Şimdi Ara

Megapiksel mi Optik Zoom mu Daha Önemli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi megapikselden başlayalım ..

Megapiksel bir fotoğrafa ait bilgi sayısının fazlalığını belirtmekte .. Megapiksel ne kadar fazlaysa ayrıntı ve detay o kadar artar .. Megapikselin önemi fotoğraftaki özellikle arka nesneleri yakınlaştırınca anlaşılır ..

Onun için özellikle telefonlarda 808 Pureview ve 1020 bu işte en iyisi .. Çözünürlüğü inanılmaz biçimde artıran cihazlar ..

Optik Lens'in önemi ise diyafram açıklığı , ışığı toplama alanı , yapılan zoom gibi şeyleri belirler .. Yani ilk bakışta zoomun yaratacağı fark çok daha fazla ..

12 MP'lik Iphone X 20.7 MP'lik Xperialara bu yüzden fark atmakta ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olaya başka bir açıdan bakalım birde, Bahsettiğin X modeli Nokia N8 kadar detay verebiliyormu merak ettim, Dinamik aralık vb, durumlarda iyi olabilir incelemedim kullanıcı fotoğraflarıda görmedim henüz
  • MP olarak aynı ama yazdigim diger ozelliklerde fark atiyor ..

• Şimdi telefonlar üzerinden konuşacaksak tek düşünülmesi gereken şey zoom veya piksel sayısı değil, aynı zamanda fotoğrafları işleyen yazılım da göz ardı edilmemeli. Şöyle düşünelim 13 megapiksel stock Android kamerası programına sahip cihaz ile iPhone'un 8 megapiksellik kamerasının yazılımı aradaki farkı dağlar gibi artırıyor.

Başka bir örnek de kendi kullandığım cihaz olan OnePlus One'dan gelsin. Stock programla çekilen fotoğraflar üzerinde yarım saate kadar çalışmam gerekirken, modlanmış kamera programı üzerinde 5-10 dakika uğraşmam yetiyor.
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    En önemli örnek benim de sahip olduğum GM 5 ..

13 MP kamerası var ama leş ..

• Megapikselin sayısından çok sensör büyüklüğü ve sensör üzerindeki piksellerin büyüklüğü önemlidir.Daha çok ışık toplar 12mp lik iphone'lerle xperia arasındaki fark bundan ileri gelir maalesef kullanıcılar piksel sayısına kapılıp balıklama atlıyorlar ufak ekranda bunu fark etmezsiniz ama bilgisayar ekranı veya daha büyük ekranlarda bu kendini belli eder yazılım işin sonraki tarafı adımı,fotoğraf makinelerinde bu daha çok kendini belli eder crop bir makine sensörüyle,full frame sensör arasında çok fark vardır.Lensin yanında bütün parçalar uyumlu olmalı ki görüntü iyi olsun lens iyi,sensör lensin aldığı görüntüyü verecek kalitede değilse bir işe yaramaz.
  • Sensör ile mpx doğru orantılı olmalıdır.
    Günümüzde mercimek kadar telefon sensörleri ortalama 10mpx.
    5mpx altı telefon neredeyse alınmıyor bile çünkü "5mpx" yani düşük, kötü.
    Yeni moda selfi kameraları.

Bu gibi terimler kapitalizmin satış politikasıdır.
    Profesyonel fotoseverler bu gibi ayrımlarla kafa yormaz adam neyin ne olduğunu bilir.

Eğer siz bir fotoğrafı büyük ebatta baskıya sunmayacaksanız, telefonda 5px ideal bir çözünürlük.
    fbde paylaşılan yüksek kalite fotoğrafın büyük kenarı sanıyorum 2048px.
    16/9 fotoğraf paylaşacaksanız, uzun kenarı 2048px ise kısa kenarı 1152px olur yani 2,36mpx

Fotoğraf işiyle uğraşanlar için mpx ektra kırpma imkanı sağlar, gelişigüzel çekilmiş bir kare kırpılarak istenilen düzeye getirilsede baskıda fazla bir çözünürlük kaybı yaşanmamış olur.

Zum olayına hiç girmek bile istemiyorum mercimek kadar optikten ne zumu bekleniyorsa o kadar olur :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • optik zum bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.