Şimdi Ara

MEGANE MI COROLLA MI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
10.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: -Hakan-

siyah bir megane'ın agarlıgı corolla da olabilir mi.. megane tabiki

işte bu yüzden satıo bu araba taş gibi tipi var tmm yol tutuşu cok ii deil ama dışardan resmen yola oturuo gibi görünüo ve o oturaklılık bnce sınıfındaki dier araçlarda dışardan bakıldığında yok full leri yani 205 lastik tabanlı olanları çok ii görünüolar
  • ozzie adını bilmiyorum ama seni tuttum dostum..adam gibi adamsın vesselam..h
  • Tip olarak sedan kasalarda kesinlikle megan daha oturaklı daha güzel ve göze hitap ediyor. Fakat hb kasalara gelince durum değişiyor corolla'nın hb kasası çok sportif göze hitap eden albenisi olan bakınca insanı bidaha baktıran bir tipi varken meganeII hb ise bakınca çirkin ördek yavrusu görüntüsü veren saçma sapan birşey olarak görünüyor. Ben yinede tercihimi kesinlikle corolladan yana kullanırım. Renault araçlarım oldu kullanırken hiç yüzüm gülmedi sadece satarken yüzümü güldürdü.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

ozzie adını bilmiyorum ama seni tuttum dostum..adam gibi adamsın vesselam..h

eyw. kardeş adım ozan bnde snn için aynı şeyleri düşünüorum kardeş harbi snde mantıklı konuşuosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

ozzie adını bilmiyorum ama seni tuttum dostum..adam gibi adamsın vesselam..h

eyw. kardeş adım ozan bnde snn için aynı şeyleri düşünüorum kardeş harbi snde mantıklı konuşuosun

memnun oldum ozan kardeş bende sami..

• quote:

quote:

işte bu yüzden satıo bu araba taş gibi tipi var tmm yol tutuşu cok ii deil ama dışardan resmen yola oturuo gibi görünüo ve o oturaklılık bnce sınıfındaki dier araçlarda dışardan bakıldığında yok full leri yani 205 lastik tabanlı olanları çok ii görünüolar

sizin icin kriter bir aracin rengi ve uzaktan bakildiginda oturakli gozukmesi mi. ilginc.

kendiniz soylemissiniz yol tutusu iyi degil diye. ki bende her iki araci test etmis birisi olarak size bu konuda katiliyorum.

• insanın aracına baktıgında oturaklı, devasa, yola yapışmış gibi görünmesi araba alırken nası bi kriter olmaz bunun nesi ilginç
    quote:

Orjinalden alıntı: [cLone]::

quote:

quote:

sizin icin kriter bir aracin rengi ve uzaktan bakildiginda oturakli gozukmesi mi. ilginc.

kendiniz soylemissiniz yol tutusu iyi degil diye. ki bende her iki araci test etmis birisi olarak size bu konuda katiliyorum.

• ha bide yol tutuşu ii değil derken bi astra focus kadar yol tutmaz demeye çalışmıştım yoksa corolladan iidir yol tutuşu bnde ikisinide kullandım
  • tamam size hak veriyorum megane sedan gorunum itibariyle oturakli duruyor, bir albea gibi leylek misali gorunmuyor ancak.

imzanizdaki aracin 2005 olanini bizzat denedim. (1.5 dci 80hp) araba 170 den sonra resmen beni birak artik dedi. 150 yi gecene kadar zaten epey bekledim, 170 den sonrasinida ben basmak istemedim. ilk kriter arac benim degildi, 2. kriter ise arac bana guven vermiyordu.

oysaki eski kasa corolla 200 e banamisin demedi, onada benzini tuketmeye gonlum el vermedi.

demem o ki bende her ikisini denedim ancak once corolla, daha sonra megane diyorum.

aracinizi iyi gunlerde kullanin, allah kaza bela vermesin.
    iyi aksamlar.
  • arkadaşım meganın 80 hp liğin zaten fabrika son hızı 170 bundan fazla yapacak değil motoru ve beygiri sonuçta ortada
    yol tutuşunda dediğin gibi bir olumsuzluk yok ne zamandan beri kullanıyorum yolu iyi tutuyor zaten süspansiyonlarından kimse şimdiye kadar şikayetçi olmadi 205-55-16 lastiklerde yola yapışmasını daha iyi sağlıyor
    corolla kullanmadığım için bir şey diyemiceğim
  • fabrika verisine bakarsak hicbir araba gitmez gorunur.

megane hizli degil demiyorum, 1.5 motora o hiz fazla bile. hatta o hiz bile fazla oldugu icin guven vermiyordu demek istiyorum.
    megane nin o kalibi su anda yeni jenerasyon bircok arabada bile yok. ancak renault olusundan mi bilinmez, bana birturlu guven vermiyor.

saygilar.
  • Olmayan parça arıza yapmaz :) Megane sağ ön koltuğa oturdum mu kafamı el tutamağına çarpmaktan bir hal oluyorum.
  • saol kardeş arabam hakkındaki ii dileklerin için ama hocam sonuçta corolladaki de 1.4 d-4d motor yani bn onunda o kadar gitceni düşünmüorum yani bn denemedim en azından o kadar süratide yine
    megane la başa baş gider die düşünüorum
    quote:

tamam size hak veriyorum megane sedan gorunum itibariyle oturakli duruyor, bir albea gibi leylek misali gorunmuyor ancak.

imzanizdaki aracin 2005 olanini bizzat denedim. (1.5 dci 80hp) araba 170 den sonra resmen beni birak artik dedi. 150 yi gecene kadar zaten epey bekledim, 170 den sonrasinida ben basmak istemedim. ilk kriter arac benim degildi, 2. kriter ise arac bana guven vermiyordu.

oysaki eski kasa corolla 200 e banamisin demedi, onada benzini tuketmeye gonlum el vermedi.

demem o ki bende her ikisini denedim ancak once corolla, daha sonra megane diyorum.

aracinizi iyi gunlerde kullanin, allah kaza bela vermesin.
    iyi aksamlar.

• quote:

saol kardeş arabam hakkındaki ii dileklerin için ama hocam sonuçta corolladaki de 1.4 d-4d motor yani bn onunda o kadar gitceni düşünmüorum yani bn denemedim en azından o kadar süratide yine

ne demek kardes, sonucta o senin aracin ve senin alin terin. yersiz cumleler ile ortami gerip insan kalbi kiracagima, sessiz kalirim daha iyi.

ben 2000 model corolla terra 1.6 16v 110hp lik olanini, megane 2 1.6 16v 110hp ve megane 2 1.5 dci 80 hp lik olanini denedim. yani corolla 1.4d4d olanini hic deneme firsatim olmadi. denediklerim arasindan soyleyebilirim ki, corolla icin tutulmayan kasa demelerine ragmen, milletin sacma sapan yorumlarini yalanlarcasina corolla her yonuyle kalitesini gosterdi. hem performansli hem de konforluydu.

diyorum ya bindigim megane en full olaniydi ve buna ragmen konfor bulamadim, buna ragmen donanimlarini randimanli kullanamadim.

corolla 1.4 d4d hic aklimda yoktu ama az once teknik verilerine baktim;

megane 1.5 80/4000
    corolla 1.4 90/3800

megane 171 km
    corolla 175 km

megane 0-100 14.5sn
    corolla 0-100 12sn

megane s.ici 5.7lt
    corolla s.ici 5.8lt

megane en uygun fiyat 41,012 YTL
    corolla en uygun fiyat 40,450 YTL

veriler ve fiyatlar her iki modelin internet adresinden alinmistir. simdi bu sekilde dusunursek corolla almak daha mantikli duruyor. ayrica corollanin dizelinin de sessiz oldugunu ekstra olarak eklersek, daha cazip duruyor.

iyi aksamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

toyota corolla varken megane ın yüzüne bakmazdım ben :)
  • toyota......
  • yaklaşık 3 senedir corolla kullnıyom ve hiç şikayetim olmadı..
  • bir yakınım corola aldı 2008 de elegance yani full+mmt vtesiyle aracı aldım 200 km yol yaptım otomatikte sevmedim ama triptronikte cok harkiaydı ozelliklede direksyiondan vites secenegi cok guzel aracın hızlanmasıda 11 snydi 125 hpyi aktarıyordu yola arac.konfor da guzeldi.ancak direksiyon tepkileri cok sertti az bişiyde savurma gibi yapıyordu yada ben alısık değildim ondan sonrasında ise yakıt derdim oldu:)) benzin bitiyordu yolda kalacaktım az kalsnn:)
  • ok annadım hocam zaten 1.4 200 e rahat ulaşamaz die düşünmüştüm bnde saygılı yorumalrın tekrar teşekkürler
    quote:

quote:

saol kardeş arabam hakkındaki ii dileklerin için ama hocam sonuçta corolladaki de 1.4 d-4d motor yani bn onunda o kadar gitceni düşünmüorum yani bn denemedim en azından o kadar süratide yine

ne demek kardes, sonucta o senin aracin ve senin alin terin. yersiz cumleler ile ortami gerip insan kalbi kiracagima, sessiz kalirim daha iyi.

ben 2000 model corolla terra 1.6 16v 110hp lik olanini, megane 2 1.6 16v 110hp ve megane 2 1.5 dci 80 hp lik olanini denedim. yani corolla 1.4d4d olanini hic deneme firsatim olmadi. denediklerim arasindan soyleyebilirim ki, corolla icin tutulmayan kasa demelerine ragmen, milletin sacma sapan yorumlarini yalanlarcasina corolla her yonuyle kalitesini gosterdi. hem performansli hem de konforluydu.

diyorum ya bindigim megane en full olaniydi ve buna ragmen konfor bulamadim, buna ragmen donanimlarini randimanli kullanamadim.

corolla 1.4 d4d hic aklimda yoktu ama az once teknik verilerine baktim;

megane 1.5 80/4000
    corolla 1.4 90/3800

megane 171 km
    corolla 175 km

megane 0-100 14.5sn
    corolla 0-100 12sn

megane s.ici 5.7lt
    corolla s.ici 5.8lt

megane en uygun fiyat 41,012 YTL
    corolla en uygun fiyat 40,450 YTL

veriler ve fiyatlar her iki modelin internet adresinden alinmistir. simdi bu sekilde dusunursek corolla almak daha mantikli duruyor. ayrica corollanin dizelinin de sessiz oldugunu ekstra olarak eklersek, daha cazip duruyor.

iyi aksamlar.

• Merhaba arkadaşlar.. MAzda Corolla ve megane kulanan ve bunlarla yol yapan bir kullanıcı olarak
    en iyi mazda tabiki..
    ama corolla asla meganeye yetişemez.. corollanın megane de n daha çevik olduğunu idda eden arkadaşlar lütfen bir corollanın forumuna baksınlar.. herkes yokuşlarda kalkmadığından bahsediyor bu arabalar için.. Renaultun en çok tutulmasının sebebi yukarıdaki etkenlerden daha fazla önemli olan bir etken daha varki oda Sınıfının en az yakan otomobili olması.. Performans arıyorsanız, megane nin 2.0 larını alacaksınız.. ozaman tamam.. ancak sınıfındaki araçların neredeyse tamamı küçük motor kullanıyorlar, ancak bunların arasında yine en seri olanı megane.. Koltuğunda yükseklik ayarı olmadığını yazmış bir vatandaş.. bir kolla kriko gibi bir kaç kez aşağı yukarı yaparak yüksekliği ayalanıyo.. ama tavan hakkaten basık koltuk en yukarıda iken bende kafamı sürekli tavana vuruyorum.. ancak 2003 yılında ilk çıktığından beri meganeleri iyi takip eden, corollayıda, her sene çıkarttığı modelini test etme imkanı bulmuş ve şuanda da 2008 model DCi 100 privilage modeline sahip birisi olarak (ki bizde bitek bu araç yok birçok araç var.. ) yol tutuşu ile ilgili burda yazılanlara kesinlikle katılmıyorum.. o corollanın yumurta kasalarının yol tutuşunun megane den daha iyi olduğunu bir çocuğa söyleseniz çocuk bile güler.. bir kere araç 140 - geçtikten sora direksiyon kafasına göre dolaşıyor.. neyi güven vermiş ben anlayamadım.. 180 yaparsınız toyotanın yumurta kasası ile ama yüreğiniz elinizde.. megane de ise elektrik takviyeli direksiyon sayesinde 200 le gitseniz bile araca sanki 90 -100 le gidiyormuşsunuz gibi hükmedebiliyorsunuz.. ben daha yeni 1 ay önce ,dediğim araçla suriye ye gittim.. ankaraya kadar 180 in altına hiç inmedim yolum uzun die bastım allah ne verdiyse.200 ü problemsiz olarak görüyor 220 yi de biraz zorlayınca yapıyor 2 saat 25 dakika sürdü kurtköy Opet ile ankara gişeler..
    burdan ümraniye kozyatağı arası sürat denemesi ile araçları test edemezsiniz..(hem orası yokuş aşağı bizim ısuzular bile 130 yapıyo orda:):[D]) corolla da ise.. aman allahım o kasa için söylüyorum.. 140 ı geçtikten sora rüzgar veya otobüs gelmesin die dua ediyorsunuz.. Benim aracımda esp yok.. buna rağmen 10 numara etmesede viraj alışları 7-8 eder.. Bakın ankaraya o süratle gittim.. ondan sorada pozantıya kadar 100 -120 civarında hızla gittim.. pozantıya gelince otobana tekrar girdim ve antep e kadar 180 -200 (sadece 35 km lik rampada 150 - 160 ile çıktım inişte de yine o virajlara rağmen 140-160 arası indirm) adana da 20 YTL lik daha mazot aldım sorada antep e kadar mazot almadım.. yani toplamda 174 YTL likl mazot ile 1170 Km yol yaptım. o sürate rağmen.. bakın 35 km lik duraksız rampa boyunca hiç hızını kaybetmeden 150 -160 ile tırmandı.. o motorun verebileceği en iyi güç..
    ben işim gereği dolaşıyorum.. pek sevmem antepi ama antebe çok gittiğim olmuştur.. orda reno fırtınası esmektedir.. ve antepliler çok çalışkan bir millettir.. araçlarının 1-2 yaşındakisi en az 150 - 200 .000 i devirmiş oluyor.. hiç corolla göremezsiniz.. burda sende 10.000 - 20.000 Km yapıpta araç mukayesesi yapmayın lütfen.. tiacri taksilere bakın istanbulda.. toyoya çok görürsünüz(yumurrta kasa hiç yoktur zatende) ama bakın renaultun alt segmen arabası clio bile toyotadan fazladır.. fiyattan dolayımı?? hayır clionun fiyatı neredeyse corollanın ikinci elde bahsediyorum fiyatına daha yakındır.. ama Clio bile toyotadan daha sağlamdır.. ayrıca yakıt konusunda da daha avantajlıdır..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.