Şimdi Ara

Megaworks THX550 - Gigaworks G500 Yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ... Öncelikle daha önce Logitech Z2300 kullanmaktaydım . Ses sistemimden memnundum yanlız satmak zorunda kaldım . Şimdi güçlü temiz ses elde edebilecegim ideal bir ses sistemi arıyorum . Başlıkta belirttiğim iki ses sistemi hoşuma gitti . Megaworks THX550 güzel bir sisteme benziyor ama sıfırını bulamadım hic biryerde . G500 ile aralarında büyük bir fark varmı . G500 daha altta duruyor gibi geliyor bana . Bu iki sistem arasında siz hangisini alırdınız yardımcı olurmusunuz ...

• benim öncelikli tercihim thx550den yana olurdu, hem daha az sorunlu bir sistem hem daha kaliteli sese sahip.
  • kesinlikle g500 almalısın. ( tabiki garantili olarak ) megaworks bozulabilir. ve bozulduğunda genellikle amfisinin besleme katı zarar görmüş oluyor . bunun tamiri imkansıza yakındır. megaworks elinde kalır. ama g500 de en azından garanti var bozulduğunda seve seve yenisini vermek zorundalar. en az 2 yıl rahat edersin. megaworks alacaksan da stabil bir güç kaynağı ile güvence altına almanı öneririm.

eşit şartlarda tabikide tercihin thx550 den yana olmalıydı.

ikisininde güçleri aşağı yukarı aynıdır. sadece g500 ün subwooferı biraz daha güçlü. ama inan megaworksun subwooferı bile apartman dairesinde oturan biri için çok çok çoook fazla. buna emin olabilirsin.

güç olarak eşit dersek , ses kalitesi olarak megaworks biraz önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 5 Eylül 2010; 11:46:11 >
  • G500 ün kolon gücleri 36*5 watt olarak gecior THX550 nin ise 70*5 watt arada büyük bir fark yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xx_6161_xx

G500 ün kolon gücleri 36*5 watt olarak gecior THX550 nin ise 70*5 watt arada büyük bir fark yok mu ?

. thx uyduları gerçek 70 watt ı veremez. ayrıca megaworksteki watt hesabı farklı. g500 deki gibi değil. kıyaslama boşuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

G500 ün kolon gücleri 36*5 watt olarak gecior THX550 nin ise 70*5 watt arada büyük bir fark yok mu ?

. thx uyduları gerçek 70 watt ı veremez. ayrıca megaworksteki watt hesabı farklı. g500 deki gibi değil. kıyaslama boşuna

Gerçek bir 70w ses veremez bence de ama şüpheliyim daha önce de belirttim bence kullandığınız medyanın kalitesine de bağlı.Ancak thx550 ve g500'ü giriş sınıvı bir sistemle kıyaslamamak gerek (x-530,540, a300,t6060 vs.) çünkü bu sistemlere göre çok çok daha güçlü hafife alınıcak bir ses değil bana göre sıralama z5500>thx550>g500>..... odanız 20 30 metrekare ise komple havaya kaldırabılır şüpheliyim derken de ses kademesini kullanmaya başladığımdan beri 4'ün sonlarına getiremedim zaten kumanda da 5 kademe ama 3.kademeden sonra kendım bıle tırsıyorum...Tek hayalım bır gun bu sıstemı catıya cıkarıp son ses köklemek ancak diğer arkadaşların dediği gibi thx550 dayankıklılık bakımından pek güven vermiyor o son sesten sonra kendıne gelebılır mı süphelıyım

• THX550 Eski bir model olduqundan arıza verebilir die dusunuyorum ve saqlam bır cıhaz olmadıqını vs dıorlar G500 bana gore sanırım tam tizlere seslere basslara doyuracaktır ıns benı :) Logitech Z2300 den üstün olduqu kesin herhalde arkadaslar hea
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

THX550 Eski bir model olduqundan arıza verebilir die dusunuyorum ve saqlam bır cıhaz olmadıqını vs dıorlar G500 bana gore sanırım tam tizlere seslere basslara doyuracaktır ıns benı :) Logitech Z2300 den üstün olduqu kesin herhalde arkadaslar hea

bass konusunda creative in hiçbir sistemi z2300 den güçlü değil dostum. mid ve tiz olarak z2300 den sonra ilaç gibi gelir ama bass konusunda beklentini çok yüksek tutmamanı öneririm. sadece şunu söyleyebilirim g500 thx 550 gibi üst düzey sistemler apartman dairesinde oturan biri için fazlasıyla güçlü. ama hani 2 saniye sesi kökleyim filan dersen bass konusunda z2300 den geri kaldığını göreceksin. kolay gelsin

• evet creativelerin mid tiz dengesi iyidir ama logitechdeki sağlam bası bulamazssın
    ancak g500 ve thx 550 setlerdeki subwooferlar apartman dairesi için yeterlidir
    ben olsam çok ucuza ve temiz megaworks denk gelmediği sürece garantisi bitmemiş g500 'ü seçerdim mutlaka
    zira megaworksu çok bozulan var ve genelde tamiri çok pahalıya geliyor yaptırmaya değmiyor.
    bass beklentini bilmiyorum ama z2300 den sonra bu setlerin basları seni tam anlamıyla tatmin etmeyebilir
    eğer bass en önemlisi diyorsan z5500 alman gerekli z2300 den sonra o da ayrı tabiki
    ancak megaworks ve gigaworks de boş yabana atılacak setler değildir

quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

THX550 Eski bir model olduqundan arıza verebilir die dusunuyorum ve saqlam bır cıhaz olmadıqını vs dıorlar G500 bana gore sanırım tam tizlere seslere basslara doyuracaktır ıns benı :) Logitech Z2300 den üstün olduqu kesin herhalde arkadaslar hea

bass konusunda creative in hiçbir sistemi z2300 den güçlü değil dostum. mid ve tiz olarak z2300 den sonra ilaç gibi gelir ama bass konusunda beklentini çok yüksek tutmamanı öneririm. sadece şunu söyleyebilirim g500 thx 550 gibi üst düzey sistemler apartman dairesinde oturan biri için fazlasıyla güçlü. ama hani 2 saniye sesi kökleyim filan dersen bass konusunda z2300 den geri kaldığını göreceksin. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 6 Eylül 2010; 23:38:11 >

• Tercihimi G500 ya da Z5500 den yana kullanıcam sanırım tskler ...
  • MegaWorks'teki "watt hesabi" yanlismis ta gercek 70W degilmis mis te yok efendim z2300'deki bass'i Creative veremezmis mis bilmemne...

Ugramaya ugramaya yine panayira donmus burasi, agzi olan konusuyor!

MegaWorks toplam 500W RMS tir. Inanmayana 2005'ten beri kapi gibi kanitini da sunarim:

Dear Oguz Kayhan Torpil

Thank you for reaching us at Creative Email Technical Support; we
    appreciate the opportunity to assist you.

As regards to your enquiry, I would like to inform you that the power
    rating of MegaWorks THX 5.1 550
    is 500 Watts RMS.

In case if you need any clarification, please do not hesitate to
    contact
    us.

Do email back on the status concerning the issue so that I can assist
    you further. Thank you.

Please retain all the previous correspondence when replying to this
    email.

Best Regards

Wendy Chan
    Technical Support
    Creative Labs Asia

To provide feedback on your "Creative Experience" please click on the
    following link:

==========
    DISCLAIMER
    ==========
    This email and any attachments may contain private, confidential and
    privileged materials for the sole use of Creative's intended recipient
    and is not to be forwarded or copied to others. Any review, copying or
    distribution of this email or any attachments by others is strictly
    prohibited. If you are not Creative's intended recipient, please
    inform
    Creative immediately by responding to this email and thereafter
    permanently delete the original and any copies of this email together
    with any attachments. Thank you

Original Message Follows:
    ————————
    =======================

Subject: CLA (CTL) – Technical Support Request – (MegaWorks THX 5.1
    550)
    Name: Oguz Kayhan Torpil
    E-mail Address: ktorpil@yahoo.com
    Country: Turkey
    Self Description: Advanced PC User
    ——————
    Support Inquiry: ID(4) I am upgrading a currently installed product
    Product: MegaWorks THX 5.1 550
    Serial Number: AFP88868X8867CJ
    Date Of Purchase: 01.10.2004

——————
    Operating System: Windows XP
    Creative Model Number: MMS4650
    Computer Brand/Model:
    Processor/CPU:
    Memory:
    BIOS Type/Revision:
    System Board/Chipset:
    ——————

Detailed Problem Description:
    Hello,

I own a Megaworks THX 550 speaker system and I
    have doubts whether this system's output is 500W
    RMS or not. In some hardware forums, people talk
    about sinus diagrams and other insignificant
    measuring techniques and say thay Megaworks THX
    550 is just NOT a 500W RMS system. I'd be grateful
    if you would enlighten me in this matter and
    provide detailed power output specifications of
    the Megaworks THX 550.

Class D 3 kanal entegre anfi nedir bilmeyene cok imkansiz gelebilir ama gercek. Size ajanda buyuklugunde ustelik 12v ile calisan 1000W RMS bir anfi var desem (Alpine PDX 1000.1) eminim daha iyi anlarsiniz.

Megaworks uretimden kalkip tarih olali epey bir zaman gecti. O yuzden alayim mi diye hic dusunmenize gerek yok cunku bulamazsiniz. G500 de gecen sene uretimden kalkmistir. Sagda solda stok fazlalari satilmakta.

@ tibitermo:
    Imzandaki T3'u dinleseydin z2300 kadar guclu bir subwoofer'i oldugunu anlardin. Dinlemeden ahkam kesmek kolay tabi. Hatta Megaworks ile karsilastirma hatasina dusup kendini komik durumlara dusurme derim. Bu forumu bos yere isgal eden sizin gibi Logitech muritlerinden artik biktim. Bilginiz yoksa konusmayin!

@cobi:
    Bahsettigin problemler GigaWorks S750de kullanilan entegrelerden kaynaklanmaktadir. Cambridge Soundworks gozetimi altinda uretilmesine ragmen Creative'in somurucu fiyat politikasi yuzunden S750 tam bir fiyasko olmustur. Benim bizzat elimden gecen 2si sifir 4'u ikinci el S750 de eninde sonunda besleme katindan ayni arizayi verdi. Megaworks ise gozetim falan degil, bizzat Cambridge Soundworks tarafindan dizayn edildiginden cok daha sorunsuz bir urundur [9 senedir (son 1 sene S700 uydulariyla) kullanmaktayim]. Hatta engineering sample ve ilk parti (ilk parti hakkinda celiskili seyler okudugum icin bundan %100 emin degilim) Massachusetts'te uretilmistir (inspire 5700 ile birlikte), arkalarinda Made In USA yazar.

@xx_6161_xx:

Sonuc itibariyle G500 de bulamayacagina gore secimin z5500 olacak. Kisisel fikrimi soyleyip kafani karistirmak istemiyorum cunku cok ciddi takintilari olan biriyim, z5500 hakkinda begenmediklerimle ilgili oturup kitap yazabilirim.

Maksat cok ses ciksin, inletsin vs. ise z5500 gumbur gumbur calacaktir, tatmin de edecektir. Hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 8 Eylül 2010; 3:00:06 >

• Yaklaşık 3-4 yıldır 30 metrekarelik salonda MegaWorks kullanıyorum. Ses kalitesi çok çok iyi ve apartman dairesi için sub. 30 metrekareye fazla. Uydularda Tweeter olmamasına rağmen o kadar canlı tiz sesleri nasıl veriyor anlamıyorum. Sub.u yarıda tutarak kullanıyorum. Maşallah herhangi bir bozulma sorunu da şimdiye kadar olmadı.
  • megaworks gerçekten diğerlerinden farklıdır
    elimde var olan bozuk g500'ün uyduları ile hala bozulmayan megaworksun uydularını sony 1200 es amfiye bağlayıp dinlemiştim
    g500 ile mega uyduları arasında çok fark var
    bulunabilirse kesinlikle temiz megaworks alınmalı
    ve tabi ki z5500 de kullandım, asla parasını haketmiyor
  • Megaworks hakkında çok yalan yanlış yorumlar dönüyor hiç kulanmamışlar çıkıp z2300 ile kıyaslamıyorlar mı gülüp geçiyorum bir de üstüne z2300'ü basslarda daha iyimiş kaçıncıya yazıyorum şu an megaworks ne logitech in nede diğer markaların hiçbir multimedya 2.1 sistemiyle karşılaştırılamaz bile bırakın 2.1'i z5500 hariç hangi 5.1 ile kıyaslanabilir ki microlab fc861 mi onu da gördük.İmzama bakın iki sistemide kullanıyorum teknik olarakta fazla bilgim yok ama ben kulağıma inanırım z5500 basslarda gerçekten iyi bu benim şahsi görüşüm sert basslarda ve patlama efektlerinde megaworks un yanında tırt kalyor bir metal rock şarkı açarsanız boouumm buuuummmmm sesinden başka bir şey duyulmuyor megaworks te ise zil seslerinden vokale kadar şarkının tadına varırsınız aynı konser salonundaki gibi drum un her vurşunda sub pc masasının altındaysa göğüs kafesimin titrediğini hissediyorum ama buraya dikkat z5500 te vücudunuz titrio camlar kapılar ev bina drum sesi değil yapay bir bir booouummm sesi.5500 derin deep bas denilen olayda çok daha başarılı megaworks un subu bu tip basslarda şişiyo gibi garip bir ses çıkarıyor ama bu dezavantajını muhteşem uydu kalitesiyle kapatıyor.Tasarım olarak hiç beğenmediğim o uydulardan gelen tis sesler o kadar keskinki en son izlediğim v for vendetta da kısa bıçakların kınından çıkarken çıkardığı ses kulaklarımı tırmalıyodu kim ne derse desin s750 yi katmıyorum ÇÜNKÜ HİÇ KULLANMADIM megaworks un tek rakibi z5500 olabilir 2300 leri filan atın kenara....
    z5500>thx550>g500>......>.......>

• birçok creative ve logitech kullandım megaworks'u dinelemek nasip olmadı malesef
    ama creative'in hiç bir modelinde basslar beni tatmin etmedi diyebilirim ama tiz ve midlere lafım yok
    iki markanın zaten hitap ettiği müzik tarzı farklı misal logitech g51 kullanıyorum techno, dans parçalarında bana mükemmel geliyor
    o basslar felan aman diyim 55 watt rms sub var ama benim apartman dairesinde fazla bile
    ama dediğiniz gibi metal ve rock parçalarında doğru tonu bulmak için bayağı uğraşmak gerekebiliyor
    ayırca şunu ekliyeyim logitechde kötü ,uğultulu bass sesinden şikayeti olanların varsa ses kartındaki bass redirection'u açmalarını tavsiye derim
    o zaman basları tok ve daha kısa vuruyor bence gayet de güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 14 Eylül 2010; 21:50:01 >

• şuan s750 de kullanıyorum z2300 de kullanıyorum arkadaşımdada megaworks var gerçekten megaworks parasının hakkını veriyor o kadar şarkı dinledik hiç bir distorsiyon yok çok kaliteli bir set yapmışlar 2300 sade bass mukayese edilmez uydularını g500 uydusu ile değiştirdim bir nebze iyileşti ama megaworksün 2 km yanına yaklaşamaz o kadar diyim megaworks efsanedir arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

birçok creative ve logitech kullandım megaworks'u dinelemek nasip olmadı malesef
    ama creative'in hiç bir modelinde basslar beni tatmin etmedi diyebilirim ama tiz ve midlere lafım yok
    iki markanın zaten hitap ettiği müzik tarzı farklı misal logitech g51 kullanıyorum techno, dans parçalarında bana mükemmel geliyor
    o basslar felan aman diyim 55 watt rms sub var ama benim apartman dairesinde fazla bile
    ama dediğiniz gibi metal ve rock parçalarında doğru tonu bulmak için bayağı uğraşmak gerekebiliyor
    ayırca şunu ekliyeyim logitechde kötü ,uğultulu bass sesinden şikayeti olanların varsa ses kartındaki bass redirection'u açmalarını tavsiye derim
    o zaman basları tok ve daha kısa vuruyor bence gayet de güzel oluyor

sen bir megaworks gigaworks g500 veya s750 dinle bakalım bassları tatmin ediyomu etmiyomu bu dediğim setlerin bassları g51 tam ikiye katlar net bir şekilde inspireları kullanıp yorum yapmayın arkadaşlar

• Valla bunlar nasıl yorum böyle anlamıyorum megaworks un bassları nasıl adamı tatmin etmez sub kumandadan 3 te x-fi consol launcher dan da yuzde 40 ta crossover frequence 80 hz, sesi yarıyı geçince koskoca bilgisayar çalışma masasını sallıyor yatarken dinlediğim zaman bütün organlarım oynuyor odanın laminatları havalanıyor onu geç z5500 de eywallah ondan bile iyi ama şu seti inspire serisi ile logi nin x,g,5500 hariç z serisi ile karşılaştırmıyorlar mı bin kere söyledim yine söylüyorum thx550,g500 ve s750 multimedya setler içinde en üst modellerdir tek rakipleri z5500,edifier s550 gibi setlerle olabilir geri kalanlar oyuncak kalır bunların yanında thx'in fiyatına bakıp bu dandiktir ya 500w ses filan vermez gibi yorumlar yapmayın 1980-90 model bi camaro ile 2010 model 1.3 motorlu fiat palio yu karşılaştırmaktan farkı yok.Thx550 efsanedir araştıran arkadaşları yanıltmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Valla bunlar nasıl yorum böyle anlamıyorum megaworks un bassları nasıl adamı tatmin etmez sub kumandadan 3 te x-fi consol launcher dan da yuzde 40 ta crossover frequence 80 hz, sesi yarıyı geçince koskoca bilgisayar çalışma masasını sallıyor yatarken dinlediğim zaman bütün organlarım oynuyor odanın laminatları havalanıyor onu geç z5500 de eywallah ondan bile iyi ama şu seti inspire serisi ile logi nin x,g,5500 hariç z serisi ile karşılaştırmıyorlar mı bin kere söyledim yine söylüyorum thx550,g500 ve s750 multimedya setler içinde en üst modellerdir tek rakipleri z5500,edifier s550 gibi setlerle olabilir geri kalanlar oyuncak kalır bunların yanında thx'in fiyatına bakıp bu dandiktir ya 500w ses filan vermez gibi yorumlar yapmayın 1980-90 model bi camaro ile 2010 model 1.3 motorlu fiat palio yu karşılaştırmaktan farkı yok.Thx550 efsanedir araştıran arkadaşları yanıltmayalım

ya hocam millet bir inspire dinleyip heee creative dandikmiş diyor bin kerede anlatsan boş

• Paranızla alabileceğiniz en iyi bilgisayar hoparlörü s-750 dir.gerisi hikaye.Ben s-750 den sonra z 5500 kullanmaya başladım.Attan indim eşşeğe bindim resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicandemir -- 19 Eylül 2010; 0:53:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.