Şimdi Ara

Fiat punto uzun yol yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen yardım edebilir misiniz?
    Fiat 1.4 8v fire active motorlu bir punto aldım pop-star diye geçen paketi sanırım. 2013 model 59binde. Ancak uzun yolda kullanıyorum ben arabayı ve günde 200km yol yapıyorum. Aldığımdan beri ortalama yakıt tüketimim göstergede 6.3 gösteriyor ancak benzinlikte 7 litre olduğunu görüyorum. Zaten araç 110 ile giderken 3500 devir çeviriyor ne yapacağım bilmiyorum kafayı yemek üzereyim. Bu punto sürücülerinin hepsinin mi böyle yakıtı yoksa benim araçta mı bir şey var? LPG taktırsam değer mi taktırmaya. Yardım eder misiniz lütfen.

• Aldığınızda değerleri sıfırladınız mı?

200 km yapıyorsanız ve Aracı 2 seneden fazla kullanacaksanız lpg taktırmalısınız. Nacizane tavsiye
  • 365 günün 300 gününde 200 km yol yapıyorsan tabiki lpg taktır. Ya da 100 km ilerde yaşamalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive1

Aldığınızda değerleri sıfırladınız mı?

200 km yapıyorsanız ve Aracı 2 seneden fazla kullanacaksanız lpg taktırmalısınız. Nacizane tavsiye
    Evet hocam alır almaz sıfırladım değerleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

365 günün 300 gününde 200 km yol yapıyorsan tabiki lpg taktır. Ya da 100 km ilerde yaşamalısın.
    İşte hocam işe gidip geliyorum haftanın 5 günü devam :)
  • uzun yolda kullanacaksanız yanlış bir seçim. O arabanın sanzimani kısa olduğundan sehirdisi cok yakar. Lpg taktirin kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musluk Suyuu

uzun yolda kullanacaksanız yanlış bir seçim. O arabanın sanzimani kısa olduğundan sehirdisi cok yakar. Lpg taktirin kesinlikle
    Peki hocam uzun yol için uygun bir araba alsam ona lpg taktırsam daha fazla kar ederim değil mi? yani sizce arabayı değiştirmeli miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapgankaan

Peki hocam uzun yol için uygun bir araba alsam ona lpg taktırsam daha fazla kar ederim değil mi? yani sizce arabayı değiştirmeli miyim?

Alıntıları Göster
    Bence 2000 motorlu bir araca bak eğer benzinli kullanacaksan, ama kafam rahat olsun diyorsan en iyisi dizel uzun yolda. Şöyle örnek vereyim bende Laguna 1 var 1.8 16v 2000 model benzinli/lpgli. Tatile gittik 4 arkadaş. 4 şehiriçi dahil olmak üzere 1631 km ye 602 TL yakmış. 3,20 den aşağı LPG alamdık. Bazı yerlerde mecburen 3,54 TL den LPG nin litresini aldık. Ona rağmen full bagaj 4 kişi 30 kuruş yaktı. D segment araba sen hesap et artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: cebrail.bsrn

Bence 2000 motorlu bir araca bak eğer benzinli kullanacaksan, ama kafam rahat olsun diyorsan en iyisi dizel uzun yolda. Şöyle örnek vereyim bende Laguna 1 var 1.8 16v 2000 model benzinli/lpgli. Tatile gittik 4 arkadaş. 4 şehiriçi dahil olmak üzere 1631 km ye 602 TL yakmış. 3,20 den aşağı LPG alamdık. Bazı yerlerde mecburen 3,54 TL den LPG nin litresini aldık. Ona rağmen full bagaj 4 kişi 30 kuruş yaktı. D segment araba sen hesap et artık.

Alıntıları Göster
    Güzelmiş gayet yolculukta ortalama hızınız kaçtı?

• kapgankaan K kullanıcısına yanıt
    200*5 haftada 1000 km. 100 kilometrede 40 tl benzin yaksan iyi ihtimalle haftada 400 tl ayda 1600 tl. Firma sanırım böyle bir yol masrafı karşılamaz. Lpg taktırsan ayda 800-900 tl ye denk gelir.

Lpg bile olsa eğer mecbur değilseniz farklı bir yöntem bulmada fayda var
  • 5 sene 1.3 mj punto kullandıktan sonra, 1.4 77 fire punto aldım. uzun yol için kesinlikle yanlış seçim. Şehir içinde ise yeterli geliyor(stadart kullanımda).

1.3 dizel 75 veya 90lık(90lık daha iyi olur)
    105 lik multiair
    120 lik tjet almanız daha mantıklı olurdu.

şubat ayında aldım aracu, ilk hafta lpg taktırdım. km' de benzin ile ortalama 16-19 krş arası kazanç sağlıyor.

aracı aldığımdan bu yana 8bin küsür km yaptım. basit bi hesapla 8000 x 0,17 krş = 1360 tl kazancım var ve kiti 1650 tl ye taktırdım.
    Bu arabada öyle gösterge yok ancak otobanda Urfa dan maraşa gelene kadar 130 altına düşmedik Samsun'a gelene kadar da 120 civarı kullandık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

5 sene 1.3 mj punto kullandıktan sonra, 1.4 77 fire punto aldım. uzun yol için kesinlikle yanlış seçim. Şehir içinde ise yeterli geliyor(stadart kullanımda).

1.3 dizel 75 veya 90lık(90lık daha iyi olur)
    105 lik multiair
    120 lik tjet almanız daha mantıklı olurdu.

şubat ayında aldım aracu, ilk hafta lpg taktırdım. km' de benzin ile ortalama 16-19 krş arası kazanç sağlıyor.

aracı aldığımdan bu yana 8bin küsür km yaptım. basit bi hesapla 8000 x 0,17 krş = 1360 tl kazancım var ve kiti 1650 tl ye taktırdım.
    Hangi marka taktırdınız hocam ve hangi kitini?
    Atiker atikfast modelini taktırdım(odb' siz olan model) ve simit tank 45 lt olması lazım.
    Obd li olanla 300-400 arası bir fark vardı sanırım.
  • 1.4 tjet punto kullanıyorum. Uzun yolda 140-200 arası gidersem 7 litre 100-120 gidersem 5.5 litre civarı tüketiyor. Şehir içinde de ortalama hız 22km ile 7.5/8.5 arası tüketiyor. Benim yol bilgisayarı virgülüne kadar doğru gösteriyor. Pompa ile hep aynı çıkıyor. Bana çok dokunmuyor şehir içinde kullanıyorum genelde. Lpg taktırmayı da düşünmüyorum kaliteli kit nerden baksan 4 bin lira. Lpg nin kendi arızaları da olacak diye uğraşmak istemiyorum. Senin durumunda günde 200 kilometre için benzinli araç kullanmak delilik. Dizel de kurtarmaz senin tek çaren lpgli 1.0/1.2 bir araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

1.4 tjet punto kullanıyorum. Uzun yolda 140-200 arası gidersem 7 litre 100-120 gidersem 5.5 litre civarı tüketiyor. Şehir içinde de ortalama hız 22km ile 7.5/8.5 arası tüketiyor. Benim yol bilgisayarı virgülüne kadar doğru gösteriyor. Pompa ile hep aynı çıkıyor. Bana çok dokunmuyor şehir içinde kullanıyorum genelde. Lpg taktırmayı da düşünmüyorum kaliteli kit nerden baksan 4 bin lira. Lpg nin kendi arızaları da olacak diye uğraşmak istemiyorum. Senin durumunda günde 200 kilometre için benzinli araç kullanmak delilik. Dizel de kurtarmaz senin tek çaren lpgli 1.0/1.2 bir araba.
    Buna lpg taksam da olmaz diyorsun yani hocam başka bir araba alayım? Bu arada benim için 110-120 gibi hızlarda 2bin devir çevirebilecek bir benzinli en ideali olmaz mı?

• fabia 1.2, atiker lpg var. uzun yolda 25 kuruş yakıyor. motor küçükse 110 km hızda devrin 3500 olması normal. bende de o civar.
    fakat benzinde kullanınca gerçekten bariz bir performans farkı var, hissediliyor.
  • Bende de vardı otomatik versiyonu, uzun yolda 90-100 çok ekonomikti. LPG düşündüm ama zaten bagaj ufacık bir de lpg taktırsam hiç bagaj kalmayacaktı. Stepne yerine de ben uygun görmedim, stepne lazım, olmayınca rahat edemiyorum.

yüksek hızda düşük devir ekonomi istiyorsanız 2 alternatif var, yüksek haicmli benzinli motor ya da dizel motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 22 Temmuz 2019; 17:41:0 >
  • Punto 1.4 8v için uzun yolda 7Lt fazla değil mi? Aracın sınırlarını zorlayarak, yüksek hızlarda kullanıyorsunuz herhalde...

Clio4 1.2 benzinli, uzun yol ort. 100km hız 5 - 5.5 arası değerleri görüyorum.

En son Tekirdağ - İstanbul And. yakasına geçtim. 5.3 gösteriyordu yol bilgisayarı...
    Buna lpg taktırsan olur olmasına da süratli gidersen yine ekonomisi kalmıyor. O kadar düşük devirde yüksek hızda gidecek arabalar var 8-9 ileri şanzımanı olan modellere bakacaksın o zaman. Benzinde o dediğin çok zor. Bak sana bir öneri sunayım Peugeottaki 1.4 hdi motorlar inanılmaz az yakar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.