Şimdi Ara

Mehmetçik’in yeni silahı ‘Kılınç’ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
7.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buraya sadece csden gelen silah bilgisi olan arkadaslarin yorum yapmasi sahiden cok komik...sarsilmazin deagla uzak yakin alakasi yoktur...illa benzetme gerekirse cz 75e yakin durur ama kopyasi gibi degildir (yavuz 16- beretta fs 92 gibi)...o degil bende 1.5 ten beri cs oynarim ordaki grafiklerde bilr benzemiyor nersen akliniza geldi merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar subaylara komutanlara verilen silahlar kardeş erlere ne zamandan beri tabanca veriliyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

İran daha düne kadar fransızların yardımıyla araç üretiyorlardı artık motor dahil kendileri üretmeye başlayacaklar.

Ol deyince gemi uçak silah yapılmıyo maalesef bugün çakmasını yaparsın yarın yarın biraz değiştirirsin ertesi güne bi bakmışın tamamen kendi helikopterini yaparsın.
    Buna en iyi örnek çinlilerin telefon konusundaki gelişmesini gösterebiliriz.

Takdir edilmesi gerekir dedim yazimda ama bunlari sanki atom bombasini biz icad etmisiz gibi "propaganda" malzemesi haline donusturenleri gorunce haliyle gercekleri yazmak farz oluyor. Eger bu ulkede hakikaten birseyler uretiliyor olsaydi, yari iletken teknolojisi olurdu, olmadigina gore atip tutanlarin hepsi bos.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

Buraya t129 `u koyup bakin beyler helikopter uretiyoruz sadece motoru bizim degil diyen tipler, beyler siz kimi kandiriyorsunuz yahu ? Insanlarin okuma yazmasi yok mu ?

Atak t129 Agusta A129 Mangusta bire bir kopyasidir. Tum aerodinamik ve motoruna varana kadar ama tabi yazilimlari ve ufak tefek degisiklikleri vardir tabi ki...

Buna "TURK HELIKOPTERI" demek basit bir tabirle cehalettir.

Agusta A129 Mangusta 1980`de uretimine baslanmis, en buyuk ozelligi avrupa`daki ilk taaruz tipi helikopter olmasi.

Ayrica t 129`u yapanlar muthis bir muhendislik basarisiyla helikopterin on tarafini arka tarafindan daha agir yapmislardi ve helikopter burun asagi gidiyordu, TSK bu sebeple reddetmisti, daha sonra 140kg civari bir agirlik eklediler bu da ilk anlasmadaki agirligin uzerine cikmasina yol acti.

Sonuc, HAYIR, TURK HELIKOPTERI diye birsey yok, helikopter yapma cabasi var ve bu takdir edilmesi gereken bir durum ancak bunu abartmak da eziklikten baska hicbirsey degil.

bizim yaptıgımız herşey birer kopya... Cahil halk ise "ooo yerli üretiyoruz" diye atlıyorlar... En basiti bmc nin ürettiği kirpi bile yarı israil üretimidir...

• Yılların Sarsılmaz firmasını yeni silah üretiyormuş gibi sunan medya ya çok cahilsin yada malum partiyi pohpohlamak için yapıyorsun bu haberleri,hangisi acaba...?

Bu arada Sarsılmaz özel firmadır devletin değil

bakın mesala bu silahı yeni yapmışlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: MULTİ_tasking

quote:

Orijinalden alıntı: 0ops

quote:

quote:

Millet tank, heli üretir, biz daha tabanca

Mehmetçik’in yeni silahı ‘Kılınç’

%100 yerli deil ama her şeye de karşı olmayın

sonraki üretimlerde yurt dışından motor alınmayacak

Karşılıkla alakasi yok, utaniyorum ülkenin bu halinden.. %100 türk malı olmadikca..

ne saçmalıyorsun motor hariç her şeyi yerli tank

%100 yerli olmayınca çok mu kötü olyor

Ülkemi destekliyorum ama bu araçlarda motor dışında her şey türk yapımı demek doğru değil. %100 Türk yapımı olabilmesi için işlemcisinden sensörlerine kadar ülkemizde üretilirse diyebiliriz.

bu mantikla hic bir ulke %100 yerli mal yapamiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar boş konuşmak olmaz ya. Airbus ya da boeing kendi motorlarını üretiyor mu? Ya da lamborghini aracın kaç parçasını üretiyor? Apple neyi kendi üretiyor? Mağarada yaşayanlara duyurulur. Artık tasarım, mühendislik, yazılım vb üretim elemanları para ediyor. Doğrudur eksiklik vardır ama tutupta yapılanı itin şeyine sokmak olmaz. Daha iyisi üretiliyordu da önceden biz mi bilmiyorduk!! Yıllardır otomotiv sanayi diye milleti uyutan belli aile holdingleri ülkemizde kaç tane şanzıman ya da motor üretimi yaptırıyor? Hep işçiliği bol ederi düşük işler yaptılar. Sorsanıza bunları beyefendiler. Tüm siyasi partilerin canı cehenneme. Yapılana yapıldı deyin yahu nedir bu ebu cehil mantığı?

• Az insan olun insan, bir kürt olarak bir bu ülkenin vatandaşı olarak böyle şeyleri görünce gururlanıyorum vay be biz de artık iş yapıyoruz diye seviniyorum. Bunları dahi parti işine bağlamayın A partisinden olun B partisinden olun C partisinden olun hiç fark etmez hepinize saygım var ama siz de bu tür şeyleri görünce ülkeyi kötülemeyin bari burda helal olsun bize deyin ya

• quote:

Orijinalden alıntı: pgamer

ZATEN BUNLAR YAPILMALIYDI KAC YIL ONCEDEN MILLET UZAYA GITTI

CHPli kafasi yasiyorum etkisi yeni yeni geliyor

Otobüste kahgaha attıracaktın karşim

• quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

İran daha düne kadar fransızların yardımıyla araç üretiyorlardı artık motor dahil kendileri üretmeye başlayacaklar.

Ol deyince gemi uçak silah yapılmıyo maalesef bugün çakmasını yaparsın yarın yarın biraz değiştirirsin ertesi güne bi bakmışın tamamen kendi helikopterini yaparsın.
    Buna en iyi örnek çinlilerin telefon konusundaki gelişmesini gösterebiliriz.

Takdir edilmesi gerekir dedim yazimda ama bunlari sanki atom bombasini biz icad etmisiz gibi "propaganda" malzemesi haline donusturenleri gorunce haliyle gercekleri yazmak farz oluyor. Eger bu ulkede hakikaten birseyler uretiliyor olsaydi, yari iletken teknolojisi olurdu, olmadigina gore atip tutanlarin hepsi bos.

Ülkede yıllardan beridir hiç bişey yapılmadığı için silah,gemi, helikopter, tank yapınca yapınca fazla reaksiyon göstermesi normal.

Yarı iletken konusunda önemli olan yarı iletkeni üretmek değil teknolojisine sahip olmak şu an amerika kendi ülkesinde telefon üretmiyor/üretemiyor ama bu amerikanın geri olduğunu mu gösterir çinde çok daha ucuza mal etmek varken neden uğraşsın ?
    Kaldı ki ki biz daha kendi arabamızı yapamamışken dünyada 5-6 ülkenin yapabildiği bi teknolojiyi türkiyeden beklemek hayalcilik olur.

Türkiyenin şu an yönelmesi gereken şey yazılımdır.

• bunlar hep cs

• quote:

quote:

quote:

Karşılıkla alakasi yok, utaniyorum ülkenin bu halinden.. %100 türk malı olmadikca..

Dünyanın en iyi tankı M1A2 Abrams bile Samsung yapımı vizorler Otosan yapımı palet kullanıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkemi destekliyorum ama bu araçlarda motor dışında her şey türk yapımı demek doğru değil. %100 Türk yapımı olabilmesi için işlemcisinden sensörlerine kadar ülkemizde üretilirse diyebiliriz.

Bunu ülkemin gelişmesini isteyen biri olarak söyledim. Bugün amerikada çin üretimi parçalar kullanılıyorsa bunun nedeni ekonomik avantajdır. Ülkemizde silikon vadisi varda haberimiz mi yok. Tabi her şey bir kerede olmaz ama yapılanların göz boyama olduğunu düşünüyorum. Yabancı tasarımı, çizimi ürünleri süsleyip püsleyip kendi yapımımız diye haber etmek üzüyor açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohler

butun atak helipkopterini toplasan pakistan islam ordusunun insansız hava aracı khalifha

kadar etmez.

Fat Man, ABD tarafından 9 Ağustos 1945 günü Nagasaki'ye atılan atom bombasının takma ismi. II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan nükleer silahların ikincisidir ve o güne kadar yapılmış üçüncü nükleer patlamayı gerçekleştirmiştir. Gerçekleşmiş ilk nükleer patlama Trinity Testi ve ikinci patlama ise Little Boy'un patlatılmasıdır. Fat Man, iç patlamalı plütonyum çekirdekli bir atom bombasıydı.

• 2003 yılından beri subay /astsubaylara kılınç 2000 veriliyor zaten.
    Benim beylik tabancam kılınç 2000 zaten. Haberi yazan desteksiz atmış biraz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avusturyalı

quote:

quote:

quote:

Ben iğreniyorum. Araba yapiyolar motoru almancı

Aynen öyle valla. Bide herkes eksilemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ops -- 30 Ağustos 2014; 22:35:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu ülkemin gelişmesini isteyen biri olarak söyledim. Bugün amerikada çin üretimi parçalar kullanılıyorsa bunun nedeni ekonomik avantajdır. Ülkemizde silikon vadisi varda haberimiz mi yok. Tabi her şey bir kerede olmaz ama yapılanların göz boyama olduğunu düşünüyorum. Yabancı tasarımı, çizimi ürünleri süsleyip püsleyip kendi yapımımız diye haber etmek üzüyor açıkçası.

aslinda haklisin ama isterse tıpkısının aynısı olsun

sen kendin urettigin zaman

1)ne idüğü belirsiz yazilim kullanmamis olcaksin

2)bunu ihrac etme sansin dogar ve hem yapana destek hemde ekonomiye destek. dogar

3)daha ucuza maal edersin

4) dis bagimliligin kalkar

sadece bu nedenler icin bile ovunmeye deger

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnminisTraktor

quote:

Mağarana güncel haberleri takip edebileceğin bir şey almalısın dostum

%100 Türk malı tank, helikopter falanda benmi bilmiyorum aslanım? Tabanca neidr yahu..

Ya Allah aşkına hangi ülke savunma sistemlerini %100 de yüz yerli üretiyo bi söylermisin ? hele bizim gibi ilk defa yapmaya başlamış olanlar

• tankın helikopterin bütün parçaları başka ülkeden alınıp, üzerine etiketini biz yapıştırınca %100 türk malı oluyor. evet.

yahu bu zamana kadar civata üretememiş bir ülke, helikopter üretebilir mi.

halka açık açık yalan söyleniyor. %100 türk malı değil, %1 bile değil.

bu ülke helikopterin bir civatasını bile üretebilecek kapasitede değildir. herşeyi hazır yeriz biz. üretim işi fakir ülkelerin işidir. biz %500 kdv verir, %250 ötv, üstüne bir ton daha vergi veririz, zenginiz biz.

teröristler davul zurnayla sınırlarda karşılanabiliyorsa, teröristler polisi tokatlayıp ceza almıyorlarsa, kimliksiz hainler bayrak indirmeye cesaret edebiliyorlarsa, teröristbaşına sekreter tahsil edilecekse, su tabancasıda aynı işi görürdü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 30 Ağustos 2014; 23:08:11 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aslinda haklisin ama isterse tıpkısının aynısı olsun

sen kendin urettigin zaman

1)ne idüğü belirsiz yazilim kullanmamis olcaksin

2)bunu ihrac etme sansin dogar ve hem yapana destek hemde ekonomiye destek. dogar

3)daha ucuza maal edersin

4) dis bagimliligin kalkar

sadece bu nedenler icin bile ovunmeye deger

Yazılımın bize ait olması büyük avantaj ama inanın bunlar hep önümüze koyulan oyuncaklar. Diğer ülkeler tarafından sürekli geri de bırakılıp engellendimizi hepimiz biliyoruz. Senelerdir önümüzü kesen bu insanlar neden şimdi buna taş koymadı diyecek olursanız nedeni ne yazık ki olduça net:

7-8 yıl önce uranyumlu ağır makinasıyla haberlerde gövde gösterisi yapan amerika için kaç yıl önce yaptıkları tekli, tank, tüfek tehlike bile değil. Bizim yapmamız gereken ne diyecek olursanız ilk önce tabi doğal olarak diğer yapılanlardan alıntılar yaparak bir şeyler geliştirerek başlamalıyız ama sonrasında bize özgü farklılıklarımızı ve özgürlüğümüzü yansıtan şeyler oluşturulmalı. Bugün gidip bir nükleer silah yapmaya kalkışsak direk o mühendisleri indirirler.

Ekleme:
    Yazılımının bize ait olduğunu zannetmiyorum. Bu cihazların temel bios arka yazılımları üretildiği fabrikalar tarafından hazır alınmıştır. Ancak yazılımın arayüzüne ufak bir makyaj ile tamamlanmıştır diye düşünüyorum.

Ne yazık ki işlemciler, mikrochipler ve işletim sistemleri alanlarında da hiçbir şeyimiz yok. Bir pardusumuz var o da ne yazık ki linux çekirdekleri üzerine eklenen bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 30 Ağustos 2014; 23:19:35 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.