Şimdi Ara

Megaworks ve Gigaworks G 500 Bilgi ve paylaşım ortamı... sorular/sorunlar (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.006
Cevap
2
Favori
82.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar nihayet ikinci el aldığı Megaworks kavuşmuş bulunmaktayım. G500 beraber kullanmak için stereo çoklayacı aldım ama parazit yapıyor woofer neden acaba. bağlamak mümkün mü

Set harika
  • quote:

Orjinalden alıntı: BEN ÖTESİ

Selamlar nihayet ikinci el aldığı Megaworks kavuşmuş bulunmaktayım. G500 beraber kullanmak için stereo çoklayacı aldım ama parazit yapıyor woofer neden acaba. bağlamak mümkün mü

Set harika

güle güle kullan. ikisi arasında bir kıyas yaparmısın? aynı mp3 aynı mp3 player(mesela winamp) aynı eq ayarı. (mümkünse eq kapalı olsun) ve her iki aletinde default ayarlarıyla ufak bir test yapabilirmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

quote:

Orjinalden alıntı: BEN ÖTESİ

Selamlar nihayet ikinci el aldığı Megaworks kavuşmuş bulunmaktayım. G500 beraber kullanmak için stereo çoklayacı aldım ama parazit yapıyor woofer neden acaba. bağlamak mümkün mü

Set harika

güle güle kullan. ikisi arasında bir kıyas yaparmısın? aynı mp3 aynı mp3 player(mesela winamp) aynı eq ayarı. (mümkünse eq kapalı olsun) ve her iki aletinde default ayarlarıyla ufak bir test yapabilirmisin?

Teşekkür ederim. bu iş için teknik bilgim yok sanırım. ama tizlerde gerçekten Megaworks kaliteli ama baslarda G500 daha derin vuruyor

• Selamlar

Bilindiği gibi yeni ikinci el Megaworks seti aldım. daha önceki konularda G500 uydu kalitesinin megaya göre kötü olduğu söylenmişti. bende küçük bir test yapmak istiyorum. G500 uydularını megaworks kalın kablolarıyla bağlamak istiyorum ama meganın sub. aşırı güç yollarmı G500 uydularına uyduları bozulmasından korkuyorum.fikriniz nedir ??

(Teste Meganın uydu kabloları kullanılacaktır )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 10 Mayıs 2008; 17:08:43 >
  • Valla tam emin olmadan yapma derim nolur nolmaz ama giganın uydularada bişi olucagını pek sanmıyorum

Ama sen iyice arastır öle yap derim
  • BEN ÖTESİ
    maşallah fantezi yapıyosun sistemlerle ben bişey olacağını zannetmiyorum.zaten nerdeyse eşit sayılır ses çıkışları g500 ün bası nasıl ki megaworksa bişey yapmadı oda diğerine yapmaz bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengaver029

BEN ÖTESİ
    maşallah fantezi yapıyosun sistemlerle ben bişey olacağını zannetmiyorum.zaten nerdeyse eşit sayılır ses çıkışları g500 ün bası nasıl ki megaworksa bişey yapmadı oda diğerine yapmaz bence.

Haklısın. umarım sattığına pişman değilsin
  • Öncelikle herkese selamlar.İlk önce bu forumu hazırlayan ve tecrübelerini yazan arkadaşlara çok teşekkürler,neredeyse eksiksiz olarak 28 sayfayı okudum ve sonunda 2.el çok temiz bir megaworks thx550 sistemi aldım.Hp pavilion dv6062ea laptopa stereo çoklayıcı alarak sistemi bağladım (birine subwooferı, spdf çıkışınıda çoklayarak front ve rearları bağladım) malum hoparlör sistemi analog olduğu için laptopa 3 girişide direkt bağlayamadım.Laptopun o/b ses kartıyla kullandığım için usb ses kartı almak istiyorum önerileriniz varmı öncelikle onu öğrenmek istiyorum, ayrıca son sese yaklaştığımda megaworkste seste kesilmeler yaşanıyor bu forumdada okudum aynı problemleri fakat malum benim açımdan 1)ses kartının o/b olması ayrıca 2)stereo çoklayıcı kullanıp bağlamamdan dolayı bu problem olmuş olabilir değilmi? Eğer usb ses kartı alırsam kalitede artış ve yükselme olurmu ve bu yaşadığım problemler çözülebilirmi?.Ayrıca bu sistemi salondaki dvd ye bağlamak için decoder almak istiyorum (decoder alıp optik çıkışla dvd ye bağlıyacağım) fakat okuduğuma göre megaworkse decoder alıp bağlamak pekde birşey farkettirmiyormuş sizce almama gerek varmı.Yardımcı olan herkese teşekkürler ayrıca megaworks aldığım içinde son derece memnunum uygun bir fiyata aldım ve kalitesi gerçekten çok güzel buraya vaktini ayırıp yazı yazan herkese teşekkür ederim.

• Megaworksun basları biraz serttir... megaworksun baslarını yumuşatmak içi,n... ses kartınızın ayarlarından BAS ı açın ve megaworksun kumandasından basları tamamen kısın !! Bu da yetmezse Jammix enhancer eklentisini kurun ve treble ve treble range i biraz yükseltin ... tamamdır...
  • darkchild burada yazdığın bütün yorumları okudums sağol ve hepsini uyguladım=) fakat jammixi kurduktan sonra istediğim randımanı alamadım ses çok düştü (derin bass olayını denedim) belkide ses kartımın on board olması nedeniyle oldu vede laptopta kullandığım için olabilir ben windows media player ile srs audio sandbox programını kullanıyorum fena değil memnunum fakat bu ses kesilme problemini çözemedim kaliteli bir ses kartı ile çözülebilir belkide değilmi,ayrıca hangi ses katını alsam bir önerin varmı? usb olmalı.
  • Ayrıca ses kartımın ayarlarında bass ayarı yok bildiğimiz windowstaki ses seçeneklerinden ayarlıyorum sadece, oradada ayarlardan gelişmişteki 5.1 sesi seçtim sadece başkada bir ayar yok ne tizz ne bass..
  • ustalar bir sorunum var
    dün megayı açtığımda hafif bir koku geldi bişeyler yandı sanırım ve center hoparlörden rahatsız edici bir tıs sesi gelmeye başladı ve artık hiç kesilmiyor ama yinede ses alıyorum hoparlorde mi sorun var diye düşündüm ama sub ta center kısmına hangi hoparlorü bağladıysam aynı ses geldi yani sub ta center girişinde bir sorun oldu sanırım.ben rear hoparlorleri bağlamamıştım yer müsait değil diye acaba ondan dolayı bir sorun olmuş olabilir mi? ne önerirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanu55

Ayrıca ses kartımın ayarlarında bass ayarı yok bildiğimiz windowstaki ses seçeneklerinden ayarlıyorum sadece, oradada ayarlardan gelişmişteki 5.1 sesi seçtim sadece başkada bir ayar yok ne tizz ne bass..

Megaworksu onboard kartla kullanıyosan hem de bas tiz ayarı da yapamıyosun megaworkse yazık ediyosun demektir..

bence haricen bi ses kartı almalısın... Audigy 2 zs yada X-fi falan...
  • arkadaşlar bende bugün creative thx gigaworks g500 aldım bütün girişler doğru seskartı onboard realtek 7.1 destekliyor ama arka ve orta haporlerlerden ses alamıyorum bende (pc den 5.1 seçtim test ettiriyorum ses çıkmıyor arka ve orta haporlorlerden)
    CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 24 Bit EAX 5.1 SES KARTI
    CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 SES KARTI
    bu 2 karttan birisini alıcam yarın sistemi aldıkdan sonra para kalmadı bu kartların hangisini alsam iyi olur yada fiyatı çok uçuk olmayan bi kart önerebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 31 Mayıs 2008; 2:26:31 >
  • bende alıcam bi kaç hafta içinde
    g500 mü 183 dolar + kdv ???????????????????

edit: değilmiş thx 550 miş
    peki vatanın sitesinde g500 350 ytl diyo bi kartla
    nakit alınca noluyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodi-- -- 31 Mayıs 2008; 12:14:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasfiii

arkadaşlar bende bugün creative thx gigaworks g500 aldım bütün girişler doğru seskartı onboard realtek 7.1 destekliyor ama arka ve orta haporlerlerden ses alamıyorum bende (pc den 5.1 seçtim test ettiriyorum ses çıkmıyor arka ve orta haporlorlerden)
    CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 24 Bit EAX 5.1 SES KARTI
    CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 SES KARTI
    bu 2 karttan birisini alıcam yarın sistemi aldıkdan sonra para kalmadı bu kartların hangisini alsam iyi olur yada fiyatı çok uçuk olmayan bi kart önerebilirmisiniz

Audigy value daha iyidir ama üzerine biraz daha koyup audigy2 zs almanı öneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: dodi--

bende alıcam bi kaç hafta içinde
    g500 mü 183 dolar + kdv ???????????????????

edit: değilmiş thx 550 miş
    peki vatanın sitesinde g500 350 ytl diyo bi kartla
    nakit alınca noluyo?

Megaworks Thx 550 satan biyer mi buldun ben mi yanlış anladım?

• arkadaş yıllar önce açılmış konu başlığını yeni açılan bi başlık sanmış
  • @tepeb

başlıkda yazanı ve ilk mesajı oku
  • arkadaşlar ses kartı alacaksanız audigy2 ZS yada X-Fi alın.alt tabaka kartalara para vermeyin.onboardlara göre çok farkları yokçmesela benim megadan biliyorum.Audigy Ls kartım vardı.sesi açtığımda megada pörtlemeye benzer bir ses çıkarıyordu.daha sonra x-fi xtreme music e upgrade yaptım.son ses son bas son tiz hem kartın hem meganın ayarlarında yapsam bile herhangi bir pörtleme olmuyordu.

şimdi yakında NAD 320BEE stereo ampli ile meganın uydularını deneyeceğim.sonucu size bildiririm.kağıt üzerinde megaworksun uyduların S/N orabı 99DB frekans aralığı 150-18 Hz bu çok iyi bir değer.ben çok umutluyum.bakalım realitede öyle bir sonuç çıkacak mı?
  • atorbaci o zaman sana güvenip audigy2 ZS yada X-Fi kartı alıcam çünkü benim sorunumda senin anlattığın gibi idi önerin için çok sağol ayrıca bir şey soracağım xfi kartı aldıktan sonra herşeyi son sese getirdiğinde ses kesilmesi gibi abuk subuk problemler olmadı dimi meganda?(yapacağın testin sonucunuda sabırsızlıkla bekliyorum megada uyduların verilen değeri gerçek değerimiymiş değilmiymiş görücez :))

edit: atorbaci usb ses kartı almam lazım AUDIGY 2 NX HARİCİ ses kartı alsam nası olur tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanu55 -- 1 Haziran 2008; 15:16:09 >
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.