Şimdi Ara

Megaworks ve Gigaworks G 500 Bilgi ve paylaşım ortamı... sorular/sorunlar (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.006
Cevap
2
Favori
82.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alacağın kartı kullanmadım ama eğer sinyal grültü oranı yüksekse tercih et.bir de usb cihazlarda usb2.0 olması aygıtın pc ye veri aktarışı için önemli.

şimdi hocam dediğim gibi kullandığın karttan çok farkediyor.hatta sana şöyle söyleyim X-Fi+Megaworks+Skystar2 kartı beraber kullanıyordum.belirli codec ayarlarıyla dolby digital ses olayını tv izlerken kullanıyordum ses gerçekten çok güzeldi.hi-fi olmasada bir pc için gayet güzeldi.özellikle cnbc-e kanalındaki dizilerde ses çok hoş çıkıyordu.şu anda labtoptan kullanyorum.düşün megayı X-fi Xtreme music kartı ve Skystarımı satmadım onları ayırdım ilerde kulanırım diye. Audigy2 ZS bulman kolay olmayacaktır.hatta X-Fi nin xtreme music i de zor bulunuyor.X-Fi nin yeni modelleri var sıfır olarak piyasada.şimdi NX e baktım SNR si düşük 102 dikkat edersek ZS 2 in 108 X-Fi de bu rakam 109.ben olsam ZS2 ya da X-Fİ alırdım.ZS 2 özellikle 6 tane jak girişi mevcut.bu bence önemli bir avantaj.X-Fi de 4 e düşürmüşler.ama front panel alırsan eksiklik hissetmeyeceksin.

• quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

arkadaş yıllar önce açılmış konu başlığını yeni açılan bi başlık sanmış

Bende heyecanlanmıştım yaw
  • yorumun için saol atorbaci fakat sen sanırım masaüstü bilgisayar için alacağımı sanmışsın ben laptop için alacağım bende araştırma yaptım ve vatanda x-fi xtreme audio for notebook PCMCIA Express kartını buldum seninde tavsiyen üzerine sanırım bunu alacağım, burada da bir tartışma konusu okudum audigy zs nin x-fi den bazı yönlerde iyi olduğu yönünde bir inceleme vardı sen ne dersin bu olay biraz megaworksmu g-500 mü tartışmasına dönmüş gibi oldu ama sanırım x-fi nin iiyi olduğu bariz ortada gibi incelemelerde ama yüksek ihtimal megaworks + x-fi xtreme audio kullanacağım sanırım..

edit: ayrıca birşey soracağım senin söylediğin X-fi Xtreme music ile benim baktığım X-fi Xtreme Audio aynı kart oluyor değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanu55 -- 2 Haziran 2008; 1:36:32 >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30166 bu üründen bahsediyorsun evet bu modeli kullanmadım ama yorumları okumuştum.ama almadan önce tavsiyem 5.1 6.1 7.1 için kullanman için ek bir aparat oluyor.bu aparatın kutu içeriğinde olup olmadığını araştır.

Megaworks ve Gigaworks G 500 Bilgi ve paylaşım ortamı... sorular/sorunlar

• cevapyok mu ustalar
    quote:

Orjinalden alıntı: mustist81

ustalar bir sorunum var
    dün megayı açtığımda hafif bir koku geldi bişeyler yandı sanırım ve center hoparlörden rahatsız edici bir tıs sesi gelmeye başladı ve artık hiç kesilmiyor ama yinede ses alıyorum hoparlorde mi sorun var diye düşündüm ama sub ta center kısmına hangi hoparlorü bağladıysam aynı ses geldi yani sub ta center girişinde bir sorun oldu sanırım.ben rear hoparlorleri bağlamamıştım yer müsait değil diye acaba ondan dolayı bir sorun olmuş olabilir mi? ne önerirsiniz
  • o ses ground loop olabilir.topraklamalı prizlere tak.olmaz ise jak giriş ve çıkışlarını kontrol et.bir yere temas ederlerse o ses çıkabilir.
  • Atorbaci dediğin gibi x-fi nx ten daha iyi bir kart SNR si daha yüksek alacağım x-fi kartıyla acaba senin memnun olduğun kadar olacakmıyım oda var sonuçta kullanmamışsın ama herhalde iyidir fakat bir yönü beni üzdü NX te uzaktan kumanda var fakat bunda laptop için olduğunda uzaktan kumandayı bırak üzerinde tuş bile yok bu biraz beni soğuttu masaüstü bilgisayarında kullanamayacağım bu kartı sence ne yapsam fakat uzaktan kumandalı ve çok amaçlı diyede daha kötü bir kart alınmaz değilmi.. Ayrıca Nx modelinde cristalize etme özelliği ve THX desteği yok fakat x-fi de bu özellikler mevcut ne tavsiye edersiniz bu özellikler o kadar önemlimi...

• valla kardeş labtop için henuz ses kartı harcaması yapmadım.ama yapsaydım kesinlikle nx almazdım onu söyleyebilirim.illaki uzaktan kumanda istiyorum diyosan kullanmadım ama şu tarz ürünlerde mevcut LİNK bu konuda üst topicte X-Fi labtop kart alanlara sorup almanı öneririm.şimdi masaüstü kullandım onu tavsiye ederim.ama dizüstü acep nasıl bilmiyorum.
  • atorbaci x-fi extreme qudio notebook kartının içinde x-fi çipinin olmadığını öğrendim yani rami işlemciden yiyormuş buu beni üzdü acaba beni tatmin edermi içimde kaldı...notebook için en iyi ses kartı hangisidir ustalar tavsiyeniz varmı acaba bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim çünkü ses kartını haftaya almayı planlıyorum..en iyi ses hangi karttan alabilirim fiyat 300 e kadar çıkabilir max..
  • kanu hangi amaçla kullnacaksın bilmiyorum.ama eğer çok para verecek durumdaysan profesyonel çözümler var. mesela creativenin alt markası EMU.alt derken creative sahibi.kalite olarak çok daha iyi.ama bu kartların amacı müzik.oyunlarda pek iyi değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zencefi1 -- 7 Haziran 2008; 9:56:06 >
  • bende özelllikle film ve müzik için istiyordum zaten.Acaba türkiyede nerede bulabilirim bu aleti, fiyatı ne acaba orada 400 dolar yazıyo türkiyedeki fiyatımı?
  • http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=gr0OclXADvvcVbfbHji3hQ BURADAN TEMİN EDEBİLİRSİN AMA BEN BU KADAR PARAYA ACIRIM.MÜZİK YAPANLAR TERCİH EDİYOR BUNLARI
  •  Megaworks ve Gigaworks G 500 Bilgi ve paylaşım ortamı... sorular/sorunlar
  • Atorbaci bende bunun bana gereksiz ve fazla olduğunu düşünerek vazgeçtim ve dün x-fi xtreme audio kartını satın aldım.Kartı takıp cd sini yükledikten sonra internetten 73mgbtelik bir update yaparak son sürümünü yükledim.Kart gayet güzel cristalize ve cms3d beni gerçekten etkiledi yanlız kartta ve programda THX ifadesi göremedim sanırım desteği yokmuş bu beni çok üzdü ama çok birşey fatketmez herhalde değilmi? 5+1 megaworksumu karta bağladım ve kartın kalan 7+1 (side) boşluğunada eski Jazz 4+1 imi bağladım biraz uçuş oldu heryer hoparlör doldu fakat 2wooferla çok daha tatmin edici oldu.Eski seti tabiki 2+1 olarak bağladım katta tek giriş kaldığı için ama gayet memnunum tek üzüldüğüm nokta thx olmaması :( ayarlarıda burada okuduğum gibi yaptım bass 10Hz de bass direction enable ve subwoofer gain +15 işaretledim.Başka öneriniz varmı ses kalitesini arttırabilmem için ayrıca cms ve crystalizer açık durumda şu an.(birde bu sideye bu 4+1 değilde başka büyük woofer bağlasam kaldırırmı yada 2inci bir meganın wooferını biraz büyük düşünelim :) )

• hayırlı olsun kardeş.ürünün önemli olan yanı ses kalitesi.THX in bununla ilgisi yok.dert etmene hiç gerek yok.THX hoporlorlerin oda içinde dağılımıyla ilgili bir sistem.THX i değilde son seslerde pörtleme var mı subda .yine uydularında uyum nasıl?
  • Pörtleme hiç olmadı son sese geldim gayet güzel kaldırdı fakat arada müziklerde cızırtı oluyor yaa 2 gündür onunla uğraşıyorum acaba kartta bi sorunmu var müzik dinlerken çok az cızırdıyo gidiyo bazen oluyor yoksa notebook işlemcisinden yada yavaş olmasından dolayıda olabilirmi harddiskim full şu an, 100 gbte toplam alanı fakat 10 gbte boş kaldı zorlanıyomu yoksa..(yada windows media playerden açıyorum şarkıları acaba bir ses yaması falanmı yapıştı parazit yapıyor kart yokken srs audio sandbox programı kullanıyordum sildim ama biyerleremi yapıştı ne oldu..) format atıp denesemmi ne önerirsiniz büyükler yoksa kartımı değişeyim gidip hemen,hep olmuyor çnkü 1 sn gibi oluyo şarkı içinde sesi şöyle izah edeyim televizyonlarda kanalı çekmediği zaman çok az bi cızırtı olur ya yada radyolardada olur işte öyle bir ses oluyor bilmem anlatabildimmi...

Edit: ayrıca bu olay asla filmlerde olmuyor şimdi denedim hiç bir sorun yok ayrıca kart o kadar kaliteliki crossover frequency i arttırdım 190 lara kadar bütün oda camlar dahil titredi ama seste hiç bozulma olmadı.. arada şarkılarda oluyor o sorun belki ince tiz olduğu zaman yapıyor olabilir tizde kısık mega kumandasından halbuki formatmı atsam ne yapsam laptopa çözemedim gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanu55 -- 10 Haziran 2008; 14:40:53 >

• o cızırdama eğer mega ısınmadan aniden yüklenirsen ondan olabilir.ve her müzikte yapmayabilir.bazı müziklerde frekasn tepkileri uç sınırlara dayanıyor.seste çok açıksa hoporlorler kaldırmayaabilir bunu.
  • Tekrardan emrhaba arkadaslar bazı arkadaslar sıkca G500 ile ilgili problemler yasıyo ben alalı 2 ay oldu bir problem yasamadım acaba yasarmıyım?

Bunu merak ettim?
  • merhaba arkadaşlar pc ye format attım ve şuan yeni bir media player a ve doğru ayarlara ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
    teşekkürler
  • Ses kartın creative ise hangi modeli sölersen yardımcı olalım.Ben genede creative Audigy Value
    de kullandıgım ayarları yazıyım sana

Önce denetim masasından Device controle gir ve ayarları böle yap

Player olarakta creative cdsinden cıkan creative MEdia Source kullanabilirsin
    Netden buldum

Ekolayzırıda kendi tarzına göre ayarla bukadar.

NOT:BU AYAR CREATİVE AUDİGY VALUE İÇİN ANLATTIM.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.