Bunu daha öncede belirtmiştim ama ayrı bir konu açayım dedim. Aracım 37.000 kmde dizel. Yol bilgisayarında bazı degerler % 10 eksik gösteriyor.
Tüketilen yakıt : 49.00 lt gosteriyordu. Depoyu tekrar fulledim 55.5 litre aldı. Ortalama yakıt : 4.3 lt gosteriyordu. Hesaplarıma gore 4.9 lt ortalama çıkıyor.
Aklınızda olsun hesabınızı yaparken %10 a gore (hatta biraz daha fazla) hesabınızı yapın.
Sizlerde yol bilgisayarı değerlerini ölçdüyseniz benimki kadar fark oluyormu. Genelde uzun yolda daha fazla fark oluyor. Şehir içi %10 altına iniyor bu fark.
Herkesin geçmiş baryarmını kutluyorum. Saygılar.
İLGİNC AMA BENCE O SUNDAN OLUYOR OLABILIR
MUHTEMELEN DIKKAT ETMISSINIZDIR BENZIN LAMBASI YANDIGI ZAMAN YOL BILGISAYAR VERILERI CALISMIYOR AMA ARABADA 5 VEYA 6 LT YAKIT KALMIS OLUYOR ONLARI HESAP EDIYORMU ACABA ?
Yol bilgisayarı yanmadanda aynı hesabı veriyor. Yandığında ayrıca dikkat ettim ortalama değeri değişiyor ve tüketilen yakıt miktarı değşiiyor. Yani hesaplamasını yine yapıyor.
Bayram tatilinde imzamdaki araç ile Ankara-Giresun seyahati yaptım. 630 km. mesafede ortalama 6.0/lt tüketim vardı. Ortalama Hız 85 km. Tüketim sizce normal mi? bana fazla geldi...
Aracın rodaj kmsi(3000) tamamsa fazla yok değilse normal.Otomatik vites farkını unutma.
quote:
Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL
Aracın rodaj kmsi(3000) tamamsa fazla yok değilse normal.Otomatik vites farkını unutma.
3000 km yi yeni doldurdu. dci'lerde rodaj 6.000 miş:( Ama, şehiriçinde (gerçi şehirdışı sayılır, Ankara havaalanı yolu üzerinde kullanıyorum) 5.5 km ortalama:)
bence tüketim fazla. Ben rodaj zamanı 4.8 üzerine çıkmamıştım.
Ben lastiğe bağlıyorum. Lassa Snowways aldım. Yol tutuşu ve karda performansı güzel.. Ama yakıtta farketti sanırım...
quote:
Orjinalden alıntı: unsal28
Bayram tatilinde imzamdaki araç ile Ankara-Giresun seyahati yaptım. 630 km. mesafede ortalama 6.0/lt tüketim vardı. Ortalama Hız 85 km. Tüketim sizce normal mi? bana fazla geldi...
TÜKETİM BENCE FAZLA BİZ ARKADAŞIM 80 BEYGİR 1.5 DCİ MEGANESİYLE(2006) 4.0 ORTALAMA İLE KIRIKKALE ANKARA GİDİP GELİYORUZ SÜRETTE 90- 100 ARASI ARAÇTA 3 KİŞİYİZ...
İlginç olanı uzunyola göre şehiriçinde daha az yakıyor
quote:
Orjinalden alıntı: pulpa
quote:
Orjinalden alıntı: unsal28
TÜKETİM BENCE FAZLA BİZ ARKADAŞIM 80 BEYGİR 1.5 DCİ MEGANESİYLE(2006) 4.0 ORTALAMA İLE KIRIKKALE ANKARA GİDİP GELİYORUZ SÜRETTE 90- 100 ARASI ARAÇTA 3 KİŞİYİZ...
sonuçta bilgisayar insan zekasının yerini tutamazbiraz sapma olması normaldir
ewt bıraz az gosterıyor ama yararlı
arkadaşlar megane 2 1.5 dci 85 hp 2010 aracım var. anlık tüketim verisi görünmüyor. geçen hafta mazot filtresini değiştirmiştim. filtre kutusunun üstünde 100 beygirlik yazıyordu. parçacıya sordum benimki 85 lik sorun olmasın sonra diye hepsi için aynı dedi bunlar. her neyse sonra bir ustaya taktırdık. ondan sonra anlık tüketim kayboldu. ama diğer bilgilerde sıkıntı yok. bu sorunun kaynağı nedir merak ediyorum. birde ortalama tüketim de 8 litre gösteriyor :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme