 24874 TL ve sigorta servisle anlaşmalı olduğu için %15 indirim alıyormuş. Aracın perte çıkması için 21750 TL hasar gerekirken servisin indirimli rakamı 21150 TL çıktı. Aracın pert olması için 600 TL daha masraf gerekiyormuş ve sigorta pert etmedi. Fakat araç izmire geldiği için istanbuldaki expert in raporu düştü ve şu an yeni expert atanmasını bekliyoruz. İzmirdeki servis aracı aldığımız yer ve onlarda araçtaki hasarın pertlik kadar olmucağını tahmin ediyorlar. Bakalım bu hafta büyük ihtimalle izmirde geçicek. Sonuç belli olur olmaz hemen buraya yazmaya çalışacağım. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Oluyor öyle şeyler,özel servise çektirdiyseniz arabayı ustaya biraz para verin,perte çıkartırlar.

Bu şekilde kullanmanızı pek tavsiye etmem,çok geçmiş olsun.

• gecmıs olsun oncelıkle....

pert durumu servısın cıkaracagı masrafa baglı yuzde 40 ı gecerse masraf pert ıstedıgınız durumda cıkarırlar ılk senesınde olan aracın sıfırı veya muadıl bedelı verıldıgı dogru ancak bunun ıcınde polıcenızde bu kloz varmı yokmu onu ınceleyın bu genelde sıgorta sırketlerı tarafından konulmuyo ozel ıstege bırakılıyo yanı bılmeyenler aynı fıyata bu ımkandan yararlanmadan kasko yaptırmıs oluyolar.....

15 bın tl cıvarı hasar cıkarsa bence pert ıcın bastırın ayırca verdıgınız servıslede gorusun yanı sımdı 1o bını gecıcegı garantıyse pert ısteyecegınızı soyleyın ona gore onalrda bıseyler yapabılıyo.......

ayrıca tamır olmasınıda ıstersenız sıfırdan emın olun farkı olmuyo genede arac ıslem gordugu ıcın yeterlı montaj ıyı yapılmadıgında ılerleyen zamanlar bellı sıkıntılar olabılıyo daha erken ses gelmeler oynamalar gıbı ama buda bı ıhtımal....

kolay gelsin....
  • umarım aracınızı pert ederlerde yenisini alırsınız
  • Geçmiş olsun;

Aracınızın hasarı genelde kaporta üzerinde kozmetik kusurlar oluşturmuş. Aracın şase yada motorunda birşey çıkacağını sanmam. Yaptırılırsa da sorunsuz kullanılabilir duruma gelmesi çok büyük bir ihtimal, merak etmeyin.

Perte çıkarsa üstüne biraz ekleyerek yenisini alabilirsiniz tabi. Umarım perte çıkar da aklınıza takılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

gecmıs olsun oncelıkle....

pert durumu servısın cıkaracagı masrafa baglı yuzde 40 ı gecerse masraf pert ıstedıgınız durumda cıkarırlar ılk senesınde olan aracın sıfırı veya muadıl bedelı verıldıgı dogru ancak bunun ıcınde polıcenızde bu kloz varmı yokmu onu ınceleyın bu genelde sıgorta sırketlerı tarafından konulmuyo ozel ıstege bırakılıyo yanı bılmeyenler aynı fıyata bu ımkandan yararlanmadan kasko yaptırmıs oluyolar.....

15 bın tl cıvarı hasar cıkarsa bence pert ıcın bastırın ayırca verdıgınız servıslede gorusun yanı sımdı 1o bını gecıcegı garantıyse pert ısteyecegınızı soyleyın ona gore onalrda bıseyler yapabılıyo.......

ayrıca tamır olmasınıda ıstersenız sıfırdan emın olun farkı olmuyo genede arac ıslem gordugu ıcın yeterlı montaj ıyı yapılmadıgında ılerleyen zamanlar bellı sıkıntılar olabılıyo daha erken ses gelmeler oynamalar gıbı ama buda bı ıhtımal....

kolay gelsin....

Hocam sanırım benim sigorta şirketimde perte çıkması için gereken hasar %50 olması gerekiyor. Çünkü ilk expertizde zaten 21150 TL hasar çıkmıştı ve pert rakamına 600 TL kalmasına rağmen pert etmemişlerdi. Sigortamda bahsettiğiniz eskisi yerine yenisi klozu var. Şu an yeni ekspertizin sonucunu bekliyoruz. Konuyla ilgilenip ne yapmam konusunda bana yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim.

• Aracınızı servis güzelce yaparsa ve yaptıktan sonra tıkırtı , renk farkı ve parça aralıklarında orantısızlık gibi durumlar olmazsa belirttiğiniz süre kadar binin, hatta 2 katı kadar da binebilirsiniz.
  • Geçmişler olsun umarım lehinize sonuçlanır.
  • Hocam, araci servisler cok guzel yapiyorlar. Arac kesinlikle yeni gibi olacaktir. Benim de basima geldi ve 9500 TL masraf cikti. Araci aldiktan sonra cok bazir bir problem olmadi, olmuyor da..

Ancak aracimin degeri dustu, bir suru parcasi degisti. Saseye kadar giren bir hasarim yok ama oyle bakilmiyor. biliyorsun cizikten boya attirsan bile arac boyanmis ve enaz 2000 TL degeri dusmus oluyor.

tecrubeli ve senin gibi hassas biri olarak sana soylecegim sudur:

Aracinin pert olarak degerlendirilmesi elbette en iyi yol. Aklinda surekli orasi burasi degismis ve degeri (seninki icin tahmini 5000 TL asagisi olacaktir) dusmus bir araca binmenin rahatsizligindan kurtulursun (bana bazen rahatsizlik veriyor.) Aracimi satma fikrini ne zaman ortaya koysam, yarisi degismis araca kim para verir ya da en az 3000 altina satarsin diyorlar. Bizim memlekette maalesef gercek bu !!!! Ki benimki 2004 model, eski diyelim artik. Seninkisi ise daha cok yeni... Millet moralini bozacaktir.

Pert olmuyorsa da benimle ayni kaderi paylasacaksin. Cana gelmesin, mala gelsin demek cok kolay belki ama. Takmamak lazim, kendine su sozu alistir " Alt tarafi teneke parcasi, o gun orada senin o kazayi yapacagin yazilmis abiiii"... Allah daha baska bela vermesin.

Saygilar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.