Şimdi Ara

Mehmetçik Kut'ül Amare - TRT 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1916 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Kuşatması yeni sezonda TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Konya’da kurulan dev platoda çekimleri yapılan tarihi proje zorluklar içinde kazanılan bu büyük zaferi anlatacak.

Kut'ül Amare Zaferi nedir?

I. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatıldı. 101 yıl önce 29 Nisan’da sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı. Bazı tarihi kaynaklara göre Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi olan Kut’ül Amare 1952 yılına kadar Türk Ordusu tarafından bayram olarak kutlanıyordu.

Mehmetçik Kut'ül Amare Oyuncuları;

Serdar Gökhan (Hüsrev)

İsmail Ege Şaşmaz (Mehmet)

İlker Aksum (Cox)

Kaan Taşaner (Süleyman Askeri)

Emre Başer

Özgü Kaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diriliş Ertuğrul yapımcısından diyor.

Bu yapımcının dizisi izlenmez benden demesi..
  • Proje güzel umarım senaryo da güzel olur..keşke biraz daha etkili oyuncular olsaymış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum yine yandaş yandaş işler yapıp saçma sapan bişeyler çıkartacaklar ortaya...

• Geçen hafta gallipoliyi izledim aradan 3 gün falan geçtikten sonra da seddülbahiri izleyim dedim. İzleyemedim. Bu kadar diyorum izleyemedim yani. Arkadaş bizimkiler tarih savaş dizisi çekmesin bence. Bunada bakacam bakalım bunda ne yapacaklar.

Not, büyük sürgün kafkasyayı izlemiytim ve çok beğenmiştim. O olmuş.

• TRT'den yeni propaganda dizisi.
  • Sonda ki şiirden anlaşılıyor ne olacağı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.