Şimdi Ara

MEGANE MI COROLLA MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
10.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabiki de toyota ...

megane pek iyi araba deil arıza cıkarır ama toyotanın motoru sapasalamdır. kesinlikle toyota...
  • toyota....
  • japonya hatta uzakdoğu hatta asya....
  • Herşey donanım demek değil arkadaşlar. Megane donanımlı olabilir ama uzun vadede Corolla kadar sağlam değil. Yıllar geçtikçe, ekstra fark vererek aldığımız donanımlara yine para vererek tamir ettirmek ne kadar mantıklı? Örneğin benim arabamda sunroof yok ama Megane gibi sunroofu olacaksa hiç olmasın daha iyi. En azından içeri su almaz. Bunların dışında 2005-2006 model Meganın kapı kolları, vites topuzu, direksiyonu çok adi plastikten yapılmış. Çok kısa sürede deforme oluyor. Ben araba almayı düşünen arkadaşa şiddetle Corolla tavsiye ediyorum...
  • duygularıma tercüman olmuşsun.ben de acayip uyuz oluyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Megane : Yüksek sürüş posizyonuna bır turlu alısamadıgım şirket aracımız..

Cok uyuz oluyorum araca ama uyuz oldugum kadar da var yani...

Düşünme Corolla al..

• ya abi tabi ki de megane arabanın duruşu pinton a benziyo corolla ise sade yapısı var yarşın başında corolla geçer aam megane 5 dk sonra yakalar megane gibi uzun yol arabası varsa yorumlarınızı bekliyorum

MEGANE MI COROLLA MI

MEGANE MI COROLLA MI

MEGANE MI COROLLA MI

• corolla meganı kısa mesafede de uzun mesafede orta mesafede de virajlı virajsız yokuş aşağı yukarı geri geri herşekilde gecer asıl beni etkiliyen 5 viteste arac 6000 devirde iken bile tırmanmaya devam ediyo 6800 kadar vvt-i motor cok atik

meganın tipi hoşuma gitmiyo arıza durumlarını falan bilmiyorum ama megane şekil olarak cok hoş bi, arac değil (bana göre)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

quote:

Tip-Megane
    Konfor-Megane
    İç mekan-Megane
    Bagaj-Megane
    Donanım-Megane
    Yol tutuş-Megane
    Sorunsuzluk-Corolla
    Kalite-Corolla
    Performans-Megane
    Servis/Yedek parça-Megane
    EURO-NCAP-Megane

Fazla söze gerek yok...Her iki aracıda senelerce kullandım...Renault düşmanları ve Toyota fanatikleri tabiiki de corolla diyecektir...Eze Eze Megane...

ne fanatikligi kardesim???hemen çamur atmak ayıp oluyor ama.
    megane megane da megane.
    ne varmis su megane da da biz bilmiyormusuz?daha 8000 km dei aracin her tarafi takir tukur otuyor.
    yol tutus olarak evet corolladan ustundur.hangi performans da megane daha ustunmus allah askına?
    servis7yedek parça demişsiniz de corolla megane ın girdigi kadar servise girmez arkadasim.
    iç mekan da demişsiniz.
    goz var nizam var.megane ın bana hangi yerini oveceksiniz._?????sert plastikten yapilmiş on konsolunu mu ,
    kocaman kocaman anlamsiz dugmelerini mi?

euro naca demişsiniz de ,corollanın da 5 yildizi var.onden carpmada megane dan da daha ustun puanı var.

4 le 5 i karıştırma biri 4 biri 5...Arkadaşın sorduğu eski kasa corollalar ve de 4 yıldızları var...ayrıca çamur atma diyerek çamur atmakdan kaçınmayan biriside muhatıbım olamaz...

farketmez.eski corolla olsun.yine megane dan daha iyi.
    ben neyine çamur atayım megane ın .mal ortada.

tabii kaçmanın en guzel yolu boyle saçma bi şekilde muhattap almıyorum triplerine girmek.

kandırmayın kendinizi

gözü kapalı,son derece bilinçli sağdan soldan duyduğu dedikodulara göre karar veren yurdum insanı...şaşırmamak gerek aslında çamur attıktan sonra hala atmadım diyen kişilere sadece acımak yeterli...

tabii canım sağdan soldan duyuyorum ben.
    yaw komık hala dusurtuyorsun kendini yapma.megane ın iç kalitesi daha yuksek diyor
    bizim omrumuz o arabların içlerinde geciyor arkadasim.
    acınacak biri varsa,var olmayan kaliteyi varmiş gibi kendince polyanna cılık oynayanlardır.

donun gercek dunyaya.

• Başlı başına düşünüldüğünde kesinlikle kötü bir araç denemez megane a.Ama rakipleri ile kıyaslandığında özellikle iç mekana gösterilen özenin de daha düşük olduğu muhakkak.Buna yok demek saçmalık olur.Yoksa tasarım olarak falan ben beğeniyorum megane'ı
  • ok gryman kardeş bn snı anladım ya dedıım gıbı gorecelı kavram bana corolla guzel gelmez sana ole gelır tmm bn megane kaliteli demiorum yada corolla kalitesiz aynı sınıfın aracı bunlar zaten cok bı fark olmaz ama goruntu olarak megane nınkını daha güzel buluorum snde corollayı bulabılırsın asla karışamaz kımse saygılar
  • corolla alın çok sorunsuz... ya da hiç araba almayın sorununuz da olmasın. Toyotanın sorunsuzluk muhabbeti kabak tadı vermeye başladı. "toyota... o varsa sorun yok"
  • Aslında buradan toyotanın çok güzel bir pazarlama stratejisi izlediği sonucunu çıkarabiliriz. Özellikle "aman arabam hiç bozulmasın bana hiç masraf açmasın" zihniyetinde olan ülkemiz insanları için. Toyota reklamlarında sorunsuzluk vurgusu yapılıyor, renault reklamlarında ise güvenlik... Tabii ülkemizde birinci şık daha ön planda.
  • Gecenin bu vakti aklıma geldi bir google fight yapayım dedim renault ve toyota sorunları hakkında. Anahtar sözcük "toyota problem" ve "renault problem"

1-Toyota problem: toyota problem için yaklaşık 1.070.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,25 saniye)
    2-renault problem: renault problem için yaklaşık 674.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,04 saniye)

"problem" yerine "problems" yazınca da sonuç çok değişmiyor.

1-toyota problems için yaklaşık 828.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,32 saniye)
    2- renault problems için yaklaşık 636.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,32 saniye)

Tabii ki bu sonuçlar birşey kanıtlamıyor farkındayım. Aynen toyota'nın sorunsuz imajının birşey kanıtlamadığı gibi. Sadece canım sıkıldı bir deneneyim dedim.

• Bu olay sarmaya başladı google da "toyota problems" yazınca ilk çıkan sitenin adına bakın
  • toyota yılda yaklaşık 9 milyon satıyor.ya renault. çok saçma bişey olmuş bu google meselesi
  • Google fight'ın birşey kanıtlamadığını söylemiştim. Sadece sorunsuz dendiğini ama her araç gibi onun da sorunları olabileceğini gösterdim...

Ona bakılırsa megane da Türkiye'de kaç yıl en çok satılan araçtı ama bunu göz önünde bulundurmuyorsunuz megane'a sorunlu derken, toyotaya gelince 9 milyon sattı diyorsunuz

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 31 Mart 2008; 11:48:57 >
  • 9 milyonnnnnn der rebell 10000 -20000 değil megane kac ülkede satılıyomus avrupa dışında toyota heryerde satılıyo google dan aratırsan olacağı bu türkiyede bakcağın yer şikayetar.com a bakcaksın ordan veri alcaksın ben 3 kasa corolla kullandım 1995 2001 2006 hiçbirinden bi sıkıntım olmadı ben yaşantılarımdan örnek veriyorum megane dan daha sorunsuz olacağı kesin

araclar sorun cıkarabilir önemli olan kronik sorunları olmaması, toyota nın şikayetleri hep aynıdır tıkırtı geliyo ses alıyo. v.ss bunlar sorun bile değil bence onun dışında heryerindede sorun cıkabilir kul yapıyo bunları ama toyotanın üretim kalitesi cok yüksek adamlar sorunsuzluk sıfatını 1 yılda kazanmadıki geömişten günümüze gelen bi sıfat
  • quote:

Orjinalden alıntı: selim82

9 milyonnnnnn der rebell 10000 -20000 değil megane kac ülkede satılıyomus avrupa dışında toyota heryerde satılıyo google dan aratırsan olacağı bu türkiyede bakcağın yer şikayetar.com a bakcaksın ordan veri alcaksın ben 3 kasa corolla kullandım 1995 2001 2006 hiçbirinden bi sıkıntım olmadı ben yaşantılarımdan örnek veriyorum megane dan daha sorunsuz olacağı kesin

araclar sorun cıkarabilir önemli olan kronik sorunları olmaması, toyota nın şikayetleri hep aynıdır tıkırtı geliyo ses alıyo. v.ss bunlar sorun bile değil bence onun dışında heryerindede sorun cıkabilir kul yapıyo bunları ama toyotanın üretim kalitesi cok yüksek adamlar sorunsuzluk sıfatını 1 yılda kazanmadıki geömişten günümüze gelen bi sıfat

Atladığın bir nokta var, şikayetvar.com a bakınca dünya genelince 9 milyon toyotanın sorunlarını görmiyorsun, yılda 25 bin satan meganın ya da 8-10 bin satan corollanın sorunlarını görüyorsun. Aslında benim demek istediğimi sen kendin söylemişsin, bana şikayetvara bakın orada meganın sorunları var diyosunuz, e tabi olacak en çok satan araç bu yüzden sorunlar karşılaşabilecek insan sayısı da en çok.

Evet araçlar sorun çıkarabilir bu noktada hemfikiriz. Ama benim katılmadığım ve artık her konuda görmekten bıktığım "sorunsuz" iddiası. Yav tamam hadi diğer araçlardan az sorun çıkarsın, hatta hiç çıkarmasın, bakım da yapma yağ da koyma hatta benzin de koyma gitsin sonsuza kadar. Ama bunu her yerde her araçla karşılaştırma yaparken kullanmayın artık yeter yav!

• bak yukarda yazdım 95 model xli 2001 model vvt-i 2006 model vvti corolla kullandım 95 model olanı sattık bu yılın basında hiç problem cıkarmadı hiçbiri bu toyota problem cıkarmaz demek anlamına gelmiyor tabiki ama yok dreksiyon kutusu ,şanızmanı baskı balata yemesi v.s gibi kronik sorunlar olmuyo en azından ihitmal olarak ele alırsan arıza yapma ihtimali daha az tek kronik sorunu tıkırtıdır oda türkiye yolarında normal bence
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.