Şimdi Ara

Meireles Takıma Ne gibi katkı yapar (Ofansif Gücü,Sezisi Kuvvetli mi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar meireles takıma kaç haftada alışabilir hepimizin ortak görüşü 3-4 günde alışamaz bu bir kere belli, hiç değilse avrupa ligi ilk maçına kadar hazır olur tahminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

İnsanlar Fenerbahçe'ye geldi diye küçümsüyor fakat; Xabi Alonso, Bastian Schweinsteiger, Steven Gerrard gibi box to box oyuncuların bir alt seviyesidir Raul Meireles.

Pes'de bu oyuncuya hangi yıldız kartlarını verirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

quote:

Orijinalden alıntı: bird42

quote:

anlattıklarınıza göre meireles on numara bir orta saha oyuncusu bizim tabirimizle box to box diyebilirmiyiz, böyle bir oyuncuyu chelsea neden yolladı anlamadım gitti

Bunu chelseali taraftarlar da anlayabilmiş değil zaten,belki oscarı mc olarak falan deneyecektir di matteo,o değil de keşke şu adam gibi bir adam alsaydık ya da emreyi tutsaydık,o zaman tadından yenmezdi,salih yanına monte edilse keşke,tek transferle bahar olmuyor,benim hayalim topal-salih-meireles üçlünü sahada görmek

aynen dostum, emre takımdan ayrılmamış olsa ve yanına meireles de gelince takımın orta sahası çoşardı. geçen yılki gibi ama tek fark bu sefer kadroda çok iyi kalitede oyuncular var skora etki edecek oyuncu çok bu takım 2-3 hafta sonra düzelir inş.

Bizim hocaya bağlı takımın düzelmesi,oyuncularıyla iletişimini geliştirmeli biraz, onlarla daha yakın olmalı,aykut kocamanı oyuncuları motive ederken, onlarla şakalaşırken görmüyoruz hiç, bazen aykut kocamanı çok ağır eleştiriyoruz ama geçen yıl ne kadar yorulduğunu unutuyoruz, Allah yardımcısı olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

İnsanlar Fenerbahçe'ye geldi diye küçümsüyor fakat; Xabi Alonso, Bastian Schweinsteiger, Steven Gerrard gibi box to box oyuncuların bir alt seviyesidir Raul Meireles.

Pes'de bu oyuncuya hangi yıldız kartlarını verirsiniz

Pes oynamıyorum fakat şöyle söyleyeyim. Oyunun her 2 yönünü de çok iyi oynuyor. Fakat mesela Emre daha çok top sürerek başarılı olurdu Meireles pas dağıtarak oyun zekasıyla başarılı oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PunisheRaFk

Meireles'i izlediğim ve bildiğim özellikleriyle beklentim;
    Top kayıpları düşer,özellikle yanındaki oyuncu top kayıbı yapmak zorunda kalmayacak çünkü oyunu kurma görevini meireles alacak.Bu sayede topal yapamadığı işi yapmaya zorlanmayacak.
    Keza aynı şekilde stoperlerden oyun kurması beklentisi içine girmeyiz,doldur boşalt azalır.
    Rakip eskisi kadar boş alan bulup elinde sigara ortasahada top koşturamayacak.Meireles öyle hücuma gitti diye kontra yerken yoruldum geri gelemiyorum tarzı bir adam değil.
    Oyunu dikine sürükleyecek bir ortasaha olduğu için yan pas ve geri pas oranı düşer.
    Caner dk70'de oyuna girer 80'de penaltı yapar herşey çöp olur.
    Bizi bu kadar bekletip beklentilerimizin bile üzerinde ilaç gibi bir adam aldı yönetim,utanmıyolar birde bizi bu kadar bekletmeden olmuyomuydu bu transfer :)

dostum bu niye bu kadar bekledik diye soruyorsun açıklayayım, pazartesi günü kanaltürkde acun ılıcalının konuk olduğu spor prog. vardı acun meireles transferini şöyle açıklıyor

fenerbahçe 1 veya 2 hafta önce bu oyuncuyu istemiş olsa chelsea 15 milyon euro'dan kapıyı açacaktı, transferin bitmesini sayılı günler kala chelsea demekki elinde tutmak istemiyormuş bu oyuncunun fiyatını 10 milyon'a indirmiş ve fenerbahçe almış, herşey son dakikalara bağlı

bence yönetim burada çok büyük bir hata yaptı şamp. ligini riske attı eğer bu transfer rusyada oynadığımız maçın ertesi günü yapılsa belki 5 milyon euro fazla ödeyecektik ama rövanşta iyi bir skor elde edebilirdik

O riski göze almışlar fazla para vermemek için peki onu kabul ettim diyelim.
    Ya meireles gelmek istemeseydi o son dakikada ? veya chelsea bırakmasaydı? o zaman josicoyu mu getireceklerdi yine.Son dakikada ipten dönmüşüz desene eğer bu durum böyle ise.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epic Sax Guy

Ya emre belözoğlu gibi düşün. Oyun kuruyor genellikle. Ekstra ofansif katkı diyorsan uzaktan güzel şutları var.

oyun falan kurduğu yok sadece oyunun 2 yönünü iyi oynayan bir oyuncu ama ondan Emre olmasını beklemeyin ama oyunun 2 yönünüde çok çok iyi oynadığını düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

http://www.myspace.com/592520055/videos/chelsea-v-newcastle-united/108951143

Gelmeden önce ilk onbir oynadığı Newcastle maçı, sorulara cevap oluyor büyük ölçüde. Savunma yapılırken ceza sahası ön çizgisine kadar geliyor, hücüm sırasında ise rakip yarı alanının ortalarına kadar gelip oyun kuruyor, attığı pasları da ayrıca beğendim. Zaten bu video yararlı hareketlerinin cımbızla seçilip de youtube'da derlenmiş hali değil, normal, son oynadığı maç, bu yönden de mutluluk verici bana kalırsa.

Onu bunu geçtim de Hazard bildiğin yardırıyor, Torres'de biraz Burak Yılmaz esintileri olsa da onun da oyunu gayet iyi, Chelsea bu sezon da iş yapar bence.

Meireles hakkında fikir edinebilmek için güzel bir özet. 60 metrelik nokta pası, Torres'i kaçıran ara pası, defansa gelip top alması, hücumda arkadaşlarına yardıma gitmesi güzel özellikler. Mesela Baroni ve özellikle Selçuk oyunun hücum yönünde hiç yoktur, bilhassa Baroni pas almaktan korkan yapıdadır ve takım arkadaşlarının yardımına gidip, boş alan yaratmaz. Meireles ise böyle değil, Gürkan Kubilay'ın deyimiyle tam bir istasyon. Çok faydası dokunacak bize. Ayrıca seken toplarda ceza sahası yayı civarından, oldukça sert ve isabetli şutları var. Skora da katkısı bu şekilde gelecek çoğu zaman. Nokta atışı transfer diye buna derim, keşke Spartak maçlarından önce kadroya dahil edebilseydik Meireles'i. Topal ile beraber harika ikili olacaklar.

• meireles transferi ile aziz yıldırim hem kendini hem feneri kurtardı bu transfer olmasaydı başarı gelmez aziz y bırakırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIFA 12de atak ve defansa yardima gelis seviyesi 2sinde de high keza biraz hantal olmasina ragmen oyunda uzaktan attigi gollerle drogbadan sonra en sevdigim chelseali oyuncuydu. bence fenerbahce harika bir transfer yapti, FAKAT emrenin yerini dolduramaz cunku emre saha icinden cok saha disinda da takimi sahipleniyordu takimini hirsiyla atesleyip vs. aykut kocamanin eksigini kapatiyordu. fener bu eksigi kuytla kapatiyor gibi gozukse de bir emre degil kuyt o konuda.

• quote:

anlattıklarınıza göre meireles on numara bir orta saha oyuncusu bizim tabirimizle box to box diyebilirmiyiz, böyle bir oyuncuyu chelsea neden yolladı anlamadım gitti

Biz nasıl Emre nin gitmesine anlam veremiyorsak onlarıda öyle düşün :)
  • bu isler sahada belli olur ama muthis bir transfer gibi gozukuyor. essien realde tutunamaz ise devrede ya da sezon sonu bizde.

• walla maçları izliyormusunuz bilmem ama fb çok çok çok kötü oynuyor ve bu bir tane orta saha ile çözülecek bir şey değil.o yüzden sihirli bişeyler beklemeyin.
  • Meireles iyi transfer ama konuya atılan mesajlar fazla iyimser.Çok fazla beklentiye girenler, Emre'yle kıyaslayanlar olmuş.
    Meireles Emre gibi rakibe saldıran top kapan bir oyuncu değil.Yani pres anlamında beklenileni verir mi merak ediyorum.Çünkü kumaş, teknik, hız başka bir şey rakibe saldırmak başka bir şey.Misal Mehmet Topuz'un çoğu yönü tartışılır ama adam top rakipteyken ölümüne saldırıyor- pres yapıyor.

Meireles top bizdeyken biraz pas üzerine kurulu sistemlerin oyuncusu adamın ayağı düzgün çok isabetli uzun-kısa pasları ve şutları olur ama çok top sürmez, çalım atmaz.
    Top rakipteyken ise daha çok kendi belirlediği alanda pozisyon alır, sakindir.Yani Emre gibi karşı takım paslaşırken bir o rakibe bir diğer rakibe atlayıp rakibi boğmasını beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.Top kapma özellikleri çok iyi olmayan bir oyuncu.

Kısacası Emre'yi yollamayıp Meireles'i Alex'in yerine alsaydık mükemmel olacaktı (Emre-Topal önlerinde Meireles) Ama şu haliyle nasıl olacak onu zaman gösterecek.

• valla ingiltere liginden gelsin çamurdan olsun iş yapar
    iddia manyağı olarak oynadığım maçları hep tvden canlı olarak izlerim chealsedeyken izledim liverpooldaykende izledim bu oyuncuyu birtek portoda nasıl oynadı onu bilmiyorum.
    ingiltere liginde topa sert ve hızlı pas trafiği dönüyor.. Ve çok az pas hatası yapan bir adam topu atacak adam bulamadığında geri yana kolay kolay top atmıyor. Atak olarak uzaktan isabetli şutları çok çok iyi
    çevresinde hızlı adamlar var ise aynı hıza ayak uydurduğu gibi maç başına 10km üstünde koşuyor ortalama. topsuz alanda ise sürekli hareket halinde ve baskı yapıyor. Arkadaşlarınıda ileri çıkıp baskı yapmaları için uyarıyor.
    bence çok iyi transfer ha mtopal nasıl ayak uydurucak orası beni düşündürüyo bu yüzden ben olsam 4-3-3 oynatırım takımı orta sahayı mtopuz meireless mtopal 3lüsünden kurup ileri üçlüde ise krasiç kuyt sow yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yununu

valla ingiltere liginden gelsin çamurdan olsun iş yapar
    iddia manyağı olarak oynadığım maçları hep tvden canlı olarak izlerim chealsedeyken izledim liverpooldaykende izledim bu oyuncuyu birtek portoda nasıl oynadı onu bilmiyorum.
    ingiltere liginde topa sert ve hızlı pas trafiği dönüyor.. Ve çok az pas hatası yapan bir adam topu atacak adam bulamadığında geri yana kolay kolay top atmıyor. Atak olarak uzaktan isabetli şutları çok çok iyi
    çevresinde hızlı adamlar var ise aynı hıza ayak uydurduğu gibi maç başına 10km üstünde koşuyor ortalama. topsuz alanda ise sürekli hareket halinde ve baskı yapıyor. Arkadaşlarınıda ileri çıkıp baskı yapmaları için uyarıyor.
    bence çok iyi transfer ha mtopal nasıl ayak uydurucak orası beni düşündürüyo bu yüzden ben olsam 4-3-3 oynatırım takımı orta sahayı mtopuz meireless mtopal 3lüsünden kurup ileri üçlüde ise krasiç kuyt sow yaparım.

bence de 4-3-3 oynamalıyız ama ben orta sahayı topal-meireles-salih olarak kurardım,önlerinde ise stoch-kuyt-krasic

• quote:

quote:

bence de 4-3-3 oynamalıyız ama ben orta sahayı topal-meireles-salih olarak kurardım,önlerinde ise stoch-kuyt-krasic

neyseki sen kurmuyorsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

quote:

quote:

o kadar mı kötü

• quote:

quote:

quote:

quote:

o kadar mı kötü

433 ün ileri forveti sow olur ancak. böyle bitiricilik olarak üst düzey adamı yazmamışsın.

krasic solda oynamaz.

krasic sağ kuyt sol oynar oynarsa. kuyt kanat değil de içeri koşu yapar yine forvet özelliğini taşır.

salih oynasın tamam ama 70ten sonra. yeterli değil bu kadar :)

topal raul m.
    topuz alex kuyt
    sow

krasic sakatken en iyisi bu. sow çıkar kuyt gelir forvete stoch sola geçer.

topuz çıkar stoch girer.

alex çıkar stoch girer.

bu şekilde stoch da 3 farklı şekilde kullanılır. ha olacak şu: dk 65 selçuk girer. dk 75: baroni girer alex çıkar. maç gidecek gibi olur dk80: genç semih girer :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kuşburnu

Meireles iyi transfer ama konuya atılan mesajlar fazla iyimser.Çok fazla beklentiye girenler, Emre'yle kıyaslayanlar olmuş.
    Meireles Emre gibi rakibe saldıran top kapan bir oyuncu değil.Yani pres anlamında beklenileni verir mi merak ediyorum.Çünkü kumaş, teknik, hız başka bir şey rakibe saldırmak başka bir şey.Misal Mehmet Topuz'un çoğu yönü tartışılır ama adam top rakipteyken ölümüne saldırıyor- pres yapıyor.

Meireles top bizdeyken biraz pas üzerine kurulu sistemlerin oyuncusu adamın ayağı düzgün çok isabetli uzun-kısa pasları ve şutları olur ama çok top sürmez, çalım atmaz.
    Top rakipteyken ise daha çok kendi belirlediği alanda pozisyon alır, sakindir.Yani Emre gibi karşı takım paslaşırken bir o rakibe bir diğer rakibe atlayıp rakibi boğmasını beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.Top kapma özellikleri çok iyi olmayan bir oyuncu.

Kısacası Emre'yi yollamayıp Meireles'i Alex'in yerine alsaydık mükemmel olacaktı (Emre-Topal önlerinde Meireles) Ama şu haliyle nasıl olacak onu zaman gösterecek.

Okuyordum güzelce ama Mehmet Topuz'u övmeye çalıştığını görünce "brasşşşş" diye atını durduranlar gibi durdum.

Şimdi artık Emre gibi bireysel pres yapan oyuncular yok, ya Barcelona gibi takımca pres yapacaksın. Galatsaray gibi, önde kurmak için ön oyuncuların pres yapacak, ya da pas oyunu oynayacaksan, sahayı iyi parselleyen oyuncularının olması lazım.

Açıkçası Essien gelseydi çok fazla sevinmezdim çünkü o daha çok anchor man denilen birebir mücadele ve müdahaleyi seven oyuncu tipi. Biz de zaten kendisinin alt leveli de olsa benzer bir oyuncu mevcut. Hatta bana kalırsa Essien'den daha iyi alan parselliyor Mehmet Topal(beğendiğim tek özelliği şu ana kadar ha bi de şutları ortalama üstü) Meireles emre kadar pres gücü yok, ama oyunun sonunda da düşmüyor. Emre B. ilk dakikalarda gol bulmak zorunda olduğun maçlarda muazzam, ama devamlılığı sorun olan bir oyuncu, gençliğinden beri oyunun son anlarında çok görünmez (Gs maçı-bittik biz), Meireles sadece disiplinli olmasıyla, ve mental açıdan orta üstü kapasitesinin olmasıyla şu an bir adım önde. Yine performanslarına bakmak gerek.

Mehmet Topuz konusuna gelelim. Topuz bildiğiniz gibi maşallah diyelim ayı gibi adam. Ayı'yı hakaret olarak algılamayın, aslan diyince holey, ayı diyince auv olmasın. Ama futbol mentalitesi zayıf. Pas şiddeti konusundaki sıkıntılarını biliyosunuzdur. Futbolun temel gerektirdiklerini bile yapamayan aman koşayım da göze batmayayım anlayışıyla oynayan adamlardan pek haz etmem. Ki kendisi müthiş basan bir adam değil. Caner daha yeğdir o anlamda.

Topuz şu an fiziğinden yiyor, iki sene sonra "Merhaba Kayseri" isimli dizinin başrol oyuncusu olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o kadar mı kötü

433 ün ileri forveti sow olur ancak. böyle bitiricilik olarak üst düzey adamı yazmamışsın.

krasic solda oynamaz.

krasic sağ kuyt sol oynar oynarsa. kuyt kanat değil de içeri koşu yapar yine forvet özelliğini taşır.

salih oynasın tamam ama 70ten sonra. yeterli değil bu kadar :)

topal raul m.
    topuz alex kuyt
    sow

krasic sakatken en iyisi bu. sow çıkar kuyt gelir forvete stoch sola geçer.

topuz çıkar stoch girer.

alex çıkar stoch girer.

bu şekilde stoch da 3 farklı şekilde kullanılır. ha olacak şu: dk 65 selçuk girer. dk 75: baroni girer alex çıkar. maç gidecek gibi olur dk80: genç semih girer :)

ben isimleri yazarken pozisyona göre yazmadım, rastgele yazdım, sol açıkta stoch sağ açıkta krasic oynamalı,bana göre de krasic sağ açıkta oynamaz, ilerideki forvetimiz sow değil kuyt olmalı, sow daha bitirici ama birebirlerde zayıf, adam geçme özelliği yok, kuytın da dripling özelliği yüksek değil ama sowa göre daha diri kalıyor, stoperlerle sowa göre daha iyi mücadele ediyor, sow bazen kaybolabiliyor maç içinde, salihe gelince, eğer alexsiz oynayacaksak 1.tercih salih olmalı bence, topuz yıllardır sadece mücadele ediyor, yaratıcılığı çok düşük, şampiyon olduğumuz yıl ortalarıyla gol attırıyodu ama artık onlar da azaldı, orta sahada sağ açıkta olduğundan daha yararlı tabiki ama artık 11de genç bir oyuncuyu görmek istiyorum ben, azar azar şans verilip keşke 11e monte edilse, bence o yeteneğe sahip, mateo kovacic zagreble geçen yıl şampiyonlar liginde çatır çatır oynadı, o da salih gibi 94lü, biz neden salihe güvenmeyelim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.